Кабинетът готви гъвкаво минимално почасово заплащане

Въвеждане на гъвкаво минимално почасово заплащане, търсене на възможности за нарастване на пенсиите и пенсионна реформа.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът готви гъвкаво минимално почасово заплащане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво означава "гъвкаво" и какво "твърдо"? Знаете ли ,че малко бременна жена няма,тя е или бременна или не?

значи меко, и няма да ти убива

За месец януари аз смених три работни места заради некоректни работодатели и смешните вече и прословути 17-20лева на ден. Става въпрос за Горна Оряховица. Малки почивки. повече от 8часа работа и др. Това демотивира хората да работят и ги насърчава да правят простотии. Крайно време е държавата да се намеси и да се изгради единен стандарт относно работно време и почивки за всички фирми в Р.България............

Не е работа на държавата да се меси в бизне сотношенията. Неуната функция е да осигуря подходящо правосъдие и бизнес среда. Проблема е в липсата на морал, а той е благодарение на атеизма и материализма който комунистите възпитаха в българите. Липсва християнският дуух, затова държавата е превърната в бананова република.

КАТО ЧЕТА РАЗБИРАМ ,ЧЕ ПРОГРАМИТЕ СА ПОВЕЧЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ,КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА БЕЗ ДА ОСВОБОЖДАВАТ ХУБАВОТО СИ МЕСТЕНЦЕ.ДРУГАТА ПРОГРАМА Е ЗА МАЛАДЕЖИ ДО 25-29 ГОДИНИ .АМИ ТЕЗИ КОИТО СА НАД 29 ГОДИНИ И СА ОСТАНАЛИ БЕЗРАБОТНИ ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ СА СИ ОТГРЕЖДАЛИ ДЕЦАТА -ТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ А? ЗА ТЯХ ПРОГРАМА НЯМА.ТРЯБВА ДА ИМА ПРОГРАМА И ЗА ВСИЧКИ МАЙКИ, КОИТО САМИ СА СИ ОТГЛЕЖДАЛИ ДЕЦАТА ДО 8 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.МИСЛЯ,ЧЕ ТРЯБВА ДА Е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

какво сладко бебенце

На снимката е показана една огромна и недопустима грешка опасна за бебето. В бибката има въздух и бебето не е повдигнато.

Пореднта цинична програма без връзка с действителноста! Все още се определят пенсии под екзистенц-минимума! Трябва реално подоходно облагане. Трябва по-ниско ДДС за стоки и услуги от първа необходимост! Да има "наблюдавани стоки"...А от 1-ви щни ни чака поредното увеличение на тока - т.е. "енергийната ни бедност" с е увеличава. Да спрат безмислените разходи да намалят сивата икономика! Другото е вятър и магла и поредни неизпълними програми!

пенсията да не е морски пясък бе - гребеш и раздаваш на несретниците квото си изкарал - това е откъде ще се вземат кинтите за мечтите ти

Колеги и Читател(к)и ! - ако обичате Вижте Изказаното във Форума (коментарите) !!! ... Това Е Начинът ! .... Това Е Работа ! (Браво на Всички !)

Да,това е начинът да кажем своето мнение. От там насетне какво става????

" ... търсене на възможности за нарастване на пенсиите и пенсионна реформа..." Не искам нарастване, а премахване на незаконния "таван" на това, което са ми изчислили ТЕ на базата на моите вноски. Да премахнат кражбата и антиконституционните "парламентарни" поправки на закона.

Ти военен ли си бил или ченге?Ако си бил такъв никакви осигуровки не си внасял,внасяла ти ги е държавата,тоест АЗ!

НЕ .МИНЬОР.

Половината на населението вече живее в София. Улиците непрекъснат са пълни с коли - морги изхвърлени от Европа.Стъпете най после на земята господа "управници" Ефекта ще бъде - по- интензивно движение и нищо повече .Единствения преоритет е селско стопанство -зеленчуко производството и животновътството. Даите възможност други да управляват - стига на тези мърли

"Единствения преоритет е селско стопанство -зеленчуко производството и животновътството" На полето е жега,ноктите се чупят,в обора мирише....няма да се получи. Всеки иска офис,климатик,някоя хубава кака до него и това е.

Прав е човека като казва че тези от офисите ядат хляба на тези от полето.

Кабинетът готви гъвкаво минимално почасово НЕзаплащане

Гъвкав, по-гъвкав, гербер, пребоядисан премиер-пидал.

Най-важното е да се спрат парите в брой които се дават на циганите. Тези пари не стига до децата, а циганите ги изпиват. Циганчетата пак не ходят на училище и ровят в кофите.

За социално слабите - купони важащи само за магазини продаващи български стоки. Америка дава на социално слабите купони, ние сме тръгнали пари кеш да даваме. И после всеки социално слаб - с айфонче.

Каквито и реформи да правим няма производство няма инвестиции защото 24 години закриваме всички външни пазари на които имахме силно присъствие.Нужни са ни умни национално отговорни политици които да водят политика на мирно и взаимноигодно икономическо сътрудничество.Ако глупавият ни президент вместо да обявява Русия за враг и да призовава правителството да инвестира във въоръжаване,да беше призовал да следва политиката на Ердоган и финландското правителство . САЩ воюват за завладяване на нови пазари за себеси,който ги следва губи тези пазари.Политици създайте условия за нови пазари и ще видите че българите са способни и да инвестират, и да произвеждат конкурентни стоки и да печелят и да няма безработица и отчайващо бедни хора.

Ти знаеш ли поне един такъв политик?

Звучи добре.

Важното е да не се пипа в кражбите на бай мангал. Иначе кой ще гласува!?

преди две години беше успял да загроби 90% от микропредприятията, а сега щял да им помага! Вервайте му!

Който не го мързи да учи, не го мързи и да работи.

Има хиляди студенти, които учат само заради това, че мама и тати са ги накарали. И след това, били без работа ...

Току що завърши великолепния български филм "Изпит" /1971г./ Филмът завърши със следната реплика на бащата към сина: ИМА ЛИ МАЙСТОРЛЪК, ПАРИТЕ САМИ ЩЕ ДОЙДАТ" Каква прекрасна житейска мъдрост!

Нормативното основание "за създаване на трудово досие на работника или служителя" никога не е отпадало, за да бъде създавано наново! Това, че разни дребни, измислени фирмички не водят трудови досиета е съвсем друг въпрос!

Бла-бла-бла-бла...

Ми нали пазарна икономика, при капитализма който оцелее, оцелее, който не - мре ! Кви са тия регулации ??

Е нали министърите и депутатитя трябва да пунктират някаква работа.

Някои професии и сега получават възнаграждението си "на час" - дори не на час, а на академичен час от 45 минути ... и какво от това?

"...мерки за намаляване на нископлатените работници..."Как ще стане това? Държавата ли ще дава парите или ще налага с тояга работодателите? Не винаги работодателите са виновни. Колкото и да ги изстискват, това няма да доведе до добър резултат. Безработните ще се увеличат.

"Не винаги работодателите са виновни." Винаги са виновни.Няма да карат коли за стотици и да искат от скапана техника производство. Стискаш халката и си купуваш свястна техника,от там идват парите.

Защо вие не станете работодател и да "стиснете халката", за да покажете на останалите как трябва да стават нещата?

Какво ще става с неграмотните паразити?

Как ко бе бате! Я са ни спрели помощити, я сме почнали да крадем повече! А сега сериозно: Или ще се научат да работят и да си изкарват прехраната или ще мрат от глад!!!

Да са мислили навремето, когато е трябвало да ходят на училище и да се образоват, а не сега да реват, че няма работа и никой не ги иска! Те имената си не могат да напишат с по-малко от 2 грешки, да не говорим за CV, молба или мотивационно писмо!

На времето 'царя' каза: "...трябва да си сменим чипа". Прав беше човека! Чипът на "Скандинавците" /моят идеал за общество/ и този на българите няма нищо общо. Както нямаме допирни точки в каквото и да било!

Ми що се мъчиш тука?

Мъка е обхванала тези които се оплакват.

Само в България може да чуеш небивалици от рода на: "Аз съм с две висши образования и говоря няколко езика, а съм безработен ... или ниско платен". Това ми прилича на претенцията на манго Джери, че ще краде защото никой не му е осигурил работа. Или Сиганката която е хваната без билет и се оправдава, че е "само за една спирка".

Само в България хората масово не могат да работят това, за което са учили. Само в България лекар и инженер получават заплащане като за сервитьор, продавач и т.н. Даже един строителен работник получава повече от един лекар в държавна болница.

Ами тогава да учат това за което ще работят!

Аз съм учил за инженер, работя като инженер и смея да твърдя, получавам повече отколкото бих получавал ако бях отишъл в Германия. И там съм работил няколко месеца междувпрочем.

Компетентния ,ако 3 милиона се върнем, забрави за тази 400000 безработни в България. Ставаме армия безработни и омитаме чиновниците клати крака по кофите където им е мястото

Нека това минимално почасово заплащане и допълнителното възнаграждение за положен Нощен труд се приближат...,поне на 50% от тези в ЕС-нали сме отдавна в ЕС и трябва да се солидализираме с техните стандарти..!?Греховна съвременна експлоатация е за цяла нощна смяна-7 часа--заплащането за НТ да е около 1 евро...!?Дано МСП вземе под внимание и това при ..тая социална реформа...!

Е, като ще им настигаме заплащането, дали не е редно да настигнем производителността, качеството и иновативността им? Или първо да им настигнем заплатите, а после ще решим? ;))

Наистина си много куха. Производителноста не зависи от работника а от мениджъра. От три години съм в къщи и скоро ми се наложи да отида в бившата си фирма....31 г.работих там щях да се загубя:))

Чета коментарите и си мисля - на нас наистина не може да ни се угоди. И Господ да слезе от небето, и на него кусур ще намерим. Лично аз подкрепям идеята за почасово заплащане, уредена със закон, а не минимална работна заплата. В нормалния свят се плаща на час. Друг е въпросът как в наши условия ще направим всичко възможно да изродим идеята и пак някой да ни е виновен...Не виждам нищо лошо и в намерението да се подкрепя тридетния модел. Първо, защото така Асан и Айше няма да имат никаква изгода да се размножават, и второ, защото хората с мозък си дават перфектно сметка, докато работят, за да си издържат семействата, на колко деца могат да отделят внимание качествено. За мен най-важното е добрите намерения да не останат само на хартия. Винаги ще се намери някой да плюе, да не говорим за БХК, които ще ревнат срещу нещото със сигурност, каквото и да е то. По-важното е да има максимално широка обществена подкрепа с ясно установени граници от-до. Че няма да е възможно на всички да се угоди, смятам, сме наясно. Хубави или лоши, когато ние сами си въведем правилата, сме длъжни да си ги спазваме.

90% от предприятията в Б-я са в сивия сектор! Осигуровки на минимум, останалото под масата. И сега тия-поредните тарикати се правят на мотики. Виждате ли, определят някакви минимуми, максимуми, сиреч-ние сме много загрижени за вас! Аре, холан, тоя театър го гледам 6 десетилетия!

6 десетилетия? Имаш ли първата плоча на Лили Иванова?

Имам я.

Акселерадче, тоя плюс сам ли си го сложи или ти помогнаха?

Вторият плюс е доказателство, че са ти помогнали, мотико скапана!

....предвижда се.... .. ще се заложи на..... ....ще се възприеме ...... .....ще се реформира... ... ще се построи.... ...обещаваме "светло бъдеще"..... То ти я обещания, вече са чувани и "изпълнени" - вместо светлото бъдеще - дойде "демократичното настояще"...... и пак почваме да "обещаваме" .... Чува манго, че всички стават и на висок глас казват какво са дарили булката и пита човека до него:- А бе тия дарове, кога се дават? - А. след свадбата! - Аааа, плеснал се Манго по челото и скочил и викнал с пълен глас: - Кон с каруца давам!!!!!

Това с обучението сме го гледали

Кабинетът да подготви свестни работодатели но не може,всички са бандюги както и кабинета.

"Тридетен модел"?! Това в превод трябва да означава, че правителството има силно желание да подсили кошницата на придобивките на най-плодящото се население в България. А защо не "висш модел", при който майките получават по-добри помощи ако имат по-добро образование?!?!?! За да се стимулира раждаемостта на по-интелигентни деца

Интелигентните родители ще създадат и възпита интелигентни граждани - от такива граждани нашата партийно - бандитска върхушка няма интерес.

Това е ясно. Проблемът е, че ако тези горе не ги натискаме, ще продължат да си роят евтин (за тях, но скъп за нас като данъкоплатци) електорат!

Малко ли калинки с фалшиви дипломи и такива изкарали по две "виши" с духане и гълтане има? Истината е отдавна измислена - данъчни облекчения. Ако си наистина умна и образована - имаш високи доходи. Върху тях плащаш висок данък. Ако имаш деца - този данък ти се намалява. Всичко това - семейно. Всичко друго е измама.

Може и комбинация от данъци и детски, защото има много млади хора с образование, които получават минимални заплати - в провинцията масово е така. Такива ще бъдат ощетени - каква ще им е помощта от "данъчни облекчения" на тях?

Толкова много глупост в толкова малка статия.

Интересно ми е къде ще работят тия младите - закритите заводи ли ? .. предприятията ли ? земеделието ли ? мините ? ... а сетих се ВРЕМЕННА заетост т.е. общините ...базите на НАТО...и др.

Колко е забавно, че никой не прави връзка между минималното почасово заплащане и стойността на продукта от този труд! За отглеждането на 1 кг. продукт да нужни 2 човекодни. В единия случай тези човекодни струват 60 лева, в другия 80 лева. Как се отразява това на цената на продукта? Какво от това, че взимаш повече пари, когато всичко ти е по-скъпо? ;)) Друго нещо - кой ще ти купи по-скъпия продукт, като има виетнамци, германци, китайци, индийци и т.н, които го правят по-евтино или заради по-ниската цена на труда си или заради по-високата ефективност на труда..? Икономиката не може да се разглежда в откъслечни мерки, една по една, без цялостна идея.

djoglev@

Вземи прочети Адам Смит.Там си пише че с трици маймуни не се ловят!

не са по-високи от нашите, а дори по-ниски!Особено храните! И има редовни истински намаления. Тогава как ще обясните комбинацията тук от високи цени и ниско заплащане?!!!

виж на касовия бон колко е ддс -7-9 %, а в бг е 20%

"Виетнамци, германци, китайци, индийци" - от всичките тези,дето си цитирала нито един не работи за такова минимално заплащане,като тук! И в Китай,че и Виетнам заплатите са по високи от тук! Проблемът е,че тук алчния робовладелец прибира цялата печалба за него си от произведения продукт,а на роба си дава пари,колкото да не умре!! Ако този месец робовладелецът е изкарал 100 000,на роба ще даде 300 лв,другия месец ще изкара 1 000 000,на роба си ще даде отново 300 лв,цялата печалба се прибира и отива в банката,после само се говори,как няма пари и това е!!!

В една фирма най-ценното са кадрите. Ако имаш добри кадри - плащам им много, даваш им всякакви социални придобивки само и само да ги задържиш на работа. Така е във всички проспериращи фирми. Казаното от вас се отнася само до някакви роби, които нищо не могат и не представляват никаква ценност. НЯМА БЕЗРАБОТНИ ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ.

...бла, бла.... стига глупости....лапайте докато можете....и стига сте лъгали хората.

СТОЙНОСТТА НА ДЕТСКИТЕ ДА БЪДЕ ...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБВЪРЗАНА С ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ЦЕНЗ НА МАЙКАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Майките с висше образование да получават максимума!!!! Целта е да се ограничи "производството " на деца ! А майчински САМО АКО РОДИЛКАТА Е НАВЪРШИЛА 18Г.,иначе да си плащат родителите и , нали това им е исконна традиция ,деца да раждат деца просяци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

От де пък на де с ценза? Малко ли калинки с фалшиви дипломи и такива изкарали по две "виши" с духане и гълтане има? Истината е отдавна измислена - данъчни облекчения. Ако си наистина умна и образована - имаш високи доходи. Върху тях плащаш висок данък. Ако имаш деца - този данък ти се намалява. Всичко това - семейно. Всичко друго е измама.

Прецакват ромите ,с детските .Крайно време беше ,ислямизираха се и чакат закрила от ДПС .

Ромите свикнаха ,на лесните пари. Има ли циганин пенсионер,който е с навършени години и стаж ,...и защо няма? /пенсионери има вече ,но са с инвалидни пенсии ,въпреки че са здрави ,прави и нищо им няма/.

хаха, пълни щуротии, елате в варна - заплатата е 2000 евро но всички бачкат здраво и не чакат на някоя програма да ги оправи, ние интилигентните варналии сме единствено благодарни на бсп и дпс които наистина милеят за народат!!!

Пълен тъпанар, ако и другите са толкова мислещи и интелигентни, като теб пази Боже!

Е, то туй е тъй щото сте интИлигентни. Ако бяхте и грамотни, можеше и повечко да изкарвате. Иначе няма лошо да поработва човек. Обаче ако всички се запътим накъм Варна, бая народ ще остане без хляб там.

хич не му се вързваи - и във варна е като навсякъде - глад, мизерия,ужасия - неща познати и ежедневни

не се изказваи от името на всички варненци - едва ли си от варна, но това е друга тема - кажи сега какъв ти е бизнеса - бияч ли си , сводник ли си или си трафикант на наркотици и бежанци - защото такива заплати, за каквито ти си писал, във варна просто няма - и не само във върна

Ха-ха-ха. Добро чувство за хумор... Кабинетът готви ли готви, а електоралните единици намаляват прогресивно, къде от мизерия, къде от стрес, а доста избягаха от тенджерата...

Не му ли викахте "интелигенитИ"?