Борисов: Прокуратурата ще повдигне обвинения за ”Белене”

Проектът за строителството на АЕЦ ”Белене” е направен на базата на измама. Рано или късно прокуратурата ще повдигне обвинения за него, заяви пред БНТ министър-председателят Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Прокуратурата ще повдигне обвинения за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

simeon

БРАВО БОЙКО нека злобеят комундетата конфискация и в затвора на Р.Овч. и цялата тази пасмина грабила държавата 30 години.

деер

Аз не вярвам, че в българската прокуратура работи и 1 прокурор , който не защитава интересите но мошениците и престъпниците в България! Лошото е , че никой не може да докаже обратното!

Не знам кой е крив и кой прав за АЕЦ Белене, но на всички е ясно, че решението за спирането на строежа е политически акт, а не икономически, защото Борисов не изчака доклада на банката, с която беше сключил договор за проучването. Във всяка демократична държава независимо кой дойде на власт винаги изпълнява поетите ангажименти на предишното правителство дори да не е съгласен с тях. А тук сами си плюваме в сурата пред чуждите инвеститори. Освен това, ако прокуротурата се занимава с Белене, не е лошо да проучи първо кой спря 3-ти и 4-ти блок на Козлодуй, които според експертите можеха да работят до 2014г. Тук чета новината, че Росатом ще строят АЕЦ във Великобритания, защото британците смятат, че последните руски реактори са най-надеждни, а ние спираме един вече започнат проект. И какво е значението, че днес ще имаме 11% намаление цената на газта до края на годината, като не е ясно каква ще бъде тази цена догодина, когато се построи Южен поток или когато се построи газовата централа в Белене. Второ, сега как ще реагират от ЕС, за които приоритет беше Набуко, а кранчето за Южния поток пак ще е в руснаците? А този проект прави излишен и разширението на Син поток от Турция. И после, защо тръбата от Черно море ще излиза край нос Галата в местността Паша дере, където е варненския квартал Галата и едни от най-красивите и все още запазени черноморски местности? Заляха ни главите с всякаква дезинформация и сега никой не знае въобще имаме ли някаква дългосрочна стратегия за енергетиката и каква е тя?

сър

Наборе, доклада го има и е положителен.Просто платиха за оня дето духа. Наредено им е от губернатора. Тоя дето се пъчи е страхливец и боклук. Май той ще ходи в панделата като падне догодина.

Борисов показа, че вече ръководи и прокуратурата и посочва какво да прави и как да го прави. Смешно и позорно поведение на авторитарен ръководител, но с 10 стъпала под Путин и Лукашенко- т.е на най- ниското стъпало на Европа.

Айде спри се бе хейтър-че озлобено!!!

НЕ озлобено , а ИСТИНАТА , която може винаги да се ДОКАЖЕ!

рокуратурата ще повдигне толкова, колкото повдигна и на теб за измама и злоупотреба вече 6 години с парите на обществото като ги въртите незаконно в банките си и правиш лични и олигархични печалби за мафията. С БСП сте еднаква мафия, биете се помежду за имоти и пари. До сега не сме видели нито един обръснат от тях от прокуратурата Олигарх олигарху око не вади, мафия на мафията око не вади!

Шштт тихо тихо,успокой се!

юли

Нещо май работата с екскурзията до Москва не излезнала много читава. Сензация за среднощна пресконференция ,,зиро,,. А по видът и отговорите на ДД, се разбра, че то просто е избягвал сериозните спорни теми, което обяснява напълно доброжелателното отношение на руската страна.

Да пукна ако лъжа.

При бате Бойко всичко е чисто и просто. Като къпан милиционер ;)

ЩЕ ПОВДИГНЕ ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНЕНИЕ- ЧАКАЙ ТИ.. ОТ УМРЕЛ ПИСМО - И ОТ ТЯХ ТЪРСЕНЕ НА ПРАВОСЪДИЕ... САМО ТАКА СИ ТРАКАШ ЧЕНЕТО - ДЕТО ДОРИ НЕ ТИ Е КЕРАМИЧНО РАПОНЕ... КАК ТОЛКОВА ТВОИТЕ ШЕФОВЕ , НЕ МОЖАХА ДА СЪБЕРАТ ПАРИ ДА ТИ СЛОЖАТ ЕДНА КЕРАМИКА- ТА ДА СИ ПОНЕ УБАВ - КАТО СИ НИ ТОЛКОВА ТЪП ???