Социолог: Накрая ще се стигне до коалиция ГЕРБ - БСП

Реформаторския блок няма никакъв шанс да направи правителство, смята социологът Васил Тончев. Извънредните парламентарни избори вече са неизбежни.

Обратно в новината

Коментари - Социолог: Накрая ще се стигне до коалиция ГЕРБ - БСП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На едни парламентарни избори ГЕРБ както винаги ще са първи с резултат повече отколкото сбора на втория и третия в класирането!

Васко, тази, дето я пророкуваш, няма да стане.

Ееее,че тез двенките партии са си едно и също бре.Отдавна пърдят в едно гърне,ама за парлама се джавкат,джавкат ,сякаш ще се изядат.Да,ама НЕ...

..Независимо каква е коалицията, ВАЖНОТО Е Б-Я да е СТАБИЛНА, ДА ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, ДА УСТОЯВА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ и ДА ИЗГОНИ до ПОСЛЕДЕН мигрантите, които са ТРЪН В Г*ЗА на нацията ни и СА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!

Как може да смесиш вода с олио и стане хомогенна система? Как да направиш коалиция от ГЕРБ, които никак не обичат да присвояват обществен ресурс и КРАДЛИВИТЕ социалисти?

...със миксер на по-голяма скорост ;))

Докато забравят кой от коя партия е.

КОЙ ще разпределя колко за ГЕРБ, колко за БСП? В такава коалиция лесно ще се получи конфликтност при разпределяне на порциите! Тогава как ние ще избираме по-добрия партайгеносе?

както винаги ще е БКП + коалиция за България, там винаги влизат всякакви бивши величия като Ал. Томов и Боко

.... това правителство ще е с двама премиери нали - Бойко и Корнелия. Ще се редуват на дневна и нощна смяна .... като на митницата :)) ще имат два екипа митничари ... опаа министри - за всяка смяна на митницата по един, и за всяка партия!!! Господ да пази България! - ще се краде двойно повече от сега ....

Тоест, комунистическите помияри от ляво и от дясно най-накрая ще се съберат в едно

КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.КУР ЗА БСП, КУР ЗА БСП.

Къде пък го видя толкова ясно? Дай и ние да се облажим....

И това правителство ще е с двама премиери нали - Бойко и Корнелия ? Ще се редуват на дневна и нощна смяна .... като на митницата :)) а даже може и да имат два екипа министри - за всяка смяна на митницата по един, и за всяка партия!!! Господ да пази България! Че тогава ще се краде двойно повече от сега ....

социолог-циркаджия елиминира модела "ЛЕВИ-ДЕСНИ" в една държава с изстрадал народ и бизнес от мутренското настоящо управление и иска да ни каже, че в БСП съществуват мутри както в ГЕРБ!!!??? Точно казано опитва да "размие" отговорността за бедите на хиляди хора от "управлението"на ГЕРБ!! Докога ще има такива "социолози"??? НЯМА ЛИ НАЙ-СЕТНЕ ДА ИМА НАКАЗАНИ ЗА НАЗИДАНИЕ НА БЪДЕЩИТЕ УПРАВНИЦИ!!?? Или искаме и в бъдеще да има крадливи и безотговорни управници??? Този е баш "професионалист" и "мъдро" си казва мнението!!! А партия БСП трябва да се пази от безпринципни и отвращаващи съглащателства и коалицийки, ЗА ДА НЕ ИЗЧЕЗНЕ.

Ама то е от ясно, по- ясно, че ще се прави коалиция ГЕРБ-БСП!!! Тия така или иначе са от едно котило, тъй, че нищо изненадващо няма. Опозиция ще бъдат само "патриотите" и ДПС- ама наужким!

ЛИЛИТО ОТЛИЧНИЧКАТА МУ по Радио К 2, ЯНУАРИ 2013-та год: "ПО ВЪВЕДЕНИТЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ магистрали и ремонтирани първокласни пътища, ПРЕДИШНИТЕ СА НАПРАВИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС!"

Да за 2013 може и да е вярно,но 2016 ситуацията е коренно различна-в полза на ГЕРБ.

И на трето място да са ГЕРБ без тях няма да могат да се решат нещата в тази държава! Разбира се обаче те да са трети няма как да стане!

изберете си БКП-то за да можете да ходите на море - единствения довод колко хубаво било при БКП. А това че не можехме да ходим на Запад - ама то там упадък бе!,че бяхме закрепостени - всеки там къде се е родил, с изключение на ченгетата и номенклатурата. А сега по проклетите магистрали,които вземат жертви като се юрнали едни коли на екскурзии - ама те на фашистите бе. Абе много фашисти у нас - големи задръствания правят.

Ама защо си пропуснал как магистралите задвижиха индустрията и икономиката. Бизнеса от цял свят се втурна да инвестира в България, навсякъде покрай тях се издигат огромните сгради на заводи, концерни на крупни корпорации. Два и половина милиона вече не ядат асфалта (е ми той струва 20 милиона на километър), а си похапват кюфтета и кебапчета с вкусна биричка (по Пищова).

Май скоро не си пътувал до Пловдив. Преди 20 години се удивлявах на подобни строежи край Истанбул.

На едни предсрочни парламентарни избори промяна почти няма да има или ако има то ще е в отпадането на някой малки партии , който сега са в парламента! ГЕРБ ще са твърдо на първо място , след тях не знам как ще се подредят защото БСП въпреки че спечели президентския вот с генерала , то при парламентарните избори все се дънят надолу!

Ами ето ви отговора: КОНГРЕС НА ЕНП в БОН 10,12,2009 г. Изказване на Б. Б.: "По данни на БНБ обезпечението на валутния борд е 211%, което означава 16 млрд. лв., или 8 млрд. евро. Възнамеряваме да използваме 8 млрд. евро от резерва за ....." САМ СИ ГО Е КАЗАЛ: НАСЛЕДИХ ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО!!!! Да са светнете и защо БОКО ВТОРИ си поиска пак ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО НОВИ ЗАЕМИ ЗА БЪЛГАРИЯ.. Щото НАВИКЪТ Е ВТОРА ПРИРОДА..

награда. Преобърна икономическата наука-социалистите пестили, десните похарчили парите. Всичко бях чувал, но това не.

ПРИ ТОВА НА КОНГРЕС НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ.. НЕГО ПРЕДЛАГАЙ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА.. НЕ СЪМ МУ СЛОЖИЛ АЗ ДУМИТЕ В УСТАТА.. А ТИ СИ ВЕРВАЙ, ВЕРВАЙ, че ТРЕТИЯ ШКАРТОВ СПИСЪК С НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ НА БКП - СА ДЕСНИ.. Сега си прочети по-добре как и ЗАЩО ГРОБ го приеха в ЕНП..

То от ББ по-комунист няма, даже и в БСП-то! А че тия от ГЕРБ крадът яко, теглят огромни заеми и не са спестили нищо, може да бъде поредното доказателство, колко са десни!

дали щеше да бъде такъв резултатът, ако на мястото на Цецка беше Фандъкова или Дончев. Добре де, Фандъкова е необходима за софиянци, но Дончев - нали сега не е министър.

Резултата щеше да е малко по-малка разлика, но нищо повече. Хората им писна един манипулатор, често откровен лъжец и същевременно безгръбначен към чуждите си господари, да ги управлява като цар.

Корнелия, ако все пак "откъсне опашката си" - Гергов, Овчаров, Добрев, Янков, Лечева, Бригадира, Асланов и т.н. може и да спечели много добър резултат на изборите. Малко е вероятно обаче, а тия юнаци ще я теглят именно към тоя вариант, естествено и с аверчето им Гоце. Ако това се случи, след това разбира се, БСП ще последва партиите от ПЕС и ще изчезне като партия.

къде го?

Кънев дори не е член на БСП. Иначе човека със своите 24 фирми е много загрижен за социализма

прост народ - слаба държава, затова ме няма тука. Борисов щял да се съюзи и с дявола само и само да е на власт. Като че ли не той, а друг сдаде властта и то за трети път. Ама от БКП говорят глупости - вятър да става., ама то без друго студено бе.

хе - "Сова Харис" .... хе-хе.. На изборите ако не се види "доминираща" БСП този другар дали ще си изяде дипломата? Ако не се случи нещо изключително до изборите БСП ще имат 15-17%, ГЕРБ около 20, а ДПС и ДОСТ ще изгреят с по 7-9%

"Мозъците бягат от България! Още по-бързо!", пише Офнюз. Двойно повече образовани българи напускали страната. Ако в началото на века висшистите са били 13% от напускащите, днес вече били 27%. Демек мозъците бързат да напуснат територията. Трябва да бързаш, защото никога не знаеш какво те настига. У нас всичко може да те настигне безпаричие, безработица, бедност, престъпност, тъпи управници, умни мошеници.. Но, както сме казвал и друг път, всичко на този свят е едно за друго. 210 пъти се увеличило производството на тикви в България, отчита министърката на образованието, пардон, на земеделието, Танева, но обещава свръхпроизводството да бъде овладяно.

на образованието, пардон, на земеделието, Танева, но обещава свръхпроизводството да бъде овладяно.

Те пък едни мозъци, висшисти, мани-мани. За кенефочистачи на запад са идеални.

и то много. Качиха му се на главата от РБ, особено Рада дълбоката се взе на сериозно с един файтон хора. Прав е ББ да иска самостоятелно управление, но Цацата да ни бере кахъра. То винаги един съсипва нещата. В Европа - Меркел, у нас Цацаров с беззаконието което извърши в деня за размисъл.

ДРУГО Е ДА МОЖЕШ, Трето и четвърто...... Повторването на СИМИТЛИ е по-реален вариант... От самостоятеблно управление..

Такава коалиция между БКП/БСП и ГЕРБ НЯМА как да стане! Така че тази прогноза я забравете ,а и цифрите са повече от подвеждащи в полза на бсп!

До сега за БСП гласуват не повече от 700-800 хил. гласоподаватели , а за ГЕРБ минимум 1 250 000! Това е минимума за ГЕРБ! При това положение за какъв паритет става дума не знам , тези данни са от реални извадки от изборите до сега!

към 800 хиляди и вървят надолу.. Чакай НДСВ-2. Тепърва ще има да го разбереш..

Май сънищата ти са в червено нещо!

Нещо не си в час , ама никак! ГЕРБ и НДСВ имат огромна разлика в много отношения и ако малко си запознат няма да пишеш такива глупости!

данните от ДВАТА ТУРА ли си събра? Та ги натъмани на 1 250 000.. Смени си именцето - СТЪКМИСТА, по ти приляга..

Не от трите тъпанар такъв!

Е така става когато разните там социолози гледат на нещата по най-простият начин.Двете най-големи партии,с най-много избиратели,значи най-добри кандидати за коалиция(не съм социолог но направих същото предположение доста преди вас :D ) е да ама не г-н Тончев. Забравяте факта,че двете партии не само се конкурират ожесточено,но и винаги са в опозиция една на друга и съвместна коалиция би означавала погром в лектората им както и пълно стопяване на доверието към тях.

НАЙ ЛОШАТА ЗА СТРАНАТА КОАЛИЦИЯ Е БСП и ГЕРБ за мен резултата е БКП

да иска. Нинова не е такава будала та да тръгне да носи негативите на Герб.

е затова сме на такъв хал - вижте ни социолозите. Сигурно има причина да говори такива глупости. Ясно платено му е и то яко за да се излага като семкаджия. Сигурна съм, че е и ченге - те ченгетата нямат ни срам, ни очи - като Каракачанката.

този е от групата на червените шамани...

Омръзна ми да слушам за стабилност и стабилизация. Стабилизация на дъното, стабилна бедност, стабилна корупция и разграбване, стабилно намаляваща, застаряваща и болна нация, стабилно замърсяване на околната среда, стабилно затъпяване на матр'яла, стабилно нарастване на броя на ромите, стабилна липса на политика за справяне с бежанците, да ви таковам стабилността.

Да, бе.... :))) иска им се на позитанци... :)))

с какво точно ще се занимава или още не е ясно?

не е хубаво да се унижава една дама - то пък една дама!!!, но Борисов я унижи пръв. Кажете ми дали щеше да е такъв резултатът ако претендент беше Фандъкова, Дончев или дори Елена Поптодорова - дипломат - значи може да се справя с различни, видяла се и говорила, а и уважавана от видни световни личности - голяма част от задълженията на премиера. Сега се правите, като че ли всички умират за БСП. Само не знам защо направи този избор ББ. Мисля си да изтрие от политиката РБ и най-вече Радан Кънев. Но дали си заслужаваше?

За другите не мога да ти кажа , но за мене - да.Я посети сайта на ЕК и потърси официален отговор от нея как точно стои въпросът с едни 160 милиона заслужени от Бацето с едни джипове от горското.

Борисов ще сключи коалиция и дявола само и само да е на власт.

Да си хвърли дипломата тоя защото от таквиз празноговорящи нищо добро не се очаква..Нито боко нарциса ще се лиши от премиерството нито пък от бсп ще го приемат за такъв след всичките му глупости и зулуми дето причини на България

Да, изплати 1,2 милиарда на американците за договора на Иван Костов, 1,2 милиарда на руснаците за договора на Сергей Станишев, 3,5 милиарда за фалиралата при Пламен Орешарски КТБ, 1 милиард за проекта на ДПС "Цанков камък". За 10 месеца построи връзка между магистралите, така че да се прекосява София за 25 минути.

ТОЙ, някакси си ги извади от личните спестявания и разплати , или?

Не думай.. И СИ КАЗА НА БЪЛГАРОАМЕРИКАНСКИЯ ФОРУМ В СОФИЯ - АЗ СПРЯХ подписаното от СТАНИШЕВ.. АЗ ЗАГУБИХ АРБИТРАЖА.. АЗ СИ ПЛАТИХ ЗА ТОВА.. А за ДЪГОТАНГЕНТАТА МУ - ВОЗИ СИ СЕ ПО НЕЯ... Да си прекосяваш София за 25 минути.. АМА МИСЛИ И ЗА ДВАТА МИЛИАРДА ЕВРО ДЪЛГОВЕ НА СОФИЯ.. Щото не само софиянци ще ги връщат. А ЦЯЛАТА СТРАНА

Има една поговорка, много валидна за "демократичната наша жизнь": "Не всичко на този свят е, като на пръв поглед". Та така е и по широкия свят, така е и у нашенско. И още... "Интересътът, клати феса" и последващата вълшебна приказка... "Парица е царица"! Та така върви жизнь, наша електоратска...

Накрая коалиция ГЕРБ- БСП? Че то отначало си е така. Само дето правят парлама пред хората, за да има гласове за ГЕРБ и да няма СДС. Кадрите на тази партия за 70 години не се научиха да управляват и вървят от провал към провал, но в никакъв случай не дават друг да пооправи нещо белким има за всички за малко повече време.

лява партия и коалиция с една отиваща си партия като Герб никога няма да направи. Затова воя срещу Нинова е огромен и АБВ са бесни и Герб са бесни и руснаците са бесни. Една европейска левица с млади образовани хора с мандатност на лидера и на депутатите ...това няма да се хареса и на старите кадри на БСП но това е пътя. Успех на Нинова,младите да я подкрепят за да имаме достойно поведение в Европа и света.

Странно поведение на българските медии. Цяла Западна Европа дискутира провала на националистите в Австрия, тук нито дума.

разлика никаква няма - накрая да вземат да се съберат , дъртите ченгета от ДС , начело с каракачнската овчарка.

Добави в списъка за пазаруване250 г сирене (извара) Добави в списъка за пазаруване2-3 бр. твърдо сварени яйца Добави в списъка за пазаруване2-3 скилидки чесън или на вкус Добави в списъка за пазаруванеолио Начин на приготвяне Сиренето се настъргва или се смачква с вилица. Ако е много солено предварително се накисва във вода, за да се обезсоли малко или се добавя извара. Може да се приготви и само с извара, която ако е безсолна се посолява на вкус. Прибавят се пасирания чесън, настърганите на ситно ренде яйца и олио, докато стане смес, която

Да бе, така им се привиждаше на разни другари..После им се привиждаше, че ББ ще бъде кандидат за президент..Абе, много прозорливи другари..Ама става точно обратното...Никаква коалиция с мафията.Никаква.Те двете мафиотски крила са ясни..БСП и ДПС

Прилича ми повече на внушение отколкото на предположение.Тия сметки много обичате да ги правите без нас , но накрая оставате учудени с пръст заврян в някое от отверстията ви.

новата опорна точка.

Е поне имам капацитет да си създавам опорни точки , а ти тъпичко не можеш да генерираш друга категория и всичко за теб е ''опорна точка".

На ГЕРБ не му ли викат...ъъъ...БКП ?

НИ-КО-ГА!!!

БСП е БСП, БКП е в ГЕРБ сега ...

там са на килограм.

Популизма ще унищожи света!!!! От популизъм Ердоган сега ще затрие Турция,следва България!!!

Да, неизбежни са, защото хора с пари плащат за това. Трябва България да е нестабилна. И послушните гербери/командвани отвън/ да победят отново.

МИТОДИ АНДРЕЕВ - виден ГЪРБОИД, ви я казва.. Туй е за отвличане на вниманието: " Според Методи Андреев причината за загубата е, че Борисов не е успял да убеди хората, че моделът КОЙ, олицетворяван от Пеевски, е разрушен. Напротив, вика, моделът стана още по-силен Две години говорим за КТБ, заеми теглихме, парламентарни комисии правихме, доклади. И най-накрая Горанов призна, че от активите на КТБ ще бъдат възстановени едва 10 %. Кой открадна другите 90%? Кой назначи квесторите на КТБ? Ето заради това загуби изборите! Не Цецка, той да се беше явил щеше да ги загуби!"..

Ето ви отговора за едно тупане в гърдите и заглавия по медиите: "Борисов нямало да управлява ОФИЦИАЛНО с ДПС. А НЕОФИЦИАЛНО?!" А сега.. Сега си прочетете и за УЖ СПРЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.. Дето са пуснати отново.. Най-вече за ХЕМУС.. За съглашението - подписано от СТАНИШЕВ, ама едва сега ша са ДАВАТ МИЛИОНИТЕ ЗА НЕГО.. И НАЙ-ВЕЧЕ - НА КОГО..

знае ...Герб си отива. Герб е новото НДСВ и Нинова няма да тръгне да ги носи на гърба си.

Назад, назад към Евразия - всички ресурси са впрегнати към това велико дело! Блажени са тия, които напуснаха България навреме! Тук остана само "лошия матриал" както се изрази един известен политик към когото единствените критики до момента са, че бил прост. Само че, преди да дойде този, простия, един кош високоучени, титолувани, с дисертации за копчетата на униформите на Червената армия, със синя кръв особи, които не бяха прости, но работеха за чужди държави навряха България на едно място от от анатомията на човек, където не огрява слънце. Когато имаш желание да направиш нещо добро за държавата, най-лесно преодолимия ти недостатък е да си прост.

забележка-за кръвта. Първата работа на тези неражданите от майка, а от червеното знаме, беше да убият тези със "синя кръв"