Идва ли нов срив на цената на петрола?

Цената на петрола на световните пазари може да се срине, повтаряйки ситуацията от 2014 година.

Обратно в новината

Коментари - Идва ли нов срив на цената на петрола? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цената на петрола се срине,дори да стигне 0, акцизите няма да паднат. Ако паднат падат заплатите на Държавните чиновници. Значи пада ..... . А това го знят управляващите, защото са БЪЛГРИ и без пари те не обичат да работят (прощавайте, да управляват).

Високите цени на петрола правят Русия по-силна. Ниските цени на петрола правят Китай по-силен. Вариант цената на петрола да направи САЩ по-силни вече не съществува.

Абе да правят,повече тесли,пък рашките да си завират,петрола където искат.

Да правят, ама не могат! 1500 бройки седмично. Толкоз.С това число ще наводнят света през третото хилядолетие.

По Вашия календар в момента кое хилядолетие е?

САЩ се стремят да добиват все повече петрол. А теслите се зареждат с ток, но токът го правят от петрол. Номерът е да се плаща повече при покупката на автомобил, на никого не му дреме за природата. Ако им дремеше, отдавна щяха да са забранили леките коли с мощност над 150 к.с..

Пълната с некадърници и алкохолици ватна държава не е в състояние да произведе нищо. Тя е просто една бензиноколонка за Европа. Падането на цената на петрола че я фалира. Амин.

Тук някакви се екзалтират, че САЩ щели, може би, евентуално, да увеличат добива на петрол, което, може би, предполагаемо, ще повлияе зле на Русия и Саудитска Арабия. Екзалтираните, ние сме в Европа. Европейска Германия разреши СП-2. Тоест Германия иска да плаща на Русия. Държи да плаща на Русия. Ама българите сме по-европейци от Меркел и Макрон, ей!

И целия този срив - на гърба на ватниците

Интересно отде щатите намериха толкоз петрол че да надминат СА и Русия? Дали смятат и сирийския за техен вече?

САЩ от край време са имали сериозни залежи на петрол, като много от кладенците са били запечатани. Вероятно с навлизането на електромобилите са преосмислили позицията си за презапасяване с петрол.

ще го закъса ! Гарантирано е след затъването на Русия в сирийския Афганистан.Който сее ветрове,жъне бури !

хаха агент-провокатор - разкрит си ! смешко, излез на светло - осветен си !

СРИВ НА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА! Пик на цените на горивата. Гарантирано от ГРОБ.

Поживем - увидим, доживем - узнаем, выживем - учтем. Така или иначе точно на вас, глупаци, не ви е ясно какво ще стане.

видяхме ви умниците до къде я докарахте

Ако падне, което е въпрос доста относителен и временен ще е за относително малко.... Да кажем от няколко месеца до две /три години. После пак ще скочи, скокът ще е над сегашният максимум, докато унищожи голяма част от консумацията, тогава пак ще падне. Но генерално тенденцията е на горе във времето, няма спасение нито с коли на батерии нито с молитви. Това, което ще стане е, че ще се опитат да намалят консумацията мачкайки дребнният консуматор, колите ще поскъпват и ще има данъци и още данъци, колата ще е лукс, както беше преди години.... т.н т.н.

Този срив идва от прогнозата, че до 2030 потреблението на петрол почти ще изчезне. Затова всички се юрнаха да добиват като за последно. Показателно е особена това, че САЩ, които стратегически бяха замразили добива, го размразиха.

и дано бензиностанцията фалира, да се оттървем от злото

Дано съвсем скоро фалира девизът:"ПАРИТЕ ИГРАЯТ!", за да започне светът да може да започне да се хармонизира с БОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ (ТЕЛЕГОНИЯ = ЗАКОНИ РИТА).

Докато Нинова пази интереса - няма страшно!

Гле'йте си работата! Срив не срив, шъ плащате колкото аз кажа!

Иде краят на кагебееца.

Петрола ДА! Бензина и дизела НЕ!

И до нула да се срине петрола тук от 10 години е все над евро и горница, с милостта на Бойка, за кефа на приятелите му олигарси и за злощастието на българския народ!

а, при курнела ще е 0,5 стотинки

Корнелий

Да го помиришеш. За другите с купони!

Свалете още въднъж цената на петрола и руснаците сами ще си свалят Путин им!!!

Си отивате и вие. По-мекошав беше само Гърбачофф

"ВИЕ",имаш предвид зомбитата на разкладка при решетка нали???

САЩ са ХЕГЕМОН - политически, икономически, военен! ДА ЖИВЕЕ НАЙ-ВЕЛИКАТА НАЦИЯ НА СВЕТА! СТРОГИ, НО ВИНАГИ СПРАВЕДЛИВИ! GOD BLESS THE USA!!!

Тц тц тц...

а в луницата търсят бармани на 4-тия етаж.Запиши се.

къде си бе,плевналиев?

Достойно за съжаление е как някой се впечатлява колко била цената на бензина...

Обикновени борсови шашми. САЩ щели да наминат СА и даже Русия! така уж щеше да бъде и с втечнения газ, обаче видяхте какво стана - днес САЩ внасят втечнен газ от Русия. А как така превеликите САЩ изведнъж се оказаха с толкова много петрол? Лъжата е хлябът на американското съществуване. И да падне цената на петрола, от това ще губят само САЩ, защото в предварителните разчети на тия борсови игрички не се отчита, че Русия е по-хитра и по-устойчиво отколкото може да си представи което и да е земно въображение!

Хахаха, супер забавен трол... :)

Хитра, хитра, колко хитра? Колкото стадо сибирски лисици?

Ако говориш за танкера в Бостън , последно се оказа че не бил с газ , а с лосион за баня "Бояршник" . Това е конспирация на ЦРУ целяща да създаде дефицит на лосиона в Рашата , за да се създаде напрежение сред любимите ти пияндета ,а в същото време се осигурява препарат да си мият кравите в Средния Запад .

Каквото не са решили американците, това не са направили, защотов тази държава се РАБОТИ! А в Русия слабо! Не може да се разчита само на природни ресурси и военна промишленост и народът да търпи, като го залъгваш, че така Русия ще бъде велика! Да произвеждаш предимно оръжия и те да са твоята гордост ми си вижда малко психарско, да не употребя модната дума джендърско, ако разбираш какво искам да ти кажа!

какво се работи в САЩ ??.Тамо свен да надуват финансови балони друго не могат.Миналата седмица за 2 часа им изтриха 800 млрд.от фондовата борса.И прав е Алън Грийнспан бившият шеф на ФЕД : СЛЕД 10 ГОДИНИ НА СТАГНАЦИЯ ВЛЯЗОХМЕ В СТАГФЛАЦИЯ.МНОООГО СЕ РАБОТИ ЗА 1 % ОЛИГАРХО МАФИОТИ И ТО С НАДУВАНЕ НА БАЛОНИ И ДЪЛГОВЕ.

Абе като гледам цените по бензиностнациите- 10ст. нагоре за литър в рамките на месец, хич не ми прилича на срив, а на покачване

Добре де ! Хрумна ми една идея . Да вземат от Лукойл да си направят на всеки обект по една допълнителна колонка,със червена петолъчка , и там да зареждат чебуРашките на цени с 30% по-скъпи от останалите . Разликата да отива директно в бюджета на Рашата, и така нашите рубладжии ще имат възможност да помагат на Рассията , дето им е по-скъпа от България ! Ние простата рая ще си зареждаме на Марешки на 1,89 , те да зареждат при Вальо на 2,60 !

Зареждането на Марешки е хубаво нещо, увеличава работата в сервизите и стимулира българската и немската икономика !

Три години има Марешки във Варна , пък никой още не е изревал . Ти кажи какво мислиш за моята идея ! Август ще си мерите касовите бележки на Бузлуджа , и първите трима души с много купено скъпо гориво ще спечелят екскурзии до Сибир, Анадола и Северна Корея !

Те по селата само се кръщават с подобни имена.....от 1 год. вече зареждам само от марешки и колата си върви като пушка но попитай люлинските си другаре къде зареждат,при марешки или при вальо крадеца:)))))))))

На бас че у нас никога няма да поевтинее руския петрол и руската газ ! ! Комунистите няма да го допуснат НИКОГА !!!!

съгласен съм, но научете български бе! Казва се рускиЯТ газ. Газта е за газените ламБи...

Сигурно във вашето село газените ламБи са на метан или на пропан бутан.......тъпотата ходи по селските дебили:))))))))))

Браво, надявам се цената на бензина пак ще стане като при Т. Живков-20ст. при почти същата като сега средна заплата - 200долара/тогава долара беше 80ст/.

Бил е ама за другарите от голямото добро утро. Ние го купувахме по 3 лева на черно, а като падне за 2.50 беше голяма радост. То на книга е едно, ама действителността не го яде.

... така, де, бачо... 200 x 3 = 600 лева заплата... ех, времена, ах, нрави...

аман от предсказатели и пророци. нали за това си счупихте езиците да говорите за "пазарна икономика", че цените да се движат според "пазарната логика"... хахахааа... ще се задавя от смях...

Те цените се сриват ама тук наще лаинари с месеци се назландисват дали да ги свалят.Но виж дигнат ли се на момента ги вдигат и те,а да не говорим за качеството спрямо цената,с 2 думи тук си е картелна мафия която изкуствено подържа високи цени

На тези борси всичко е спекулации ,създадени от няколко човека !

Iivanov84

А ДАНО !!

А най-приятното е, че електроавтомобилите тепърва навлизат.

Е, няма как да не съм благодарен на САЩ. Уж руснаците са "братушки", а заради тях бензинът ми е все по-скъп. Сега заради американците пак ще е евтин. Така ми харесва.

супер! газ 20ст, бензин 45ст, нафта 45ст и всичко ще е идеално. даже ще се върнем към времената от 70-те и 80-те, когато се топлихме с нафтови печки.

Само дето данаците , таксите, акцизът, ддс-то са към 1.50 на литър. Та няма как да стане 50ст даже да е без пари нефта и рафинерията да работи даром.

ДАНАК си бил ти, сигурно вече не си пораснал и си станал говедо. Що се отнася до горивата, съм съгласен, че данЪците и акцизите им са доста високи...

Добра новина за именниците като мен !Значи суровия петрол пада с 30-40 %, аз свалям цената с 3-4 стотинки , и си избивам за месец-два новия хотел Хаят , дето го строя на паметника Левски за 400 милиона !

харно, но останалите пари какво ще ги правиш :-) плати и някой лев данък де!

Значи да се приготвим за по-скъпо гориво по бензиностанциите...

при цена под 65-70 долара американсктите шисти викат бай бай фалит.Както преди 3 години -3/4 от компаниите фалираха и още не отворили.

Фалира на баба ти хурката! Как при 75% фалирали фирми тогава САЩ изпревариха най-големите добиващи нефт страни?

естествено че идва сащ ще станат най-големият производител мъск засилва бизнеса с енергия от алтернативни източници и електрически автомобили другите го следват усилено съдбата на цените на петрола е очевидна само сляп човек няма да види очевидни неща

БРЦК

И какво ще засили? За миналата година е 2 милиарда$ на загуба. Ако засили още малко и ще вземе да фалира.

Спокойно!Спад на цените на горивата в България няма да има.Ние си имаме стабилнос, да ни е жив и здрав тиквун евродипломата.

Проследете поведението на Булгаргаз и регулатора през последните години. Винаги когато натискат за вдигане на цената, следва сериозен спад на цената на петрола! И сега бързат.

jingiby

Ако това наистина се повтори, ще даде нов повод на Столична община да повиши цените на билетите за градския транспорт в София, както направи миналия път. Сега като нищо ще ги цъкнат на 2 лв. парчето...

Значи да се гласим за поредно увеличение цените на горивата. И поредното мънкане в отговор на въпроса има ли олигопол в България или няма. А, между другото, ШЕЛ България и Петрол вече са едно :) Иначе картел няма.

Хайде от клавиатурата на автора - на божия монитор.

Това не ни засяга нас. Ще излезнат с изявление, че бензина е скъп, защото е от петрол, купуван през 2016 и 2010 и се продава според стойността платена за него.

срив няма да има. Това е четвъртия път за 4 години, когато журналистите го питат това.

от 63 ще стане 50 долара. Това е! Руския бюджет е разчетен при цена 40 долара. Така че няма проблем. Да му мислят Саудитите, които имат да покриват липси. Но те ще се оправят Салман прибра 100 милиарда от принцовете и ще закърпи положението за 1-2 години....

ПРИ ДЕВЕТДЕСЕТ ДОЛАРА Е РАЗЧЕТА ИМ !

остарял ти е спомена - беше 90 преди години....

Я, Дир, тоя път хванахте първия повей. Нещо смислено да напише този Автор.

Ние се движим обратно -там падат тук се вдигат.

И това как ще се отрази на българите - бензин по 3 лева ?

Бензина беше 3 лева преди 4-5 години.

Да му мислят ония собственици на по-малките нефтени компании в САЩ, дето трябва да връщат на банките :)