Машинистите от Хитрино застават пред съда

Окръжната прокуратура в Шумен внесе в съда обвинителния акт срещу машинистите на дерайлиралия в село Хитрино влак.

Обратно в новината

Коментари - Машинистите от Хитрино застават пред съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление този път причината не е в инфраструктурата. Да, тя не е в цветущо състояние, но е достатъчно здрава, че да издържи движението на товарен влак с 40, 50 и дори със 60 км/ч. Но 78 км/ч (38 км/ч над ограничението) вече е много. А причината поради която машиниста не е намалил - той сам почти си я каза в едно интервю заспал е. Колегата му също. Показанията на светлинната сигнализация са били наред. Решението за избягване на подобни инциденти (като Хитрино, като Калояновец) в бъдеще е монтиране на АЛС (автоматична локомотивна сигнализация) по всички главни жп линии и на абсолютно всички локомотиви и жп возила.

Единствената причина този влак да дерайлира са ужасната железопътна инфраструктура у нас, поради неадекватността на НКЖИ и БДЖ.

За машинистите е ясно от самото начало. Но аз питам къде е Путин. Не трябва ли и той да отговаря наравно с тях?

беше пропан-бутан,сега пропилен....след инцидента са стоварили на място борна киселина/служи за утилизиране на касетите от АЕЦ/....какво е имало в цистерните??? От начало беше ясно че ще изгорят машинистите.

Най невинните ще бъдат осъдени! Това е правосъдие!

Мда, съвършено сигурно е, че машинисти които превозват опасен товар, при влизане в населено място си карат влака, като че са в увеселителен парк. Явно са доста заплашени за да мълчат.

Горките пешки ще оберат пешкира.А транспортната фирма,която вече никой не споменава,ще потрива доволно ръце.БДЖ инфраструктура също "няма" никаква вина.

А КЪДЕ СА ПОМОЩИТЕ, КОИТО ХОРАТА СЪБРАХА ???????? В ХИТРИНО ОЩЕ НИЩО НЕ СА ВИДЕЛИ ОТ ТЯХ !!!!!!

Има едно нещо, което се нарича Гугъл Мапс и Стрийт Вю. Вижте сами.

Добре те са виновни за превишената скорост и дерайлирането .... А кой е виновен за НЕПЪЛНИТЕ ЦИСТЕРНИ, което е абсолютно забранено и ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за по-нататъшната трагедия.

Цистерната се пробива при дерейлирането. Полупълна, полупразна - пак същото. А откъде имате тази информация, че не е била пълна? Според разследването не е имало други нарушения.

Кухо лейке, вземи и се ограмоти малко, че ще си останеш куха и прочети в Интернет защо полупълни/полупразни цистерни с горива е забранено да се превозват и какво се случва с тях в случай на пожар.

Браво на прокуратурата!Внесе най-после акта който беше ясен седмица след катастрофата! Е за това никой не вярва в шибаната прокуратура и съд!

Машинистите едва ли са камикадзе,на тях им е ясно че при влизане с тая скорост ще дерайлират.На мен ми се струва че сигналите не са показвали правилно.то е ясно че най дребните риби ще отнесат всичко,но има Господ!