СГП иска от Попниколов факти по обвиненията за санирането

Софийската градска прокуратура поиска от МРРБ конкретни данни за нарушения при финансирането на Националната програма за енергийна ефективност.

Обратно в новината

Коментари - СГП иска от Попниколов факти по обвиненията за санирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кьор-фишек... стар държавен номенклатурчик да не знае как се подава сигнал до СГП...айде не на мен тея

Аз се сещам за един прост пример: на 10.12016г. Лилето лично намали референтните стойности за извършване на различните видове СМР на квадратен метър с близо 1/3. Това, след като стана ясно, че парите не стигат. Значи същите дейности, които са се извършвали дотогава и за които са се плащали едни пари е можело да се извършват с 1/3 по-евтино. е - питам аз, няма ли ощетяване на бюджета?!?

Ааааа , за цацаратурата престъпление няма защото под изпълнителите работят на харабийската тарифа / както си я знаем ние - на 50-60 лв. кв.м. плюс за дограмичката ...иначе спечелелите търгове делкат с герберастите , ами тя програмката /схемата / си е тяхна !

Защо ли тук всички се правят на утрепани и продължават да повтарят опорните точки на Позитано ? Не е ли ясно , че Попниколов не е представил документи, които да показват злоупотреби - цени, дейности и там каквото друго искате. Защо се правите на идиоти или сте такива. Вие - може би да, но ние не сме.

Прокуратурата не знае как да действа !? Айде де ! ПовЕрвах им ! :))урата)) А прокуратурата знае ли да назначава експертизи с вещи лица които да ценообразуват извършените и актувани видове работи!? Или така и изнася на прокуратурата защото е ясно, че толумбата ще е отново министър!? Е така де, ние все пак не сме Румъния, ние сме оная работа на географията! И те така .............................!!!!

за толкова средства високотехнологично производство щеше да сътвори.Още сумати грешни средства ще се наливат от пусто в празно.Носещата конструкция е към края си .Носещата нито лепенки нито нови копчета на балтона ще променят нещата.Заводи и предприятия от най висок клас .Това е необходимо.Останалото е пределно ясно какви цели обслужва.

деер

Ами, елементарно е. 290-320лв на кв. м. е построяването с немска изолация от български"майстори"....Аз непрочетох, никъде, да са построили блок или да са решили проблем с топлофикационните тръби, нали?......

И ся въпросния министър подавал сигнали по настояване на мурзилажа ще ходи ли в затвора за лъжесвидетестване?

Павлова ще дойде при теб в 704-та килия!

Явно Бойко се е обадил с смс на СГПрокуратура да отбиват номера докато сформира правителство и после всичко ще се потули с неговите шменткапели!

Все едно тази мърда Нинова слушам. Вие повтаряте като дебили всичко, което ви спуснат като опорна точка от Партията!!

А такива като теб - това което им кажат от ГЕРБ. Сляп и глух ли си? Или си неграмотен? Я виж цените на санирване в интернет и колко ПЪТИ е разликата! Не съм от никаква партия, не ми говори никаква централа. Просто не съм глупак, за да се вързвам на такива цени на кв.м. Ако ти вярваш, че цената е реална, то аз те съжалявам. С олигофрени не може да се спори. Все пак опонента ти трябва да има интелек, за да разбере доводите и фактите, които му представяш.

Санирането няма алтернатива, въпроса е , по какъв начин цените да са приемливи. Защото, държавата ,чрез разните му механизми, предоставяше жилища / панелки / които са меко казано правени от Флинстоун...И после хората чрез винкели, и плесканици се опитват да оправят т.н. комунистическо благополучие. санирането не трябва да спира,трябва да се контролира. А вие дето ревете че били общи пари-то и лечението на болести са общи пари,макар че касаят еди- кой си...

Май все още му се претрисаме на това "комунистическо благополучие", а все още чакаме да видим какво е това животно - "капиталистическо благополучие", дано да имаме още 100 години живот!!!

няма алтернатива ???????????Високотехнолочиното няма алтернатива.Не нещо което може да се върши от полуграмотни и неграмотни циганьори към ЕООД-то на някой гоуем бизнесмен който се мисли за невероятно преуспелия шантаджия.

Искаш ли да знаеш как се правеха панелките ? Ето да кажа на тези които не знаят.Първото необходимо е да имаш под ръка цигани и неграмотни. Панелите се изливаха по калъп на земята..в т.н. домостроителен комбинат .също и преградните стени с "вградена дограма". Всички едни и същи- в милионен тираж. после с кран се поставяха ,заваряваха се, поизпушваха се фугите и ти дават ключовете. Аз съм си правил сам жилището, и знам а ти не !

Явни две двойки са ти малко! Пиша ти трета двойка за това което си написал!

Ако дам ще ме уволнят. И за други е така. Но е факт, който се знае от всички.

Добре е да посочат. Но да не забравяме, че Цацаров е издигнат от ГЕРБ.

какви данни ?Ако едно жилище е изразходвано повече от 2 бона за дограма и изолация какви данни.Саниране на едно жиликще според данинте излиза за 20 бона .Десететорно завишени цени .Браво Спасе обаче опиташ ли се да дръпнеш кокала и хиените се настървяват.Едно голяма браво.

ЗАГЛЕДАХ ТОЗИ БЕЗДАРНИК ПО БТВ, И ОСТАНАХ ИЗУМЕН ОТ БРЪЩОЛЕВИЦЕТИ КОИТО ИЗБЪЛВА !! КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА МИНИСТРИ, ПРОСТО НЕ Е ВЯРНО !! ЗА 10 МИНУТИ, ПОНЕ ИЗГЪЛТА ЕДИН ЛИТЪР ВОДА ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ !!!

Помни другарю ГЕРБераст! Това, че човека е стеснителен и не е отракан манипулатор като Тиквата и Цецо - не го прави лъжец!

И АЗ ГО ГЛЕДАХ Г-Н ПОПНИКОЛОВ ПО БТВ, НИКАКВИ БРАЩОЛЕВИЦИ НЯМАШЕ, ПРОСТО Е ПРИТЕСНИТЕЛЕН, А И ХЕКИМЯН СЕ ДЪРЖЕШЕ БЕЗОБРАЗНО, КАТО В ШОУ. СЪЩОТО НАПРАВИ КАТО В ПЕДИЗБОРНОТО СТУДИО С НИНОВА, КОГАТО Я ДЪРЖА ПРАВА ЕДИН ЧАС И Я ВЪРТЕШЕ НА ШИШ, А С БОРИСОВ БЯХА СЕДНАЛИ И РАЗКРАЧИЛИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ КАТО ГЮВЕНДИИ И ГО ГЛЕДАШЕ ..., ХАЙДЕ ДА НЕ КАЗВАМ. СТИГА СТЕ ЛЪГАЛ!

Туко що си сметнах външните ремонти на къщата ми. Тя е двуетажна, стени около 135квадрата, 8 проореца. Топлоизолация - 10мм, мазилка силикатна, дограма 5 камерна триплекс, чисто нов покрив с керемиди БРАМАК, около 18 000лв. Та кой ще ме съгласи, че едно апартаментче със стенички от 30квадрата и 3 прозореца ще струва 17 000лв! ОБИР!!!!!!!!!!!

Прокуратурата иска документи, а те плямпат за сравнение на цени. Обвиненията без документни доказателства са клевета по Наказателния кодекс. Попниколов известно ли ти е това ?

че кражба няма. Някой си отваря джоба и друг му пуска вътре дължимото за спечеления търг. Де е кражбата тук. По веригата всички са послушни. Прокурори, съдии, мвр, данс, контролни и финансови органи, в т.ч. в самите министерства и агенции. Послушни хорица по всички постове придвижват заграбеното към целта - нечий джеб нагоре, нагоре.

Ти да не вярваш на Цацаратурата, която сътвори КТБ, а сега играе по-свирката на БОко! Ходи си пий хапчетата!

Купуваш си сирене за 15лв/кг, а то дефакто струва 6,50лв/кг. Е питам те какви доказателства още ти трябват за да разбереш че са те прецакали?!

Пухкавото Лили вече се изказва като министър. Да не вземе да влезе на друго място в раирана пижама междувременно.

министерство е излишно .Отделно бяха разделени икономика ,енергетика туризъм за да може да намира места на слугите .Няма ли да ги съберат?

Радев, бързо се скрий с твоето правителство. То бива некомпетентност и нахалство ама толкова ни идва в повече

Алооо прокуртуратааа , нарича се "самосезиране" всичко друго е ала бала!

Помните ли общ,поръчка за спирките в София! Ако прокуратурата е на място, ще наеме независими одитори-специалисти и ще направят оценка на санирането! Аз санирах собствения си дом + дограма и первази и то с качествени материали които лично съм калкулирал и ми излиза два и половина пъти по-евтино от догововорираното на г-жа Павлова! И забележете отреща санираха три седмици външна изолация а навън беше минус 18. Познайте как ще държи лепило на водна основа. Затова набиха дюбели, обаче ще гледам сеир след есенните дъждове и всичко ще цъфне!

Спирките в Бургас са по 55000 лева. Май никъде в Европа няма такива.

Цената,сравнявайте,не дремете.За това сте прокуратура.Ако не ви се работи отивайте да берете ягоди.Вярно ама какво ще прави мутрата без вас.

ЕТО ЗА КАКВА ЦЕНА НА КВ.М СИ САНИРАХМЕ ЖИЛИЩЕТО? АКО ТЕ СА ПЪРВИТЕ САНИРАЩИ В БЪЛГАРИЯ И НИЕ НЕ ЗНАЕМ КАКВИ СА ЦЕНИТЕ НА КВ. М. , ДА МЪЛЧИМ, НО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ 40% ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ СА САНИРАНИ И ЗНАЕМ ЦЕНИТЕ И ТО НА ПАРЧЕ- ЗА 1 АПАРТАМЕНТ, А ТЕ СА РАБОТЕЛИ НА ЕДРО- ЦЕЛИ БЛОКОВЕ, ТРЯБВА ЛИ ДА МЪЛЧИМ ЗА ТАКОВА БЕЗУМИЕ? СТИГА БЕ, ЧЕ ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА Е ДАЛ ЗА САНИРАНЕ НА ДВУСТАЕН АПАРТАМЕН ПОВЕЧЕ ОТ 1400 ЛВ. И ЗА ДОГРАМА- ПВЦ НА 3 ПРОЗОРЕЦА ПОВЕЧЕ ОТ 1700 ЛВ. СЪБРАНО ДВЕТЕ СУМИ ПРАВЯТ 3100:35 КВ.М /ЦЯЛАТА ВЪНШНА ФАСАДА НА АПАРТАМЕНТА/=87.57 ЛВ., ТОВА ГОВОРЯТ ЦИФРИТЕ И ТОВА Е ФАКТ! И ТОВА Е КРАЙНА ЦЕНА, КОЯТО ВСЕКИ ОТ НАС Е ПЛАТИЛ С ДДС. ДО КОГА ЩЕ НИ ЛЪЖАТ, ИЗНУДВАТ, ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ? СГП ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ СЛУЧВАЩОТО СЕ, ТОВА СЕ НАРИЧА ПЛАДНЕШКИ ОБИР, НАРОДА ГИ ГЛЕДА, СЛЕДИИ ПРЕСТЪПЛАНИЕТО!

Откъде накъде 7 000 000 българи ще плащаме за саниране само на няколко хиляди?! Това са пари на всеки от нас! Този 1 милиард, ако се инвестира в подкрепа на иновативни или производствени фирми, ефектът ще е 100-кратно по-висок. Жалко, че една тиква не може да го осъзнае още!

Споко! Крадените мангизи от санирането и магистралите ще ги вложим в нашите (на ГЕРБ) фирми! От вас се иска да ни подкрепяте за да краднем по-вече!

...затова ти пиша един голям "+".

не само тях .Ще вложите и субсидиите и фондовете и всичките отклонявани средства.Ще рекетирате ,ще прнуждавате корпоративен вот ,купен вот и ще ни тровите докато предадете Богу дух .

Откъде накъде 7 000 000 българи ще даваме пари за някакви фирми? Чии фирми? Парите дадени за саниране са начин да се раздвижи строителството и много съпътстващи дейности да живнат.Стига сте злобели

Мамино герберче, със строителството ли ще заджижваш икономиката? Я си потъркай малкото мозъче! Защо не с производство и иновации, където добавената стойност е по 10!?

ГЕРБ прилагат мутренски натиск върху опозицията мачкайки за санирането.На референдум трябва да решим да има ли свободна опозиция или да бъде тъпкана от самодзабравил се мутряга ?

ако само с чуване ставаше в съда то тогава нямаше да е съд , ами клюкарник! Като няма какво да направят нещо свястно взимат та изсират поредното лайно!

Скрий се бе герберастки трол. Той само Боко не краде, нали!? Слепци - смешни сте! И БСП и ГЕРБ са едно и също!

В нашият драд незнайно защо първо санираха блокове в които живеят наследници на бивши комунистически величия. Същите наследници неистово говорят против санирането....Парадокс или не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя.

Напротив. Наследниците на комунистите и агентите на ДС са в ГЕРБ!

Бивши комунистически величия живеят в панелки? ;)))

гербави отпадъци наврехте се въ вфорума и църкате а ?Долнна измет сте помияли и го знаете.Крадлива клика която не може нищо да направи което да носи възвръщаемост можете само да смъквате и да дерете кожи.Долна измет пасмина крадливи помияри .

Какви факти! Фактите са че искат да създават напрежение в обществото до последният им ден на власт!

Да крадем, да крадем, докато Буда е до мен! Всичко в офшорки ще напълним и лошия матреал ще ритнем!

Номерцата спряха да ви минават вече.Нали си чувал за лъжливото овчарче?Вече никой не ви вярва:)

Споко рожбо, аз не съм комунист от БСП или ГЕРБ! Скоро ние - истинските демократи ще вземем властта и ще ви спукаме ГЗ! Тогава обаче Боко Комунистическата Тиква и Цецо-крадецо ще са си изнесли пачките в САЩ а такива агенти от ДС като теб ще подсмърчате!!

знаме на ГРОБ.арите на строеж от който бил от ГЕРБ.Това са нашите данъци не е от ГЕРБ .ГЕРБ осигурява гласове за собствените си мафиотски структури с наштие данъци.Да се свика референдум да продължи ли този грабеж който се сменят вече санирани и се наново за да се усвоява.Това е грабеж.

Попниколов чул но не видял.Като искаш прокуратурата да се намеси отиваш при нея с факти.Това че някой чул не важи пред съда.

Другари поизгладнели,помияри

Още малко им остана и ще се не найдат!

Споко, после ние ще ви погнем! Няма да ви се размине ГЕРБерастки комунисти!

ако оцелее някой от вас след 4г.

Какъв е критерия за саниране? Процент гербери живеещи в блока ли?

Добре поне че си писал "наивен въпрос"! А на такива не се отговаря!

Много дръжки от мотики по главата и сега...ще трябва,да му я санират,май?!

И да продължавате със съботажите-все тая!

11:1

Това е най-гнусното, най-жалкото и най-вредно служебно правителство до сега. Не ми се мисли какво щеше да стане ако комунягите бяха спечелили изборите. Мръсни сте в червата.

Ти другарю гербер "саниран" ли си?

...и бронебойни патрони няма ,открити...

Вие ГЕРБерските комунисти от Държавна сигурност дето се пишете десни сте най-голямата измет! По големи боклуци сте и от комунистите от БСП, защото те поне имат идиология, а вие сте мафиотска организация - Вожда-комунист дето е прочел една книга за Винету и консилиерито - Цецо-апартаментаджията, Цецка партийната секретарка.... Да не говорим колко агенти от ДС има във вашата ГЕРБерастка клика!

Толкова е елементарно ... финансова ревизия на фирмите работещи по "санирането" с преглед на цифрите записани в договорите и изплатени по програмата и проследяване и анализ на паричните потоци ... какво толкова сложно ... какво да не би да няма служители в НАП нещо ... и всичко ще си дойде на място ... проста аритметика с цифри и числа ...

е да ама като обвиненията са измислени кой е луд ви се лови на опорните точки.изглежда че малоумника е прочел опорна точка и се е подвел.хахахаха

Хаха раха ... сам съм си "санирал" жилището ... излезе ми ТРИ ПЪТИ по евтино от това което се обявява като цена от министерството на Павлова ... това "опорна точка" ли е или ...

1600лв вратата нормално ли ти се вижда? Айде нЕма нужда, а!? И то с моите пари.

Топлоизолират с лоши материали, слагат некадърно изработена и ниско качествена дограма, пишат по-големи разходни норми и на материали и на човекочасове работа... Това са фактите! Колко хора изпищяха с т.н. саниране - тече и духа от дограмите, мазилката пада..... абе всичко е да се отбие номера и да се вземат едни пари!!!

Я ми посочи кой материал за топлоизолация не е качествен.И коя дограма не е качествена също.И искам да те попитам ако БСП я правеше изолацията пак ли същото щеше да пишеш.

Става клевета,нали другари?

Аз не съм другар, но ела да видиш как са направили т.н. саниране при мен и ще разбереш дали е клевета или хората правилно говорят за далавери и измами!

Какво точно са направили при Вас

1 милиард на 2000 блока - ето ти по половин милионче на блок. Цаца, продължи нататък...

Защо смятате само квадратурата на блока.А хидроизолация ,а подмяна на прозорците,вътрешните пространства на стълбищата.Сигурно те са без пари.Бъдете обективни в сарказма си.

Някъде да виждаш квадратура? Седни, слаб 2!

Какви факти, президента така ни нареди, а на него Нинова така му нареди.

Ами и да ги арестуваме ако искате?

Както Бойко потули случая КТБ, в които има дейно участие заедно с Пеевски, така и Лилянчето ще потули КРАЖБАТА със стиропора, веднага щом се върне като министър!!!

Защо забравяш, че КТБ беше потулвана от БНБ на Искров ?! А при избора му пък имаше някаква далавера, която тогава не се разбра... Просто потърси вестници от онова време (2009)

А Искров ли вкара 75% от държавните средства през периода 2010-2013 в КТБ, май това го направи Борисов. Искров беше просто едно бушонче!!

Просто и елементарно: Колко сгради са санирани, колко пари са похарчени=колко е средната цена на квадрат. При така цитираните цифри от 300лв на квадрат, ако това не е престъпление ...

На различните обекти се правят различни строителни работи + обследване и т.н. Как може да изчислите средна цена, когато имате различни по обем и сложност дейности?

Охх даа, любимите "ОБСЛЕДВАНИЯ" на управляващите, там изтича, та се не спира!!!!

А бе човек, тук не говорим за някакви си проценти оскъпяване, тук става въпрос за няколко пъти по-висока цена от пазарните!!!!

Стига сте писали глупости бе. БСП и ГЕРБ е едно и също.

ако аз си санирам жилището за 5 хиляди лева, а при същият обем работа тези ми го санират за 15 хиляди, какви още доказателства са нужни? Какви имена и какви протоколи,"придружени с копия"? След още 2-3 седмици Лилянка пак ще се намести в креслото и дори и да е имало някакви доказателства, те ще се скрият под необятния й задник!

А как според вас без документи може да се разбере за какъв вид и обем работа става въпрос?

С ролетка!

Проблемът при тази програма е, че с държавни средства се правят подобрения на частните имоти само на част от хората, с чиито данъци се пълни държавния бюджет!

Така е, защото комунистите излъгаха хората и сега не можеш да събереш подписи и документи от по-възрастните!!!

Да ама ти не санираш, а само топло-изолираш!!! Наясно ли си, какво се включва в понятието саниране??? Какво са имали в предвид германците, като са го започнали в бившото ГДР???

Топлоизолират с лоши материали, слагат некадърно изработена и ниско качествена дограма, пишат по-големи разходни норми и на материали и на човекочасове работа... Това са фактите! Колко хора изпищяха с т.н. саниране - тече и духа от дограмите, мазилката пада..... абе всичко е да се отбие номера и да се вземат едни пари!!!

и народна пара трошите! Кво ще праим с договорите за газа???? Седемседмичния срок изтича!!!!! "Политиците" мълчат?! Няма ли да се самосезирате за национално предателство???

Няма да се самосезират, защото такова престъпление няма. Сега кой освен Мартинчо дава този срок? Поне да каже откъде го е прочел, да проверим. И какво - всичките ли 7 млн. български граждани сме страна по договора с Газпром, та да се изискват нашите срочни действия?

300 лева на кв.метър!

От тях 35 лв. на кв. за стиропора щот е такова качество 265 лв. по веригата и схемите за разпределяне на авантата и димките съединения , ВиК , ел. инсталации и пр. за прикритие.