Проф. Стефчо Стойнев: Конструкцията на Алепу може да играе двойна роля

Очаква се анализът на документите от ВАП и ДНСК да даде окончателен отговор на казуса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понякога и , аз се затруднявам, но тогава се сещам, че днешния елит произхожда от неуспелите комунисти, обслужващ персонал, един вид.

Укрепването е повече от наложително! Плажът така и така ще си го има, няма да изчезне

Рушветите от Божков, които Севда Мулето носи. Пойна птичка от Алепу, рушветите от Божков, рекета и кражбите Боко Тиквата трупа в LGT Bank, Лихтенщайн. Кьовеши може да го разкове, ако ЕНП й позволи. Меркел също има достъп, ако поиска. Американците със сигурност трябва да го направят и да се отърват от този срам и провал.

ЩО Е ТО дрОгарки и дрОгари? Изглежда като ХОТЕЛ, има много стаи, ще приема ГОСТИ, гостите ще си плащат за нощувките в него? Що е то? Отговора е: СТЕНА! Поздрави от професор Тарикат-Стефчо от Булгаристан, територията (държава няма) на тарикатите, където единствения закон гласи- прее.и другите.

Свлачището е подпряно с доста финикийски знаци.

Вижте сега другари! Нас не ни интерисува собственикът на насполучливият проект и обект,нито ни ебе от къде са му крадените пари.Казвам крадени,защото такава глупост може да се сътвори само и единствено с лесно изкарани и излишни пари,разбирай крадени.Всъщност нас ни интерисува,Кой се е обадил ,,отгоре'' на местната служба по регулациите и инфраструктурите в Общината? Кой е човекът в Правителството който се е обадил на местният велможа? Е това е основният Въпрос.То е ясно че това е проект с крадени пари.Не е ясно само ИМЕТО НА ПОЛИТИКЪТ КОЙТО Е ДАЛ ЗАПОВЕД ЗА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ НА ПЪРВА ЛИНИЕ СЛЕД КАТО ИМА ДЪРЖАВЕН ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА НА СТРОИТЕЛСТВО НА ПЪРВА ЛИНИЯ.!!!

баси и тоя бил професор? Простащината и наглостта въведена от калинките немат край! Праят толупите на луди то матриала, че е с повреден чип и клапав ма чак толкува да яде доматиту с колците тия съвсем се самозабравиха.

професоре,КОЛКО ГУШНА?

Какъв професор е този като не вижда очевиното. Трябвали му документи, кото че ли няма очи. Не е ли видял подпорна стена? Покрай заразата се наслушахме на професори, които нищо не знаят!

С краката си и портфейла гласувам срещу тази алчната сган!

Професоре, върни си дипломата. Ти сам казваш, че този хотел бил с двойна функция - хем хотел, хем подпорна стена. Така е, но тук по документи било само подпорна стена. Моля те, върни си дипломата и не коментирай неща дето не са ти ясни. Твоите теории не греят никого. Тук става дума за нагло неспазване на закона.

Кой луд ще се охарчи стотици хиляди да "оправя" свлачище с тая китайска стена? Външно мяза на хотел, но някакви диванни професори ни пеят как било подпорна стена. Веднага да се арестуват "инвеститора", както и чиновниците, издали разрешение...а цялата тая простотия да се взриви и извози за сметка на самозабравилия се хотелиер.

Наглост,Наглост,Наглост,Наглост,Наглост

След този абсурден казус , вече очаквам създаването на повсеместни ИЗКУСТВЕНИ КРАЙБРЕЖНИ СВЛАЧИЩА ! Ха познайте защо ???

Ролята е ясна ,дай да видим кой взе кинтите !!!

фърлили са му иляда лева на тва говедо

Стига глупости!Не може да се гадае какво ли е това???!!!ЗУТ категорично определя всяка стъпка при започване, строителство, завършване и т.н.Какъв и има ли одобрен проект?Той име няма ли си?Намирисва ми на грубо аматьорско изпълнение.Странни ми се видяха и думите на шефа на ДНСК.

Този е като Огнян Герджиков с джиросването, плеснал се по главата и тоя, и станало укрепление.

Е това е мафия и това е слугинаж - ще се изредят какви ли не да кажат, че това, което всички виждаме не е истина. Фокус ! Създали свлачище, "купили" земя на неземни цени, съградили нещо, което цял народ вижда да е сграда с апартаменти, стълбища ... но ....нееее, това било брегоукрепване. Свлачище няма, но се укрепва. Същата държава, която няма пари да укрепи истинските и проблемни свлачища. Има и комплекс в съседство, защо, по кои норми и как в нарушение на всички правила за достъп до морето ( което в Европа означава да осигурят и поддържат пътека достъпна за всички ). А ГЕРБ дойдоха на власт с обещания да развалят незаконни заменки, че Европа плашела с милиардни глоби и санкции

Мога само да кажа, че определено нуждата от укрепване е крещяща и то не от ден и два

строежите нямаше такава нужда там. Поне тези няколко десетки години, през които суматията народ минаваше от там по пътя за Царево, Синеморец и Ахтопол.

Аз лично мисля, че идеята е добра. Хубаво е да се укрепи и по принцип не е лошо дори да се построи комплекс. Някои хора сигурно искат плажовете да са всички дествени, но това трудно ще стане. В 21-и век живеем. Трябва да се мисли за комфорта на хората, а и за тяхната безопасност

Добре,ние тогава,затова ще ходим в Гърция.

Щеше да е хубаво, ако беше законно. А би трябвало да е законно, ако всичко му е наред. Явно не е.

Изобщо няма смисъл дори за укрепване. Това дето го виждаш подпряно беяе издълбано преди това. Стояло си е така стотици години и нищо не му пречеше пак да стои. Просто се търсеше ново място за строеж на поредния хотел. И да, нека има места със застрояване на хотели, но да е направено спрямо общото място, т.е. комплексно, включително да се отчита големината на плажа. Мислиш ли, че цялото Каваци трябваше да се застрои с хотели? Ами Арапя? Но всеки иска хотела му да е от "ръб до ръб", ако има начин да е на 10 етажа и да идват 1000 души. Само че плажа примерно е за 500, а и инфраструктурата не го позволява, но не - бетонираме всичко и казваме, че това е страхотно за плаж и почивка. Дръжки!

Кажи му че е от МГУ и повече не го обиждай.

Ако този е професор всички във форума са академици.

Проблема е че този си е повярвал и прави бели.

Няма спасение и всичко ще настроят и накендзат.

Задника ти също играе двойна роля, очевидно!

Още един дебил с диплома на хранилката на олигарсите в България. Не знам къде е професор, но съм сигурен, че поколението му е добре обезпечено с подкупите, които получава от продадени изпити.

Заради такива като него студенти там не ходят.

Само двойна ли? Що не и тройна, например да нагуши този, дето я строи. Или четворна. Да пре.бе всеки, който искада отиде до брега, я на плаж, я просто да се поразходи. Или петорна - професер едикойси да изкара и той някой лев, серейки на името си.

Аз пък си мисля,че "професора" играе двойна роля - веднъж защитава инвеститора с хотела,и едновременно с това защитава и корумпираните държавни чиновници - срещу съответното заплащане,разбира се ! Но пък го прави така,че противопоставя два далечни морфологични стила на език - "индианския" и "ескимоския", на древните "чукчи" ,което пък постига пълната реализация,на мисловната постройка на изказа му,като така достига до една незабравима и съвършенна метафора,между далечни и близки народи! Благодаря ви "професоре" :) ,беше забавно!

Най-добре този “професор” да си скъса дипломата и повече да не чуваме за него ! Аман от корумпирани : ченгета , съдии, политици а сега и професори !!!

Какво укрепване, престанете вече! Това е ХОТЕЛ и трябва незабавно да се събори!

Професоре, скъсай си дипломата.

Моето уважение заради годините Ви но г-н. Професоре вие сте категорично некомпетентен по отношение на строителните конструкции явно. В България има достатъчно инженери завършили УАСГ(ВИАС) които проектират сгради, съоръжения , мостове, тунели, подпорни стени и т.н. Вие от МГУ нямате права да проектирате сгради, затова съм сигурен, че никога не сте проектирал такава подпорна стена тип сграда като на снимката. Аз предлагам да не се излагате, дори платено.

Както казват хората - Укрепителна стена търси камериерки

Полегати склон който беше едно време нямаше голяма опасност да се свлече. Е след като построиха някой и друг комплекс и разбираха склона да стане с по кос откос тръгна и свлачище. Случайност? Не мисля

..."Така, върху АКТИВНОТО СВЛАЧИЩЕ са проектирани 90 вили, хотелски комплекси, изкуствени езера и др. екстри. На 16.07.2006 г беше направена и първата копка на комплекса. Ще попитате, а къде е Агенцията по строителен надзор, къде е МРРБ и най-важното – къде е МОСВ тук? Изготвеният доклад по ОВОС за „голф-комплекса” практически нищо не споменава за защитени видове, а още по-малко за хабитати и растителни съобщества. Това се вижда прекалено дори и на РИОСВ – Варна. Поставена е задача на инвеститора (респ. „Тракийски скали”АД) да осъществи картиране на тези видове. Картирането е направено от Любомир Профиров и ст.н.с. д-р Димитър Димитров. То е проведено напълно тенденциозно и заключенията (от 1.5 страници) са неверни и противоречащи на ЗБР. Говори се например за „преместване на индивиди” или за „предопределена за застрояване земя”. Отново никъде нищо няма за хабитати и растителни съобщества."... http://forthenature.org/cases/34 ..."Кой ще понесе отговорността за това престъпление? Във всеки случай това няма да са Цонко Цонев, Красимир Гергов, Гари Плеър и другите инвеститори и техните рекламни лица. При изграждането на мрежата НАТУРА 2000 от страна на Европейската комисия ще бъде отчетено, че държавата не си е свършила работата и е допуснала повече от 50% унищожение на приоритетния хабитат от Диретива 92/43 – Понто-Сарматски (Западнопонтийски) степи. Държавата ще бъде глобена и дадена на Европейския съд, каквато процедура вече тече по отношение на Полша и Чехия за аналогични неща. Българските данъкоплатци ще плащат, за да могат богати чужденци да играят голф при с. Божурец, а собствениците на комплекса, унищожили уникална природа и нарушили българското и международното законодателство, да прибират годишната такса от 40000 евро на участник, за да се ползва това игрище."...

това се е случило преди много години!

Защо е нужно да се укрепва нещо,ако няма да се стори нищо.защо е нужна подпорна стена, след като няма да предпазва нищо

Хиляди години това място е издържало без подпорни съоръжения. А сега тези подпорни съоръжения са нужни , защото има сграда ( хотел) на тях. Иначе няма нужда, щом сграда няма.

при акция в с. Опицвет хващат химик, който произвежда дрога. На полицайте и на престъпниците им бе ясно, че човекът произвежда дрога, а само на Съда това бе неясно ...и химикът бе оправдан! Тая песен вече съм я слушал!!!

Защо се правиш на улав БЕ професоре! Нали и селски кенеф ако искаш да застроиш трябва план,съгласуване и т.н.! Как така става някой си строй и другите всички вкл. и институциите гадаят какво ли ще излезе от този строеж! Изроди алчни!

Аз се питам до кога ще ни се подиграват с тези изказвания"трудно е да се определи....." За мен единственото трудно в случая е да се определи на колко етажа ще е хотела.

Да, да ... Ясно ...

Парица - царица! Интереса - клати феса!

Крайно време е държавата и общината да помогнат с някой лев на тези патриоти.. Все пак брегоукрепването е изцяло държавно задължение!!!!

имам предложение. Строителството така или иначе спряно. Уродливото бетонно нещо така или иначе грозно. Природата в залива така или иначе съсипана. Та предлагам да се запълнят тези „клетки“ в т.н. стена с италиански боклук за да се реализира допълнителна печалба за сметка на унищожента природа и да се продължи започнатото съсипване на българската природа.

от повечето коментиращи, чистосърдечно си признавам, че не разбирам нищо от строителство. Разполагам обаче с известно количество здрав разум. Той ми диктува първо че когато нещо изглежда като хотел и е на адски привлекателно място за хотел вероятно е хотел. Освен това пак стъпвайки на здравия разум мисля, че при положение, че от там минаваше единствения път към черноморието на юг от Созопол и сме свидетели че десетки години свлачище нямаше, вероятно точно строителството е причина да се образува. Нашите управляващи обаче, заедно с прислугващите им разнообразни чиновници и експерти, явно не разполагат със здрав, а може и с какъвто и да е разум. И опитват да компенсират с наглост.

ГАТЪНКА Що е то? Изглежда като ХОТЕЛ, има много стаи, ще приема ГОСТИ , гостите ще си плащат за нощувките в него? Що е то? Отговора е: стена! Така е в Булгаристан, географски рейон без никакви закони!

"Проф. Стефчо Стойнев: Конструкцията на Алепу може да играе двойна роля" БРУТАЛНА НАГЛОСТ! Ма то всичко може да играе двойна роля! И обира на банка може да играе двойна роля- откраднатите пари ще бъдат инвестирани обратно в икономиката! И убийството може да играе двойна роля- спасявам климата, един замърсител по-малко, продадох органите за да дам живот на други хора...

"Специалустите" по промишлена топлотехника и минна геология са големи капацитети в областта на пилотното строителство и особено на конструкциите.

В психологията има един термин - double binding relationship. Отнася се за ситуация в която, човека казва едно, а слушащия ясно усеща, че казаното е лъжа и истината е съвсем друга. Този тип връзка уврежда детето да вярва на очевадни лъжи или да се бунтува винаги против такива. Професор Стойнев, дължите ми 40 лева за безплатната консултация ;)

"Строежът, който прилича (!) на 4-етажна сграда, на метри от плажната ивица, всъщност е подпорна стена, която държи земните пластове зад нея", каза директорът на строителното ведомство инж. Милен Ненчев пред БНР. "Четирите нива, които са изпълнени, не са сграда (!), а са строеж. И само по себе си това представлява укрепително съоръжение", обясни той. (Явно този не знае какво е "строеж"! и че страдите също са строежи!!!) "Обемите, които виждате, не представляват стаи, а по-скоро така е формирано като носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове, коментира Ненчев. По думите му част от помещенията, които са формирани, биха могли да се ползват като обслужващи постройки, но те ще бъдат изцяло под земята."

обясненията на този Ненчев много приличат на думите на един главен архитект за терасата на един приятел на Бойко Б. "Строежа върху терасата е незаконен, но е допустим."