Известен професор е нахапаният от кучета

87-годишният мъж, който вчера следобяд бе нападнат и нахапан жестоко от глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина” в близост до Американския колеж, е известният икономист - проф. Ботьо Тачков*, съобщи пернишкият сайт "Мироглед". Тачков е родом от Перник.

Обратно в новината

Коментари - Известен професор е нахапаният от кучета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

--Ало-ало.( до112) тук едни кучета ни хапят. -- Добре господине. Веднага изпращаме екипа за кастриране. --ЪЪ Госпожо Ама те не ни е...ът. Те ни хапят!!

Преди малко детето ми разплакано се обади,че глутница кучета са го гонили и случайни минувачи са го спасили. Дами и господа, тази наакана държава нищо не прави за гражданите освен да вдига данъци и и подкрепя вдигането на месечни сметки. Ако някой исдка да отглежда лъвове или вълци в някой гараж пак ли ще му разрешим ?! Нямат място полудивите кучешките популации свободно в градската среда!!! Това е опасно за хората и молим правителство и всички паразити които са на дръжавна заплата да се вземат в ръце и да реагират! Ина че другите избори да се измитат - комунистите даваха 5 лева на убито куче - ако трябва ще гласуваме за тях !!!!!

А ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО БЕЗДОМНИ ВЪЛЧИ (КУЧЕШКИ) ГЛУТНИЦИ ДА БЪДАТ ОТГЛЕЖДАНИ В ГРАДОВЕТЕ? ЗАГРАДЕТЕ 3040 ДЕКАРА ГОРА И ПРИРОДОСЪОБРАЗНИЯ ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР ЩЕ НАМАЛИ ТАЗИ ПОПУЛАЦИЯ!

40 ДЕКАРА СТИГАТ!

деер

Давайте 50 млн на мафията всяка година и нека ви хапят кучетата! Разберете на запад пилетата ги коват с телбот , за да са по-едри, телетата ги вдигат на колани , за да имат по-големи бутове и още диващини! Това се крие от мафията , за да се източват 50млн

След като толкова години професорът не е успял да прослави България по света, а се е грижил единствено за своето тщестлавие и егоизъм, е дошло време кучетата да свършат тази работа. Хубава работа, ама българска. Както е казал Салвадор Дали-По-добре лоша слава, отколкото-никаква!

Аз лично съм виждала как тези от "Еко равновесие" свалят гадните помияри от бусове и ги пускат в Младост. До кога това престъпление към хората. Правят го нарочно, за да усвояват пари по програмите. Нещастници.

до кога нашите идиотчеташоправяващитещще премахнат бездомните псета,виждал сам как ги ловят,карат ги в кучкарника,кастрират ги,те се озверяват още повече,и ги вращат,от кадето са ги взели,защо? виждаме последиците от това,отговорете гадни идиоти,ане да се чудите колко хиляди бонуси да вземете,боклуци,немам думи,пожелавам ви вас да ви ядат кучетата............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Фандъкова -с оставка,общината да си плати тъпкано,всички помияри от кучешки и човешки произход справедливо наказани и при нужда унищожени!!!!!!

Живея във Варна.И тук има кучета по улиците.Това е национален проблем и не Столична община,а Правителството трябва незабавно да се намеси,защото проблема е от над 20 години,така както се е бездействало за всичко,в случая криейки се зад кухи природно-защитни организации.Припомнете си и др. случаи-Етрополе,Перник,София,Варна и др.Който иска да гледа само в дома,а навън само с верижка.Всичко това придружено с високи такси и глоби.Не може човек с 6 езика и на 86 г да си отиде заради безхаберието на институциите.Това го няма от Инстанбул до Лисабон.Видял съм го с очите си.Преди три седмици рано сутрин в София пред Строителния техникум на Евлоги Георгиев цяла глутница гонеше човек-видях го с очите си!Дано да се вземат най -после мерки!

Проблемът с бездомните кучета е от години и не се решава. Не е нормално кучетата да имат повече територия и права от човека. Градовете не е нормално да се превръщат в резервати за кучета . Не е нормално хората да се чудят с какво да се въоръжат за да излязат от домовете си... Това не е европейска държава- улици с разхождащи се глутници .

Пилето, извинете.

Ами да си прочетат общинарите "Пиклето" , глава 5. Гадно, ама ефективно. И то в демократична страна дето я взимаме за пример. И как хубаво са описани проблемите с бездомните...Е, може да им се спести тока, но по една инжекция...

Никът ти красноречиво подсказва за наличие на примитивен или никакъв разсъдък! Сам си го пишеш!

Ако има нещо вярно в изказването на кмета, че в София са преброени около 9 000 бездомни кучета, за които са похарчени 50 000 000 лв; направете сметка колко пари се пада на куче - 5 555 лв/бр!!! За обработка /кастрация/ на едно бездомно куче от бюджета се плаща по 280 лв!!! За детски надбавки на ЧАСТ от бг родителите от бюджета се дават 30 лв!!! Парламентът ни "търси" 5 млн лв за лечение на болните ни ДЕЦА !!! ПРИОРИТЕТИ!!! АБСУРД !!!

А който иска стерилна среда да ходи да живее в болница.

В болница? В стерилна среда? Къде е тази болница?

Като ги избиете ако се появят нови помияри какво правим?! Имало е случаи -застреляни,отровени,даже и домашни и какво - месец два и хоп нови. Хората са причината - нали те ги изхвърлят на улицата. Много убийци се събрахте.

Споко, атинянке, ще избием и другите.

От една година насам внукът ми ,който е на 12 години ,ходи със специално устройство-кучегон- в джоба. Просто не ми побира акъла до къде сме се докарали...Жалко. А аз също имах пудел вкъщи. Наистина грижите са много, но той беше и от малкото регистрирани в общината преди 16 години. Даже пазя "медальона" с пореден номер 3 .Но това, което става по улиците, мисля вече "преля чашата". Обичта не се доказва с хвърляне на корички и храна, а постоянни грижи.Това са имунизации, обезпаразитяване на всеки 3 месеца, ветеринарни прегледи, чистене на уши , къпане и ...

Всички бездомни кучета трябва да се заловят и евтанизират, това е подсъдимо, кой сега ще влезе в затвора заради нахапания човек? Не може да сме нормална държава - това наистина е един от най-сериозните проблеми - и какво - ако не им се дава храна на бездомните кучета те още повече ще озвереят - това е пълна глупос и омагьосан кръг - спринцовката и край!

Ти колко деца имаш? Защото и те цапат и създават грижи, а случва се да носят и болести.

Аз пък ще си купя пистолет и така ще се опазя от тази бездомна въшлива гад.

Кой би могъл да упрекне някой баща ако нахапят детето му да избие примерно 1000-2000 кучета?

Избиването не е начин за справяне с проблема и докато това не стигне до съзнанието ви той ще си остане. Нали не избивате убийците по пътищата?

Точно затова трябва хуманно да се евтаназират с инжекции. За да няма саморазправи.

Ей тва е достоен край за един 87 г. човек в 21-век в уж европейска държава - кучета го яли....

Срамно е как все още се намират хора-помиари да защитават "милите" бездомни "домашни любимци" и да не се почувстват виновни за пострадалия професор. Но вие милозливи кучкари, защо не си приберете по едно животно от улицата и да си го гледате в къщи, по правилата на всяка цивилизована страна? Но не го правите, защото сте лицемери, и към кучетата и към сънародниците си. А на това недоразумение СЪНдъкова, желая да се посъбуди малко, да се извини на началника си ББ и да се върне на мястото си като учителка - уверен съм че там ще се почувства много по-полезна.

Аз лично съм прибрала две. И не мога да разбера агресивността ви. Вие не помагате да се реши проблема, а използвате всеки подобен повод да изливате агресията си за съжалени не към когото трябва.

Ами хубаво,ама си ги дръж в къщи. Агресията към помиярите е нормална.Не може един пес за е защитен от разни там тъпанарски организеции,а човека не. Айде нека те поемат лечението на всеки пострадал

Затова не само трябва да се съди общината, а и такива кучета да се разстрелват на място.

трябва да почнем да премахваме бездомните кучета сами! институцийте не могат да се справят.

С пушки,отрова и песни да се превръщате в убийци ,вместо да приложим хуманно решение на проблема.Има много добри предложения във форума.А децата няма ли да ги изведете да гледат?А после няма ли да питате защо са толкова агресивни?Научете се да обичате,а не да мразите и да сте безотговорни ,тогава може всички да съжителстваме в мир!

грешката на много хора с кучетата е че побягват. Това което трябва да правят е- виждаш кое е водачът, кучето което е най- настървено, навеждаш се взимаш камък, ако няма тъкъв се правишх че взимаш, изправяш се рязко и го хвърляш или се правиш че го хвърляш. Имаш време да организираш след това атака с-у тях. И мен са ме нападали, но се справям с тях. първо правило- не показвай страх. когато кучетата НАДУШАТ страха те те те нападат не защото разбират че си слаб, за тях страха у човека означава че той ще ги нападне. Иначе моята дъщеря е ухапа домашното куче и я шиха. Кучетата са изгладнели от тежката зима.

На курсове по самоотбрана срещу кучета ли да ходим? Ами ако е дете? Кой би могъл да упрекне някой баща ако нахапят детето му да избие примерно 1000-2000 кучета?

А бе "гражданко" - от кое село си, мари чадо. Та това не ти е ливадата с купата сено и камънаците, в които постоянно да се спъваш. Ами дъщеря ти, защо се остави да я хапят - може би това е част от защитната ти теория?!

Сега трябва да се използва момента да се евтаназират помиярите от улиците. По хуманно от една инжекция за спиране на това зло не може да се измисли за момента. Защо трябва да ходим въоръжени срещу кучета? Жалко за човека.

Нахапаният от куче е известен професор.Така трябва да звучи заглавието на материала ви. Науката за строеж на изреченията се нарича синтаксис.Учете, за да не ставате за смях. Сега по въпроса за бездомните кучета.Аз предлагам , на следващите общински избори всеки гласоподавател да се замисли първо по въпроса , как кметицата е работила за решаването на този срамен за един европейски град проблем.Ако има и едно единствено бездомно куче по улиците на София , Фандъкова да си обира парцалите от общината.

Ходенето по прехвалените Софийски улици не само е опасно, но и много гнусно. То не са петна от маслата на колите, то не са лайна /и то какви/ от бездомните кучета. А като вземеш и боклука по тях родната картинка става от "мила по мила". И ако кола не те бутне или не настъпиш някоя "мина" при екзотичните разходки, със сигурност те очаква настръхнало-озлобела глутница псета, неподбиращи пол, възраст, интелигентност и т.н. Но за това много моля не очаквайте решение на проблема и състрадание, то е за "милите кученца", по почина на омилението към престъпниците, а не към техните жертви - пример: как лошо е застреляно примерното момченце от Наглите.

Защо на общината!С моите данъци ще плащам простотията на"природозащитниците".Едно време ловджийте придружавани от милиционери тогава поддържаха популацията.КУЧЕТАТА НЕ ИЗНАСИЛВАТ,А ХАПЯТ.Какво като ги скопяват?????

До кога ще продължава това?Никъде по света го няма този кошмар!Да си вървиш по улицата и да те преследват по две три кучета и да ти се свива сърцето от страх!Що за Държава сме?Колко хора още трябва да пострадат?

бесните кучета да бъдат задължително умъртвени

скоро бях в Гемания и ми направи добро впечатление че няма едно куче или котка бездомни и другото което искам да споделя че ако вземеш животно от преют всеки месец получаваш по 50 евро като помощ за животното "когаще ги стигнем германците"

жалко за човека...дано се оправи!но се изумявам колко зли и нещастни хора са коментирали темата!сигурна съм че всеки от стрелците има по един член от семейството или близък който си е взел куче след време е решил че нещо не му изнася и го е изхвърлил в някой далечен квартал и етоти поредния помияр. грешката нее в кучетата а в нас, ние нямаме отношение към тях.и най добре не само бездомните но и домашните животни да се кастрират задължително!!!така популацията ще се ограничи.другото -законите се пишат от хора които нямат никаква идея за какво става реч,а на стрелците им пожелавам някой дрогиран или пиян да не им згази децата на пеш.пътека защото ще стане страшно..... само с оръжие на улицата и ще падне едно отстрелване .............

Ти пък колко си добра и щастлива щом можеш да пожелаеш на злите и нещастните да им бъдат Сгазени децата.

jizast

Отдавна си го мисля, ще взема да си купя една въздушна пушка от тези с компресията, пукнато куче няма да остане в квартала. Един приятел много добре се справи с проблема с отрова, но тя трудно се намира и е доста опасно да се борави с нея. Мисля че пушката е по-добро решение.

Подкрепям!

Броят на бездомните кучета в София е огромен. Който милее за тях,да си ги прибира в къщи. Около нашия блок имаше също една глутница, която няколко пъти нападаше хора, включително и 2-3 годишни деца. И у мен имаше някаква жалост към тях до момента, когато десетина от тях подгониха сина ми на 6 годинки и само това , че тичайки успя да влезе във входа го спаси от ухапване. Горкото, трепереше от страх. От този момент взех нещата в свои ръце. Купих антифриз и всяка вечер оставях хляб, пастет или попара напоени добре с антифриза. За един месец изтребих глутницата и сега дори и вечер около блоковете ни е спокойно. Да, някои може да кажат, че не е хуманно, но нека да го кажат на нахапаните хора и техните семейства.

Има безстопанствени кучета - има проблем. Няма такива - няма проблем.

Колко хора вече пострадаха от тези помияри. А помните ли едни 50 млн. именно за бездомните кучета?

Петдесетте милиона ги изядоха "еколозите" и помияроза-щитниците. А помиярите ядат професори.

Май си много прав - това е голям бизнес за нашата сметка. Ще ги ловят, ще ги кастрират, ще строят кучкарники, ще ги хранят... А колко струва едно кастриране? Кой ще плаща за това? Аз ли???

Кучетата, които се събират в глутница трябва да се избиват незабавно и без капка съжаление, за да се предпазят хората от тях. И това е задължение на общините, което те просто не изпълняват.

Ти ли си човек, бе? Не си дори и амеба!

И нали победихте Фюрера? Какво ви пречеше да направите света по-хубаво място? Патологични лъжци. Безскруполни крадци! Царче, напъхай си кобура отзад.

Откриваме приюти за кучета, а закриваме домове за Мидико социални грижи .Децата на улицата при кучетата, но за кучетата се отпускат средства, а "децата кучета ги яли". Цяла София трябва да излезе на пратест и в най-кратко време да се реши проблема,никой не е защитен от бездомно кучу, те са в целия град.

Аре стига с тия социални грижи, дай да наливаме пари там та да се множат още повече по-опасните вредители

Професоре, професоре, що ти трябваше да се завръщаш в тази джунгла, наречена България, където кучетата имат повече права от хората. Тази "държава" не те заслужава!!!

Треможно е ,че в цяла София има глутници озверели огромни песове,които хапят през деня, а през нощта лаят и не можем да спим.Нека да ни разбере цял свят каква държава и каква столица сме.Веднага да се заловят и изтребят всички кучета,стигат ни дупките,скъпотията,мръсотията,несигурността ,цените и лекарствата...край нямат несгодите ни!

Проблемът с помиярите се решава само с един сандък патрони. Обаче..... Има едни еколозииии.... За които трябва втори сандък.

Храни куче да те лае.....и изяде.

Присъединявам се към гласовете на тези,които смятат,че не трябва да има бездомни кучета в София.Има дастатъчно хора и институциии,които трябва да ги премахнат.Това ,което се случи миналите дни е тежко престъпление и виновният трябва да си понесе наказанието.Омръзна ни да се оправдават с наредби и закони.Да кажат на обществото колко пари се дават в София за бездомни кучета, за детски градини и домове за възрастни хора поотделно.

Правилна! Онези типове от общината проверяват само домашните псета-дали има е платена таксата, а бездомните не ги интересуват, защото за тях няма кой да плаща.А Бояджийска взе 35 бона допълнителна за добра работа.

Жал ми е за човека наистина нелепо но защо триабва да се случи за да се направи нещо? Дали никои е оствал на терасата след 3-4 часа през ноща ...Глутници от кучета мутанти правят разборки помежду си от тях страдат не само хората но нормалните кучета и котки отдавна са изядени и сдъвкани от тях по закона на джунглата и по кравожадния.През вечер има кървави сцени , но бях потресен когато глутница превъзбудени псета обградиха малко котенце и докато го спася то издъхна в ръцете ми с истекли черва....Решнието е хлоберка с оптичен мерник безшумно и ефикасно .....нека сами да си решим проблема няма кои да ни помогне...

Обърнали ли сте внимание на парка пред народния театър? Може би най-посещавания. Сутрин е "тоалетна" за любимци без повод. на няколко места има "жилища" за бездомните - има колибк да бившия мавзолейа, на "стъкления буркан" дето продаваха картини липсва едното стъкло. Милозливи лелки домъкнаха стари заяивки за да е комфотно на кучетата. Всяка сутрин им носят храна. и най интересното е че Има павилион за охрана но една кака от "Егида" си гледа умно и нищо не прави. За какво и се дава заплата ??? Затова чужденците първо снимат театъра, след това фонтана, дето в момента се ремонтира и накрая бездомните кучете... Атракция, кво да пра'иш.

А докат са ги преброявали кучетата, не са ли могли да им пратят по една упойка бре ?