Руски медии: Газпром - провалени проекти и антирекорди

Руският концерн "Газпром" изхарчи 2,4 трилиона рубли за проекти, които не се търсят, пише "Ведомости", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Руски медии: Газпром - провалени проекти и антирекорди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията съдържа верни твърдения, но пропагандно написани. Истината е, че и пазарът на петрол и пазарът на газ са динамични и че в него участват и американски, и арабски и латиноамерикански държави и периодично има подеми/спадове.

". .провалени проекти и антирекорди" Газпром = беден дом

Ха-ха! "Експерт", който говори за шистова революция в САЩ?! Ми поне да беше погледнал на сайтовете на правителството на САЩ на министерството на енергетиката! Че там добивът на шисто газ не на революция, дори на еволюция не мяза. Погледнете свиването и загубите на компаниите за добив на шистов газ в САЩ, пък после говорете. Газпром си е Газпром - руснаците да правят каквото си искат с него - мене не ме вълнува. Прочетох тази статийка с надеждата да видя поне едно мнение, едно изречение, какво произлиза от това за България и ЕС. Няма. А мненията, т.е. опорните точки на сини и червени тролове и орки не ме интересуват.

Ще компенсират на азиатските пазари.

Китай отново го начука на Путин и Русия. Преди седмица декларира че поддържа териториалната цялост на Украйна т.е. не признава анексията на Крим. Преди ден пък направиха официално заявление, че нямат никакво намерение да сключват военен съюз с Русия още повече ако той е насочен срещу трета страна. Третата страна разбира се е САЩ, който е основният търговски партньор на Китай. Силата на Сибир остана да се финансира само от Русия. Руските ура патриоти са попарени като попикано мушкато.

РФ също от самото начало повтаря, че е за единна Украйна. Затова и спря устрема на ЛНР и ДНР. Крим е затворена страница. Путин се умири да повтаря, че съюзът им с КНР не е насочен против нито една трета страна. А по отношение на газа. Каквото има да се подписва ще бъде направено през септември, когато Пути посети Пекин за тържествата по случай края на ВСВ. Емоцията ти в случая е излишна.

Хахаха, глупакът от пропагандата. Браво на теб. Как успя да напишеш толкова, а вътре да няма нищо вярно :)). Умирате си да изкарате Русия и Китай в конфликт. Което няма как да се случи, защото оцеляването на всяка от държавите е свързано от тяхното взаимодействие. Което в момента е просто желязно и безпощадно. В резултат, очакваме САЩ да се спомине не след дълго. Вас, пропагандата, да не ви подбират на конкурс за идиоти? Нямаш абсолютно никакъв поглед и разбиране. А обясненията на фактите е като на баба Пена от махалата.

натискаш да ставаш икономически съветник на Путин?

2.4 ТРИЛИОНА РУБЛИ Е 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА! Скоро майдан и в Москва..ха..ха

15 милиарда долара загуби (засега и още ще растат!) от "мъдрото" решение на Путин да купува злато за да срива долара!

ЮП, ТП се разсъхнаха, втора тръба за СП....дето се вика ъндър инвестигейшън, Силата на Сибир китайчетата май ще го имат безплатно от рассията - като инфраструктурата, така и газа. Чакаме новите супер проекти - Индейски Паток, Бразилски паток, ЮА Паток... Па не земат рушняците собствената си кочинка да поизчистят и пооправят, тръгнали на останалия свят акъл да дават как се живее по-весело и по-добре

Една държава с такива ресурси е докарана до там,че да зависи от падането с 1 долар на цената на петрола.Да изпада заради това в криза и недоимък - шок в 21век.Това може да го постигне само,само кой!!!!??????????????ПУТЯГАТА И ТО без никакви усилия,а само следвайки "разума''на революционните сили.

Абе кой е този "ПУТЯГАТА И ТО"? Някакъв японец, или май на китайско ми звучи.

Същият той - др. Кабаев, В. В.

Не е необходимо да се воюва с/у Русия,а и никой не иска това,докато Путин прекрасно я съсипва и поставя на колене ,пред погледа на всички ,без кръв и коршуми!Руснаците плащат капризите на Вожда си-идиот!

Погрешно е да се смята че ТЕ го правят доброволно.Те са принудени да го правят.ТЕ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА в русия- трябва ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА ЗАПАЗЯТ ВЛАСТА СИ.И това според тях е начина-КОНФРОНТИРАНЕ С ОСТАНАЛИЯ СВЯТ И НАСЪСКВАНЕ НА СВОЯ НАРОД СРЕЩУ ДРУГИТЕ НАРОДИ. Представете си рано или късно тази върхушка ше бъде разкарана.Да ама хората в русия ше трябва да живеят с заобикалящите ги народи. Примерно украинците.Е как мислите украинците ше гледат на руснаците след всичко това което русия причинява на украинците сега.Какво нещо е човешката душевна нищета а?Да жертваш поколения от собствения си народ след себе, си само и само на теб да ти е добре.Дааа другари.Други освен комунистическите свине едва ли са способни на такова нещо.На теа нещо в гена им е изменено. Друго не може да е

Руският министър на културата го каза - Руснаците (поне подкрепящите Путин и войната, която той води в Украйна) имат допълнителна хромозома. За да сме точни става въпрос за 21- ва хомоложна хромозомна двойка. За повече информация търсете Тризомия 21 в Гугъл.

Предлагам да отворим 30 минутен прозорец в който другарите да пишат дитиримби за възхвала на ГАЗПРОМ. Напред другари !

Всички ,дето са ви взели на пълен работен ден- правете наистина кратки почивки,пийте водичка,че то в жегата и малоумниченето е опасно! Но дерзайте! Днес жълт код - утре жълта книжка! Про или Анти - важно е да падат некакви парички!Какво тук некаква си съвест значи!

Не разбрах защо включват и Украйна, като те не си плащат, имат задължения и крадат от транзита. И за това ли са виновни Русия и Газпром?!?

Вестник "Ведомости" не е руски. Собственици са Sanoma Independent Media совместно с английския Financial Times и американския The Wall Street Journal (News Corporation, контролирана от магната Руперт Мёрдок).

Повече им вярвам от ТАСС..ха.ха

Вестоносеца е виновен за лошите новини. Убийте го!

А ти си русссскийй нали.Момче русия вече НЯМА ЗА КАКВО ДА БЪДЕ КОМЕНТИРАНА.Единственото което може да се направи сега да се гледа нейното сгромолясване.Русия ще стане отново интересна за коментиране когато господарите на милиционера путин бъдат свалени от власт в русия.А това ако не си разбрал е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА в русия която вече 95г съсипва русия и живота на руснаците.Същата тази въхушка която беше зад джугашвилев, хрусчев,брежнев и компания,тази която измисли "умрялата лисица" горбачев,ИелЬцин и сега милиционерчето...Тази върхушка която измисли "гениалната" басня за "руските милиардери"...хаха.Колко трева да си тъп за да измислиш подобна глупост.Ти как мислиш.

Ихаа, каква фиеста се вихри тук за соросоидите! Празник, карнавал! Що да не им поразвалим малко кефа? В новината се казват не много добри неща за Газпром, но пък се говори за възхода на Роснефт. От единия джоб в другия, и двата руски. Ако един соросоид намира повод за безумна радост при такава новина, значи много яко го е закъсал, горкият. Значи положението му е толкова безнадеждно, че лудо се радва като осъден на смърт, на когото отлагат обесването с половин час по технически причини.

Роснефт е руска компания казваш ? Те наскоро не си ли продаваха % част за западни компании или греша ?

Днес за Газпром се пише, утре за Роснефт - такъв е живота, какво да се прави.

Съвсем нормално е да се радваме на лошите новини за Газпром. Колкото по-зле са те, толкова по-добре за България. Колкото по-зле е Газпром, толкова по-малко рубли за местните им лакеи.

кеф говориш? Нещата в Русия вървят много зле, и това е лошо и за руснаците и за всички останали. Особено опасно е, че управляващите искат да прикрият икономическата си импотентност с пропагандни лъжи и милитаризъм!

LeGrandTulup

Я да чуем поне една такава пропагандна лъжа и докажи че е лъжа.

Ами сега, откъде кинти за милиционерския хор, дето му пееше на Сидеров на ушенце? Че и Йосиф Кобзон има забрана да посещава ЕС. Мъка, мъка...

"Руският концерн "Газпром" изхарчи 2,4 трилиона рубли за проекти, които не се търсят, пише "Ведомости" Упс... ;-P

Представяте ли си България какви пари ЗАГУБИ от Южния паток! Бедна ви е фантазията товарищи. Добре че е ЕС, да ни пази от собствените ни продажни политици.

България загуби само огромните цени, на които Газпром щеше да се опитва да пробутва на българите газ, която в Германия струва 2 пъти по-евтино.

Хрантутниците на Фондацията, защо непрекъснато коментирате Газпром и факта, че България плаща най-високи цени за 1000 куб.газ.В България не всички потребяват и са зависими от цената на газта.Но виж, ток- всички до един потребяваме, пряко или индиректно, като част от себестойноста на продуктите. Та, защо никой не пише за неправомерно свръхвисоките цени на тока, произведен от две централи, различаващи се от останалите тец-ове в Марица-Изток единствено по националнаста на собственика.И друго-наскоро в медиите журналисти на хранилка знаем къде взеха да лансират идеята, че собственика на така наречените американски Тец-ове не е американска компания, а такава, която и САЩ едва ли не разследвали.Смях.

Не са ти виновни цените на тока. доходите ти куцат.

Онези централи са "американски" само в главите на умните от Атака и на няколко умни журналисти.

Уточнение, ти знаеш ли къде на картата се намира Гълъбово, а още по-малко-Траяново.И не пиши глупости за националноста на собственика.Може би така те учат.ТЕЦ -3 бе собственост на Енел, но явно са го продали на AES, американския инвеститор и собственик на ТЕЦ 1.Така че, не пиши глупости.

Ами статията е за Газпром, а те продават газ. Или искаш като пише Газпром да коментираме цените на картофите ? Дали пък няма да започнат картофи да произвеждат след толкова залудо похарчени рубли ?

Що не бе, Пешо.Цената на картофите определено повече те вълнува, защото на село и без туй отоплението ти излиза без пари-гора колкото щеш.

лоша новина за рубладжиите членският внос на атака ще намалява :))))))

на които да не е ясно кой е истинския собственик на "държавната" Газпром, и кой я ръководи? Всички в Русия знаят, че Миллер е подставено лице и "втора цигулка" във фирмата.

Газпром взе от зор да пуска газове :-) Ами сега как ще финансираме надпреварата във въоръжаването (танка Мамата), псевдорепубликите у Азия, БРИКС, троловете, корупцията в ЕС (и ФИФА :), първенството по футбол 2018, батака в Сирия, батака в Украйна, МКС-таксиджийството, интересите у Арктика, елдена каша за орките. . . . .

Видно е, че в Русия има нещо фундаментално сбъркано. Само идиот настъпва една и съща мотика два пъти.

Не ще да я настъпват едва за втори път...тая държава, от времето как я има на картата все настъпва мотиката. Не е възможно за цялото ѝ съществуване с тея природни ресурси да се движат винаги с 200-300 години след останалия свят. Явно мотиката си ги кефи

Споко Руски Братя. Само АТАКА да вземе властта в БГ и всичко ще се оправи. Мухахаааа

Що така бе Дира. Защо изключвате коментари. Разпореждане от US посолството ли имате или депеш.

правилата за писане във форума.

Има Депеш Мод.

поредната медия която ще бъде закрита. И голяма чистка на хора от Комерсант. Роснефт ще бъде приватизиран от Пу-Винету. Така всичко ще си дойде на мястото и ще раздадем новите розови очила :)

Спомняте ли си само преди година как разни червеношийки,матрьошки и антибългари се кефеха във форума ,че Русия щяла да остави Ес на студено,на тъмно и т.н.Как руският газов монопол е незаобиколим,как руския газ е най-евтин,най-калоричен,най-напарфюмиран,най-красив и т.н.Как лееха сълзи за ЮП,сега за Турски и т.н.??? А то какво стана,днес 1 евро=70 рубли,1 барел петрол 48 долара.!!! Време му е на Милер да си замине (по живо и здраво).....и да застане човек който се ръководи от икономическите интереси,а не от разни други стратегии!!!!

1г по късно не са тъй нагли в рекета..ха..ха

В дира-а има цена от 53$

И тия се канеха да ни изклатят с Южния Тек ! Не могат се оправи с един земен газ, ми да питат чалмалиите и чаршафоносителите как става :-)

ако това е вярно , алексей милер е пътник !

тва не е частна компания милер прави квото му каже пуин путин е пътник газпром е най-голямата компания в света ама само в България щото сме им васали в реалността и БП и ексон и шел са с по 3 пъти по-големи приходи!

Ами на руски фамилията му "ПУТ ин" означава пътник..ха.ха

Сорос е виновен..ха..ха..ха Руската некадърност е голяма като страна огромная..ха.ха

А твоята глупост е безгранична

Браво на Сорос.Сма рицар ще разтури руската империя-бензиноколонка и тогава всеки руски славянин- роб(значението на "славянин" означава роб в много езици)

Този Валерий,да не се разхожда сам из Москва...Такива работи не се пишат,нищо,че са всеизвестни...Газпром се използва като оръжие...Но както често им се случва на малоумните комунисти,накрая им напъхват оръжието....там,където обича и СидеровЪ

Ние ще им помогнем. Но нямаме пари

Ммммммммммммда..ха..ха Когато има повече удавници в световния океан има по-голяма вероятност да го изгребат с шепи..ха..ха

Путиноидите директно от Русия Е как може така да правят тези гадове

много чифути имало в малка България. И то при демографски срив, намаляващо българско население, соросоидите на отровено общество запълват празнините. Включително и в дира.

...

Да се намеси веднага РОСКОМГАЗЕТАНАДЗОР.

"Газпром" се правят на нещастници!!Не сме забравили че са най-богатата компания в света!

най-богата друг път само бритиш петролиум са 3-4 пъти по-големи

Благодатна тема за краварските тролове да заработят някой цент Че ако я няма Русия , ще умрат от глад и мизерия

Ха дано се разпадне тази зла руска империя та и ние да страдаме...

Ти страдаш откак си се родил , но затова не ти е виновна Русия

Тази нагла империалистическа пропаганда. Всички знаем че БРИКС, Газпром и Путин процъфтяват, въпреки ЦРУ, извънземните, рептилите и малките сини жирафчета.

Експортът на газ носи по-малко от 2% от БВП на Русия, така че това си е проблем само на Газпром, но не и на руската икономика като цяло и коментарите за руския газ са смешни и тенденциозни, а доставките за Украйна са спрени изцяло защото укрите не плащат, а не защото нямат нужда от газ.

Кофти работа щом и в родината пишат за грешките на галеното дете на икономиката.

че Дойчландо се отказва от Северен поток 2. Да спират и двата Северни потока. Дойчо заедно с УСА ще градят успешен Чифутски съюз.

Фактите са си факти. Дори Путиноидите не могат да ги оспорят, само минусчета слагат.

Дано им уври акълеца на рашъните и да станат най-сетне нормална държава. 'Щото само с газ, нефт, дървесина, старички самолетки и раздрънкани ракетки до никъде няма да стигнат.

Да попитам мурзилките, минусчетата означават, че вие вярвате, че с гореизброеното русията ще стане водеща държава в света ли? Ах колко сте зле горкичките путинчета - щом вярвате в подобни глупости. А хора, чярващи в ГЛУПОСТИ се наричат ГЛУПАЦИ!

Всеки българин знае, че Путин е враг на България.

газовата експанзия на путлер нямаше да е успешна дори ако само русия имаше газ на тоя свят!!! вие луди ли сте бе?? ще се оставят сащ англия и германия да бъдат зависими от путлерланд!

Газпром "се готви за нови антирекорди". Ами руснаците освен силови методи и натиск, друго не знаят. Търговията преди всичко е партньорство, и двете страни трябва да са доволни, за да има сделка. Другото са само приказки и фантасмагории за патоци.

Генералната прокуратура на Русия забрани дейността на "неправителствения" американски фонд " Национален фонд за поддържане на демокрацията" в Русия. Видно, че търпението на руснаците не е безгранично. Не им стигат техните чифути, а сега и вносни.

демокрацията е опасна за здравето на управляващите, на олигарсите, на престъпните (мафиотските) групировки, на ВПК и на корупционния климат в Русия. Всъщност, всичко това е едно цяло. А единствената заплаха е от проглеждането на поданиците. Та затова! И интернет като цяло заклеймиха, и тубата забраниха, и стотици репресии срещу медийни субекти осъществиха... Чекистите си знаят работата и нищо старо не са забравили.

Както е казал народа " Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го причини " Икономика, която се основава единствено на продажбата на нефт и газ, не може да просперира. Жалко , една от най-богатите на ресурси държава ,народа живее в нищета...

Не, ти живееш в нищета. Това поне можеш ли да го осъзнаеш?

ico_all

Толкова в нищета живее руския народ че няма курорт по света където да не се чува руска реч , "избирателю".

това са избягалите зад граница и работещи на запад и в УСА.

В новина като тази, в която има нещо си негативно за Русия, соросоидите по default са длъжни да надават голям вой и да плюят Русия. Това им е работата. Но за всеобщо съжаление глупостите които ръсят са нечитаеми и чисто и просто замърсяват форума с безсмислици. Гледат да навържат няколко думи около "Путлер" и с това смятат че с честен труд са си заработили центовете. Но работата им не струва.

Лакомо дупе ,кръв с-ре! Българска народна поговорка...Путлер голям го извади ,ама какви плодове събра???

Не пречупвай всичко през мурзилската призма - без да броим вас, другите пишем за кеф! А, че на рашънчетата още повече ще им се стъжни за в бъдеще животеца, за това 2 мнения няма.

И аз го правя за кеф, а на Москвата чак и сълзи мога да му изкарам, пък той ако ще да повярва.

Нещо си се изкривил рано, рано. Статията не е негативна, а по скоро сравнява мечтите и лозунгите с реалността. Нормално е, както навсякъде по света.

Първата част ми хареса: провалени проекти и излъгани надежди. Но втората руснаците направо почнаха да се самозалъгват, че всъщност гадните американци са им виновни. Фактът е ясен: РУСИЯ ТВЪРДО СЕ Е ЗАТЪРКАЛЯЛА НАДОЛУ ЗАЕДНО С ГАЗПРОМ ПРИЧИНАТА: АГРЕСИВНАТА ПУТЕНСКА ПОЛИТИКА И НАХЛУВАНЕТО В УКРАЙНА

ico_all

ПУТЕНСКА е само псевдологиката ти.

изквичават изквичават има си логики и закони които дори и путлер не може да изкриви

Руски медии: Газпром - провалени проекти и антирекорди Ще има още антирекорди, когато няма пазарна икономика.Русия в момента е тоталитарна държава, с нещо като държавен капитализъм, а частните компании са в ръцете на бивши комсомолци, бивши служители на КГБ , и всички те се назначават от "бащицата" Путин.

а у нас как е ,а? Скиваш ли някаква прилика и не се ли чаткаш,че такива "експерти" като теб са част от тази прилика?!. Ех ,госин Петров... дали пък не сте госпожа,а?

Приликите с руснаците е масовото изпростяване на българина в последните 25 г.Погледни си стила на писане и изразяване на мнение , да не говоря за "умозаключенията" ти.

Това не са руски медии, а соросоидни медии в Русия! Има съществена разлика!

В Русия такива медии няма, забранихме ги.

сега започват да ги отстраняват, закъсняха. Но по-добре късно отколкото никога.

Бай Ставри

Вярно е! От 01.08.2015 Русия забранява гадните империалистически сайтове: фейсбук, ютюб, туитър и тн и тн Така че там руснаци няма да има

2.4 трилиона рубли , това по днешният курс колко долара са ?????

Тъжна картинка мой - дели на 60 :)