Проблем с колите, купени от Италия: Oт какво да се пазим?

Возилото се качва в системата за издирване на Интерпол, следва конфискация и купувачът не може да си върне парите

Обратно в новината

Коментари - Проблем с колите, купени от Италия: Oт какво да се пазим? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скорости не се чупят , но виж скоростната кутия може да се повреди ;) Отново някой не си е подготвил домашното !

По закон, документите на колата в Италия СТОЯТ в колата! Такъв е законът и в доста други държави в Европа. В малко по-общ план - комбинацията от супер хубаво и супер евтино съществува само в мислите на наивниците и в басните, които се разправят по авто-къщите в България. Ако само нашите сънародници знаеха КАК се купуват коли от Италия /а вероятно и от други страни/ за износ към България, никога не биха си и помислили за такава сделка.

"Возила, Ботуш, Данъците Схемата, сънародник е изгорял, колата светнала, Свидетели Единствената му надежда, полезен ход+, когато се счупят скоростите..." Дир, нали организирате конкурс за чиста журналистика? Какво беше това нещо?

Вие в дир БГ български език владеете ли? Или назначавате мигранти да ви пишат? Редактора да не починал?

Не се лови за сламки бе! Ясно е за какво става дума!

По-добре да кОпуваме руските аналози на Fiat 124, докато все още ги има.

Мерцедес Е класа 2009 е един модел , , а 2010 е коренно различен модел . Дир.бг , образовайте се малко , спрете да пишете глупости .

Сламка ли ще е, ако вместо: Ще мина да те взема ти кажа - Ще взема да те мина?

Това е виц от дир.бг Нали когато си купуваш колата ще си вземеш и документ, че си дал парите. И как после онзи ще каже, че му откраднал колата? Тия даже не мислят, когато ни разправят врели некипели. Явно нещо джамбазите от Горубляне са се притеснили за доходите си и са измислили тази басня, а дира са я публикували..

Правилно си се ориентирал... Ето,на ,аз вече 40 години карам все такива,започвайки със СССР-аналога на БМВ-Москвич 412,изминал с него над 500 000-БЕЗОТКАЗНИ км. и ВСИЧКИТЕ модели на ВАЗ-дори и в момента е паркирана една такава пред нас вярно -сравнително "млада" ,още на оригинал боя и 120 000 км и забелязвам ,че често спират да ме питат дали не я продавам ,въпреки ,че в съседство има поне 4-5 западни коли с огромни транспиранти по стъклата -"ПРОДАВА СЕ " ! Единствено ми липсва сервото на волана и климатика през лятото...и може би още поне 20-ня "коня",че днес вече малко ми е трудно със "западняците" да се ...гоня :)))

Купете си тиква и чакайте в полунощ да стане на Ферари

Купувал съм кола докарана от Италия /Опел Корсичка/. Проблем не съм имал нито с техн. състояние ,нито с документацийте. Може би ...заради по-голям късмет! :-) Но винаги предпочитам да отида до Германия и да се "задомя" с таралясник ,каран там. Вярно ,че от 1971 съм зад волана и все нещо съм понаучил за колите. НО ако си купя отново кола от Италия... всичко може да очаквамо собено от към документите/от тях ... нищо не разбирам/.

При всяко едно положение си имал късмет. Кризата възпира хората да си подновяват колите както навремето, пестят и от поддръжка. Ако се купува бензинова, рискът е по-малък, но пък в Италия от доста време се кара основно дизел. Дизелите масово са с превъртяни километражи или, ако са по-нови - са с проблеми или бизнес автомобили на по 3 години и 150-200 хиляди километра. Страната е голяма, кара се много и на големи разстояния. Дневен пробег от 100+ км /2000+ на месец/ е нещо съвсем нормално. Познавам хора-италианци, чийто бизнес е да изкупуват бараки и след това, леко постегнати, да ги изпращат в Източна Европа. По тукашните автокъщи, доколкото ги има, често се продават коли на кило - 10 броя за 10,000 евро, примерно, без право на избор. Дори на мен ми пускат от време на време в пощенската кутия обявления за изкупуване на гробници за последващ износ в Източна Европа.

E, тогава италианската полиция да ги търси за измама, а депутатите да си поемат отговорност за закона. Защо наш Иванчо да го отнася?

Аз мисля,че с "АК-47"или с "Макаров" всеки подобен проблем,създаден от жабарите е разрешим.

Писмени договори не се ли правят при тези сделки? Осем коли съм купил или продал в Германия и винаги сме правили договор и всичко културно.