Опасен билков чай прати софиянка в болница

Софийската районна прокуратура разследва случай с пострадала жена след прием на билков чай, съдържащ опасни за здравето вещества. Чаят е закупен от аптека.

Обратно в новината

Коментари - Опасен билков чай прати софиянка в болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде не пише в бодливия залист да има атропин.

Дивия чемшир ( залист) е различно растение и различно семейство от домашния чемшир. Залиста не е токсичен. Наистина историята звучи нелогично.

Гъбки, гъбкииии.... как кълвете! Мутрогените на императора пак искат да рекетират фирми, че да си подплатят предизборните кампании с бакшиши.

Пиенето на чай е опасно за вашето здраве. Вервайте ми.

То и чай да не смее човек да си взима!

кауфландса си ок! защо журналята мълчат ине правят разследване? кикимората която сготвила на мъжа си една гъбка и го отрови, защо е още на свобода и никой не излезна да каже, че кикимората без мозък хвърли в потрес много народ и бизнеса с гъби? тя просто е готвила с татул... понеже е чела на караславов писанието...

Иначе подлудиха народа за гъбите в Кауфланд, колко били отровни...Пък то какво се оказа.

Чистих си градината от бръшлян без да се пазя, получих много силен дерматит. алергизираш ли се един път няма отърване ,дори и да си закачил час от стрък. отрова уришиол, ако пострадате н е пийте стероиди получава се рабаунд, ако е много силно само антибиотик.

Опасни са билките чемшира е силно отровен кой идиот ги пуска в мрежата. трябва да се накаже много трябва да се внимава

дори капка е проблем, за чай да не говорим.

Това са лекарствени билки, трябва да са предписани от лекар.

пила!!! Ама го няма вече отдавна.

И за мишия трън , голяма глупост. Бил защитен , а западния балкан е пълно от него. Двора ми е 6 дка и също има на няколко места, пазя си го защото е вечно зелен и зимата е красив в снега.

И въпреки това - обявен е за защитен вид; преди няколко години започнаха да глобяват цветарите, които се снабдяваха от гората и го включваха във венците и букетите си, сега някъде да си видял в цветарски магазин...; има ежегодни квоти от Министерството на околната среда за разрешените количества за събиране.

Които го интересува да прочете за синдрома на Мюнхаузен - на такова ми прилича на мене

Билките са опасна работа, като гъбите. Пиеш и ядеш само това, което разбираш и познаваш. Чудя се на акъла, на тези, които си мислят, че с билките е различно от гъбите. Впрочем, аз си позволявам като ходя по баирите да вкуся от тази или онази непозната билка. Но, в минимални количества. В такъв случай, най-много да ти нагорчи и тва е.

Това е грешка...

Само я близвам, за да усетя вкуса ѝ. Почти е като да я помиришеш, нищо повече.

Как решихте, че е от чая??? По принцип атропин съдържащите, животоспасяващи таблетки ги спряхте от три или повече години!!! А те са ни нужни много при кардиологични случаи.

Колко важна новина! Тези не бяха ли онези с гъбите от Кауфланд? Има една наистина важна новина. 266 евродепутати са на хранилка при финансиста Дьорд Шорош, по-известен като Джордж Сорос! Има и двама български евродепутата.

Тоя билков чай ще да е като отровните печурки.

А, бе като си говорим за билки пробвах една американска за ерекция и не ми спадна една седмица. 3 дена бях с едно гадже-разсипах се по 5-6 пъти...ама после защо остана да си седи в твърдо състояние не разбрах. Чак ми писна...Викам си, то явно билката е като химията...

много си противен.

Отвара от татул, лудо биле, бръшлян, а защо не и супа от мухоморки, дяволска гъба и пантерка!!! А сега сериозно тези, ХОРА, нямат ли интернет , не четат ли листовки за странични реакции, на нормален доктор не ходят ЛИ???

За билките -питайте бабите си!!! Стига с тези аптеки! Там е "голямата химия"!

Ако е за малка квартална аптека - веднага се уточнява къде и се разбира, дори без да се казва името. Обаче ако е отрова от някоя голяма търговска верига - не се уточнява.

.."някоя търговска верига!"...

И аз не разбирам защо е нужно да се обявява аптеката! Да не би те да са сложили вредната съставка в чая?! Трябва да се обвини Министерството на здравеопазването, че ОЩЕ няма закон за хранителните добавки! Нито някакъв контрол над тях! Всеки може да продаде всичко като хранителна добавка...

Чаят не е хранителна добавка.Твоята стана пих ракия и ми стана лошо,време е да се въведе по строг контрол на храните и напитките.Ако някой ти е написал какво съдържа чаят,храната или напитката и ти си алргичен към някоя от съставките не може никой да ти е виновен,че си ги консумирал.

Орбан и Вучич идват,за да кажат на ББ ти ще пазиш ли Еворпа от орки с нас или ние да оградим българо-сръбската,а Словакия предлага и българо-македонската граница и Ердоган потопя само БГ с орки, лижейки Мекели шефовете и.

само РАКИЯ му е майката

аз съм на узо цяло лято...не са тъпи гърчолата, мамк...им ;)

Всичко ми е ясно с изключение на едно- какво разбират полицаите от билкови чайове?

Преди десетина години една лекарка ми предписа лекарството НЕЛИДИКС .Трябваше да вземам на 6 часа по две хапчета.Но нещо вътрешно ми казваше да вземам на 6 часа по 1 вместо по две и ако се чувствам добре да мина на по две хапчета.Изпих 1 и след 6 часа още едно вместо по две наведнъж.След около половин час изведнъж като че ли хиляди прожектори се насочиха към очите ми.Лежах със затворени очи около половин час,след което можех вече да гледам нормално.Прекъснах лекарствата и ми нямаше вече нищо.На другия ден реших пак да ги подновя,за да видя дали е било от тях.Още след като взех пак едно хапче пристъпът се повтори,но трая вече 2 часа.Прекъснах лечението.Според лекарката това не би могло да се случи.Но се случи.Така че допускам вероятността някаква отровна билка да е била примесена към другите билки по грешка.Но интересното е как на едно семейство се случва да се натрови с атропин два пъти.Вероятно не е случайно.

Чемширът е отровен! ЗАЩО И как се е озовал в чай за пиене, нямам идея! Даже си го пише на етикета. Той предизвиква грешни възприятия на светлината и цветовете.

Пич, Нелидикса е мощен химиотерапевтичен препарат, съвсем възможно е при някои пациенти да се проявят нежелани ефекти. Тук става въпрос за отвара от безобидни треви.

Няма "безобидни" треви! Дори магданозът (който го яде всеки) може да предизвика реакция ако се превиши дозата - намалява телесната температура! А има "треви" като бучинишът например, които са смрътоносни!

Аз съм вземала Нелидикс и на мен много ми помогна. И никакви странични ефекти не съм имала.

Тази жена не е ли била боцната с чадър, натопен в отровен чай?

Sm3hurk0

Явно някой иска да ги отрови всичките... или да лапне застраховка живот.... Полиция, прокуратура и други паразитни служби - самосезирайте се.

По-скоро драпат за обезщетение, прекалили са с филмите по темата !Сега поляците,кауфланд и аптеката трябва да ги спукат от съдилища

Пиите чай от червена мухоморка, лекува всичко.

зелена трябва,от червената най-много да се надрусаш ;)

Овцата се е наляла с чай, колкото и се пие, без да гледа предписанието. В огромни количества и водата е токсична. Май случая доста напомня за ''гъбите от Кауфланд''. А и е идеален случай на атака от медицинската мафия по адрес на билковата ни промишленост.

е как да не напомня,като това е СЪЩАТА пача, дето се "натрови" с гъбите :-)

В ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТАВА, водата не е токсична! Тя е смъртоносна! Най-често води до удавяне...особено когато се потопиш в нея, без да умееш да плуваш...

Може да е добър чаят, а да е направена магия на жената. Понякога черната магия поразително напомня симптомите на натряване. Да не губи време из болници, а да отива при медиум да я развали.

Жанетка ми е името, извинявам се за грешката

Оди се пери ма, Гергино!

Както разбирам от по-долу писано, тази софиянка е същата, която лятото уж се натрови от гъби внос от Полша, а после се доказа, че на гъбите нищо им няма.И пак натравянето беше с атропин.Тогава цялото и семейство беше зле де, но само баща и бил най-зле.Ако това е истина, вместо проверяващи да тормозят поредната жертва - аптеката, полската фирма и аптекаря да се обединят и на тази кукувица да и спретнат едно мастито дело за уронване на имидж и морални вреди, та да не и стигне апартамента да се наплати за съдебни разходи и адвокати.

Ако е същата - значи прави втори опит. Няма ли кой да помогне на жената най-накрая? Кажете й да вдигне дозата, да не се мъчи. ;)

Ако това е една и съща дето се трови с гъби и с чАй, сигурно е някоя начнаеща "ГОТВАЧКА-ХИМИЧКА", решила да прави ВЕСЕЛИ ГЪБКИ и ВЕСЕЛО ЧАЙЧЕ, следващият път ВЕСЕЛИ СЪРМИЧКИ по рецептата: "-ТЪПАНЧЕВ КАКВО ГОТВИХТЕ ЗА ДОМАШНО??? -Постни сарми с бял сос.. Ама тя баба ги завива и нали не довижда сбъркала ориза с барут то лапнеш сарма гръмне.. лапнеш сарма гръмне..."

Ама, хора! Билков чай, приготвен от такива билки, е чай за лечение! Аз съм сигурен, че на опаковката е описан начина на приготовление, по колко се пие и при какви случаи. Защо някои хора си мислят, че щом нещо е естествен продукт, като билките например, то той е безвреден?! Ми да си приготви чайче от беладона или от татул? Чисти природен екстрат, нали?

Прав си. Спомням си - Бях малък и отидохме на гости. И там "домакинът" опуха към 15 варени яйца - щото бил 120 килограма. Освен, че изяде към 6-7 кюфтета. Ами то Народът е казал - Гъз Глава Затрива. Работеше при баща ми. Отравяне, не знам какво му преливаха, но се обели, като яйцата, които "показно" изяде.

Със здраве и наздраве ;:;;)

Не купувам Билков Чай, даже и от Най-Засуканите и Скъпи Магазини. Ще се присъединя към Картинката, която е И в моята Глава - Джипсита Метат Липов цвят. С какъв "акъл" ще купя "билков Антифриз". Вместо да се Гордеем с Билките и Киселото мляко, точно Тях Опрапастихме. Големи Ахмаци . То всъщност Оставихме ли да оцелее Нещо Читаво. О, да "Очичките"... просто забравих за тях...

Има чудесно решение : Ходиш си за билки из красивото зелено на планините , хем си пълниш душата , хем торбичката с лечебни ароматки ;))) Със здраве !

Така и правя. Даже ни ги бера. За туй си има Истински, Наши, Родни Баби Балканджийки. То и с ракията от Дядовците Балканджии е така.

освен чая да не е докачила и некоя друга тревичка момата

Кефи ме хамстерът с идеята да изядеш 5-6 кг първокачествени пържоли. Нищо че това е невъзможно, но на него му изглежда добър аргумент.

има много случаи на 5 литра изпит алкохол. Малко оживяли, ама не са иззимали алкохола. Абе има всякакви идиоти. 5 кг пържоли е под рекорда на Гинес, възможно е. Абе тази софиянка нещо е съмнителна.

Не само е възможно,но има хиляди хора които го правят всеки ден,например професионални културисти и пауърлифтери.

кой пие чай тука бе, ние сме народ на ракията!

Нали взехме от тях за детските бани (за корнизите) и решихме ,че накрая ще видим колко точно няма да ни стигнат за персонала.Тогава коментирахме с теб ,че е важно детсите да са готови а персонала и да се забави малко не е проблем. Максимално бързо ще ги доставим.максимум 20 дена ,но мисля че и по рано ще стане.

ако е имало прах от стрит изсушен пенис от петнист мравояд

Тази е егати филма, като вица: Един му посинели мъ.дя.та, отива на доктор, оня гледа, мисли... накрая вика: - Незнам какво е ама ще ги режем! Отрязли му всичко. Минало време, пак му посиняло - квото останало ...чатала. Отива пак при доктора, оня гледа, мисли... накрая вика: - Теб май ти пускат дънките?!?!

Ми аз винаги при забраната за алкохол събута преди избори,поръчвам в кафето чай с Ромче и нищо ми нема;портфейла,обувките якето...

Защо се събуваш не разбрах?

Общо взето едно от малкото растения , от които НЕ можеш да се натровиш, не зависимо от количеството, е конопа. Той за това е и забранен :D. Просто няма документиран случай на умрял от марихуана !

Отдавна съм спрял да пия купени бикови чайове. Като гледам ман-галите как смитат липовия чай от земята заедно с боклука кой знае и другите билки как се берат.

Пешо, подкрепям те с: http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=23883172 Софиянци се натровили втори път, докато институции намерят причината Мирише ми на опит за самоубийство и/или за изнудване, особено след..... ......Пред Труд говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова потвърди, че случаят е свързан с този от юни, когато семейство постъпи в болница с натравяне. Тогава Българската агенция по безопасност на храните побърза да заподозре полски гъби, внесени от веригата хипермаркети Кауфланд, а след изследване ги оневини. ...През юли Кремена Скерлева, която се отрови заедно с мъжа си и баща си, отново постъпила в болница с натравяне.

Чая явно изисква лекарско предписание. ;) Не е бил за нея. В общи линии трябва да се взима според нуждите, но малко хорат знаят качествата на билките. Нищо че после от част от билките правят лекарства. Но те и лекарствата са вредни.

Напишете фирмата производител на чая.

Фирма "Факултето" АД София. Добре изметен липов цвят от улиците на София.

С фасове , но без гадни опаковки.

СД "ОРКИ"

Опасен билков чай прати софиянка в болница Както би казал професор Мермерски- пийте билков чай, ако искате да се срещнете с "Началника" на Борисов.

каква е тая измислена дума токсидром?