Коментари - Проф. Иван Илчев: Младото поколение иска морал от политиците | Днес.dir.bg

Проф. Иван Илчев: Младото поколение иска морал от политиците

На тържественото откриване на академичната година на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ректорът на Алма матер изрази силно гражданско възмущение от родните политици.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Иван Илчев: Младото поколение иска морал от политиците | Днес.dir.bg

Коментари

Това, което този професор свърши е опита му за реабилитация на Людмила Живкова. Това не е чудно като се име предвид неговия произход. А що се отнася до бившата шапкарка, достатъчно е човек да чуе речта и произнесена пред общото събрание на ООН през 70-те години на миналия век за да му стане ясна картинката.

КАЖЕТЕ ИМ ГО ПРОФЕСОРЕ,ТА БЕЛКИМ ВИ ЧУЯТ,БЕЗ ДА ВИ ИЗКАРАТ И ВАС ПРОСТ,ПОДКУПЕН,ДРОГИРАН,ПИЯН,НЕОРИЕНТИРАН В ИСКАНИЯТА СИ И ПР. КАКТО НАПРАВИХА С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! КАЖЕТЕ ИМ НА ТЕЗИ ГЬОНСУРАТИ,ЧЕ СВЕТЪТ НИТО ЗАПОЧВА,НИТО ЩЕ СВЪРШИ С ТЯХНОТО НАГЛО УПРАВЛЕНИЕ!!! ДА ТОЛЕРИРАТ ХАЗАРТА,А ДА ОБЛАГАТ КНИГИТЕ, КАК ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ ТЕЗИ ХОРА ВЪОБЩЕ И КАК ДА ГИ ОСТАВИМ ДА СИ БЕЗЧИНСТВАТ НА ВОЛЯ?! ЛОШОТО Е,ЧЕ ДОКАТО НИЕ СЕ НАУМУВАМЕ,ЛУДИТЕ СИ ЛУДУВАТ И ПРАВЯТ ПОРАЗИЯ СЛЕД ПОРАЗИЯ! НАРОДЕ ????

А за татко му да не говорим. Питайте в ЦК на партията.

Прав е човекът - само знания, толерантност и раздвижване на предприемчивостта ще помогнат, не дърляне кой е по-крив и кой - по-малко. Иначе от малък некадърник става голям и може да заеме не дай си боже някой важен пост. И тогава...

Красива реч, но нищо общо с хаоса, в който вкара СУ господин ораторът.

Уважаеми проф. Илчев,навярно не визирате побяснялата тълпа,която не се свини да нарича бг пенсионери ''червени боклуци'',иначе се питам каква история се преподава във Вашия университет, в училищата -зная.

А ти имаш ли морал?

Защо му е? Омайна реч. Иначе в СУ се играе реалити шоуто "Царят е гол"! Само краят за тоя, дето извиква, е различен - за награда получава ...

И от преподавателите искаме морал!

"Aлма матер"????? Поне Wiki-то прочетете и другия път е пишете за СУ, че е "Алма матер", че най-малко ставате смешни!

ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ - КАКЪВ МОРАЛ ОТ ВЪЛЦИТЕ ?

За думите му към политиците съм съгласен. Само, че след 5 години в този университет, мога да кажа, че всичко, което зависи от него или не се прави, или се прибират 1 пари, или просто оставя хаос, там където няма далавера. Малко хора знаят, че всъщност всеки факултет се издържа по идея от парите на своите студенти и спонсори и дава процент на ректората, уж за инфраструктурни и други подобрения. Имам късмет, че уча във факултет, в който определено се наливат пати от чужди фирми (факултета по Информатика) и ръководството е читаво, та и студентите учат при нормални преподаватели и използвайки добра материална база. За сметка на това - общежития - ужас, преди 2 години, ни бяха оставили 3 месеца без топла вода за неплатени сметки, а тоя моралния беше на морето и не си вдигаше телефоните.. нямало пари... Ремонти - не се правят, във факултетите без външни спонсорства като нашия - нещата са останали в миналия век, наскоро чух, че нямали пари да ремонтират най - голямата учебна зала в ректората. За сметка на това в администрацията - щата максимално раздут, с некъдърни лелчета... за 1 позиция, която читав човек би обслужвал перфектно - назначени 3 патки, които те гледат на кръв ако им поискаш нещо, взимат пари за това, но за преподавателите няма. Заплатите им са достатъчно ниски, за да си тръгват къдърните и да остават тия, които за друго не стават. И така едни пари от студентски такси и държавна субсидия си потъват, а този ми говори за морала на политиците(даже и на дипломирането ни, говори 1 към 1 същите неща). В заключение мога да кажа само 1, въпреки всички проблеми, по - добро място за учене на повечето специалности, които се намират в СУ няма, и противно на някой твърдения, при нас се учи, а с пари и да искаш неможеш да минеш - въпреки некъдърното управление на "моралния".

Минало незабравимо за ФМИ. Някои доценти и професори информатици хабер си нямат от това, което преподават, нито са писали поне 1000-2000 реда собствен работещ код.

Дреме им на политиците, все отбор провинциални тарикати набутали се за облаги за младите хора! Проблема на давещите се е проблем на самите давещи се! Морал??? Какво е тази странна дума в държавата на наглеците!

Моралът и политиката са две взаимноизключващи се понятия. Джон Лок го доказа още пред 19-ти век.

Много сте прав г-н Илчев, но те самите имат ли този морал? Нашето поколение не е получило нищо даром. Те имат много неща на готово, но искат повече. Къде е тогава техният морал? В барабаните, вувузелите, циничните лозунги, неграмотните блогери, простотиите на площада ли? С какво са по-добри от мен, прочели ли са повече сериозни книги, какво им пише в трудовите книжки (ако имат такива), постигнали ли са поне едно нещо в живота сами? Кланям се на всеки по-умен от мен, дори да е пубертет, не се срамувам да призная. Но такова бездуховенство, неграмотност, промити мозъци и безперспективност, никога не е имало. Знаете го много добре, г-н Илчев. За това разчитам на хора като Вас, трябва не само да се работи, но и да се възпитава.

Като са гласували за ГЕРБ ще си ги имат дребните заяждания и селяния до шия.

В България има "спешна" нужда от училище за политиците, което да ги научи на морал и държавност! Всичко в България трябва да се постави на научна основа от "нивото на техниката нагоре" и академиците, учените и студентите трябва да се заемат с това, за да се получи изобретение от всяка дейност, което да се внедрява!

Някога това се казваше АОНСУ - сега там се помещава НБУ. Политиците бяха много основателно подготвяни, философия, морал, хуманизъм. 90% от тях бяха светли личности 10% ... сега съотношението е обратно.

Oснователно ги подготвяше и т. нар. висша партиина школа в Mосква, която завършваха дори каскети с или без основно образование.

Няма нужда от училище за политици, има нужда от нови политици, с чист морал и чисто минало, убедени и доказани в действията си в каузата България...

и шокиращо лъжливи твърдения има в речта на този Илчев!Сградата на НСБОП и ДАНС е доста стара,строена е при комунизма, а вътре не е много приветлива-тъмна и отблъскваща!Освен тази лъжа,твърдението на Илчев,че се строят магистрали ,а няма нови Университети,също е неверно!Най-важното за една страна е инфраструктурата,без която и университетите няма да могат да функционират!Лентички ще се режат професоре,и от това няма нищо по-хубаво!Не се дръжте като Херсонски антибългарин-фашизоид!А това ,че Бойко откри нов университет в Перник,ачевидно за вас не е истина,щом не е открит от Сер Гей!Но уви-той не открива университети,а само нови лични банкови сметки за милиони,дори милиарди!Справка:Хохегер!

на този Ректор няма ли кой да му каже да си се занимава с наука и да остави Университета на човек, който знае и може да го управлява. Всеки път едно и също приказва и друг му е крив за некадърното управление. Парите все не му стигат, а безхаберието и безстопанствеността са навсякъде. Какви нови университети сънува д се строят, то и без това са прекалено много за България университетите. Аман от Ректори, патерици на БСП!

особено във финансовия отдел. Пък и не им липсват екскурзии, лимузини, джипове и апартаменти.

Университети има по света от 14-ти век, магистрали - от по-малко от 100 години. А да видим дали университетите зависят от магистралите, гербер малоуменн.

е, и от академичната общност се очаква морал.има още неизяснени подробности около завещанието и наследството на дарителите на университета.

Младите трябва да искат морал,не от политиците,а от част от тях-комунистите,които нямат нищо общо със социалистите и социализма!Тези алчви,ненаяли се буржоа,от най-гаден тип ,от които 90 % са супермилионери,имат скъпи имоти в Швейцария,Австрия, Монако,Франция,имат седемцифрени сметки в Швейцарските банки,чрез подставени лица са собственици на хотели, молове и голфигрища,а вие искате да работят за народа!Абсурд!

Че то "комунист" отдавна не означава партийна принадлежност, а е диагноза - човек прост, мързелив, алчен, готов на всякакви лъжи и измами, само и само за да се докопа до някаква облага, която реално никога не би постигнал с ум и честен труд.

браво на професора! свидетели сме на това .че образванието запада и с откриването на псевдо университети като пернишкия и доста други по села и паланки, процесът на упадък само се задълбочава.също така трябва рязко да се увличат заплатите на преподавателите на всякакво ниво- от детската градина до унивесрситета!

че основателя и шеф на Пернишкия беше на хранилка при професора ти..

250 000 бакалаври, магистри и доктори на науките...а торбичкие с боклук летят ли летят през балконите насред масовата беднотия и гербаджийски дух...

Върви народе възродени към светли бъднини върви! Напред, науката е слънце, което във душите грей! Напред, народността не пада, там дето знанието живей! Честит празник!

Че той откъде знае какво искат младите - не е млад, като гледам около него само набори ! Или е модерно да се говори от името на младите ? По-вероятно е да искат нормална работа, достойно заплащане и сигурно бъдеще в една нормална Европейска държава - досега не сме имали политик с морал, защо сега да го искат ? Що за евтини глупости ?

Нормалната работа, сигурното бьдеще, и европейската ориентация на Бьлгария няма как да се случат без морал в политиката и политиците..... :-) :-)

Искам също и морал от университетските професори, ама няма

- вече пенсионер, който гледаше да осребри всичко, даже и безплатни служебни билети.

БЛАГОДАРИМ ВИ ПРОФЕСОРЕ ! БЛАГОДАРИМ ЗА СМЕЛОСТТА И ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ !

Ще може ли и от ректора и колегите му?

Право куме в очи.... Чест му прави на професора, че казва истината директно!!!

какъв морал от пожарникар и мислещ се за бог хайде сиктер ВЪВ ВЛАСТА СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ДОКАТО ГИ ТРЪПИМ ТАКА ЩЕ Е

Само тъпак може да свързва човешките добродетели с професиите!Скоро подобна простотия не бях чел!О санта симплицитас!

Най-пропадналата фирма в БГ е " ВЕЛИС " Несебър - ГЕОРГИ ЦВЕТАРКАТА

политиците с охота се кипрят на нашите тържества, но рядко ги има в нашия делник. ... това е добре. Щом може това да го каже и да не го пратят в Белене скачането по площадите последните 20 години не е било напразно.

Къде е морала тука? Образование в бг, че е най- евтино, и после-въз гергино в чужбина. Ай сиктир, господа патриоти. Не ви дреме за ситуацията на България, гонит едруги ИНТЕРЕСИ, затова ви липсва ентусиазъм. Истинските, отчаяните българи се самозапалиха и вече ги няма. На вас не ви дреме, така че сваляйте лозунгите, на фунии, и отзад!

8901

Е да, ама не.Те такова животно като морален политик у нас нема.Дето се вика:Работим с матряли на клиента.Това е положението млади хора.Дерзайте и дано от вас се роди първият морален политик у нас.

"...по-вече от половината са дами..." ще напомня: всички дами са жени, но не всички жени са дами..." тук тоj греши малко.

Да критикуваш политиците си е политика, т.е. този глупак критикува и себе си. А го наричам глупак, защото преподава невярна история, и тъй като не допускам да го прави нарочно, остава да е глупак. Чувал съм от него следната глупост: в България е имало прекрасно образование, но дошли турците и го унищожили - пропуска дребната подробност, че през ХIV век навсякъде из Европа е имало университети, а по нашите земи - само монашески школи за четене и писане.

Той не сравнява България с венеция а с нивото в османската империя. Не се приема аргумента ти. Може наистина да е глупак и да си прав но този аргумент не е адекватен.

Не разбираш какво съм написал, а спориш?!

Пари за образование??? Ха ха ха, от продажби на дипломи не си ли докарвате достатъчно?

Кико

Младото поколение иска същото и от ръководството на СУ, но не го вижда. Интриги и лични интереси тресе целия университет, а преподаването е на последно място. Погледнете се и се засрамете.

Това може да бъде казано по много по-удачен начин, така че подрастващите да разберат за какво става дума и да си извадят поука. Но пръво трябва да им се разкажеу и обясни истинската историшя на България и защо стигнахме дотук: като се почне от предателството и отварянето на вратите на Търновград на турците от дено мекере...та до сегашния момент, когато същите хора иската да унищожат България и да я полручата на тепсия.

Браво професоре! един реалист като теб казва истината в очите на омразните ни политици.

герб

че да не зная какво искам не само аз - за младите съм съгласен донякъде, на тях трябва да им се покажа на практика, че наистина сме правова държава, че уличното поведение и жаргон не са нормално средство за общуване, но пък ние - по-големите знаем и не отказваме да си подадем ръце в името на тяхното бъдеще и за разцвета на държавата, нека политиците да не ни разделят на млади и стари, на излишни и необходими, на всякакви етноси - цигани,турци и т.н. и без тях ние си общуваме и съжителстваме нормално, нека да изразят ясна воля в полза на младостта и държавността, пък ние си знаем урока и винаги сме готови да дадем максимум от нас

деер

АЗ пък искам студентите в България да 7-8 пъти по-малко!!! Тотална девалвация на образованието! Никакво образование и всеки кръгъл идиот е с висше по нещо си. Ами никой не работи в България... Само приказки и после оправдания !!! ... Може ли куцо и сакато да става доцент и професор в България? Европарите в образованието продължават да се котролират с огромни рушвети и от новото правителство!! Защо не се говори с имена по тези въпроси??? Като говорите за младите - те са млади и естествено се приспособяват към условията на джунглата и въобще не искат такива неща от политиците , а си дават задниците за телефони, коли и други простотии и никога не са имали собствено мнение, защото джунглата не предполага всяко животно да има собствено мнение!!!

деер

И въпреки интернета не осъзнават ,колко предоволно могат да си живеят, ако са съзнателни и не се поддават на "далаверката"......Кой ни пречи да имаме най-високият стандарт в Европа? - Ние и липсата на колективен дух и отговорност към общото....

ТОЯ да си оправи корупцията в университета.

пълно е с екскурзианти, нагаждачи, подслушвачи и фамилни назначения. Не само приятелски.

Илчев, това ли ти е мъдростта, младите искат морал в политиката. Младите не сме толкова глупави, младите не ви искаме доценти, политици и каквито други специалисти сте се насадили на държавна заплата. Не ви искаме, с вашето ауторита а СИ ИСКАМЕ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО. Искаме да си решаваме сами съдбите, а не някакви чербени монополи и програми, мафиоти и циркаджии като тебе.

Мафиотите ги гърси в герб - баш мафиотите , на които вие , зомбираните гноясали пъпки , толкоз вярвате ,защото сте възпитавани в култ към чалгата и мутрите като борисов и съзнанието ви е напълно зомбирано .

БОЛШИНСТВОТО ОТ МЛАДИТЕ СА ЗОМБИРАНИ ПЪПКОВЦИ , КОИТО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ДЯСНАТА ПОЛИТИКА Е НАЙ- ПРАВИЛНАТА . И ТОВА Е САМО В БЪЛГАРИЯ . ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА , МЛАДИТЕ ХОПА ПРЕДПОЧИТАТ И ПОДКРЕПЯТ ЛЕВИ ПРАВИТЕЛСТВА , САМО ТУК ПРОСТИТЕ ПЪПКОВЦИ НЕДОКЛАТЕНИ СИ ПАДАТ ПО МРЪСНИТЕ И АЛЧНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЕСНИ ПРАВИТЕЛСТВА . СРАМ ЗА ТЯХ . ДЕМОДЕИ СТЕ , ПРОСТИ ПЪПКАРЧЕТА БЪЛГАРСКИ .

Прав си. До 15-16 години е нормално да си ляв. Кой по-рано, кой по-късно, към 18-20 години разбира, че лявото е грешно. След това само неудачниците или нагаждачите поглеждат наляво.

Не говори манипулативни глупости герберасто седерастки соросоид! Тъкмо напротив! Младите са бунтарите, обичат рока и въобще не си падат към ляво, а по-скоро клонят към дясното прокапиталистическото! И само неудачниците, кариеристите и нагаждачите се пишат "репресирани", с подтиснато развитие и затова не са успяли. Все нещо или някой им е пречел. А им пречи собствената им некадърност! И те винаги мразят! Така се чувстват значими и някакси компенсират неудачността си!

Всички да се изметат! Стари муцуни вече не щем! Има толкова млади, кадърни, умни и можещи хора! Що питат къде е олигархията? Ами тя е в Народното събрание! Няма съвестна Прокуратура! Съд - независим! Е, те са се окопали 25 г. ! Особено турците! Та те ни въртяха всичките на Догановия .. инструмент да кажем! Българи! Филип Димитров полегна, после Желю .... а после всички знайни и незнайни ... Сергей(той вече му е навик), Царя .. Еххх, рая сме! Нека! Нито съм за Бойко, Станишев, Доган, Местан, Волен! Искам НОРМАЛНА ДЪРЖАВА! ЗА ХОРАТА!

За нормална държава трябват нормални хора! Нормална държава не се гради върху разделението и омразата, а върху равенството пред закона за всички в нова число и за "протестиращите", които хулиганстват безнаказано и тормозят столицата също безнаказано! Право е само тяхното право и добро е само тяхното разбиране за добро! С това и така ли искаш да се изгради нормална държава?!

Много драма бе! Не му се връзвайте на тоя тарикат и източвач на пари за наука. У всеки ббългарски професор дрее политик и министър. Всички не пропускат възможност да се отъркат и подмажат на властта. Същите са като политиците. Както казват американците- Education without common sence is just ton of books on an ass.

Моралът умря с идването на комунистите на власт още 1944г. Сега трудно ще се възстанови, та те още са си на власт.

С такива като теб, мразещи елементарни и първосигнални типове нормална държава не се гради! Ти въобще нямаш морал и дори не знаеш какво значи самата дума морал! Не комунистите през 1944 г., а такива като тебе убиха морала след 1989 г. защото не знаеха що е морал и защото такива типове като тебе измерват морала с дебелината на портофела!

А ти имаш ли морал? Баща ти беше ректор на СУ, проф. и акад. Илчо Димитров, голям комунист, а ти, за да се пребоядисаш в демократ, не взе фамилното му име. Това ли е моралът ти? СУ под твоето ръководство се върна 100 години назад.

и трябва ли да ме интересува к'во искат младите тюфлеци?

Младите да прочетат" Сълбата" на Хр.Смирненски.Където има власт и пари МОРАЛ НЯМА!

където има комунистически израстъци - деца на тодорживковски министри, няма управия. който не знае лицето Илчев е дете на такъв министър.

А за ТАЛПАТА, защо не се възмущаваш бе шебек?

Коментари - Проф. Иван Илчев: Младото поколение иска морал от политиците | Днес.dir.bg

Проф. Иван Илчев: Младото поколение иска морал от политиците

На тържественото откриване на академичната година на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ректорът на Алма матер изрази силно гражданско възмущение от родните политици.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Иван Илчев: Младото поколение иска морал от политиците | Днес.dir.bg

Коментари

Това, което този професор свърши е опита му за реабилитация на Людмила Живкова. Това не е чудно като се име предвид неговия произход. А що се отнася до бившата шапкарка, достатъчно е човек да чуе речта и произнесена пред общото събрание на ООН през 70-те години на миналия век за да му стане ясна картинката.

КАЖЕТЕ ИМ ГО ПРОФЕСОРЕ,ТА БЕЛКИМ ВИ ЧУЯТ,БЕЗ ДА ВИ ИЗКАРАТ И ВАС ПРОСТ,ПОДКУПЕН,ДРОГИРАН,ПИЯН,НЕОРИЕНТИРАН В ИСКАНИЯТА СИ И ПР. КАКТО НАПРАВИХА С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! КАЖЕТЕ ИМ НА ТЕЗИ ГЬОНСУРАТИ,ЧЕ СВЕТЪТ НИТО ЗАПОЧВА,НИТО ЩЕ СВЪРШИ С ТЯХНОТО НАГЛО УПРАВЛЕНИЕ!!! ДА ТОЛЕРИРАТ ХАЗАРТА,А ДА ОБЛАГАТ КНИГИТЕ, КАК ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ ТЕЗИ ХОРА ВЪОБЩЕ И КАК ДА ГИ ОСТАВИМ ДА СИ БЕЗЧИНСТВАТ НА ВОЛЯ?! ЛОШОТО Е,ЧЕ ДОКАТО НИЕ СЕ НАУМУВАМЕ,ЛУДИТЕ СИ ЛУДУВАТ И ПРАВЯТ ПОРАЗИЯ СЛЕД ПОРАЗИЯ! НАРОДЕ ????

А за татко му да не говорим. Питайте в ЦК на партията.

Прав е човекът - само знания, толерантност и раздвижване на предприемчивостта ще помогнат, не дърляне кой е по-крив и кой - по-малко. Иначе от малък некадърник става голям и може да заеме не дай си боже някой важен пост. И тогава...

Красива реч, но нищо общо с хаоса, в който вкара СУ господин ораторът.

Уважаеми проф. Илчев,навярно не визирате побяснялата тълпа,която не се свини да нарича бг пенсионери ''червени боклуци'',иначе се питам каква история се преподава във Вашия университет, в училищата -зная.

А ти имаш ли морал?

Защо му е? Омайна реч. Иначе в СУ се играе реалити шоуто "Царят е гол"! Само краят за тоя, дето извиква, е различен - за награда получава ...

И от преподавателите искаме морал!

"Aлма матер"????? Поне Wiki-то прочетете и другия път е пишете за СУ, че е "Алма матер", че най-малко ставате смешни!

ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ - КАКЪВ МОРАЛ ОТ ВЪЛЦИТЕ ?

За думите му към политиците съм съгласен. Само, че след 5 години в този университет, мога да кажа, че всичко, което зависи от него или не се прави, или се прибират 1 пари, или просто оставя хаос, там където няма далавера. Малко хора знаят, че всъщност всеки факултет се издържа по идея от парите на своите студенти и спонсори и дава процент на ректората, уж за инфраструктурни и други подобрения. Имам късмет, че уча във факултет, в който определено се наливат пати от чужди фирми (факултета по Информатика) и ръководството е читаво, та и студентите учат при нормални преподаватели и използвайки добра материална база. За сметка на това - общежития - ужас, преди 2 години, ни бяха оставили 3 месеца без топла вода за неплатени сметки, а тоя моралния беше на морето и не си вдигаше телефоните.. нямало пари... Ремонти - не се правят, във факултетите без външни спонсорства като нашия - нещата са останали в миналия век, наскоро чух, че нямали пари да ремонтират най - голямата учебна зала в ректората. За сметка на това в администрацията - щата максимално раздут, с некъдърни лелчета... за 1 позиция, която читав човек би обслужвал перфектно - назначени 3 патки, които те гледат на кръв ако им поискаш нещо, взимат пари за това, но за преподавателите няма. Заплатите им са достатъчно ниски, за да си тръгват къдърните и да остават тия, които за друго не стават. И така едни пари от студентски такси и държавна субсидия си потъват, а този ми говори за морала на политиците(даже и на дипломирането ни, говори 1 към 1 същите неща). В заключение мога да кажа само 1, въпреки всички проблеми, по - добро място за учене на повечето специалности, които се намират в СУ няма, и противно на някой твърдения, при нас се учи, а с пари и да искаш неможеш да минеш - въпреки некъдърното управление на "моралния".

Минало незабравимо за ФМИ. Някои доценти и професори информатици хабер си нямат от това, което преподават, нито са писали поне 1000-2000 реда собствен работещ код.

Дреме им на политиците, все отбор провинциални тарикати набутали се за облаги за младите хора! Проблема на давещите се е проблем на самите давещи се! Морал??? Какво е тази странна дума в държавата на наглеците!

Моралът и политиката са две взаимноизключващи се понятия. Джон Лок го доказа още пред 19-ти век.

Много сте прав г-н Илчев, но те самите имат ли този морал? Нашето поколение не е получило нищо даром. Те имат много неща на готово, но искат повече. Къде е тогава техният морал? В барабаните, вувузелите, циничните лозунги, неграмотните блогери, простотиите на площада ли? С какво са по-добри от мен, прочели ли са повече сериозни книги, какво им пише в трудовите книжки (ако имат такива), постигнали ли са поне едно нещо в живота сами? Кланям се на всеки по-умен от мен, дори да е пубертет, не се срамувам да призная. Но такова бездуховенство, неграмотност, промити мозъци и безперспективност, никога не е имало. Знаете го много добре, г-н Илчев. За това разчитам на хора като Вас, трябва не само да се работи, но и да се възпитава.

Като са гласували за ГЕРБ ще си ги имат дребните заяждания и селяния до шия.

В България има "спешна" нужда от училище за политиците, което да ги научи на морал и държавност! Всичко в България трябва да се постави на научна основа от "нивото на техниката нагоре" и академиците, учените и студентите трябва да се заемат с това, за да се получи изобретение от всяка дейност, което да се внедрява!

Някога това се казваше АОНСУ - сега там се помещава НБУ. Политиците бяха много основателно подготвяни, философия, морал, хуманизъм. 90% от тях бяха светли личности 10% ... сега съотношението е обратно.

Oснователно ги подготвяше и т. нар. висша партиина школа в Mосква, която завършваха дори каскети с или без основно образование.

Няма нужда от училище за политици, има нужда от нови политици, с чист морал и чисто минало, убедени и доказани в действията си в каузата България...

и шокиращо лъжливи твърдения има в речта на този Илчев!Сградата на НСБОП и ДАНС е доста стара,строена е при комунизма, а вътре не е много приветлива-тъмна и отблъскваща!Освен тази лъжа,твърдението на Илчев,че се строят магистрали ,а няма нови Университети,също е неверно!Най-важното за една страна е инфраструктурата,без която и университетите няма да могат да функционират!Лентички ще се режат професоре,и от това няма нищо по-хубаво!Не се дръжте като Херсонски антибългарин-фашизоид!А това ,че Бойко откри нов университет в Перник,ачевидно за вас не е истина,щом не е открит от Сер Гей!Но уви-той не открива университети,а само нови лични банкови сметки за милиони,дори милиарди!Справка:Хохегер!

на този Ректор няма ли кой да му каже да си се занимава с наука и да остави Университета на човек, който знае и може да го управлява. Всеки път едно и също приказва и друг му е крив за некадърното управление. Парите все не му стигат, а безхаберието и безстопанствеността са навсякъде. Какви нови университети сънува д се строят, то и без това са прекалено много за България университетите. Аман от Ректори, патерици на БСП!

особено във финансовия отдел. Пък и не им липсват екскурзии, лимузини, джипове и апартаменти.

Университети има по света от 14-ти век, магистрали - от по-малко от 100 години. А да видим дали университетите зависят от магистралите, гербер малоуменн.

е, и от академичната общност се очаква морал.има още неизяснени подробности около завещанието и наследството на дарителите на университета.

Младите трябва да искат морал,не от политиците,а от част от тях-комунистите,които нямат нищо общо със социалистите и социализма!Тези алчви,ненаяли се буржоа,от най-гаден тип ,от които 90 % са супермилионери,имат скъпи имоти в Швейцария,Австрия, Монако,Франция,имат седемцифрени сметки в Швейцарските банки,чрез подставени лица са собственици на хотели, молове и голфигрища,а вие искате да работят за народа!Абсурд!

Че то "комунист" отдавна не означава партийна принадлежност, а е диагноза - човек прост, мързелив, алчен, готов на всякакви лъжи и измами, само и само за да се докопа до някаква облага, която реално никога не би постигнал с ум и честен труд.

браво на професора! свидетели сме на това .че образванието запада и с откриването на псевдо университети като пернишкия и доста други по села и паланки, процесът на упадък само се задълбочава.също така трябва рязко да се увличат заплатите на преподавателите на всякакво ниво- от детската градина до унивесрситета!

че основателя и шеф на Пернишкия беше на хранилка при професора ти..

250 000 бакалаври, магистри и доктори на науките...а торбичкие с боклук летят ли летят през балконите насред масовата беднотия и гербаджийски дух...

Върви народе възродени към светли бъднини върви! Напред, науката е слънце, което във душите грей! Напред, народността не пада, там дето знанието живей! Честит празник!

Че той откъде знае какво искат младите - не е млад, като гледам около него само набори ! Или е модерно да се говори от името на младите ? По-вероятно е да искат нормална работа, достойно заплащане и сигурно бъдеще в една нормална Европейска държава - досега не сме имали политик с морал, защо сега да го искат ? Що за евтини глупости ?

Нормалната работа, сигурното бьдеще, и европейската ориентация на Бьлгария няма как да се случат без морал в политиката и политиците..... :-) :-)

Искам също и морал от университетските професори, ама няма

- вече пенсионер, който гледаше да осребри всичко, даже и безплатни служебни билети.

БЛАГОДАРИМ ВИ ПРОФЕСОРЕ ! БЛАГОДАРИМ ЗА СМЕЛОСТТА И ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ !

Ще може ли и от ректора и колегите му?

Право куме в очи.... Чест му прави на професора, че казва истината директно!!!

какъв морал от пожарникар и мислещ се за бог хайде сиктер ВЪВ ВЛАСТА СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ДОКАТО ГИ ТРЪПИМ ТАКА ЩЕ Е

Само тъпак може да свързва човешките добродетели с професиите!Скоро подобна простотия не бях чел!О санта симплицитас!

Най-пропадналата фирма в БГ е " ВЕЛИС " Несебър - ГЕОРГИ ЦВЕТАРКАТА

политиците с охота се кипрят на нашите тържества, но рядко ги има в нашия делник. ... това е добре. Щом може това да го каже и да не го пратят в Белене скачането по площадите последните 20 години не е било напразно.

Къде е морала тука? Образование в бг, че е най- евтино, и после-въз гергино в чужбина. Ай сиктир, господа патриоти. Не ви дреме за ситуацията на България, гонит едруги ИНТЕРЕСИ, затова ви липсва ентусиазъм. Истинските, отчаяните българи се самозапалиха и вече ги няма. На вас не ви дреме, така че сваляйте лозунгите, на фунии, и отзад!

8901

Е да, ама не.Те такова животно като морален политик у нас нема.Дето се вика:Работим с матряли на клиента.Това е положението млади хора.Дерзайте и дано от вас се роди първият морален политик у нас.

"...по-вече от половината са дами..." ще напомня: всички дами са жени, но не всички жени са дами..." тук тоj греши малко.

Да критикуваш политиците си е политика, т.е. този глупак критикува и себе си. А го наричам глупак, защото преподава невярна история, и тъй като не допускам да го прави нарочно, остава да е глупак. Чувал съм от него следната глупост: в България е имало прекрасно образование, но дошли турците и го унищожили - пропуска дребната подробност, че през ХIV век навсякъде из Европа е имало университети, а по нашите земи - само монашески школи за четене и писане.

Той не сравнява България с венеция а с нивото в османската империя. Не се приема аргумента ти. Може наистина да е глупак и да си прав но този аргумент не е адекватен.

Не разбираш какво съм написал, а спориш?!

Пари за образование??? Ха ха ха, от продажби на дипломи не си ли докарвате достатъчно?

Кико

Младото поколение иска същото и от ръководството на СУ, но не го вижда. Интриги и лични интереси тресе целия университет, а преподаването е на последно място. Погледнете се и се засрамете.

Това може да бъде казано по много по-удачен начин, така че подрастващите да разберат за какво става дума и да си извадят поука. Но пръво трябва да им се разкажеу и обясни истинската историшя на България и защо стигнахме дотук: като се почне от предателството и отварянето на вратите на Търновград на турците от дено мекере...та до сегашния момент, когато същите хора иската да унищожат България и да я полручата на тепсия.

Браво професоре! един реалист като теб казва истината в очите на омразните ни политици.

герб

че да не зная какво искам не само аз - за младите съм съгласен донякъде, на тях трябва да им се покажа на практика, че наистина сме правова държава, че уличното поведение и жаргон не са нормално средство за общуване, но пък ние - по-големите знаем и не отказваме да си подадем ръце в името на тяхното бъдеще и за разцвета на държавата, нека политиците да не ни разделят на млади и стари, на излишни и необходими, на всякакви етноси - цигани,турци и т.н. и без тях ние си общуваме и съжителстваме нормално, нека да изразят ясна воля в полза на младостта и държавността, пък ние си знаем урока и винаги сме готови да дадем максимум от нас

деер

АЗ пък искам студентите в България да 7-8 пъти по-малко!!! Тотална девалвация на образованието! Никакво образование и всеки кръгъл идиот е с висше по нещо си. Ами никой не работи в България... Само приказки и после оправдания !!! ... Може ли куцо и сакато да става доцент и професор в България? Европарите в образованието продължават да се котролират с огромни рушвети и от новото правителство!! Защо не се говори с имена по тези въпроси??? Като говорите за младите - те са млади и естествено се приспособяват към условията на джунглата и въобще не искат такива неща от политиците , а си дават задниците за телефони, коли и други простотии и никога не са имали собствено мнение, защото джунглата не предполага всяко животно да има собствено мнение!!!

деер

И въпреки интернета не осъзнават ,колко предоволно могат да си живеят, ако са съзнателни и не се поддават на "далаверката"......Кой ни пречи да имаме най-високият стандарт в Европа? - Ние и липсата на колективен дух и отговорност към общото....

ТОЯ да си оправи корупцията в университета.

пълно е с екскурзианти, нагаждачи, подслушвачи и фамилни назначения. Не само приятелски.

Илчев, това ли ти е мъдростта, младите искат морал в политиката. Младите не сме толкова глупави, младите не ви искаме доценти, политици и каквито други специалисти сте се насадили на държавна заплата. Не ви искаме, с вашето ауторита а СИ ИСКАМЕ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО. Искаме да си решаваме сами съдбите, а не някакви чербени монополи и програми, мафиоти и циркаджии като тебе.

Мафиотите ги гърси в герб - баш мафиотите , на които вие , зомбираните гноясали пъпки , толкоз вярвате ,защото сте възпитавани в култ към чалгата и мутрите като борисов и съзнанието ви е напълно зомбирано .

БОЛШИНСТВОТО ОТ МЛАДИТЕ СА ЗОМБИРАНИ ПЪПКОВЦИ , КОИТО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ДЯСНАТА ПОЛИТИКА Е НАЙ- ПРАВИЛНАТА . И ТОВА Е САМО В БЪЛГАРИЯ . ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА , МЛАДИТЕ ХОПА ПРЕДПОЧИТАТ И ПОДКРЕПЯТ ЛЕВИ ПРАВИТЕЛСТВА , САМО ТУК ПРОСТИТЕ ПЪПКОВЦИ НЕДОКЛАТЕНИ СИ ПАДАТ ПО МРЪСНИТЕ И АЛЧНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЕСНИ ПРАВИТЕЛСТВА . СРАМ ЗА ТЯХ . ДЕМОДЕИ СТЕ , ПРОСТИ ПЪПКАРЧЕТА БЪЛГАРСКИ .

Прав си. До 15-16 години е нормално да си ляв. Кой по-рано, кой по-късно, към 18-20 години разбира, че лявото е грешно. След това само неудачниците или нагаждачите поглеждат наляво.

Не говори манипулативни глупости герберасто седерастки соросоид! Тъкмо напротив! Младите са бунтарите, обичат рока и въобще не си падат към ляво, а по-скоро клонят към дясното прокапиталистическото! И само неудачниците, кариеристите и нагаждачите се пишат "репресирани", с подтиснато развитие и затова не са успяли. Все нещо или някой им е пречел. А им пречи собствената им некадърност! И те винаги мразят! Така се чувстват значими и някакси компенсират неудачността си!

Всички да се изметат! Стари муцуни вече не щем! Има толкова млади, кадърни, умни и можещи хора! Що питат къде е олигархията? Ами тя е в Народното събрание! Няма съвестна Прокуратура! Съд - независим! Е, те са се окопали 25 г. ! Особено турците! Та те ни въртяха всичките на Догановия .. инструмент да кажем! Българи! Филип Димитров полегна, после Желю .... а после всички знайни и незнайни ... Сергей(той вече му е навик), Царя .. Еххх, рая сме! Нека! Нито съм за Бойко, Станишев, Доган, Местан, Волен! Искам НОРМАЛНА ДЪРЖАВА! ЗА ХОРАТА!

За нормална държава трябват нормални хора! Нормална държава не се гради върху разделението и омразата, а върху равенството пред закона за всички в нова число и за "протестиращите", които хулиганстват безнаказано и тормозят столицата също безнаказано! Право е само тяхното право и добро е само тяхното разбиране за добро! С това и така ли искаш да се изгради нормална държава?!

Много драма бе! Не му се връзвайте на тоя тарикат и източвач на пари за наука. У всеки ббългарски професор дрее политик и министър. Всички не пропускат възможност да се отъркат и подмажат на властта. Същите са като политиците. Както казват американците- Education without common sence is just ton of books on an ass.

Моралът умря с идването на комунистите на власт още 1944г. Сега трудно ще се възстанови, та те още са си на власт.

С такива като теб, мразещи елементарни и първосигнални типове нормална държава не се гради! Ти въобще нямаш морал и дори не знаеш какво значи самата дума морал! Не комунистите през 1944 г., а такива като тебе убиха морала след 1989 г. защото не знаеха що е морал и защото такива типове като тебе измерват морала с дебелината на портофела!

А ти имаш ли морал? Баща ти беше ректор на СУ, проф. и акад. Илчо Димитров, голям комунист, а ти, за да се пребоядисаш в демократ, не взе фамилното му име. Това ли е моралът ти? СУ под твоето ръководство се върна 100 години назад.

и трябва ли да ме интересува к'во искат младите тюфлеци?

Младите да прочетат" Сълбата" на Хр.Смирненски.Където има власт и пари МОРАЛ НЯМА!

където има комунистически израстъци - деца на тодорживковски министри, няма управия. който не знае лицето Илчев е дете на такъв министър.

А за ТАЛПАТА, защо не се възмущаваш бе шебек?