Проектът на ДПС за Конституцията: Два ВСС - на съдии и прокурори, без тримата големи в Темида

Премахва се изискването за липса на двойно гражданство за министри и депутати, въвежда се индивидуалната конституционна жалба

Обратно в новината

Коментари - Проектът на ДПС за Конституцията: Два ВСС - на съдии и прокурори, без тримата големи в Темида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе направо копи-пейст от Турция!

Прокуратурата извън съдебната власт?

Разделяй и владей ...

Това според мен ще е точно тип истанбулската конвенция, която под благороден мотив, цели да вкара тъмнина. Предполагам в последния момент, преди гласуваме, което ще е в петък посред нощ, ще се появи допълнителния текст, който е истинската цел на тези промени.

Точно както дпс вкара частния път за росенец, с воден цикикъл за село...

Хи-хи-хи … Христо Иванов Мравоядов покорителя на плажа, разбивача на статуквото на абордаж с гумена лодка и рязват трибагреник, изчегърчвача на ДПС-то, евро-Атлантикус джендърофилус извратенякус го пое целия до сливиците нежно подаден му от Д. Пеевски. Уау … какъв катарзис преживява тази тучна извратена политическа кочина гордо наричаща себе си ППДБ. Промяна щели да правят за да ни Оправят!? Вервате ли ганьовски дебили, вервате ли?

Политически предложения, не могат да се анализират по друг начин освен като предследване на определени тясно партийни цели. Истински независим ВСС бихме имали, ако колегиите му /една, две, пет, десет, пленум/ започнат да се избират от изцяло професионално съсловие без партийна квота. Защо във ВСС има представители на адвокатурата, а няма представители на ЧСИ/ДСИ Нотариуси, съдии по вписванията. Единственото потическо лице, което би трябвало да остане е министъра на правосъдието. Той е и председателстващ съвета и той определя дневния му ред. Това е напълно достатъчно вмешателство на политиците в съдебната власт и не им трябва повече. Парламентарна и пр. квоти със силен политически отенък не трябва да има

"Когато всичко пак рухне, и когато поредната политическа седянка бъде разтурена. Партиите на прокопиев ще трябва да се ребрандират за пореден път за да позамият малко това че са се компрометирали пак. Предлагам име за по-новата коалиция която в едно вплита цялата им същност на левичарите Коалиция ГъЗъ - Глобално Затопляне. Ще засегне хем ЗатоплизЪма хем идеологиите около Истанбулската Конвенция"

Добър ви ден дебили! Ще ви клатят яко, много яко.

Защо на "ви", и теб те чака същото, след като го казваш. Да не мислиш, че ще излезеш сух от цялата работа??? Всъщност, не е ли най-правилно да сме на площада?? Хайде стига толкова губене в приказки. Народе??????????.?.

Най-важното за депутатите е да махнат много бързо Гешев, защото започна да вади документи, да променят конституцията, за да могат турци и американци да влизат в НС и да са министри. Никой не отваря дума за подобряване на икономиката, намаляване на безработицата, борба с демографската катастрофа. Предатели, мафия, платени жълтопаветници, престъпници, крадци са в НС и министри в момента, които продават България на чужди интереси за дребни жълтици. НАРОДЕ????

Доживяхме Турция чрез своята ДПС да прави проекти за българска конституция и то с подкрепата на българските псевдо-депутати!!!!!! Пълна деградация, алчност и липса на национално самосъзнание у нашите псевдо-политици!! Рая на османските си господари!!!

Платените протестъри, като не искахте с Дани Кирилов да пише конституция, сега ще я пишете под диктовката на Дебелян...

Какъв дани кирилов, пълна тотал щета. Имаше много по-читави, и пак не разбирате смисъла на политиката. И не, и дебелян магнитски също е за ЗАТВОРА!! КАКТО И ВСИЧКИ, КОИТО ЗАСТРАШАВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ

Тия не се шегуват обаче. Премахване на двойното гражданство си е сериозна работа. По тая логика човек който има българско и американско гражданство например може да стане министър-председател...

Някой може ли да представи поне един аргумент в подкрепа на твърдението,че ДП е юрист?Ама, престанете да ни занимавате с идиотщините си! Гешев да мади " онези" материали за него по делото за КТБ, да му снемат имунитета ,да влиза в ареста и да конфискуват приходите му,за които няма законово обяснение.Аман от калтаци!

Тез не си играят хахха премахване на двойното гражданство е равносилно на тихо превземане тотално на държавата на марионетките. Мръсни утайки пп-дб....

И дпс са мръсни, ама много мръсни нагли, хитри пюмнета

И каква излезе тя, организираните престъпни групи ГЕРБ и ДПС го набиха и на Кирчо, и на Кокорчо, и на посолството, че и на Възраждане...

И накрая всички заедно ще го набият на България.

И това не е за смях дори, за палежи, за бунтове е. Спите ли бе, народе???

Умно красивите скочиха когато предложиха Пеевски за шев на ДАНС ,сега нямат нищо против същия да променя Конституцията.

========================= Сега са на власт и не им е изгодно да бутат правителството. Медиите на Прокопиев и кръга капитал няма да организират "СПОНТАННИ" протести =========================

Забрана на дпс,разследване на мангала сопол,спиране на новините на турски,да могат анадолците да понаучат българки.Каква конституция,какви 5 лева.А данчо Ментата ще бъде набит на кол.

По две от всичко, а защо не и по три, колкото са мафиотските кланове - по толкова! Макар че мафиотите на фона на социопатите в парламента, изглеждат като мъже на честта.

Венсеремос! Ще им скъсаме г за на руските маши

А на турските маши, които В МОМЕНТА СА В ПРАВИТЕЛСТВОТО КАКВО ЩЕ КАЖЕШ???

Не може да мине! Щом не е съгласуван с Путин/ Мутрафонова Не минава!

НЕ Е ДОБРЕ ХИЧ ... НА ИЗУЙ-ГАЩИ ОТИВА РАБОТАТА ... Щом опряхме резаните хюмнета да ни праат конституцията ...

Не е добре, ама не е добре, че всичкото българи са прости(с малки изключения) и вместо по площадите с павета да ги почва (както правят гърците, румънците, италианците, албанците, французите) стоим и си дращим още на тъпите смартфони, компютри, лаптопи и само чешем езици, но дефакто се съгласихме за съдбите ни и за тези на децата ни, протурска партия да предлага конституционни промени и с един имбецил и криминоген, заедно с останалата паплач, която е станала патерица на дпс! Как го допусна народът да е толкова тъп да позволява такова нещо???? В други държави ако това стане, хората вдигат бунт и палят сгради, ако това не е застрашаване на националната сигурност с предложението за отпадане на изискване за двойното гражданство!!! По минусите ще знам че съм прав!!

че някой спазва ли забраната за двойно гражданство ? какви прокурори ,какви съдии ,какви закони -всичко е режисиран цирк за малоумници .

Би било невинно административно нарушение, но чрез тази парцалена петрушка се предават национални интереси.

Като се предават национални интереси, овчия народ още ли ще плюе по навик, без да си мръдне пръстта да направи нещо по въпроса за страната, за близките си, за съдбите си - негови и на близкште??????

Е щом избирателите от ГЕРБ са гласували за Пеевски и ДПС да им е честит! Еее щомм изцирателите от ПП и ДБ са гласували за Карадаяъ и ДПС да им е честито! ИЗМАМНИЦИ!

С 1. Прехвърляно на надзорът за законност от главния прокурор на съответните по-горни инстанции в прокуратурата. В полето на главния прокурор остават само методическите указания, такива, каквито правомощия имат ВКС и ВАС за уеднаквяване на практиката на различните съдилища и прокуратури. Си гарантират, ако се появи някой непокорен, то той няма да ги застраши... 2. Избора начленовете на Конституционния съд с мнозинство от 2/3 си гарантират, че без тях никой не може да бъде избран за конституционен съдия... 3. Проектът за конституционни промени на ДПС предвижда още уреждане на въпроса с индивидуалната конституционна жалба. 100% пак нещо в своя полза ще предложат... 4. ДПС предлага премахване на изискването за липса на двойно гражданство на министри и депутати, за да не се нарушава Конституцията. С това директно ще ни набутат чисти турци в управлението и след време ще ни превземат, евентуално дори без война... Естественно всички патерици на ДПС, вклйчително ИНТ, ПП-Дб и т.н. ще направят необходимото да прокарат турския интерес в основния закон, обезмисляйки освобожвението ни от Османската империя...

Наглостта на турчеещите цигани от ДПС е безгранична.

Харесва ли ти или не, те са български граждани и са част от нашата държава.

Не разбираш изобщо за какво иде реч. Не, човека по-нагоре не визира ония турски мекерета в парламента с това предложение за промяна в конституцията. Целта на това да отпадне двойното гражданство за депутати и за представители на партии е ЗА ДА МОЖЕ, АМЕРИКАНСКИ, ТУРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА решават вътрешни дела в работата на република България, дефакто - СЪДБИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ДОРИ ДА Е В ПРОТИВОВЕС НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ. Мисли малко с тая проста глава, невежа!!! Защо например в Германия, в САЩ, в Турция, във Франция, НЯМА ДЕПУТАТИ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО, ИЛИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПАРТИИ С ПОДОБНО НЕЩО! АМАН ОТ ПЛИТКОУМНИ ФИЛОСОФАРИ!!!

Значи без "тримата големи", а? Демек, ВСС става вече чисто политически орган. Голяма независимост на съдебната система, няма що! Наистина "политически боклук", прав и Геша.

Забрана на двойното гражданство, решава проблема с етническата ДПС *ПЕРМАНЕНТНО!

Някак скромно в съдържанието на материала е премълчан въпросът с най-важното предложение - хора с двойно гражданство да бъдат по висшите ешалони в управлението на България. Включително министър-председател. Гиди мушмороци ниедни и измекяри.

След като шиШан ( заку,ааа завършил ЮСУ ) и ицАн олигархичния любител пишат конституция, ще с.. ни оправят

Шиши пише Конституция

Напишете нещо за "контранастъплението" в Украйна, което върви вече трети ден ...

Идат, идат нови избори, пак да не се спънеете в същия камък, ей 100% дебили! Бяхате 80, ама сега сте 100% Мачакт ви, насилват ви, грабят ви, а ви сте като овце - преживяте и чакате ножа!

Къде-къде по-лесно е да се премахне двойното гражданство! Всеки двоен агент избира какъв е и отива в на родината/майка си у ГЗ!

ТЪРНОВСКА КОНСТИТУЦИЯ ДИМИТРОВСКА КОНСТИТУТЦИЯ ЖИВКОВСКА КОНСТИТУЦИЯ. ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ ТУРСКО-АНАДОЛКСА КНОСТИТУЦИЯ! КАКЪВ ГРАДЕЖ САМО, А?

Всеки мисли за себе си и за народа си, само Българите не мислят така! Те са замислят за кой футболен отбор да вряката, каква далавера да направят, как и кого да измамят, какво и от къде да откраднат, как да прецакат Началника, Шефа, Фирмата, как. как. как - ам все злини! Всеки сам си определя битието, лошото е, че като свързано и живеещи в БГ, сме под влияние на споменатите лумпени!

А ПО МНОГО ВАЖНИЯ ВЪПРОС ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КВОТА ЗАЩО "ЗАБРАВИХА". ТОЙ Е НАЙ-ВАЖНИЯ. СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ДЕРИБЕИ - ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ВЪВ ВСС ОТ ОСЕМ ЧОВЕКА, КОЯТО ПРАВИ ПОРЪЧКОВИ НАЗНАЧЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С МОРАЛА И НРАВСТВЕНОСТТА, С НАЧАЛНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВАС. АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО В ТАЗИ НАСОКА - ДА НЕ НАДДЕЛЯВАТ И ЗАНАПРЕД ПОЛИТИЧЕСКАТА КВОТА ПЛЮС ВИНАГИ НАМИРАЩИТЕ СЕ ПРОДАЖНА ЧАСТ ОТ СЪДИИСКАТА КВОТА, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЯМА ДА СЕПРОМЕНИ И ЗАНАПРЕД.

явно не си чел какво предлагат ДПС, та врещиш - ето ти цитат от документа „(1) Съветът на съдиите се състои от 13 членове, седем от които се избират пряко от съдиите въз основа на териториално представителство, и шестима членове, избрани от Народното събрание. (2) Съветът на прокурорите се състои от 13 членове, шест от които се избират пряко от прокурорите въз основа на териториално представителство, един член, избран пряко от следователите, и шест членове, избрани от Народното събрание.

Трябва да се премахне само за лица имащи гражданство от страни в ЕС За страни извън ЕСтрябва да остане по множество обективни причини...!

За всички небългари, трябва да е забранено! Дали са Турци или Албанци, дори Македонци, все тая! Позволиш ли веднъж да ти влезе само половината, завинаги си оставаш преебан!

Най-важното е следното : БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ДВОЙНО ГРЖДАНСТВО. Те какво, готвят ни политици от Анадола ли? Или някой мигрант от Афганистан. Това е , като Лютфи Местан, дето се опита да махне българския, като официален език

Откакто е заработил този парламент само за ДПС слушам и чета.

Шило

Е, те са кумовете на новото семейство.

Погледнете го от към хубавата страна - много фирми наемат киберпрестъпници да им изградят стратегията за кибер охрана, защото хакерите най-добре виждат къде са слабите точки на системата. По същия начин един корумпиран тарикат ако си го постави за цел би проектирал много по-ефективни закони, отколкото един порядъчен идеалист органически сляп към "вратичките за далавера"

Сега си представи, че наместо кучета, пазещи стадото ми, сложа опитомени вълци. Те знаят най-добре нрава на събратята си и се надявам да ме пазят по-добре. В хилядолетната история това не е доказано. Но пък Тоянския кон си е свършил работата! ...

Кучетата всъщност СА опитомени вълци, добър пример :)

ХА-ХА-ХА .... ФЕСЧЕТА ПРОСТИ ... В ЗАПОРОЖИЕ 24 ЧАСА СГАНТА АТАКУВА РУСКИТЕ ОРЛИ И ЯДЕ ЯК БОЙ . .... СКОРО ДЯДО ИВАН ПАК ЩЕ ПИШЕ КОНСТИТУЦИЯТА :)) .

Добри са предложеният! Да се приемат. Няма значение кой ги предлага!

Черешката е двойното гражданство.

Бе тва с двойното гражданство, само ако второто е от ЕС е ОК, иначе НЕ!

Шило

Въобще не трябва да се допуска. Възниква въпроса- интересите на коя от двете държави ще защитава?

Явно бъдещите министри трябва да са с двойни гражданство. Това е проблема.

Шило

Ами ДПС се надява в бъдеще да има министри, ама и с турско гражданство.

Шило

Пак писано нещо на коляно. Прост въпрос- отделиха следствието от прокуратурата, направиха го отделен орган на съдебната власт. В Конституцията има цял раздел посветен на тази власт, където се говори и за магистратите. Следователите, кой ВСС ще ги назначава и освобождама, щото конституционното правило е това да е колективен орган?

Бе то щом и варненското цигане с късите възможности почна да се упражнява на тема съдебна реформа явно нещата са сериозни.

Нищо добро не ни чака щом ремонта на конституцията ще се прави от този негодник пеевски! ОТВРАТ!

Нищо добро не те очаква. Ако си спазваше конституцията, ДПС нямаше да съществува, а този щеше да е шофьор на тир.

ДПС огласи проекта за промени в Конституцията, изготвен от депутата Делян Пеевски и негов екип, по който през последните дни дискутират с представителите на ПП-ДБ за сформиране на конституционно мнозинство в този свят цинизма вече няма граници.Откровенни престъпници ще променят Конституцията.

Конституция на република България Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм. (2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна. (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.