Проф. Асен Балтов е в интензивното отделение на кардиологията в "Пирогов"

Бившият директор на болницата е приет с кръвно налягане 220 на 100, което не се повлиява за момента от лечението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Временното правителство на Радев, Няма ЛИ още някой Червен депутат уволнен за корупция като Баташки и за шеф на ПИРОГОВ? Това щеше да оправи нещата в ПИРОГОВ, както в МВР БОЛНИЦА...

Имитаторът Балтов! Много лъга и краде и сега високо кръвно!

Ако информацията е вярна, то в Пирогов докторите са изключително некадърни, а Балтов може да го пишете “умрял”, защото само за няколко часа при подобно налягане, всички органи се увреждат необратимо.

Що не съобщават от време на време колко му е кръвното. Хората се притесняват.

Толкова ли нямаше място в правителствена болница та го приеха в Пирогов. Пък там и сърце могат да му предадат без ред .

А, някой интересува ли се от мен, че аз да се интересувам от здравословното му състояние, породено от големите му амбиции?! Проблемът е на жена му.

Никой не се интересува от тебе ли?! Оставен сам на себе си ти и задника си няма да можеш да обършеш - няма да имаш тоалетна хартия - ама уста си отворил голяма…

Точно, ама не напълно. Като започне да взима по 2000 хиляди лева заплата, а не 100000 лева, тогава ще ме интересува. Да не е правил хиляди деца, не сме длъжни да ги издържаме. Да го мисли бившата фризьорка. И благодарение на него "Пирогов" е пълен с лекари, на които не може да им разбереш какво говорят. Мякат, пякат, но с огромно самочувствие. Имам съмнение и какви специалисти са. Разбира се има и единици от тях, които имат подобаваща подготовка. Преди 10 години 90 процента от лекарите бяха на световно ниво.

От Файзера ще да е или пък от Астрата.....оф не бе тоя беше с 80 бона заплата ква Астра тука само Мерцедеси се движат :) Прибирай вересиите, че си е време .......

Тоя с коя ваксина се демонстрираше че се боцка? С файзера ли беше?? Ето това вече си е реклама - "бий си ваксина и ще спечелиш място в интензивното по причина .. нека това да бъде нашата малка изненада за вас" Дали дебелака Балтов сега пак ще кряка за задължителна ваксинация, а вие ковидиоти .. гледате ли вече с опулени уплашени очи? Когато си се родил тъп, сега ще си един ваксиниран КОВИДИОТ!

ехееее много емоция има в теб .. нали не си се напикал докато пишеш

Верно ли :)

Интензивно отделение за хипертонична криза, пичове дайте малко по-сериозно :Д

При 240/140 никой не ми предложи да постъпя в болница.

Ако е известна причината, например отравяне се прилага нещо. Предполагам за Балтов успокоителни и диазепам. Ако е хронично се дават хапчета и в къщи. Също и при бъбречни хронични условия. Ако не е известна причината се слага под наблюдение. Ако кръвното започне да пада в къщи. Само ако медикаментите не действат, не е хронично, не е бъбречни, не е отравяне се оставя в болница. Това поне в Германия, не знам как е в България ама предполагам че не е много различно. Не мисля че правят изключение с Балтов. Жалко все пак. За да се борят уж с корупцията правят невъзможно лечението на много болни и поставят лекарите в положение на счетоводители. Правят всичко читаво и предприемчиво подсъдими. Да не би Борисов да е дал диплома на Балтов или да го е правил началник на Пирогов? То и наредбите като гледам такива: не може да се направи скенер след Ковид, защото минали 35 дни... Абе загубени избиратели, избрахте десет карантини докато ви изджегъркат всичко което имате и да ви управляват болни, инвалиди и фуражки.

Обади се на бърза помощ и ще приемат. Може даже те настанят в същата стая където е професора. Там ще си направите селфи и ще го качиш във фейсбук.

Не зная каква е истината, но ако месечната заплата на проф.Балтов + другите му доходи за месец надвишават 6810 лв, значи наистина нещата не са в ред. А, там споменават за 100-200300-400 и т.н. хиляди лева за годината....... то направо си мирише на затвор и конфискация.

Всичко е законно. Просто законите ни са такива. Всички "усвоявания" на суми с плачевни резултати са по закон. Да се надяваме, че ще има радикална реформа в законодателството и в образоманието. Че то не е ясно кое е причината, кое следствието за скапаното ни законодателство и скапаните ни политики.

За доста по-малки заплати докторите по света си скъсват задника от работа, а данъците им са убийствени.

Д-р Балтов сигурно е способен и отговорен лекар. Но ще го запомня на задната седалка на държавната джипка на лойко от Банкя, който заедно с Нанков ги возеше като куфари седмици наред да гл4едат автомагистралите. Другото, което забелязах е, че ИМА финансови НАРУШЕНИЯ в Пирогов. Моето обяснение е, че медиците МНОГО ДОБРЕ разбираха недостатъците на системата, предложена още от Иван Костов и НИКОЙ от управляващите не се нае да прави реформа, но медиците се ПРИСПОСОБИХА към условията в своя полза. НАСКОРО Бенатова направи разследване в Правителствена болница за около 150 души с неверни диагнози и похарчени средства за тях. Моля ви, хора с бели престилки, не се подавайте за подадени ви няколко лева да защитавате кауза, която НЕ ИЗДЪРЖА. За съжаление това стана практика. В същото време помня как една сестра със заплата 700 лева висеше от перваза на сградата на бившия Партиен дом, предпочитана от ОПГ ГЕР(БКП), но НИКОЯ организация не се застъпи за тях. Казаха им окуражителни думи само някои лекари като индивидуален жест. Г-жа Дариткова, "видна" лекарка ги нарече престъпнички и т.н. НИКОЙ НЕ СЕ ОТГРАНИЧИ от тези думи, или ги заклейми. И още - казват, че има проблем при дипломата на д-р Балтов по здравен мениджмънт. Нещо често взе да се получава при управляващите. Скоро научихме и за онзи КОЛОС с каскета, че май няма право да упражнява право, камо ли да е прокурор и то главен. Иначе желая скорошно оздравяване на д-р Балтов.

За съжаление си прав...И Ангелов обаче беше в джипката.Тогава мутрьо ги изловил и ги качил в джипа.Балтов се опитал да откаже,като казал,че отива да обядва. Балтов не се чувстваше комфортно ,че е в тази компания и беше притеснен.

Това, че д-р Балтов не се е чувствал комфортно, не можем да знаем, а и не го оправдава. Ако е достатъчно силна личност, просто ще отклони. Не отклонява обаче или твърде духовно слаб човек, или зависим човек. А онзи човек с ботокса и розовата риза не коментирам. Достатъчно ясен е.

Костовиста Кацаров е този, който направи от здравеопазването ТЪРГОВИЯ с живота на хората, а с това и предпоставки за корупция. Нали търговията винаги е свързана с корупция, затова и Кацаров трябва да бъде съден, осъден и вкаран в затвора за ГЕНОЦИД срещу Българския Народ.

Значи вие крадете а ние да ходим в затвора.. къде го видя тоя филм

НО НЕ ВИДЯХМЕ вече 20 години НЯКОЙ да промени системата, като 12 години от тях управляваше |ОПГ ГЕР(БКП). ЗАЩО ЛИ??? И сам не си вярваш вероятно, че д-р Кацаров е виновен за всичко!!! Това означава мекеретата около мутрокомуниста лойко държавноджипков да отговарят за неговите деяния. Аз не съм против: неуМитов, нереализираното артистче, което сега крещи на вола, но без базови познания бичето, личния лекар-гинеколог на боко, станал вече милионер (със заплата на народен представител), ПКП, деса нечистоплътното и т.н. и т.н.

Та му удържат лечението от пенсията сега...

А сега - с неговите камъни, по неговата глава! Некоя "лекарска грешка" нема ли да стане, и да му разпродадат органите после?!

Разби хирургията и назначи некадърни но верни доносници

Ще си позволя да сложа тука един чужд коментар, който казва всичко много точно! "д-р Тупавичаров, Фейсбук Продължава драмата след уволнението на проф. Балтов от "Пирогов". Гледам цирковете покрай уволнението на проф Балтов и ме заболеха нервите Това пише д-р Владимир Тупавичаров, цитиран от Е-здраве и култура. "Първо, смятам че "Пирогов" е извънземна болница, преживяла соца, началното натрупване на капитала и сега късната демокрация. Няма как да да ги събори липсата на един човек, па бил той проф Балтов. За съжаление там директорите ги сменят без да се церемонят. Легенди като проф Георги Златарски, проф Милан Миланов, бяха отстранени тихомълком. Прекрасни лекари, като Наско Кацаров, Стоян Сопотенски и Бог знае още колко, но тия ги познавам, бяха премахнати безапелационно. Защо сега този рев? Който нож вади, от нож умира. Помня случаи, когато хора умираха на трамвайната спирка пред болницата, а от там обясняваха, че не могат да напускат сградата, защото не знам защо. Но ако носиш плакат, явно може, дори да задръстваш булеварда може. Чак някаква госпожа намесила президента Радев. Добре, не го харесваш, твое право. Ама тая сложна конспирация, събрана на един лозунг, проваля концепцията за любов към шефа и навежда на мисълта за политическо мероприятие. Мнозина експерти във Фейсбук дебело подчертават, че д-р Кацаров не бил истински доктор. Щото Деси Атанасова, която назначи проф Балтов, беше цветът на медицината. Министърът поне има медицинско образование. Да не говорим за дедо Кире, който също управляваше здравното министерство, а после отиде в икономиката. Него няма да го обсъждам, ще отиде много време. Цялото това размахване на документи, аз исках да ти спестя пари, па ти си подлец, па тя го видяла, като подписва, па той бил на ски ... Унизително, хора! За всички унизително. Особено обяснението "Всички правят така", защото системата е скапана. Защо не протестирахте така бурно против системата? Защо не повлияхте на приятелите си политици, защо не им обяснихте? Седяхте в джипката и кимахте с глуповати усмивки. Цялата тая мерзост можеше да бъде пренебрегната, но тя дава своето отражение. Хората гледат и си викат: И тоя ще ми обяснява за ваксини и за вируси, кой знае какви далавери върти! А има хиляди лекари, кито опъват, като прокълнати. В провинциални болници, срещу мизерни заплати, обиждани, унижавани, бити. Които не се бият в гърдите колко са велики, просто работят. Да ги ценим, защото други хиляди заминаха. Там, където ги уважават, оценяват и им осигуряват достоен труд и живот. Седмици се занимавахме с пенсионирането на проф Кантарджиев, хеле уредихме го с някаква синекура, та мирнахме. Сега от няколко дни слушам за уволнението на шефа на "Пирогов", та чак оставка искаме на министъра, на шефа на НЗОК, вероятно на Президента и всеки друг, който не ни харесва. Всичките криви, само той прав. Не ме интересува бе, хора! Нали ще се съдите, там професионалистите ще решат. Стига пълнихте телевизиите, стига се унижавахте! Загърбете егото, прегърнете достойнството и работете, каквото сте учили! Щото всички станахме за срам, а повечето не сме и помирисвали власт".

Заплахата за връщане на откраднатото си е голям стрес Професора добре е усвоил методите на вожда за криене в болница.

Проф. Балтов с неговите действия се представя като човек с неизживно датство,по.скоро закъснял пубертут. Всичко разбирам, невинен до доказване на противното....но когато човек си е написал заплата от 70000 лв. трябва да има малко срам и да посвие перките си...аз не съм убеден на мм., че той ги заслужава тези пари..напротив той и много негови колеги от т.н. "бяла мафия" се забравиха какви са били и от къде са дошли...лесно е да управляваш Държавна болница и да си правиш какво искаш и в същото време да се правиш на честен и неподкупен. А тези госпожи и господа които го подържат показват, че нещата са точно такива каквито ние обикновенните граждани ги мислим, че са..!

Герберите? Стига с Балтов бе серсеми, забравихте си Вожда. Не ви ли е срам. Я марш към Банкя да му държите лявото мъдо

А като взимаше парите добре му беше кръвното.

Балтов, и ти като Борисов като видиш зор и вдигаш кръвно. Сложи си валериан под езика, пръсни Изокет 2 пъти в устата и глътни 1,5 хапче хлофазолин и да те изписват от Пирогов. Че както се натягаш, следващото, което може да ти се случи е да скъсаш менискус.

Лекарите по кекави от килентите

Проф. Костов: Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш, защото си недосегаем за проверки и санкции, просто замълчи и се оттегли, както направиха други, които се провалиха по подобен начин и не се показват от години пред обществото. Такъв коментар направи в социалните мрежи проф. Коста Костов по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ – проф. Асен Балтов. Балтов излага името на институцията, която ръководи и на колегите си, които се ползват с висок авторитет сред медицинското съсловие и обществото. Жалко, че слага петно върху болница с висок обществен престиж, в която работят колеги с висок професионализъм, споделя проф. Костов. Той е на мнение, че действията на бившия ръководител на най-голямата спешна болница у нас накърняват както правата на пациентите, така и името на всички, работещи в лечебното заведение. „Асен Балтов да се извини на пациентите и колегите си за всичко, което е вършил без знанието на колегите си и в ущърб на авторитета на лечебното заведение, което под негово ръководство трябва да търпи подобни санкции и да поема унизително петно върху институционалния си авторитет. Същото да направят и останалите директори, които са си позволили подобни нарушения и са изложили престижа на съсловието“, настоява проф. Костов. „Подкрепям действията на министър Стойчо Кацаров, който смело и без компромис застава в защита на законността и авторитета на българското медицинско съсловие“, завършва коментара си проф. Коста Костов.

достатъчно видяхме от Кацаров, знаем точно колко струва. Но сега е шефа и натегачите ще му се подмазват.

Балтов се спрсвяше чудесно като лекар специалист и организатор.Но ! Появи се Борисов,и всичко се сговни. Който се е подвел да служи на Борисов,добро не е видял.Не може образован и морален човек да просъществува до простак хитрец. Така,че Балтов си е виновен за това,сега да е в кардиологията,за да буди съжаление. Какво унижение.

Важното е, че колегата Кацаров спести една минимална от изследвания

Провалиха им грандиозния герберастки банкет с участието на Балтов, Бойко Борисов, Коце Ангелов, Киро Ананиев, Лъчо Мозъка, Дариткова, Дуловската принцеса, ПКП, Томи Дончев, кмета на Симитли, избрани бистришки тигри и бившия шеф на ДАНС. Конфискуваха им прясно убитото диво прасе и Балтов е вдигнал кръвно, защото пиенето е от него и да не стане мазало без пръжки. За мезе остават само суджуците от Тиквата, ама той е стиснат и много пиене ще замине - затова се е притеснил!

По много грозен начин се разчистват териториите...от Кацаров по нареждане на висшия...

Борисов отишъл ли му е на свиждане?

Добър лекар единствената му грешка че се остави Тиквата да го използва за пиар и да го влачи с джипката насам натама като чучело за неща които ама нямат нищо общо с професията му!Дяно се оправи бързо.

Да вземе да върне едни 500 лева за безплатния скенер,та да може с тия пари да лекуват Балтов,щото здравната каса не дава пари.

Качето го на Джипката. Нека Тиквата го повози и ще му мине. Може да го сложи на колянце и така да го вози, да се почуства обичан Балтов Клептомана.

Това е от свинските пържоли и червеното вино, не е от стреса!

Това е резултат от безумната здравна система, която принуждава докторите да нарушават закона за да излекуват човек. По лошото е, че в условията на тази криза при която се налага вземане на решения за секунди за живота на хората, идва човек когато е свършило и ти търси сметка за действията. Най-важното е, че е спасен живот, а не дали е минал по точната клинична пътека.

Симулира. От гербаджия не очаквайте нищо честно и добро. Защо не вдигна кръвно в Джипката, докато се мазнеше на Тулупа? Явно са му хванали далаверите и кражбите за милиони и го е страх от бай Ставри.

Това е било обичайното кръвно налягане на Махатма Ганди, но без да помисли за никакво интензивно отделение. Човека е ходил по 18 км на ден. Балтов вместо за лекарства трябва да помисли на какво заприлича живота на хората и неговия. Какво да кажат хората които вече повече от година са в непрекъснат стрес, че и постоянно затваряни. Тъпчат ни с отрови, разболяват ни и после ни натъпкват и с химия щото уредите нещо показвали. Къде отиде здравеопазването и здравословния начин на живот?

Дано се свести с два-три стента, от които е нямал нужда. И диагнози за киста на матката, малария и детски паралич с тримесечен престой в болницата.

Лежала съм в Пирогов. Там работят най-добрите хирурзи. Това са магьосници. Това е най-добрата болница. Много "пациенти" са без осигуровки, но никого не връщат. Коридорите много често са пълни. Имах възможност да наблюдавам излизащи от операция хирурзи - очите им бяха замъглени. Системата е такава, че принуждава лекарите да хитруват на дребно, за да избадат. СИСТЕМАТА Е ВИНОВНА. ДА, СИСТЕМАТА Е ВИНОВНА. В тази "система" работят бездушни и безхаберни хора.

Мими Виткова, ти ли си ма?!

Аре немат нужда от индулгенции! Не отричам че в тази болница може да има и добри хирурзи. Но когато детето ми си беше ударило главата и за малко изгуби съзнание го водихме в Пирогов. Снимаха го на скенер и като попитахме какво да правим със синьото петно което се появи на главата му, един такъв "велик" хирург там каза на жена ми че така го е родила - с родилно петно, само че не помни как го е родила! Еми, след няколко седмици "родилното петно" изчезна! Толкоз за "вълшебните" хирурзи там!

При нашите посещения с пукнати глави на синчето всеки път не пропускаха да си изпросят да им платем лепилото!

Майка му стара и гадове. Не ми се мисли как се развиват нещата, ако не можете. Няма да казвам "ако откажете", защото кой родител не би дал и последната си стотинка в такава ситуация. И те точно от това се възползват, мръсните гадове. Аз имах подобен случай с обезболяващите за счупена ръка. Дано ги изринат всичките лешояди, които се възползват като те боли или се притесняваш за близък.

проблемът е, че човешкото тяло не е машина и нищо от леченията в болници като Пирогов не е перфектно. Попаднеш ли в ръцете на хирурзите, един голям проблем често се заменя с два по-малки, но все така тежки. Хората имат необосновани очаквания, че като се разболеят или пострадат тежко, ще оздравеят или ще бъдат напълно както преди. Отиваш там, лежиш, те правят каквото могат, а то става каквото ще. Зависи много и какво е ял доктора сутринта, дали е спал, дали точно преди теб някой му се е развикал, дали ще се сети за случай отпреди 30 години или няма, дали няма да те прегледа някой на 30 години, който още нищо не е видял и тн.

Аре нема нужда. Те повечето хирурзи са добри, иначе отпадат от професията. Това не им пречи да крадат като за световно, ако решат, което не се притенсяват да правят масово. Бегай да лижеш на Боко, той може да се покефи на хвалбите.

Браво ,една мърша по-малко

Да не мислите,че е лесно да угаждаш на политици,на докторите,на здравната каса и накрая виновен и уволнен от някакъв служебен министър на два петъка служба.

Пропадането на магистралите,ноли ходеше с Борисов по принуда на инспекции на строителството,че тогава направо ще получи незнам какво.

Дигат кръвно, когато ножа опре у кокала.

Да го хване рак! Да му изсъхнат ръцете Пу пу пу

Да е жив и здрав, ама се чудя защо всички сгазили лука, когато пълнят гушето нищо им няма, хванат ли ги и вдигат кръвно и ги налазват сума ти болести. Това касае много бандити и дори Борисов.

+++++++++

Кой , кой им е казал , че са несменяем ?Един си взема 6 месеца отпуска , друг храни нощем животни, трети " бърза " на пешеходна пътека и убива дете ? Полицейски шеф отива да " провери " склад на полицията за наркотици ?? Такива не работятп за България , а за лична изгода ! Липсва срам и морал !!

А Каролев има ли подобрение? Вероятно са на съседни легла!?

Ами и аз имах хипертонична криза, но от 112 ми казаха в 22,30 ч. през нощта да отида да си купя хлофазолин и да изсмуча 2 валидола. Толкова.

Сигурен ли си че си имал хипертонична криза? Колко ти беше кръвното? Като цяло за хипертонична криза се приема много високо кръвно, над 180/110. Това е потенциално застрашаващо живота състояние и от 112 ако не реагират бързо може да се споминеш. Ако оцелееш има висок риск от увреждания на всички органи. Може да ти се пръсне мозъка, буквално, като при хеморагичен инсулт. Такова е описано състоянието на Балтов. В смисъл, не дават подробности но да те приемат в болница трябва да си в подобно състояние. Не знам каква е истината, но мисля че се преструва на "болен".

Вярно е при кръвно 210/100 ни пратиха в аптеката за лекарства от 112,бърза помощ не дойде, защото не било спешен случай.

Откраднатите пари да ги дадеш за лекарства! Не те е срам да крадеш

Няма такива скъпи лекарства! Освен ако не му направят трансплантация на бъбрек или черен дроб, или костен мозък, знам ли...

Пълни глупости! Симулант! От стрес кръвно не се вдига. Това са народни поверия. Бабини деветини. От стрес се вдига кръвната захар, както при диабетици, така и при здрави хора. Главният стресов хормон който влияе на глюкозата е кортизола. От стрес човек може да получи сърдечна криза, особено при болни от исхемична болест на сърцето. Може да го "стегне в гърдите" както казват, но не и да вдига кръвно. Обратното - хипертонията е утежняващо придружаващо заболяване при стрес. Тоест, хронично болните от хипертония не трябва да се подлагат на голям стрес. Като ги гледам повечето приближени на Бойко Борисов (както и той самият) ядат яко филии намазани с мас! Пък и не само. Един пенсиониран доктор набляга на водката с доматен сок. Ама то и мезенце си подлага човекът, няма начин!

Хахахаха, след постигнатото примирие вчера, Балтов е получил висок стрес и в състояние на продължителен .... - типичните номера на Мутрата! И сега само забележете - приет е в болницата, от която е езгонен за нарушенияр т.е. кой е къртицата сега, отишъл там за да ги обработва и за да замита следите. Крадлив циркаджия!

Може да е болен. През последните 2 месеца се нагледахме на високопоставени болни. Цяла епидемия по големите шефове. Да се чуди човек, кой им пише епикризите. :))) Един друг голям шеф също беше много болен и излезе в дълга отпуска по болест. Ама като го уволниха и веднага му мина. Даже хукна по нощите да бракониерства... И на Борисов му минаха всичките болежки като го уволни народът и по цял ден си караше джипа със скъсания менискус. Вече е доказано - уволнението лекува болните шефове.

Това им се чудя на тия като Балтов. Вземал по 70 бона на месец, без да отчитаме схемите, които е правил, аз за 2 години не ги вземам тазе пари. Да не говоря какви шефове съм имамл, все едно съм им роб и как са ми вдигали кръвното и на мен. Кво се е притеснил Балтов, уволнили го и кво, нали има къде да живее, има си скатани пари, има и професия, да го дава по-леко. Да го мислят тия като мен, къде съм от заплата на запата и имам две деца. Като гледам никой не ме е ужалил, а не съм само аз така. Повече от половината работещи българи и пенсионерите сме в безпариче и под стрес и се чудим как ще вържем двата края.