Бизнесът чака ръст на приходите от продажби у нас и в чужбина

56.9 на сто от фирмите, анкетирани в проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), са заявили, че през следващата година очакват ръст на приходите от продажби в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът чака ръст на приходите от продажби у нас и в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А стига бе че то има ли какво да се продава в чужбина На скоро бях в България и ми се стори че почти всичко по магазините е турска или китаска стока реекспорт ли ще правят бизнесмените

че вервам кога фалират..без да изнасят парата в чужбина поне 6 от 10 нови фирми. и то не дребос.

Не се притеснявайте колеги, организацията на ББ завладява бавно, но сигурно всички обществени организации. Според него /те говорят от негово име/ вие требе сека сутрин като ставате да гледате 7, да чуете, кво е казал ББ. Да вервате, и ако децата ви немат какво да ядат да ги научите и те да заобичат великия вожд, защото само така, че са благословени щастливи.

лошия матриал все таки се напада от червеи. а добрия с тях се храни. като се махнат сенките ще порастнат и цветя...на теория. а дърварите искат приказка вместо да маркират поименннно болннното. ВСИЧКИ!!

Който работи - печели, който е мързелив и некадърен - виси по форумите и чака инструкции от Антон Кутев какво да пише...

Теб Тончо Кутев това ли те проинструктира да напишеш в този форум?

Този не го познавам, познавам Тончо Русев.

които работи - не печели които далавари - печели

Голям "оптимизъм" е обхванал бизнеса..Според "анализ" на БСК а сега и на БТПП голяма "радост" обхваща наемните работници..То не бяха 2/3 от фирмите да дават бонуси и коледни добавки, то не бяха очаквания за голям износ, защото на вън криза няма и те ще си увеличават потреблението напук на СД..Стига вече с този пиар на ББ защото никакъв оптимизъм няма в наемния работник..

Добре,де-"бизнес","бизнесмени"-къде видяхте в България такива животни?Много ми е интересно кои са тези простаци,дето се кичат с прозвището"български бизнесмени"и какъв е техния "бизнес"?Аз не познавам нито един такъв "БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕН"...виж- измамници,далавераджии,контрабандисти,всякакви крадци,разкичвачи,перачи на кинти и тем подобни измекяри и търчи-лъжи-познавам на килограм!Общото при всички тях е,че са започнали с БеКаПа-рски пари,а различното е,че сега са от всички партии на "политическата палитра"....и непрекъснато се въртят като фурнаджийски лопати,според зависи кой е на власт в дадения момент!Боклуци-да,но"БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕНИ"-няма такива животни!:)))

Ха ха ха, точно казано! Та чак да се разплачеш от унижение какво направиха от България вече 22 години управляваща стара номеклатура и нови бандити.

... Ами чехите и унгарците са европейци !? Не са като нашенските цървули да правят подобни изказвания !!! ако въобще е вярно написаното,не че нашенците не са цървули !

глупости поредната платена статя

"Гладна кокошка - просо сънува"

Кви родни бизнесмени бе? Купили си чистак нова кола за 200 000 лева и се циганят като си сменят гумите за 20 лв.

Нищо подобно.....Мен лично ме питаха и не съм казвал нищо подобно , а точно обратното!Това е поредната демагогия...

Вярвам ти, но темата е много умело избрана: "Износът - основен двигател за оптимизъм през 2012 г. в Европа" Е, как да не се покажеш оптимист при този подсказан отговор?

Най-жалките глупаци са българските бизнесмени. Жалко за милионите бедни хора, дето чакат на мошениците в българия, наричащи се бизнесмени, ще има да чакат

много е хубаво, за да е истина...

Е отбелязвайте ги платените публикации де

10++

Че те винаги са залагали на дрането, дори и по време на криза. От това живеят и се подхранват, от хорското нещастие. Какъв бизнес, какви -мени и -менки тук, смешковци. Вчера интервюираха един такъв, станал милионер с....държавни пари!! По-скоро са заможни заложници, но само те не го знаят и се изживяват като друго. Точка.

Нещастници- много сте щастливи защото всичко върху хората, а не върху бизнеса-Спазарихте се с мафиотите управници. Само да видим до кога.

Некадърните ни днешни търговци и назначени милионери се чудят какво оправдание да си измислят за собствената си безпомощност! Сега вече азиятските свободни зони ще ги спират да продават в Русия - нещастници! С нашите обеми да не можем да продаваме в Русия цялата си продукция е просто престъпление - там хората още помнят и питат за нашите вина, консерви, лекарства, конфекция, козметика, кожени изделия и т.н. - каквото изнасяхме там обилно по бай Тошово време! И като си помисли човек, че само Москва е с точно двойно повече население от България, а освен нея има още петнайсет града с население над милион, и в който и да е от тях можем да намерим хора, които знаят за българските вина и биха ги пили, ако имаше кой да им ги предложи. Същото е в Беларус и цяла Прибалтика, Средна Азия /безкраен и гладен пазар!/ - ама те не могат да продават нищо, защото са тъпи!

съгласен съ напълно с казаното- и ако мога само да добавя:разбира се че не могат дори да продадат нещо нашите бизнесмени като хората(защото при всяка сделка са се научили да вземат комисионни,под масата ....- те на обикновената сделка нашите прехвалени бизнесмени гледат с несмешка...), но дори и да могът- Я КАЖИ КАКВО БИХА ПРОДАЛИ- ТЕ ТУКА ПОЧТИ НИщО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ-ИЛИ АКО ИМА ПРОИЗВОДСТВО-ТО Е С МНОГО НИСКО НЕКОНКУРЕНТНО КАЧЕСТВО ИЛИ ТАКАВА СЕБЕСТОЙНОСТ.. Аз предлагам- за нашите бизнесмени дори да обявим стачка и никога да не гоеорим- те са НАЙ-ИЗМИСЛЕНИТЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ.. Създадени от мафиоти- обслужващинтакива ...

Медиите цитирал приказките на един от унищожителите на съвременна България. А истината е следната: След 22 години преход от централизирана икономика към свободен пазар, България е почти напълно разграбена държава с олигархично управление, с ликвидирана индустрия и селско стопанство и раздрънкана икономика, като цялата тая бананова колиба се крепи на ежегодния чист приход на над 2 милиарда евро от над 1 милион български гастарбайтери, пръснати из фермите и клозетите на цяла Европа. Аз мисля, че България вече е латиноамериканска република, бананова република. Тези хора, които управляват България днес, я управляваха и преди.Те са същите или техните наследници. България е в безпрецедентно състояние на полуколония. Разграбена и с изцяло разбита икономика. Населението е в нищета, без переспективност, в масов геноцид. Половината от нацията е прогонена по слугинаж в Европа, а останалата част в страната, включтелно родните ни майки и бащи умират вместо да живеят. Затворите се препълват с младежи тласнати без работа към престъпления. Безчовечни чужди колонизатори назначават продали се жалки души-агенти за министри и водещи политици в България, като(Иван Костов,Агент Гоце,Сергей Станишев,Милен Велчев,Сакс Кобурготски,Бойко Борисов,Симеон Дянков и поредица други)да унищовават българската нация с действия и закони.

пропусна да отбележиш, че хората, живеещи тук ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. Които се крадат и "усвояват". Гастарбайтерите никой не ги кара силом да вкарват пари. поне техните отиват за да подобрят живота на част от останалите българи в кафеза

Ако гастарбайтерите не вкарват пари ,ще умре половината България от глад, бе нещастник. Гастарбайтерите са тези които издържат половин България да не умре от глад, внасят най големите инвестиции в страната и плащат най многото данъци. А не този от снимката "бизнесмен." ти гаче да си от тези "бизнесмени", а?

Бизнесът ще чака да лапа, но няма кой да работи. Май взехме да се усещаме, че работим за жълти стотинки на чорбаджийте.Стига лъжи.!!!!!

Пак "платена" публикация някаква! Едно са очакванията друго е реалността...

Последно в Португалия очакват най-голям ръст на продажбите или са най-големи песимисти? Или това е толкова жълта статия, че нито автора, нито редактора са си направили труда да я прочетат?

Симеон Дянков казал да се преориентираме към Русия. Е, как така бе. Та нали това беше най изостаналата, най лошата, най недемократичната страна, която каквото и да ни предложеше, все беше лошо. Ами що не се преориентираме към САЩ, бе клепар. Нали това са ни новите братя. Я какъв посланник са ни изпратили, умен и убавец. А то, май са ни братя американците, само докато има какво да доят от нас и като стане въпрос да помагат, никакви ги няма. Нали премиеро се снима с всички екшъни, па да дадт по едно рамо. Нали ще ни дупчат за шистов газ, а ние искаме да им надупчим шистите на ГЕЙБЕРИСТИЕ.

Rammstein са го казали: We are living in AmeriKa..

А бе умник. Ти търгувал ли си с русия. Защото аз търгувах и сега съм безработен.

Купете си Медия+. Увеличете си ръста на доходите най-малко с 5см... в спаднало състояние :)

Чували с боклуци са това, а не бизнесмени. Със Слънце-рапон изгряло над тях.

"България е на второ място по ръст на очакванията на приходи от продажби в чужбина след Португалия" "Песимисти са Португалия и Гърция."

Не е ли премиер като слънце Бойко Борисов грее от Силистра до София. Реже по две лентички на ден. Жертвоготовно поема непосилната любов на футболните фенове, които го били избрали за футболист на годината. Даже Боби Михайлов треперел от Б.Б. Защо ли премиерът като слънце не поеме и БФС може пък да се договори с Берлускони и да ни класира за световното. Нали тогава ще кара втория си мандат. Нека поеме още малко товар. Кой друг, ако не той?!

Ти кога обърна палачинката бе, серсемино! Досега беше най-върлият защитник на герберастите и техния велик Вожд. Сега като надуши дебелия, почна да плюеш по идола си! Ние не сме те забравили, гаден лакей и герберска подлога! Няма да се оставим един подлец да ни измами!

choko73

Просто въпреки бруталните пречки създавани от управляваното от ББ правителство /то май такова няма а е само той, но това е друга тема/ има бизнесмени в България, които са достатъчно напористи и успяват да се справят и с кризата по света и с примката на ГЕРБ.

къде го тоя оптимизъм - у фирмите, дето са обръчета на тая или оная партия ли?!

Оптимизма се възвърна:)))))))))

Значи ще вдигат заплатите! Ура! Ъъъъъъъъъ....... едва ли! Мръсни експлоататори и търговци на тютюн и кръв човешка! Кризата им е много удобно оправдание.