Проф. Близнашки пред Dir.bg: Радев не може да оттегля указ, няма такава процедура, НС трябва да гласува

Това са действия, които не подлежат на преразглеждане. Единственото, което могат да направят несъгласните да бъдат министри, е да се оттеглят и да гласуват "против", коментира конституционалистът

Обратно в новината

Коментари - Проф. Близнашки пред Dir.bg: Радев не може да оттегля указ, няма такава процедура, НС трябва да гласува | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мария Габриел прие мандат на който президента гласува като личност доверие за създаване на правителство. На дали пише ,че имената на бъдещето правителство не могат да бъдат сменяни,или може да са кодирани с цифри за секретност. Борисов го е страх някой да не го измести от управление на партията защото без имунитет влиза в затвора.Както елиминира на времето един много добър свой партиен организатор ,така елиминира и Мария Габриел ,като и заповядва да бърка по най хамалския начин.Действиятя на приелия мандата не съответстват на нивото на интелекта и.

Професор Лизни Близни

Борисов ги е6а през гащите и четиримата. Пусна им четирите мадами да им разпали въображението, после Габриел угаси лампата и Баце влезна в стаята с големия ръбест буй!

забравяш, че май Бацето ти преди това са самоотнесе не с 200, а с 300.. В сладки спомени от Симитлито. Щото друга бе поръчката от Галя Козяцка. Магнитския дамоклев меч току виж взел ,че разсякъл гордиевия възел.

Айде ще видим, вие с тоя Магнитни сте като гладна кокошка просо сънува. Някакви не изглежда да е много притеснен пт посолства.

PEYTSCH

Мария Габриел може да предложи 4 други имена на мястото на внезапно „починалите“. Може да предложи министри от ДПС или от опозицията. Например от ИТН или Възраждане. Само за да унижи ПП НС може да одобри правителство на манцинството докато запълни по съвместителност изчезналите...

Не може, гласува се анблок

Каквато кандидат мин.предателката, такъв и състава на кабинета, такива и реакциите на кандидат министрите. Сглобка с пълна сила, конструктор полуграмотния Боко, аз съм прост и вие сте прости, слушкайте и ще се разбираме. Да, ама да сглобиш от Трабант, Лада и Шевролет, няма да получиш Мерцедес.

В указа на президента по Конституция фигурира само името на Мария Габриел. Нито едно име на министър. След като се гласува в народното събрание министърпредседателя тогава тя предлага министрите и те се гласуват. Никакво нарушение на конституцията няма. Има пълна юридическа неграмотност на ППДБ. Толкоз. Пред президента тя само изчете едни имена от свой си списък без никаква юридическа стойност. И ППДБ клъвнаха. А Христо Прави съдебни реформи, правосъдния министър показа написан даже отвод. Няма такава излагация.

всички конституционалисти трябва да си скъсат и изядат дипломите. И тази Кисельова също дето я лансират навсякъде.

Продажна подлога !

Как бе аланкоолу ще предложиш някой за министър без да си го питал и без да е приел? Ти обикновен пазач неможеш да го направиш без негово съгласие ,та камо ли министър! Ми тогава да предложат за министър Обама , или Путин или някой китаец! Професореееее?!

Цели тиради от ЕВРОатлантическите ни УЖ вождове.. И ти да видиш - нито един път няма Путин е виновен. Не може да бъде. А иначе. ПП ГРОБ - ЖЕНИ пак си брани и защитава Бочко. Как на времето - с онова УСЕЩАНЕ ЗА КОРУПЦИЯ. Щото у нас корупция - ти да видиш, НЯМАЛО..

Смятам да дрънна на нетфликс да направят едно мини сериалче за ситуацията, стана интересно, има материал поне за 3 сезона само от последните 2 години.

За какво да се стараят - сценаристи, актьори - направо да пускат пряко като реалити - ще има още

Баце пусна тридневна брада, запали трета пура и каза обратното на това, което беше казал сутринта, а вчера твърдеше обратното на онзиденшното. Медийните мажоретки го навалиха с въпроси, защо оня ден казал нещо си, пък днеска казва обратното на онова, което бил казал вчера. Баце ги насмете отегчено, обясни, че това, което бил казал оня ден, си било за оня ден, поради което това, което ще каже днес, ще си бъде за днес, но не и за утре, щото утрешния ден не знае себе си, понеже ситуацията била динамична, обаче преговорите се движели по график. Ама то туй някой не го знай. Щот тогиз е бил у Канада. А сега са жалва, че Боко не му го е демонстрирал лично, а чрез четири женички го пързалял. А иначе - Гномчо, Ристьо и сие умни, красиви, ЕнтЕлегентни доказаха - " Човека е единственото животно, което два пъти са съпикясва в един и същи камик". Като коалиционно партньорство с Боко, пърдон - Баце.

От"Америка за България" трябва по-сериозно да подбират кадрите,дето ще влизат в политиката,щото в момента са по-смешни и от Копейкин.

Трябва ама вече няма на кого да залагат.

Този пък палячо от къде се пръкна да дава мнение и той. Такива случайно попаднали в политиката цървули, само чакат време за да вземата думата с безсмилкени глупости.

Яде паламарката на Шиши и Буда

Господин Близнашки,тъжна е вашата участ ако сте учили някой от днешните политици ,а те не са вденали нищо!:(((Не сте виновен Вие,времето е такова!Толерират се нахални и необразовани ,но с дипломи :)))

Едно време за да завършиш висше образование беше страшна цедка, а сега от кол и въже се толерират :)))

просто Кирето и Гномчото не пуснаха и по една сълзица.. Вижте си пресконференцията как просто Кирето се разтрапарва от безсилие. Туй да та прецака по-гоУем лъжец от теб. Ми то си е професионален провал на лъжец. Отгдето и да го погледнеш. На Гномчото пък президента муй виновен, че ги прее---- отвсякъде. С вазелинчето дет Прасчо оня ден им даде. Та борбите да са по-мазни. А Ристьа Абордажа.. Ми то той сам горкия се абордира С подписа дет е сложил, а пред микрофоня с тих глас са вие като глист. Както и да е. Уйде коньо на ПуПу - ДъБъ у реката.

Гербавите го играят хитреци, дадоха пълен мандат та после да викат ПП са виновни да ходим на избори

Рушките тролчета да не бързат да се радват,факт е че няма читав политик в България,обаче Коцето и Курнела хептен не стават

От герб Извършиха престъпление Днес Пред очите на всички Представиха фейк мин съвет И подведоха зеления чорап И целият парламент И всочки българи

КОй ги забравя онези арести по вечерно време ?? Днес беше добър ден за българската демокрация !!!

То цялата дандания е заради Тагарев . ама само той мишкува някъде и си стиска оставката. Велик е нашият войник !!!

Политиката може да е или танго, или порнография! Нека познаем - какво наблюдаваме в момента?!? Жокер: с 200!

Да танцуваш цяла нощ страстно танго и да не се изпющите = направо ше ви се пръснат шаците

Според мен Путин е виновен. Нема начин да не е. Ще видите.

Да - Петров остреше молива, а Боширов го видях как подмени листа на бедната Габриел!

ПуПу и БъДъ сега в един глас - Кой ми пукна сапуненото меУрче? Ама преди това и са изтропа в гащите ми.. Финикийски номера ша прилагат те на Бочкото. Ша му се пречкат да са изживява кат БОКО ЧЕТВЪРТИ в сянка. Изпод магнолията на зайчарнико у Банкята. Туй - за парламентарната еквилибристика, заглавичкване, прее------- и игри на "има, няма кворум" в парларето, той още от 2013 и 2014 са си богат опит що той натрупа. Докат някой беа у Арвардо. Щото Харвапд тъй и не посетиха.

Тъп пърчак е тоя идиот

Което направи днес Мария Габриел???

За харвардците всичко може да се измисли. ХАХАХАХААА

Е то във всеки работодателски договор, длъжностна характеристика и командировъчна заповед пише, че ако откажеш да извършиш дадена работа и господ не може да те накара да вя свършиш. Тия как си мислят, че Народното Събрание ще им вмени да са министри като не са дали съгласия за това.

Пунта Мара ————-> Мария Габриел

Време е за пряка демокрация. Да се гласува директно за правителство и за министър-председател, както се гласува за президент. И мажоритарни избори за парламент. И референдуми всеки месец като в Швейцария - една неутрална и богата държава. Така работят истинските демокрации.

То за какво ти е парламент като всеки месец ще си имаш референдуми.

Прости му! Чул, недочул -референдуми. Цървул, ако ме питаш

Виновен е Бойко Борисов, защото се върза на номерата на ПП. Може ли партия с един файтон воеводи да вземе мъжко решение? Мравояда подписал, а Гнома кара президента да оттегли мандата. Кокочо бил в списъка за министър, но не искал, Очиларката пък не бил съгласувал министри с Габриел и не знаел , че е в списъка. Слънчоглед ли чоплихте една седмица, та не се договорихте. Вчера ГЕРБ искаха да върнат мандата, цялата дружина отиде да се моли на Борисов да изчака. Днес го подава - била свързана с мафията, защото те искали само ПП да управляват, а ГЕРБ взели половината министерски места. Я си ходете на избори, че им омръзна на хората да се занимават с вас.

Бохлук Бойко!!!

Ся ще се изреждат чебурашки, като този самовар да ръсят мозък

Гернерасо пепераските маатии се скъсаха да плюят на конституцията ... там всичко е ок щото има грантчета нали

Уф, иди ми, дойди ми! Тия жЕлтопаветници вече ми писнаха! Очевадно е че не стават! Да отиваме на избори!

А, какво пречи на президента (пък и на когото и да било) да нарушава Конституцията? За нарушение на закони се полагат наказания (понякога), но какво се полага за нарушение на Конституцията? Няма никакви санкции за нарушение на Конституция, ЕВЕНТУАЛНО някакъв си съд, МОЖЕ и да признае за противоконституцинни някои неща. И даже и така да стане (но едва ли), къде е проблема?

Ти кой беше ,фурнаджийска лопата ли?

първо се избира премиер, след това министри. ако подлогите не гласуват премиер, няма гласуване за министри.

Не може ли да питате някой професор, който не е мазна комуняга и бивш член на ръководството на БСП?

Някои си мислят, че 3-ти Март мина, но да не се окаже, че тепърва идва в календара. С тези политици и партии, освен да продължаваме да копаем дъното, друго едва ли.

Това, че Радев не може да оттегли указа си е ясно. Просто на ПП-ДБ хич, ама хич не им се иска да заемат ясна позиция. Предпочитат да се връткат щото по добре им... абе таковато. :)

Указът на Радев касае само кандидатурата на Мария Габриел, а не състава на МС, ама простото Наско откъде да знае. Той е менте юрист.

И според коментар на Ива Митева е така... и проекто министри не могат да си правят отвод

Тия дето променят Конституцията и правят съдебна реформа не познават Конституцията? Сега ли разбрахте?!? Сега ли разбрахте що за “йористи” са от ПП и ДБ?!?!?!?!

Не е нужно човек да е конституционалист за да предположи и друга хипотеза. Несъгласните да бъдат министри защо да не могат да подкрепят правителството? Кое в конституцията ги задължава да гласуват против? Съвсем спокойно, със същите мотиви като кандат-премиерът, могат да подкрепят правителството "в името на България", но да не положат клетва, защото те лично не искат да участват в него по някакви си техни причини, а никой не ги е и питал. Кое налага "да заложат бъдещето на държавата на карта", гласувайки против, а не просто да не положат клетва. Тая конституция явно е писана за нормални хора и ще трябва да се разработи нова, специално за балкански дебили, които предлагат за министри хора, които не са дали съгласието си, за президенти, които провеждат "консултации" по време на които дори не могат да схванат, че предложените за министри не искат пък да са министри. Въобще хореографията трябва да се приведе към менталните способности и народопсихологията на матрЯла в политиката.

ГЕРБ отново насадиха ППДБ на пачи яйца. Сега ППДБ ще трябва да гласуват срещу собственото си правителство. Ще бъде голямо шоу да го гледаме собственот им политическо зануляване...

Внимание, важна информация ! ЛОШИ НОВИНИ ЗА УКРАЙНА: УЛТИМАТУМЪТ НА ПУТИН СЛЕД ИЗБОРИТЕ▫️ Източник от обкръжението на президента на Руската федерация съобщи информация, че Владимир Путин обмисля варианта за суров ултиматум към Украйна. Народът иска победа, а президентът е готов на трудни решения. За да завършим Северния военен окръг и да спасим възможно най-много животи на нашите войници, както и да избегнем нов мобилизация, Владимир Путин обмисля варианта на твърд ултиматум към Украйна Путин ще поиска изтегляне на украинските войски от руска територия (нови региони) и доброволно предаване на Харков, Николаев и Одеса.. В случай на отказ Москва ще обяви реално война срещу Киев в рамките на 24 часа.След което в рамките на 72 часа Киев,Лвов,Днепър,Полтава,Тернопол и Виница ще бъдат унищожени.Останалата територия на Украйна ще бъде подложена на масирани ракетно-бомбени атаки: бомбардировачи Ту-22М3 използването на бомби ФАБ-5000 ще унищожи всички мостове над Днепър, граждански летища и цялата железопътна инфраструктура. Центърът на Киев, всички административни сгради и бункери ще бъдат унищожени от "Кинжалите". Всички подстанции на електроцентралите ще бъдат унищожени с една ракетно-бомбена атака от бомбардировачи Ту-95МС.Специалните части на руските въоръжени сили в Киев ще задържат цялото висше ръководство на Украйна, а при невъзможност ще ги ликвидират на място.И това е само началото! След 48 часа ще започне кулминацията. . . прочетете по-нататък в източника Препоръчваме на всички да проучат материала изцяло! "

По-полека, че ще намокриш чаршафа. Руските боклуци не можаха три месеца един завод в Украйна да превземат, тоя тръгнал да фантазира за Лвив.

И аз съм конституционалист! Защо и мене не ме питате? Обаче и без да ме питате ще ви кажа. 1. ДПС е противоконституционна турска партия и няма право да съществува легално. Аз като взема властта ще забраня ДПС 2. Тия мутри които са в парламента и мутрата президент, са нелигитимни и нямат право нито да правят правителство нито да променят конституцията защото за избрани с 10% явка на изборите. За да са легитимни и да могат да направят нещо трябва да има явка на изборите на които са избрани от 66% и нагоре. Това е такла защото важните промени се правят с 2/3 от натодните представители,, но това е като се има в предвид че явката е била 100%. Ако явката е под 66% нищо не могат да правят, а ако явката е 66% могат да правят нещо само аако всички депутати са съгласни което е все едно 2/3 при 100% явка. Това е така защото влстта произтича от народа, а не от 10% от народа или колкото там е явката. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

Що не се гръмнеш?

Много им се иска на кратунковците да забъркат и Президента в тия простотии, ама нема да им се получи.

Не е толкова трудно преди да се изказват неподготвени да се допитат до някой с познания по конституцията.

Близнашки е професор по конституционно право?!? Кого да питат - Лена?!?

Близнашки е професор по лизане!

Явно разбираш от лизане , но не разбираш от Конституция. Близнашки е голям разбирач на конституцията , да знаеш и да не се излагаш .

Верно ли бе умник? И кой е тоя капацитет с който да се допитат? Избира ги народа, властта произтича от народа и трябва да се допитват до народа, а не до някой като тия мунчовци които ни ги пишат конституционалисти. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

Венци, Венциии ...... Що говориш от неща дето и хабер си нямаш бе момче?!..

Абе я питайте и Галя какво да правите, че стана много сложно

Шефът на Галя се изказа по въпроса:"България е много важен партньор за САЩ", защото е богата и финансира авансово американското и украинското правителства.

"Атанас Атанасов се обърна към президента с призив да оттегли указа" Има ли още някой, който да не е разбрал, колко му е капацитетът на гном Атанасов?

Циркът "Буш" утре ще гастролира на сцената "Народно събрание". Гледайте, за да не питате защо Ви е необходим вазелин, за поемане данъците на КриСТАЛИНа Георгиева.