Проф. Константинов: Няма да има президент на първи тур, ИБГНИ е под бариерата

Машинното гласуване ще намали избирателната активност, прогнозира математикът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1 -но Е СИГУРНО ! радефф НЯМА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ ! СТИГА СРАМ ПРЕД СВЕТА !

Очевидно е, че България ще има президент, но няма да има работещо правителство. Не е сигурно, че президентът ще се казва Радев, но все пак е странно, че ГЕРБ не обявява кандидата си. Какво чакат? Колкото повече се бавят, толкова повече увеличават шансовете на Фатмака. Очаквам фърнаджийските лопати от ИТН да се разсъдят на Радев, че прави нов проект в ушърб на техния и да отмябят подкрепата си за него. Това ще е типично в техен стил освен ако не решат чрез него да си припишат победа, както прави Нинова. Амбицията на Кирил Петков да вземе 121 места съвсем явно е едно голямо изхвърляне. Добрата новина е, че Мая Почтената най-вероятно няма са влезе в парламента. Пази Боже "Израждане" да оолучи депутати!

Или нямат кого да обявят или имат много силна кандидатура, но я пазят да не я оцапа конкуренцията. По-вероятно е първото. Преди да падне рейтинга на ББ смятах, че ще е той. Все още не отхвърлям този вариант:)

Ами то и името им е такова - Ибни ги Напни ги.

Ще поживеем, ще видим професоре. Много ти се иска да има балотаж, нали? И аз искам много неща, ама няма. Балотаж няма да има! Ще има отнесени от вихъра още на първи тур!

ОЩЕ НА 1-ви ТУР радефф насТЪПВА МОТИКАТА ! С неговото юмруче , ПО НЕГОВАТА ГЛАВА !

Кусур ни е след летен сюргюн да ядем бобена чорба с люта чушка, че и сега изцепките на професор Мишо !

Гласуваха 600 000 души по-малко, главно от Филиповци, Факултета, Столипиново и другите бастиони на Герб и ДПС , щото закона Магнитски им разказа играта.

Г Е Р Б - П Е Ч Е Л И - С 200 !!!

И защо изобщо да гласуваме, щом отрязъците няма да се броят? Само да ходим да се изпозаразяваме, ,защото много добре ни лекуват и ваксините много предпазват от заразяване? Избирайте си се сами. Така ще е най-демократично за всички. Чао ви.

Кажи сега, че това не е платен коментар. Като по учебник.

не е споменал за гейропа или за либерасти. Само омеша изборите с ваксините и здравеопазването.

Този каквото е прогнозирал все обратното става.Дано не играе тото.

Абе, защо ако някой защити ГЕРБ от безпочвените нападки непременно е трол. Аз живея в западна държава отпреди ГЕРБ, но ги поддържам защото виждам разликата. Не защото някой ми плаща. Защо трябва да наричате човек с мнение трол? Доста глуповато е това. Повече приличат на тролове именно тези, които ни наричат така. Крадеца вика дръжте крадеца!

е в това, че нападките срещу ГЕРб не са безпочвени . Щом не живееш у нас, явно не знаеш защо толкова ги нападат . Идваш веднъж в годината и виждаш разликите, но не знаеш на каква цена са постигнати и колко сме загубили ние, за да може екскурзиантите да виждат разлики.

...много тъп. По добре си стой там. Тука ще гладуваш с този си умствен багаж.

Промяна има, но къде я виждате за добро?!

И как можеш да оцениш ГЕРБ, ако живееш в чужбина? Има много нови и лъскави неща, направени с пари от еврофондовете. Пресен пример. Вчера си карах колелото малко настрани от главните пътища и попаднах на място за отдих - няколо пейки, 2 барбекюта. Имаше табела, че е по европрограма и са "усвоени" 380 000 лв. А за къщите за гости с пари по европрограми, в които не приемат гости да си чувал/а? А за пътищата, които още след пускането си са ремонт? От европейските милиарди, изляти тук, се направи малка част от това, което би трябвало. Определени фирми са абонирани за тях. 30% от сийността се връща като подкуп към ГЕРБ-аджиите, като Боко стои на върха на пирамидата и получава дял от всичко. Тези кохезионни фондове са голяма част от икономиката. Скоро ще спрат и ние ще си останем с пътищата за ремонт и без да са направени инвестиции в развитие на икономиката, което да ни даде перспектива.

Аа не, г-н професор. Няма как да знаеш дали ще има втори тур на президентските, нито пък дали ИБНИГИ ще са под бариерата и причината е именно в така приетия от протестърските депутати ИК, че да не се извършва проверка на изборните резултати, единственото логично обяснение за което е за предстояща, трета поред изборна измама с пренареждане и подмяна на изборния вот от страна на резидентските гавази. Че резидентът не се посвени да потъпче Конституцията като сложи за министър един измамник с двойно гражданство и фалшива диплома, ДДС измамник за шеф на НАП, международен аферист за министър на финансите, бясно пиянде за министър на МВР и какви ли не още престъпни елементи, така че очаквай възможно най-лошото за България!

Много Долна измет е тоя гербераст.

Народът не прощава пачки с пари, които са негови и ги е отгладувал да бъдат до главата на една мутра с пистолет.Повече от милион граждани на България живеят в пълен глад и мизерия.

ГЕРБ е комунистическа и русофилска партия, създадена от задкулисието на ДС и КГБ като алернатива на БСП и запазване на властта на комунистическата номенклатура.

Ами да - Балкански поток е доказателство.

700млн имат да връщат ОПГ Горанов, Борисов, Менда и Севда.Да не се забравя и да не се замита този факт.

А колко имат да връщат Жан Виденов и Румен Гечев, които поднесоха на тепсия спестяванията на хората на финансовите акули?

Когато дойдат тази зима сметките ви за парно и ток, носете ги на Борисов и ги пращайте в германското посолство също.

Мая Манолова се оля с тия отвратителни, тотално пропаднали дружки - Татяна Дончева и Мария Капон! Може да са й донесли стотина гласа, но са отблъснали хиляди.

Добре че бяха Татяна и Мария, та внасяха малко ред в залата, че... баш председателката доста се ошашка.

Няма компютър (софтуер) на този свят, който не може да бъде хакнат! Всичко зависи от ползата, която ще ти донесе (интереса клати феса)! Без надеждна проверка, ще трябва да се хванем за едното юнашко доверие.

То още има само един кандидат, а професра тръгна вече да професорства.. Дори банкянското таралежче се изниза по терлици. Абсолютни манипулации на герберската шайка!

Като гледам какви глупости са написани надолу, ясно се виждат пропуските в образователната система! ЦИК забрани ИЗРИЧНО да се броят отрязъците! И това поражда въпроса:защо? Какво имат да крият? Ако ще пред цяла България да разпечатват електронния протокол - това не показва начина, по който се случва броенето вътре в машината. Броенето на гласове става по алгоритъм. И по единият електронен протокол никой не може да каже как е работил алгоритъма. Да не говорим, че само тесни специалисти могат да разберат дали софтуера е работил коректно. Именно с тези съображения немския съд е забранил машините. Дори и да засичат броя на гласовете с броя на подписите в протокола- това не гарантира, че разпределението е такова, каквото е в хартиените разписки. Това може да се провери САМО с преглед и броене на хартията Ако това не може да го проумеят кухите кратуни, защитаващи машините - значи няма пораженията от лошото образование са необратими!! Няма компютър на този свят, който не може да бъде манипулиран, хакнат, както искате го наричайте.

Даже не всички тесни специалисти могат да хванат проблем ако има такъв, до като нямат достъп до програмния код. Но даже и да имат достъп не се знае дали същата версия на публично достъпния код е качен на машинките. Много е лесно да програмираш компютъра да смята 2+2 = 5 или 2 + 2 = 3.

Нееее много по лесно е да подправяш протоколи от чувалите до 5 сутринта без достъп на журналисти. Как светите тролове гробарски.

Продажниците от дир няма да пропуснат да ни информират за мнението на платения гербераст Михаил Константинов!

Добре е Борисов да сподели, какъв процент получава от Газпром за участието си в тази военна хибридна енергийна война срещу Европа.

Народа иска ГЕРБ!

защото българския явно не го иска .

Основнота причина за ниската избирателна активност е електронното гласуване

ПРИЧИНАТА за "ниска" избирателна активност Е: 1. НЕВЪЗМОЖНОСТТА „МЪРТВИТЕ ДУШИ“ да гласуват! 2. НЕВЪЗМОЖНОСТТА „ДА СЕ ПОЯВЯВАТ“ невалидни бюлетини! 3. НЕВЪЗМОЖНОСТТА ГЛАСА НА ЕДИН МЕНТАЛНО ОЩЕТЕН и/или в най-добрия случай необразован, не знаещ български език имбецил ДА ТЕЖИ КОЛКОТО МОЯ ГЛАС! Достатъчно ясен ли съм?

"Искам да припомня факта, че само между април и юли избирателите намаляха с 600 хиляди души. Аз не виждам друга съществена причина, която да откаже хората, освен машинното гласуване" Май професора пропуска факта, че на първите избори с машини хората все още можеха да гласуват с хартиени бюлетини! А вторите избори бяха точно в отпускарският сезон и точно след големият провал на първите избори. Да много чудно защо ще намалеят именно тогава с толкова хора!? Но хей да със сигурност специално машините са били проблема за изберателната активност само защото професора така смята.

Аз не съм убеден, че дори и професора така смята. Но, понеже Боко така е казал, значи тая мантра трябва да се повтаря! А Боко го е казал, защото не го устройва машинното гласуване - не може да се сменят протоколи и чували, не може да направи бюлетината, пусната за противника, невалидна, като просто драсне една чертичка в ъгълчето (за справка - указанията на Иван Тотев пред активистите в Пловдив, има го в тубата ) и т.н.

Е, през юли доста хора нямаха възможност да са в изборните си секции.

Който подкрепя ГЕРБ и ДПС значи краде от някъде.

И този цървул се включи в агитацията за ГЕРБ. И нормално, толкова години е на хранилка при тях.

Аз и моето семейство ще подкрепим ГЕРБ!

Ние също!

Ако има проблеми с бедността питайте ГЕРБ и ДПС.

Питайте червено-сините олигарси!

Енергийната борса се манипулира от хора свързани и неуволнени от служебното правителство, защото ГЕРБ и ДПС направиха специално законодателство, за да ги “бетонират” на позициите им в държавната енергетиката.ГЕРБ работи за обедняването на българите.

За съжаление народът ни вече не знае, може ли да се довери на някого в политиката, или не!!! Толкова години минаха, а все още не можем да се доверим на никого от дръзналите да влязат в политиката???!!! То не бяха БСП (продължението на БКП), то не беше СДС (нагласените от сащ продажници и "приватизатори")! То не беше царя и НДСВ (дошъл отново в БГ да си заграби имотите и да продаде дървесината от горите)! То не бяха ДПС и етническите заложници от родопския край! То не беше и тройната коалиция, която беше от основните съсипващи сили на страната ни! Но най-вредни бяха герб! Ей тия последните направо таковаха родината ни за следващите 20-30г!!! А сега дойдоха уж "нови", такива като Славчо, Мая, Христо Иванов и прочие, НО и при тях се видя една задкулисна зависимост! Славчо предложи да върне обратно НДСВ на власт?! Хаджигенов нямаше претенции с чия подкрепа ще бъде министър, стига да бъде такъв?! Мая пък всички знаем, че бе предложена от ББ за Омбудсман?! Христо пък си бе министър при Бойко?! Изобщо политиката в БГ е хвани единия удари другия! Колкото до президента Радев. Като цяло имам позитивно мнение за него - интелигентен, образован, родолюбец, НО нека не забравяме и кой го издигна - БСП?! С други думи дори при най-положителния образ в бг политиката има частица съмнение! Което пък ни води до бъдещия проект на г-н Петков! За него също мнението ми към момента е положително, НО отново има едно леко прокрадващо се съмнение. Например той каза, че би работил със статуквените партии (герб, бсп и дпс), само ако си признаели грешките и сменили лидерите си????? Представяте ли си да работите с СС-овците при смяна на Фюрера?! Вероятно всички в статуквените партии са корумпирани, защото за толкова години, ако не са разбрали какво става там, значи не са за политиката!!! Как може да обявиш, че ще работиш с тях, па макар и след смяната на лидерите им???!!! Поради горното, все още не съм решил за кого да гласувам, НО със сигурност ще гласувам (до колкото зависи това от мен)!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ (ОНЕЗИ РОДОЛЮБИВИТЕ, ОНЕЗИ НЕКОРУМПИРАНИТЕ, ОНЕЗИ МОЖЕЩИТЕ И РАБОТЛИВИТЕ) ДА ВЪСТАНЕ СРЕЩУ МАФИЯТА! АКО ЩЕ ДА ИМА ИЗБОРИ ПРЕЗ МЕСЕЦ, НО ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАНАТА И ДА Я НАПРАВИМ ЗА ПРИМЕР НА СВЕТА! ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ ТАКЪВ РАЙ НА ЗЕМЯТА КАТО БЪЛГАРИЯ!!!!!!

Да видим какво ще каже професорът, когато след преброяването на населението, лъсне броят на мъртвите души в избирателните списъци.

Тези които наричате мъртви души са нашите сънародници в чужбина, на които "партиите на протеста" прекалено разчитат! Проф. Константинов никога не е бил в НС и не той и правил Изборния кодекс!

Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни, не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатани (Киро и Кокорчо)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!

Ти не си никакъв родолюбец! Уж искаш свобода и не искаш цар, пък искаш господар! Друго си е викаш Боцко да ви ... с 200 и сам да определя какво да става.

Шефовете на държавната НЕК, които са хора на ДПС умишлено извадиха от търговско опериране с умишлено довеждане до техническа разруха ПАВЕЦ “Чаира” след отказ да им бъде даден рушвет от построилите централата японци, за да могат да манипулират цените на електроенергията през деня и да не може да се балансира система през ноща в резултат на което да се предизвикват разрушително високи цени пълнещи ГЕРБ-ДПС/санкционирани от САЩ джобове за около 300 милиона евро на година.

Глупости!

Всичко в енергетиката се контролира от ГЕРБ/ДПС/санкционирани от САЩ. Всички шефове са техни назначения. За всяко нещо в енергетиката са виновни само ГЕРБ/ДПС.

Дрън, дрън :)

Ами, Майчето си го заслужи. Леля Танче й помогна, за отровното трио да не говорим. Българинът е кротък и добър човек- не обича скандалите. Дайте си му заслужените с труд и пот пари, оставете го свободно да постигне с работа висок стандарт и за другото нямайте грижа. Вуе -и умната.

Мишо всичколога , който не знае нищо. Защо ни занимавате с него?

Човече, ти си от онези, които пишат ей така! Проф. Константинов е човекът, най-запознат с изборния процес. От 1990 г. се занимава с това! Така, че да го наричаш всичколог е просто смешно! Това, че казва неща, които не ви отърват е друг въпрос!

Престанете да замърсявате електронния ефир.

Борисов носи пряка и непосредствена съвиновност за цените на природния газ не само в България, а в цяла Европа. Това е забележително постижение за стотици милиарди евро, които ще се натрупат от злоупотреба на руската диктатура с цената на газа за човек от Банкя.

И до кога Боко ще е виновен? 10 - 20 години още :)

Минимум! Все пак на него поне 10 години все предишните му бяха виновни.

Стига си спамил с тоя скъп руски газ бе, дъргел?! Знаеш ли от кога чакам "приятелите" ни британци и кравари да ни залеят с"евтин" газ и да забравим за руския....

Демокрация и пазарна икономика. Плюеш по Русия и тя вече не ти подарява газ. А и екобъртвежите в Брюксел добре "полагат" на цените

Защо през ден дават трибуна на това продажно прасе?!?!?! Кажи, на колко избори надписваше гласове бе, жалък стотинкар???

Не риви :)

Някой си Мишо, кой го бръсне за с...ва. Пък и мнение да изказва.

Не плачкай :)

Ако гнусовете от ИБНИ улетят, ще дам банкет :)

Не са ли гнусни ГЕРБ?

Още 10 години не са.

Българите са косвени жертви подложени на руски газов ценови геноцид, който се превърна в геноцид в резултат на тяхната бедност, която пък е толкова голяма в резултат на 12 години ГЕРБ/ДПС.

Дрън, дрън :)

По намръщен човек не съм виждал.Засичах го редовно в университета ми и само като го видиш и си викаш айде развали ми се деня.

Вижте му акъла на този изкуфял човекоподобен професор?!?! При това бивш Председател на Съвета на директорите на Инф. обслужване?!?Маймунякът е против машините?!?!Е ние за това скоро няма да имаме електронно правителство! В Европа не гласуват с машини, защото не могат да допуснат ,че някой ще фалшифицира избори и за това си карат с хартиените бюлетини! Видяхме резултатите на партиите ,радетели за недействителните хартиени бюлетини, колко гласове загубиха при последните избори! Герб загуби 150 хил. купени цигански гласове или не спечели нищо от "недействителни хартиени бюлетини по метода на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев! Всички помним как тоя верен гербададжия инструктираше активистите на Герб от областта да произвеждат недействителни бюлетини,на които е гласувано за БСП. Аз се чудя как УАСГ са търпяли толкова години този професор да учи бъдещите инженери и архитекти да " чупят" машините и да спират прогреса ,както са го правили английските работници, по времето на индустриализацията на Англия?!?!?Чудя се още как сериозните медии му дават трибуна да продължава да ръси глупости от екраните им.??!?!Спрете и не го показвайте вече по екраните тази неандерталска находка на първобитен човек!

Джаф, джаф :)

Защо пишете мнението за това лице Михаил, който не е важен.

А ти па кой ли беше?

Мишо, ти си НИКОЙ! Мнението ти не важи и не го интересува никой за теб.

Борисов е известен като ”човекът на Путин” в България. Затова се прикрива атентата срещу Гебрев.

Като чета коментарите и виждам само примитивна злоба и цървулански обиди към професора. Обаче не виждам нито едно смислено твърдение: как машините ще гарантират честност и прозрачност след като нито ще се броят контролно разписките, нито някой дава гаранция за софтуера, нито пък се дава гаранция за фирмите, които ще обработват софтуера! Пак ли ще ми викат венецуелци да организират избори в България?!?

Разписките които пускаме в урните са единствената гаранция за софтуера, но те отказват да ги сравнят.

Schilo

Аре стига глупости- имаш подписи в избирателните списъци, имаш резултат от машините. Сравняваш си ги и готово.

И къде в подписите пише колко човека са гласували за дадена партия бе умник?

Ти си много прост! Всичко трябва да ти се обяснява като първокласник. Те децата го проумяха вече, ти още не си. Какво като броя гласове съвпада с подписите?? Това не гарантира за разпределението на гладовете

Schilo

Че къде в разписките пише, за кого си гласувал бре, неграмотник?

Ти явно си невменяем. В разписката пише с големи цифри номера на партията. А ако си посочил и префетенция - пише и името. Ти циганин ли си, че такива несъстоятелни лъжи разправяш?

*Би трябвало във системният хеш на разписката да се отчита. Ако не го отчитат RIP българска демокрация (1990-2020)

Как... Само мишо "гарантира честност", като прибави към купените, предварително снимани с телефона бюлетини невалидните, естествено всичко в полза на безкнижника... И да получи нещо средно между протокол и турлугювеч! Ама ВЕрно голям "проблем" се явяват машините, щото правят невъзможен турлугювеча на мишо "бюлетината"!

Няма проблем да има машинно гласуване, но трябва да се броят разписките които се пускат в урните и да се сверява резултата с този от флашките. И не 1/10-та от урните, а на всички урни. Иначе няма справедливост, машините могат да си отчитат каквото си искат (както са ги програмирали) и няма начин да разберем дали това е истински вот. Според мен, просто не сме достатъчно интелигентни като общество че да използваме машини за гласуване. Ние не можем един сайт на НАП да защитим. Преброяването ни го хакват всеки път, а сме тръгнали на машини... За съжаление Слави, Христо и Мая отвориха пътя за сериозно манипулации и машинации на вота в България.

Но тогава за какво са ни машини? За да са спокойни циганите и турците че не са объркали бюлетините ли?

Машините гарантират, че няма да има невалидни бюлетини. От там нататък няма какво друго да гарантират.

Хартиените отрязъци трябва задължително да се броят! Ще отнеме час, час и половина след края на изборния ден, но това трябва да стане, за да са сигурни гражданите, че изборите са прозрачни и честни! Трябва да се броят и да има протокол за съответствие между преброеното и излязлото от машината, като се приема преброеното. ЗАЩО ПРЕБРОЕНОТО? Защото там е осъществен гражданския контрол - има представители на всички парламентарно представени партии и застъпници!!!