Синоптици: Възможни се снеговалежи в средата на октомври

Въпреки че началото на седмицата ще започне със слънце, то студът ще се завърне с пълна сила още на 1 октомври.

Обратно в новината

Коментари - Синоптици: Възможни се снеговалежи в средата на октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само преди седмица прочетох, че през октомври започва циганското лято и температурите ще бъдат по-високи от нормалните. Днес нова песен. На кого да вярваме ?

Нищо не познават. Със сатели гледат и пак не познават.

Ако русия ни врътне кранчето, това ще подпали чергата на демокрацията в България. Ако е за цяла зима- напролет няма да остане нито една протестираща шушомига. Нека да спрат газта!

не разбрах сега, Русия като ни врътне кранчето какво ще правим... ще останем ли на тъмно и студено, кажете или не?

няма да има денги за Русия.Денги-долари, а китайските и барзилските домати и ябълки за рубли не се продават. Панимайш?

напълно е възможно! предлагам за да не ви е студено поне да се гушнете с руснаците...

Моята топлофикация е частна :) Имам си локално прано, камина с водна риза дето освен радиаторите топли и бойлера. Заредих 8 кубика бук и половин тон екобрикети, ше стигнат. Освен тва заредихме и джибри за ракия, ше варим в края на Октомври, туршийката и нея я направихме в срок тия дни ше наложим и кисело зеле...Абе да идва зимата като иска :)

Интересно тези 8 кубика бук от къде са "брани". Да не дойде после реката и да отнесе къщата както става напоследък?

От абсолютно легална фирма за дърводобив са закупени, не и пиша името защото ше измрънка някой, че е реклама. А еко брикетите са отпадъчен продукт от производството на мебели. И аз обичам природата. Има си санитарна сеч в горите всяка година.

това е прогноза а не дягноза-всичко е хипотетично

Какво означава "дягноза"?

Драги ми прости и грозни и още по прости, и аз да ви предупредя па вие ако искате ставайте на шушулки. Да сте чували случайно за малкия ледников период. Или пък този емигрант, ако наистина е в американския детройт, да е чувал че магнитния северен полюс се е изместил в канада. И как ще ми обясните че в космоса където също грее слънцето е кучи студ, може би с глобалното затопляне. И с грозните все пак се ядва, но простите и още по простите изглежда ще отидат зян.

Хубаво, ама по- и най- с тире (степени на сравнение)

И как ще ми обясните че в космоса където също грее слънцето е кучи студ, може би с глобалното затопляне. Голяма глупост каза!

много уместен въпрос!! Чекай са да те светна - глобалното затопляне всъщност е резултат от кучия студ в космоса - понеже топлината се изсмуква от там и се праща на земята.. Е като помпаш постоянно съвсем е у реда на нещата тука да става по-топло, а там по-студено. (за бога братя, турете ми един плюс)

Очакват, ама той дали ще дойде?

Предполагам, че и през другите години е имало да падне сняг в средата на октомври, но такива черни облаци и такова чудо както преди няколко дни над София, мога да кажа с чисто сърце, не бях виждал през целият ми живот!

Почвайте да си подготвяте кочините, още от сега са ви казали, а не като падне сняг и всичко спира и после общината е виновна, а един комплект гуми е двумесечния разход на един пушач!!!

ама точно на 19.10 ли? в колко часа? няма ли да е на 20.10 в 08:01:33 часа? бъдете по-точни де, това е първия сняг:)

ГАЛЕЩИ СЛУХА НОВИНИ ЗА ЕНЕРГОТО.

Няколко пъти писах на електронните адреси на Минчо Празников ,Янков и Славов -това са хората занимаващи се с метеорология и хидрограгия и дето ни дават абсурдни прогнози.Съветвах ги да напуснат офисите и да не се занимават с тази важна дейност.Предложих им да се преориентират към окопаване на междублокови пространства и почистване на домати от клубени.Защо им писах няколко пъти ?Наблюдавам прогнозата за Варна да речем ,в средата на лятото ,време стабилно ,знаете ,лятно време лесно се прогнозира.Трабва да Ви кажа ,прогнозите им са в пълено противоречие с реалната обстановка.Нещо повече, понякога за вчерашния ден ти дават време да се чуди човек къде си бил и къде е било това време.Пълен абсурд!

В КАНАСКАТА АЛБЪРТА - В КАЛГАРИ И ЕДМЪНТЪН , ПЪРВИЯ СНЯГ ПАДНА ПЕДИ 2 СЕДМИЦИ - 60 СМ МОКЪР СНЯГ ... Е СТОПИ СЕ , НО ТО И ЗАТОВА В АЛБЪРТА - КАНАДА НЕ ГЛЕДАТ ДОМАТИ И ЦЕНАТА ИМ Е 4-5 ДОЛАРА ДОЛАРА КГ :))))

А това ни интересува, щото....?

Как да не ни интересува? Нанасяш данните върху сателитната карта, въвеждаш в компа послединте 10 годишни движения на въздушните маси и температури и за нула време ще получиш какво е времето в Долно Чукурово, обл. Видин.

Студено ми се вижда глобалното затопляне. Сушата с която ме плашеха като малък и тя много влажна. А пък за синьоптиците ще кажа , че най-прогресивните от тях познават до десет дни.

Аз също не им вярвам особено. Докато се изливаха мега-градушките по сайтовете пишеше "Възможни са валежи". Другото, което ми е много интересно, как от прогноза за времето по-долу в коментарите пак го ударихме на политика...

Платени безделници , на които не им става вече ...

За съжаление през тази година прогнозите на синоптиците се оправдават - нямаше пролет, хладно и дъждовно лято, сега студена есен. Така че нищо чудно.

Поздрави на синоптиците ...!!!

Топлофикация веднага обяви банкет, обаче май го отмени, щото се сети, че парите и са блокирани в КТБ.

Истината е, че вече никой не говори за снега, който ще завали от небето. Всеки говори за снега, който вали от 25 години в парламента на републиката ни. И най-лошото е, че наистина не от средата на октомври, а от 5ти същия месец този сняг ще завали с още по-голяма сила. Вероятно това са имали предвид и синоптиците ни. Истината е, че тогава ще ни завали един сняг от гербери (нарочно не използвам главни букви!), който ще затрупа цялата страна и покривкат ще останев блзиките 4-5 години непокътната! Истината е, че след тяхното ново идване на власт (което ще бъде използвано като завръщане на бял кон), в страната ни ще настане една истинска икономическа зима и в джобоветен и ще стане наистина много студено. Ето това е времето, за което говорим абсолютно всеки в тази държава и за съжаление, това е истинското време. Онова метеорологичното лично мен изобщ не ме интересува и си мисля, че то по-скоро се използва за отвличане на вниманието на хората от сериозните проблеми: политика, икономика, търговия, образование (макар, че и то едва ли някого интересув, защото в България отдавна няма такова). Но както и да е, за обобщя: искам да помоля бългрските журналисти наистина да обръщат повече внимание на политическото време и да питат за съвети обикновените хора, защото те са тези върху които политическият дъжд вали с най-много литри на квадратен лев! А онова измисленото, метеорологично (интересно как имаме право да говорим дори за него след като унас няма метеорология поне от 30 години!), то едва ли касае някой при така създалата се обстановка. Когато политиците направят така, че да получаваме и ние като немците по 5 000 евро на месец, тогава вече то може и да започне да ни интересува! А дотогава, дерзайте!

Жалък напън за остроумие, неграмотно и със стила на партизанско отроче - активен борец срещу фашизма и пасивен педаст :))

Когато се смеси политиката с климатичните състояния и условия е "партизанско остроумие", но когато се каже "лукановата зима" е демократично остроумие!"

С преобладаващо дебилни същества като тебе в България, нищо добро не я чака. Факт.

За комуноидните тролове наистина ще настане лоша зима.....а как се подхилквахте само предната ...не помните ли селски тъпанари и на протестиращите какво им викахте..."тъпи протестъри"е, сега вие ще сте в тази поза за да видите как е

другарю, да ти отворя очите, ако партията разреши - на немците заплатите са им такива не защото федералното правителство се е произнесло така, а защото те си ги изработват САМИ. Кога в българско хората спрат да чакат друг да им снася, ще започнат да печелят колкото си искат. В България повече диктатура на пролетариата НЯМА да има, това най-отговорно ти го гарантирам.

пълни глупости- октомври е месеца на циганското лято. циганско лято може и да няма ,но и сняг няма да има. поредната полуистина- става въпрос че ще има сняг на връх мусала. удобно се пропуска това уточнение и ето ти новина

Откакто се помня в средата на октомври застудява у пускат парното. После в първата половина на ноември се затопля, това е циганското лято.

Май ще спра да чета прогнози - и тук като че ли има цел да се всява паника и несигурност. Вярно, че времето е хладничко и дъждовно и променливо, но хайде кажете ми, не усетихте ли и вие зад всичко това и подтекст и внушение за някакъв апокалипсис? И не казвам, че Некитов е виновен, не, той просто ползва наличните ресурси - а внушенията идват от глобалните метеоцентрове, които се правят на Касандри и Питии.

Плевню наш, баш на такава конференция на "Касандри и Питии" се изказа. Чети бе "78", то четенето сляпото окато прави. Цяла България вече чете, само ти не си забелязал този факт.

Нещо като да ме изпитваш май се пробваш?

Ами това са две седмици преди нормалната смяна със зимните гуми. Малко лошо повлича крак, но дано не познаят напълно метеоролозите. Ако познаят за снега две седмици по- рано и ноември си е нормално снежен има за какво да сме се готвили. Просто трябва да сме готови за зимата две седмици по- рано.

Sport1.3

Кои синоптици - тези, които предвидиха големите градушки или тези, които казаха, че след миналата зима следва сухо и горещо лято?

с по- малки сметки и студ и сега отново мизерия високи сметки студ протести и глад с герб!

Що, да не би да преяждаше при БСП-то?

е че за повече от 10 дни не могат да се правят точни прогнози. А и климата е различно понятие от времето.

Лично мен ме учиха учителите на тези метереолози и светлата казваха, че прогнози за повече от 10 дн не са реални. Сега сме 28 септември. Изчислих, че шансовете за това са 50% на 50%. Бля-бля.

Салоните за Епилация е Рехабилитация на Каратисти и Тае-коконди, За които Женерала Бойко М. Борисофф е потосигурил нат 10 000 шменти-барели албански мазут От квотата на Евро- магистрала "Чумата", (Е 79)

че си проЗд трол е видно но поне малко научи граматиката селски бек,че ставаш за смях и на врабчетата

Е нали само преди седмица се кълняха, че през октомври ни чака циганско лято и щял да бъде много топъл. После върви има вярвай, че имало глобално затопляне:) Те не могат за 5 дена напред да кажат какво ще е времето, камо ли да предскажат за десетилетия както се опитват екотерористите.

"Те не могат за 5 дена напред да кажат какво ще е времето...", а ти след 168 часа ще можеш ли да кажеш, че си гласувал ПРАВИЛНО. Правилно, според критериите на Господ-българинът. Иначе ... ще има студ, глад, палки, гумени куршуми, сълзотворен газ ... дървен господ.

Точно толкова правилно, колкото и ти. Иначе боят оправя доста работи.

Нали се сещаш кой може да се напише с нинейм, който е излишен само някой скапан комплексар като теб ? Пълно е с такива като теб които се мислят за всьо и вся само че земята прибира запомни го от обикновения човек като мен !

хаха. Само смях заслужаваш.

Американските гниди лъчат яко с климатичните си оръжия, одеве небето над Родопите и Рила беше лилаво-червено.

HAARP, иначе есен е, нормално, баба зима иде, ТЕЦ-а ще го пуснат по средата на Октомври, дано зимата е по-мека, че иначе кесиите ни ще олекнат...

Първия сняг падна през седмицата.Тези в бан май живеят още в 20-ти век !