Проф. Пламен Кангалов е новият ректор на Русенския университет

Декларира, че ще положи всички усилия Русенският университет да е модерен, иновативен и проспериращ.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Пламен Кангалов е новият ректор на Русенския университет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още ли този бивш Селскостопански институт в Русе не е хлопнал кепенцата? Та студентите му намаляха 3 пъти за последните 10 години и дипломата оттам е с ценност на тоалетна хартия.

От кой ВУЗ на територията ценноста на дипломата не е тази която споменавате професоре. Имам наблщдения и по света, трябва да Ви кажа, че упадъка на образованието е повсеместен и у нас даже закъсня.

Все пак Русе е 50-хиляден град и е добре да остане някоя друга специалност от традиционните инженерни по селскостопанските машини. Вместо пълно закриване, имаше идея да се направи Национален технически университет с клонове в София, Габрово и Русе и 10-ната русенски технически специалности да се подредят в 1-2 факултета към този обединен университет. А всичките боклуци Белов, Кангелев и т.н. пенсионирани на секундата, че само гепят кинти и не работят нищо, свързано с науката. Обаче цялата плява икономически и хуманитарни отдавна са за закриване. И без това само дублират специалностите в Свищов и Търново, но с пъти по-ниско качество, гарантирано от едни и същи странстващи преподаватели, търсещи да захлебят някой лев от допълнителен граждански договор, обаче отчитайки се в основните си катедри на назначение в Свищов и Търново.

Дано успее да опази достигнатото високо ниво на университета.