Пробив в историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климен Охридски и братята Кирил и Методий, направени са и препоръки за българските учебници по история в 5 кл. и македонските учебници за 6 клас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пробив отложен няколко години!? Заради шока, който получиха 90% от гражданите на РСМ, от признаването на фактите, такива, каквито са. Самуил, Гоце, братя Миладинови, са българи, последните са написали труд със заглавие Български народни песни, Щокираща за лъганите граждани на РСМ.

Цар Самуил е владетел на голяма средновековна държава, която по-голямата част от съвременната историческа наука смята за Българско царство с център в територията на днешната Република Северна Македонияъ - това се казва в официални препоръки на Съвместната историческа комисия до правителствата в София и Скопие за съвместно отбелязване на личности и събития от общата ни история...това доста блудкаво звучи... кой го изсра...

До предният, Знаеш ли, колко Императори не италианци има Рим? Само българските (тракийските по гръцки) са 15, за други двама се допуска.

Явно не разбирате иронията. Това ще бъде опорната точка на мАкедонците. Иначе и в по-новата история има пример- Фердинанд. Но това не дава основание на немците за претенции. Така,че моля променете минуса на плюс защото много ме наранява. Няма да мога да заспя.

Цар Самоил е Македонец който е станал Цар на Българското царство

Требе да ги нападнем и да си върнем България, а сърбите върнем у Сърбия ,със или без геноцид…. Кви сте вие бе боклучаци???? И що не сте Македония ами Рсм? Оти мазните Гърци ви го сложиха , ся иде наш ред….. Даже не сте и Македонци , ами северни македонци, бе мамета

Ти и 90%от страхливите но иначе пълни с комплекси бълхари ли? Хахахахах как си вярвате само

Само глупаците се бият,Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката, рано или късно труповете на твоите врагове ще минат покрай теб. Лао Дзъ.

Европейската цивилизация е създадена от българите. Колкото по на запад отиваш, са български племена шибали овце, а на изток маймуни. Българите и траките са едно и също. Не случайно най-старото злато е намерено във Варна. Библейският потоп е отварянето на Босфора и превръщането на сладководното езеро в Черно море. Българите носят най-старите европейски гени. Мазните гърци са крадци на история. Орфей е трак и им е дал буквите.

Ама явно само това можете комплексарите в България. Хубаво че сте малко идиотите и че сте анонимни..

Ха, ха, ха, истината боли нали! Пише го в хрониките, черно на бяло, Орфей е първият Пророк може да се каже Цивилизатор, естествено, че е бил българин както казват гърците тракиец.

Сякаш слушам скопианец,я си смени дилъра и хапчетата!

Цар Самоил е самозванец и никой не го е признал на времето за български цар. Това е позволило на макетата да си го присвоят.

Не става въпрос дали тогава някой е признавал българската държава и съответно българския цар. Става въпрос, че Самуил се е определял като българин и самодържец български. Все едно да кажеш Джордж Вашингтон не се е смятал за американец, защото преди войната не е имало САЩ !? Тука говорим за личността.

Сега остава да си признаят че са Българи сърбоманu, и ги пускаме в ЕС

А ти кой беше че ще казваш кой може и кой не може да вшиза в Ес Бива бива комплекси избивате ама то вашето е жалко

Нещо не разбирам - някой се бил съгласил "да ни даде" Самуил. Ама тези хора в ред ли са?!?!?! Дори не разбирам идеята за съществувани на някаква комисия, която щяла да приеме"компромиси" за лица и събития от историята... Д.р Гълъбова, къде сте? Няма нужда от никаква комисия и никакво обсъждане на име по име. Просто се записва - РСМ след1945 год. поради стечение на обстоятелствата тръгва по път, различен от този на останалата част от българския народ и започва да се формира македонска нация. Всичко до този момент е история на българите. Дори и това принудително отцепване на част от народа е всъщност част от историята на българите. А за нацията - всъщност в Македония няма да се формира нация, тъй като албанският етнос отказва да участва. А без него няма как да стане.

А не бяхте ошешавени когатп боклука историк Божидар Димитров повтаряше как Турско робство е нямало и че Вазов и Ботев били лъжци…. Ама не ревете за една Македония КОЯТО ВПРОЧЕМ СПОРЕД ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ИСТОРИЦИ Е ГРЪЦКА

Според кои точно "световни историци" Македония е гръцка???? Кажи 3 имена! Антична Македония се е стремила към това да бъде призната като част от елинската култура, след това ида Рим, Източната римска империя, България, Османската империя, разделение между Сърбия-Гърция-България... Та кои историци и за кой период смятат, че Македония е Гръцка???? В рамките на османската империя населението на Македония се е самоопределяло като БЪЛГАРИ!!! Това е видно както от официални турски документи, така и от преведения референдум за пресъединяване към българската екзархия. Какво е ставало е началото на 20-ти век всички знаем- всички имаме баби и дядовци от този регион. Българските възстания срещу сръбската власт са извести и "световните историци" са единодушни за тях -възстания на българското население срещу сръбската власт!

"По-голямата" част от историческата наука е всъщност целия свят без Северна Македония.

Преговори ще почнат като впишат българите в конституцията си. А иначе нека си пробиват колко си искат.

А со бугарскиот фашистички окупатор, шо ке радимо???????????? Фашистите навсякъде са диваци и варвари ...... Ама у Македониjа шо ке радимо со нима????

Боже, до къде стигнахме, да търсим съгласие и признание от смрадливите македонци! Ами да си твърдят и фантазират колкото искат, и каквото искат. Те винаги ще си останат измислен народ!

Не е верно...Цар Самуил и Александър Велики са братя родени в македонско някъде около Прилеп...

А Октавиан Август е чист италианец:))

Нека се мислят за марсианци, какво трябва да ги разубеждаваме такива?

Няма да помогне

- Най-после у дома! - въздъхна Дядо Коледа, минавайки македонската граница!

Ако се погледнат западни учебници и историчеки карти, ще се види, че навсякъде се говори за България. Никъде няма държава Македония. Дори имаше и карта на която пише Българска империя. Ако се учи история в училищата, това трябва да е по книги на западни историци. Тук всичко е прекалено политизирано и не може да се има вяра на глупостите в учебниците.

Но все пак. Дали сме сигурни, че не грешим ние българите? И наистина да е имало такова македонско царство. А цар Самуил да е бил македонски цар?

Ми ако някой е фалшифицирал античните диказателста, може. Ама не вярвам всички да са фалшификат- все някой щеше да го е установил.

Не вярвам на макдоналдс.

Скоро не бяхте писали нищо за олигофрените от несъществуващата държава…

Дано ни тръгнат нещата с РСМ, и всичко да е наред. Дано дипломацията ни се бори за нас с цената на всичко. Иначе да се готвят и Сърбите, че и с тях имаме сметки да оправяме...

Срещу фактите и Боговете мълчат! Историята е една и тя е българска...

Какви са тези небивалици. Никакви отстъпки за тези примати. Същите са като укро дебилите в търсене на национална идентичност мразят народа към който принадлежат.

Би било хубаво да е истина стига да не последват опровержения и тълкувания от РСМ.

Господа,трябва някак по- меко да стигнем до някакво решение за да избием от главите на нашите юго-западни съседи това,което повече от 80 години им е втълпявано от велико-сръбските шовинисти,че не са българи. Общувах по силата на местоработата си години със сърби. Те сами са ми казвали под сурдинка,че македонците са българи. Но политиката ги накара да забравят майчиното си мляко и всички знаят сентенцията "Разделяй и владей".

Kalin

Не ви ли е срам да пишете такива глупости!Къв пробив?По двумислент текст на тая тема не съм чувал!Самуил е български цар на българска държава и е от български род и потекло!Столицата му поради ромейското нашествие е била в област Македония която винаги е била част от българското царство.Това го казват всички съвременници на това време като почнеш от ромеите и стигнеш до сърби унгарци венецианци генуезци и квито тогава са били около нас!

Македонската земя, Македонския народ, Македонската баница и Македонсгата наденица са съвършенни, защото са създадени от Александър Македонски още преди да създаде Бог и да го остави да твори света. Проблемът е в това че оставен след това да се оправя сам оня е успял да създаде българите и от тогава са се започнали всички проблеми...

Македония е част от укропия и е упаствала в изкопаването на зърно море

Не го вярвам, макетата са лъжци, шикалкавят нещо

Абе за идиоти ли ни вземате!!!!Къде в написано писем че е българин!!!!Че е български цар?Че родата и корените му са бългаски!Това е подигравка и никакъв пробив!

Траките в битката за Троя са били на страната на троянците. Макетата на коя страна са били?

Това не е пробив - това е клякане с нагъзеане... Освен това да не се спира с "препоръки", а с контрол.

Ден 1: Бог създал небесата и земята. Ден 2: Бог създава небето. Ден 3: Бог създава сухата земя. Ден 4: Бог създава всички звезди и небесни тела. Ден 5: Бог създава целия живот, който живее във водата. Ден 6: Бог създава всички същества, които живеят на сухата земя. Ден 7: Адам към Бог "кой е този под ябълковото дърво", а той му отговаря "този е македонец, беше си тук като дойдох".

Едно е ясно - на фироми да не се вярва за нищо.

То и в Испания са управлявали Бурбоните;;)

Не ми ясно, защо отричате ТЮРКСКИЯТ си произход. Такова племе, като „ПРАБЪЛГАРСКО“ няма. Племената, които мигрират от Алтайските планини, Хиндокуш и изобщо от Азия, към Балканите и Европа са Тюркски племена. По-късно, след като са се смесили с пруги по пътя на миграцията са се нарекли българи. Ако погледнете етимологията на думата „БУЛГАР“, на турски се пише „bulgar“, а в централна Азия „bulghar“ ще видите, че това на тюркски език означава смесваме. Такъв е коренът и на думата „булашък“, която се използва и в България, като диалектна от българите, в някои райони, като Североизточна България и означава смесена стара храна, с която предимно се хранят свинете. А турците в България използват същата дума за мръсни чинии.

Ха, ха тогава и италианците и северогърците са тюрки. Ние българите сме Арий, Тракия в миналото се е наричала Ария, всъщност тракия, тракийци е гръцкото наименование на БългАрия.

….

Днешните българи са потомци на много народи които са живели по днешните земи и са се смесили славяни, прабългари и траки а и генните анализи показват липса на туркски гени характерени за туркските народи. Тъй като славяните са били мнозинство затова и българския език спада към славянската езикова група с тази особеност че само при него има пълен и кратък член за предметите.

Това го пише в соцучебниците.

Абе, не сте ли на ясно че когато дадена партия дойде на власт първото нещо с което се заема е да редактира в своя полза историята. За пример мога да ви дам Хитлер.

Sofiaone

Леоне, ако можеш да ми обясниш вие как отричате чистокръвния си български произход, ще ми е много инересно. Никакви комунистически водевили и фантасмагории не могат да променят историята, ясна е на всички. Защо тази мъка? Ако не беше тъжно щеше да е комично - по-скоро индианците имат произход от Индия, отколкото соц пасквила за РСМ с произход от Александър Македонски, хааа хааааах аааааааааааааааааа

На макетата вяра да нямаш

Аз не разбирам. Ако Самуил е бг-цар с българска държава по онова време с център днешната Северна Македония, защо макетата твърдейки че не са българи, ще празнуват заедно с нас почитането на Самуил? Все едно ние да празнуваме рождения ден на Василий Българоубиец, защото по някое време по-голямата част на сегешна България е била завладяна от него и така е било около 180 години.

"Цар Самуил е владетел на голяма средновековна държава, която по-голямата част от съвременната историческа наука смята за Българско царство" Сиреч по-малката част, от съвременната историческа наука Не може да чете! В Солун имаше улица "Василий Българоубиец" до оня ден, за сега не знам. Западна България Василий нарича "Тема България", с уговорката, че тогава Западна Б-я е включвала днешна из. Сърбия, Косово, част, от Албания, Кутмичевица (РСМ) и днешна западна Б-я.

"КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА....."

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ като кауза за България отдавна е загубена!!! Не се хабете!!!

Смешен си! Живота е борба между истината и лъжата!

Бла, бла, бла.... Това македонците дали го знаят?!

От сайтът на конгреса на САЩ: https://www.congress.gov/117/bills/hres741/BILLS-117hres741ih.pdf По резолюция на конгреса в САЩ за македонската култура там, македонците са открили Америка 1492 година. И сигурно там са открили други северомакедонци. ;)

Ха, ха истината е че китайците са открили Америка преди испанската корона, ДНк на индианците го доказва както и писмени документи на техните мореплаватели.

Прочетете за доктор Пийт Джордж, който е писал статии, че е българин от Македония и го включват в този списък само няколко месеца след смърта му. Whereas Macedonian-American Dr. Peter T. George won three Olympic Medals for the United States in weightlifting, five world championships, and was the middleweight champion at the Pan-American Games, and later went on to become a doctor in oral medicine and pioneered treatments for obstructive sleep apnea;

Накрая компромисен вариант "Цар на Прамакедонското - Българско царство"

Одрин е бил български - един вид турците да празнуват 3ти март щот сега е на турска територия.

Религия и азбука сте взели от Гърция. 24 букви са гръцки. Всичките ви светци са с гръцки имена. Щото братята Кирил и Методий са мои синове.

Половината Свят ползва латиница като азбука, но никой не ползва латинския като език. Въпреки това всички знаят за "английска азбука", "немска азбука", "френска азбука" и т.н. Кирил и Методий, никой никога не е наричал "Българи". Дори децата в първи клас ги знаят като "Солунските братя", а самият Солун, НИКОГА не е бил под българско управление. Заслугите на Кирил и Методий са съвсем други!

Има надписи в църква в Курбиново, днешна РСМ, от 11 век, на които Кирил и Методий са наречени 'български учители' - didáskalos Voúlgaros.

Едно време даже не е имало Гърция, а Византия. А за предци на българите водят и пеласги, които били най-старото племе на Балканите. Освен за траките и другите.

Кирилицата е базирана на Глаголицата, азбуката създадена от св. Кирил и Методий, които са създали своята азбука на база гръцката, която пък е създадена на база финикийската и така в един момент ще стигнем до началото. Византия е по-стара христянска държава от Българската, нормално с приемане на христянството от тях, сме взели и светците, които почитат, много от източноправославните светците се почитат и в други направления на христянвството, а някои и в исляма. Днес в Белгия е национален празник - Голяма Богородица, както я наричаме в България. И това е нормално, никой нищо не краде или просто взима, има приемственост между близки народи или такива живели на една и съща територия, И е обидно към паметта на положилите труд и създали по-добра за определен народ писмена система, съобразена с езика му, независимо за чия азбука говорим, че просто са взели нечия азбуката, омаловажавайки труда им. И разбира се, че ще използват познатите дотогава знаци, няма да измислят без нужда, напълно нови такива, просто, за да са оригинални, това е по-скоро комплекс на нашето време...

ПачемуБреДжанъм ДъСъ Опитвате да “изчезвате” Коментари я, тавариш Сациалнъй ?! …та Казвам ! : —> Аман от Вашия ЖивотинскоПървосигнален Антисемитизъм, Колега ! …ЗемитеНи - по Традиция СА място на Нормално ВзаимоУважително съжителство между Християни, Мюсюлмани и Евреи ! - то Затова Сме ВходИзходът Европа-Азия ! …друг Е “въпросът” че виа “прехода” 1989-доДнес - Ясно#Кой Целево Осакати Профила на населениетоНи из ЗемитеНи ! - та Днес - Сме аха-аха Ливан 1976та !

гледах един стар филм за Спартак, западен при това, той е тракиец и той разказваше че отрасъл по днепър .... това някак си не вили навява мисълта че тракия и волжка България са били едно и също преди да се въведе политкоректната история която е модифицирана от великите сили доста преди коминтерна модифицирана е била включитлено от британското Географско Дружество или как му беше там името

Това е днешната новина, която идва директно от Драги Георгиев: https://www.youtube.com/watch?v=pswZHypZS88 Няма предложение за промяна на учебниците за Цар Самуил!

Много се извинявам, ама нямаше ли на разположение българска пишеща машина, че се наложи да ползвате сръбска при набирането на текста в графата "тук"... После... Усещам една така.... нека го кажа "студена тръпка".... "Промяна в историята за 5-ти клас"???? Културно -историческото наследство в региона на запад от Тракия??? МОЛЯ??? Що рече??? Бати Ви Александър в напъните си да го признаят за част от елинското културно общество е превзел половината Свят, Вие сега искате да се делите.... Така, "Днешните български земи" и "Териотирията на съвременна България" са термини, с които лично аз (без да ми пука какво пише в учебника, а ако ще на детето да му пишат и двойка по история) ще закърмя (а аз вече съм го и направил) моето дете, защото то има право и е длъжно да знае, че "територията на съвремнна България" е само част от територията, която българския народ е населявал през вековете! Тук ще си позволя да ползвам един израз от един филм пряко свъран с тематиката, а именно "Така казах и така ще бъде!". Накрая само да вметна, че историческите карти са КАРТИ! Те са такива , каквито са, и не само те, а и историята в цялост не могат (не трябва и не бива да позволяваме да случва) да се тълкуват съгласно каквито и да е друго освен исторически контексти!