Проф. Пламен Киров: Решението на НС за военна помощ за Киев е противоконституционно

Формулировката включва и жива сила, ако се наложи, разтълкува преподавателят по конституционно право

Обратно в новината

Коментари - Проф. Пламен Киров: Решението на НС за военна помощ за Киев е противоконституционно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пламене, ти по какво си професор и от коя първична организация на БКП си?

"Формулировката "военна", а не "военно-техническа", включва и жива сила, ако се наложи, обърна внимание конституционалистът." Всички депутати, които са гласували за военната помощ на Украйна, да заминават комплект с военната помощ и без завръщане!

Каква военна помощ - нашите граничари нямат фенерчета и елементарно оборудване, ние ще даваме помощ на Украйна … пълен смях!

Бронежилетките ги пращат за украинците, а за българските граничари - няма!

Бойко не познава Конституцията... Защо ли? Защото с парите си отваря всички врати...

За Бойко Рашков ли говориш, оня с 12-те кенефа?

Поредния ПУТкОФИЛ!

ами тия малоумници в НС хич не са запознати с Конституцията на България. За това вземат такива решения.

Как ще са запознати с конституцията, като повече от половината депутати са с купени дипломи ?

За да решим въпроса, дали е противоконституционно това решение, Трябва да попитаме : КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД! Лесно и просто е! Излишното плюене е безсмислено

Това не е противоконституционно действие , а простутиционно действие от страна на т.н. народно събрание.

Веднага след гласуването за доставка на оръжие за Украйна, получихме одобрение за безвъзмезна помощ от ЕС от 2.3 милиарда лева. Просто съвпадение Ха - Ха - Ха

И като си дадем качественното старо и така желано оръжие, С пачки и хартиени самолети ли ще Отбраняваме България??? Но кого в България го интересува това

българия не е конституциона държава българия е пърламентарна република така че решенията на пърламента се иэпълняват и са эъкона

Защо трябва да се изпраща оръжие? Да умират още хора от двете страни и да се въвлича България в този конфликт между двете страни... Това е техен проблем. Украйна е бивша република...

Това леке Пламен Киров е президентска подлога и гюдерия в краката на военната хунта, която в момента управлява България в полза на Русия. С гласуването за военна помощ за Украйна бръкнаха дълбоко в задните дълбини на летящия шмекер и най-вече на неговия ментор Мутра Фанова.

Русское говно самое вкусное когда вьIходить теплое из жопьI прямо в рот.

Този също се демаскира като руски агент. Да си навре конституцията в ауспуха

Ти от там ли се пръкна? Или там си правен?

Така е, но дупетати, които не спазват законите не спазват и най- основният - Конституцията. Прост киро беше първи с гражданството, бойко кюлчето всъщност беше преди него със спалнята, после бяха незаконните арести......И чакаме от тази малограмотна сган да управлява. Единственото което направиха до сега е да да остави страната без оръжие и да оплеска още веднъж международните отношения.

Компромиси с отбраната на България, Не трябва да се правят! Само ако САЩ ни дарят качественни оръжия, ние може да дарим нашите! Така няма да има компромиси с отбраната на България!

Дарения никой не прави. Всичко на този свят се плаща. Ако сащ тръгне да ти помага или освобождава по- добре сам се гръмни.

Като не дарят или бартер, И ние няма да дарим...

Тая па рубладжийска, долна мърша. Да бранеха така и България русоробите цена нямаше да имат. И кво ако включва жива сила? Дърта утайко, тебе няма да те вземат.

Ако включва само твоята полу жива сила, ОК, но останалите българи, не са съгласни, Да участват в чужди войни.

Какво не са съгласни шибаните скотове и малодушници. Кой тука не е мечтал да води Панцер батальон на източния фронт?!??! Кой бе скотове? Скапана измет.

Ако е батальон от теб и такива като тебе, Ще се намери все някой да ви заведе на фронта. И там наемат войници, Тичай да се биеш

Е курвичката! Абе, помияри ебани, страхливи мръсни! Долни мизерници! Малодушници! Да мреш на фронта, трепейки нисши, водейки в атака Панцер батальон, трябва да ти е мечтата на живота! За какво иначе живеете бе скотове ебани?! Поколение, коетое не участвало във война е слабо!!! НЕ СТЕ ЛИ ЧЕЛИ ФЮРЕРА БЕ! "Вечният мир е мечта - дори не и хубава мечта - а войната е част от Божият план за света. Тя позволява на човечеството да развие своите най-благородни добродетели: смелост, самоотричане, посвещаване на дълга и една готовност за саможертва. Без войната светът ще потъне в материализма!" Генерал-фелдмаршал Хелмут фон Молтке Старши. Така ви мразя скапана измет!

Като гледам начина на изказване и този е от простаците, които са си повярвали, точно като прост киро и дебелия мравояд . SS-Panzerkorps да се чувства свободен да се занесе и подари сам на украинците да го ползват както намерят за добре.

Освен Просто Киро и Просто НС с 240 депутате нарушават Коституцията. Тези господа педераси ни вкарват във война с Русия. Президента трябва веднага да обжалва този закон в КС като противоконституционен.

Мислиш ли че някой от тези, Може дори да е чел конституцията на България?

Те четат конституцията на Украйна и Русия

Да, ицо хазарта, най добре я познава! Има текстове на песни с нея! Какво знаете вие?

До този Киров: Путин открито обяви България за враг, бе идиот! Той дори и не обяви Украйна за враг, преди да я нападне, дори отричаше до последно, че ще а нападне!

Ти си идиот, защото си толкова прост, че не намираш ряазлика между "неприятелска" и "враждебна" държава !!!

Скрий се, бе лайно! Или говно - ти си напрани разликата.

Боравенето с думите е полезно ако им се знае и значението...., още повече, че не всичко казано може да се изтрие и после да се перефразира според случая.

Info-то си е лозунгаджия. Война нямаше да има. Путин обяви 2 прости условия и ако САЩ и Усрайна ги бяха изпълнили щеше да си остане мирно. Друг момент, info: от 'цветната революция' Украйна е нападната, а от 2014 е превзета и това променя драматично нещата.

Абе я го духай и ти и твоя Путин, бе отрепко! Утре когато всичко свърши ще се чудите къде да се скриете и каква ново песен да запеете! Боклуци!

Дрънкаш си с дрънкалката и ставаш скучен, отивай в Миндя при Дайната да се надлъгвате и псувате, сладур.

"Този" е професор Киров и е ръководител катедра в Софийския университет. Ти дедовото, какъв си? Глупендър?! Ясно е, че си такъв!

Но това прост човек като теб няма как да го вдене (между другото и аз съм преподавал, вкл. в чужбина, кретен)!

Леле! Нивото на преподавателите в чужбина ли е паднало или си замествал някъде в гетата? Защото като ти гледам нивото на изказ, направо като преподавател в Харвард или Йейл, най-малко в Сурбоната поне!

Военна помощ с изпращане на жива сила било обявяване на война. Не съм тесен специалист, но ми се струва, че у нас правителството не може да обявява война. Сякаш нещо куца в логиката на професора.

Ще ти кажа какво - всичко куца при този! Но най-вече молалът, и съвестта с интелекта му! И този е учил московското право…

Точно това е отромният проблем на България- че и пълно с такива измекяри и сбъркани и жалки същества, които мътят главите на хората със сбърканата им ценностна система, гузна съвест, зависимости и алчност!

Този е поредният жалък тип, с титли и звания, който се опитва дълга защитава незащитимото! А именно - България да не помогне - както всички останари от нашите партньори - на жертвата на безспорен жесток и безскрупулен агресор! И този на всичкото отгоре бил правист, преподавател - тоест учи децата ни?!? - и конституционен съдия! Това демонстрира причините за гестоката (най-вече морална, и от там всички останали) криза в България! Този НЕГОДНИК вместо до се заиграва със страховете, чувствата и имоциите на простите и неинформирани българи, на които горевият проблем е как да оцелеят, дъ си спомни не само буквата, но и ДУХА на закона, смисъла на правото! Нека съвсем просто и ясно да го кажа: Без помощта за Украйна Путин ке прегази страната и ще наложи диктатурата си там с варионетките си, както Старин направи с България през 1944-та година и последва поровинвековно руско робство в Бългапия, от които - петата им колона - още страдаме! Тоест, да се откаже всякаква, и ОСОБЕНО военна помощ е абсолютно равносилно до се подкрепи Путин да спечели войната. И аз искам да питам този нещастник - а ако след това Путин реши да превземе и България, бе идиот? С какви очи ще морим ние с нашите негодни отбранителни способности за помощ! Този и такива освен негодница са и национални предатели! Като предалите Ботев и Левски, които НЕ са нарушили Конститузията (законите)!

Речта ти е сякаш на партиен секретар от бай Тошово време, т.е. лозунги. Но пак е добре, че не е като на сегашен соросовски партиен секретар. А материята е доста сложна и се разминава драстично с бръщолевенията по телевизията.

С тази разлика, че когато някои драпахте за партийни книжки и им целувахте задниците на тъпите партийци и партийни секретари аз ги псувах и дори ударих шамар на един такъв тунеядец пред всички - пред 100 човека. А в училището имах 100 комсоволски наказания и последни предупреждения за изключване от Комсомола, защото не стъпвах на събранията и вероприятията и витингите им и им казвах до не ме занимават с техните простотии, А те се чудеха какво са ме правят, не можеха да ме изключат, защото бях най-силният им ученик и печелех олимпиади, а и бях във всичките им спортни отбори и дори в оркестъра (защото освен със спорт се занимавах професионално и с музика), тъпак!

Дори веднъж - това бе веднага след 10 ноември (и преди да замина от България) аз имах “шанса” да срещна Александър Лилов (дпуг от “големите” болни мозъци на БСП). Беше точно пред Ректората, на пешеходната пътека на Унверситета от към Библиотеката (уличката), към 10 сутринта, беше пълно с народ. Както си вървях, току що излязъл от Университета с колежка и видях този боклук да върви срещу нас - така ми бе прекипяло от тия, че му теглих една майна, напсувах го толкова високо, че сигурно ме чуха и на площада ня Парламента. А онзи боклук само промърмори нещо под сурдинка като се разминавахме и се изниза като пръдня в гащи. Та такива ми ти работи, келеш. Аз запади тези и такива негодници, крадци, тунеядзи, мошеници, предатели и бандити си заминах от България! Защото виждах докъде ще деградират - и страната и хората!

А сега се кланяте на Курнелия БСП

вече много прекали да се прави на умник! Добре е все пак да прочете конституцията която се опитва да преподава!

Това, че сте я прочели НЕ значи, че сте я и рабрали....

Украйна е туморно държавно образувание.

Вероломно нападната от фашистка роССия !

Въпроси?

Заработва

Виновни са агентите на ПП и ДБ. И освинилите се крадци от ГЕРБ, които ще се поклонят на всеки и за всичко, от страх да запазят награбеното. Що е дясно и капиталистическо - все е дърво за горене!

Путин спретна тази война с Украйна с цел да заграби територията й и да я заличи. Тази страна е богата и на Путин му трябва, за да присвои богатствата й. Икономиката в Русия е в колапс и той смята, че това е начина да оправи положението в собствената си държава. Това беше ясно от първия ден на войната. Тази война ще доведе до пълен крах на икономиката на Русия. Жалко, че заради болните си амбиции, той ще погуби и своя народ. Това ще доведе до сериозна нестабилност в региона и може би до по-сериозни последици.

А Запада защо спретна Майдана? Че и курабийки раздаваха наред с 5те милиарда долара. И запалки. А после разстреляха полицаите които искаха да са неутрални и окървавиха украинските артелиристи.

Стига бе Киров, Ристьо толко се стара да се натегне пред началството, а ти сега....противоконституционно било! Няма такова нещо като незаконно, щом е за Украйна и зеления. А ти Киров, щом не си с Украйна, значи си с Путин, панимаеш?

Какъв мръсник е този синът му е депутат от герб представете си 4000 дник!

Парламентът се използува като листото, прикрило някпои части от тялото Адамово...

Киров не само изглежда като нагло селянче на гарата. Едно време поне беше партийна надежда, сега е само безнадежден парцал на повикване.

Те всичките депутати са противоконституционни.

Истина е след като 40% са гласували общо а за тези в НС няма и 80% което реално е ПОД 1/3 от населението...

Пламенчо си остана обслужващ персонал без собственс тежест , израстна с партията майка , после слуга на Доган, сега на на Зеления чорап. Професор - цветарка .

Айде пак президенсткото мекере се хвърли на амбразурата да защитава господарите от Кремъл.

SS-Nebel

Е как ше смучем кypа на запада, ако не допринасяме за поредната прокси-война на щатите?! Я по една заплата за украйнците да събирате и помагайте!

А аз може ли да само да попитам? Те тия народни избраници, защо като толкова искат да помогнат, не вземат да си дарят СУБСИДИИТЕ? 6 от партиите имат субсидии! Ами даряват нещо, което е купувано с народна пара.

Та те 90% в НС не са чели Конституцията, а тези дето са я прочели няма с какво да я проумеят та да искаме ''законодателната работа'' на НС да е наясно с нещата,, Отдавна за дупедатите и ''избраните'' от тях властващи Конституцията е нищо щом ментора разпорежда нещо.

Първо. Да се изясни е важно, кой в случая е агресори и от кога е предисторията Второ. От кой ни е закупено оръжието и кой иска да го раздава така лесно.

Я сега да разпалим нов огън, на който да изпечем на шиш женерал Гном и подопечния му Ристю Мравояда, които дават на Украина всичко, но не искат да ходят на място да я защитават с АК 47 в ръка. Зеленото говедо обещало на женерал Гном да му даде да командва дивизия на фронта, ама той се слунял като глуа кучка, пък Ристю казал, че без него демокрацията в България щяла да загуби най-ценния си стожер и русофилите щели да вземат властта.

Вие обичащите русия и защитаващи я със зъби и нокти по форумите не само че не желаете да отидете на защитавате русия с оръжие в ръка. Ами дори не смеете едно шествие да спретнете с руските знамена и портретите на путин в подкрепа на русия. Просто защото вашата подкрепа е само и единствено в интернет скрити зад клавиатурата. И напълно липсвате в реалнияреалния свят.

Каквото еи оръжие да имаме, то е купувано от българския бюджет - сиреч с народни пари !! Какви са тия , които настоявяат това да стане ?? Защо този народ никой не го пита ??

Нали ни било подарено от прекрасния съветски съюз. Пък ти сега било купено:)))

Още по зле, защото само доказва какъв лицемер си по душа да предлагаш подаръка на някой друг...макар да ти лъсне задни....

Столовете защитаващи русия преминаха от елементарна пропаганда към откровени лъжи. При това лъжат за всеизвестни факти. Относно кой има право и кой не-аналогичната ситуация за предоставяне на въздушното пространство на България за удари срещу сърбия беше решение на народното събрание. Не си спомням сърбия да ни е обявила война тогава. Като при това сърбите ни мразят още от преди турско робство.

Тогава имаше редовно правителство. Сега има служебно и то не е избирано от парламента. Да си направят правителство ГЕРБ/СДС/ДПС/ДБ и да раздават каквото искат.

Народното събрание органът разрешил преминаването на самолетите на нато през българското въздушно пространство? Да или не! Обяви ли сърбия война на България. Да или не! Обявила ли е русия война на всичките 50 държави доставящи оръжия на украйна. Да или не! Обяви ли русия България за вражеска държава. Да или не!

нема проблеми. гнома е водач. после бочко, сю, мартинчо, и цялата кохорта малоумници. ще ги изпратиме с песни и танци.

Предлагаме евроатлантиците да подарят на Украйна оръжието, което техните "демократични" правителства са закупили т.е. снимките на Фъ-16 Блок-70.

Обичаш ли те русия и комунизма веднага да се при теб кът на помощ на защитника на комунизма и русия путин, постъпвайки доброволци в руската армия.

Ама парламента е приел да пращаме жива сила в помощ на Украйна, така че леко да не си почупите краката към наборните пунктове!

Народното събрание не е приело да изпращаме жива сила в помощ на украйна. Но пък никой не може да забрани не обичащите русия да постъпят доброволци в руската армия. Приятен път и успех.

Обърнете внимание с какво бързане и търчане бяха наложени лани машинното гласуване и сега оръжието за Украйна. Като познаваме нашите продажници те са се нядявали, че са ударили джакпота., без да знаем какво са ударили А в същото време машинното гласуване лишава ок. 30% от избирателите от правото да гласуват. Оръжието поставя страната в крайна опасност, Разбрахте ли клоуна Зеленски какво каза "Иран да бъде ударен заради дроновете дадени на Русия". Ами АКО Путин като него каже "Пускайте ракети по който дава оръжие на Зеленски"? Кажете, бе, какво сумтите, пъшкате и мълчите?? А правителството на България което да си поеме задачите ЗА ВАС Е ПОСЛЕДНА ГРИЖА, негодници!

Зеленски в момента защитава собствената си държава, пък иран продава на агресора русия. Да ми е много любопитно какво ще остане от любимата на всички вас в русия, ако тя нападне над 50 държави, помагаш ти на украйна да защити правото си на съществуване. Случаят е абсолютно аналогичен с нападението на хитлер над съветския съюз. Само че сега путин е в ролята на хитлер.

Друга дребна подробност е, че в Украйна имаше етническо прочистване, на което станаха жертва дори и българи, докато в Ирак, Сирия, Либия и др. се оказа, че е постановка, за да оправдае нападението от западналата циливизация, а вие за там изобщо не протестирате, защото едните били повече хора от другите, а вие ама изобщо не сте ФАШИСТИ и не делите на чиста раса и по-низши!

Половин украйна е с етнически руснаци и никой не е провеждал етническо прочистване там. Етнически руснаци родени и живеещи в украйна в момента се бият срещу агресора русия. А пък именно създателя на руската компания вагнер призна че така наречените сепаратисти в донецк и луганск са всъщност наемниците на вагнер. Дай още една лъжа.

Значи новините за скандала преди войната, където бяха подпрели българското малцинство и плакатите, с които посрещнаха представителите ни "Чемодан, вокзал, София!" са някаква лъжа на българските медии и политици?

Всяка година показваха как българите в украйна си организират съборите и честват българските празници. Нещо забранено за българите намиращи се в окупираните от русия територии. Показваха също така българските читалища и от българия отиваха книги за тези читалища. Пък ако желаете-в българия има достатъчно българи избягали от украйна след започването на войната. Не бих казал че ще ви хареса да повторите думите си пред тях.

Нещастник? България беше обявена и все още се води враждебна на русия държава. Обявена за такава именно от вашата любима русия. На всичкото отгоре да си спомняте една приказка насочена към България -сърмата няма граници така ли беше? Това не е ли директна заплаха с ядрено оръжие срещу България? Ти с такива елементарни лъжи ли ще водиш руска пропаганда? Именно народното събрание има правомощията да разреши или да нареди даването на оръжие на чужда държава и именно народното събрание е органът, който решава дали българия може или не може да обяви война на друга държава.

Ти си малоумен! България с поведението си буквално по всички закони на международните отношения обяви война на Русия с гоненето на дипломатите, за да се подмаже на краварите, а ти обвиняваш Русия за това?

Предателю? Значи България няма право да гони руски дипломати извършващи подривна дейност на българска територия? И защо да нямаме право??? Та не разбрах отричаш ли нещастнико, че русия ни обяви за вражеска държава заедно с целия европейски съюз? Кажи бе нещастник-вярно ли е или не? Да припомня че вашия работодател митрофанова дори си позволи да заплашва България с война. Да кажи сега ти като водиш пропаганда в полза на вражеска държава какъв си???

Мале! Не бях виждал по-разпенявен продажен боклук! Нещастнико, нещо за доказателства и международни отношения да си чувал? Още повече, подлого, да си чул САЩ и Турция да се намесват във вътрешните ни работи? Къде са ответните реакции, бе продажнико?

Предателю? Значи изведнъж започна да се отмяташ, и призна сам че наистина русия ни е обявила за враждебна държава. Доказателствата се предоставят пред когото-пък ти не си в списъка на тези лица.

Тъпак, аз ти обяснявам сума време, че Русия ни обяви за вражеска страна едва чак когато ние ѝ обявихме война под натиск на краварите, ти продължавай да си настояваш на твоето! Аз ако бях един руснак, още при провала на Южен поток и доказаното докладване от народни представители на Килъри Клинтън щях да я зачеркна тази държава! Краварски подлоги такива!

Глупости, първо правителството ГЕРБ-3 вкара през 2017 в националната стратегия за сигурността Русия като враг на България.

Дай да видим къде е тоя документ? Защото си спомням че тука нещо и един поток строихме. Спомням си и как борисов дори на крака отиде при путин за да договори по-евтин газ. Поредната елементарна лъжа.

Ами вземи изслушай някоя реч на Плювню, те това бяха основните ѝ точки, че трябвало да съблюдаваме евроатлантическите ценности и Русия е враг, той друго не казваше!

Са просто думи. Докато обявяването на България за вражеска държава е дипломатически акт с последствия. И едното няма нищо общо с другото нито по сила нито като последствия. Значи дотук установихме поредната лъжа.

Значи викаш, че президента на една страна може от сутрин до вечер да те обявява за враг, ама това е нищо?

Проф Киров, прав сте. Но да ви кажа ли нещо....Никой от тези 175 лицемерни негодници (всеки знае за кого става въпрос) гласували за решението не се интересува дали нещо е конституционно или не. Да речем нещата отидат до Конституционния съд, да рече даже, че той се произнесе, че решението НЕ Е КОНСТИТУЦИОННО. Е и какво? Да си спомним ли едно решение на Конституционния съд, че лицето К Петков незаконно заема поста премиер, защото по време на назначението му е бил канадски гражданин? А я да погледнем как недоносчетата от ДБ искат да се направи парламентарно мнозинство за да се смени главния прокурор, когато Конституцията казва, че това може да направи само Висшия Сьдебен Съвет. И други недоносчета от - ПП, от партията на Янев (кой ли помни как се казваше) кимат с глава.... Българската демокрация не работи, това е истината. И виновни са тези, които са в Парламента!

Този е директно за Сибир! Ако трябва и жива сила ще изпратим бе, тупан! Хитлер, пардон Путлер трябва да бъде спрян!

Давай бе! Стига само приказки! Върви и питай къде да се запишеш доброволец!

Свиквайте велико събрание и да сменяваме системата, виде се че тия партии и айдуци нещата няма да станат!!!

И каква система трябва да дойде!

Виж процентите на различните партии в народното събрание:))))) Наистина ли си мислиш че твоето възраждане ще получи абсолютно мнозинство някой век?

СКРИЙ СЕ БЕ КОМУНИСТ НЕГРАМОТЕН--ЧИБА.

Абе, демократ, защо не приемете да дадете примерно модерно оръжие, придобито през демокрацията с огромните инвестиции, които направихте за БА, ами посягате на старото руско? Вярно, защото продажниците можете само да крадете и рушите, затова я докарахме дотук!