Признаха Дерек Шовин за виновен и по 3-те обвинения за убийството на Джордж Флойд

Последваха изказвания и пожелания, митинги, задоволство, но и трезви оценки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чиста екзекуция си беше. Без значение цвета на кожата.

Началото на края

Ша има фисури

Полицаят расист си получи заслуженото. Ще гние в затвора поне 10г, че и повече. Нговите гнусари побратими-расисти нищо не могат да направят. Само леят помия по форумите. От сърце им пожелавам и тях да ги удушат без съд и присъда. Такава съдба най им приляга. Мама ви стара гнусни помияри.

къде се буташ със северноамерикнаноафриканските си глупости тук? тук негър не е (или не беше) мръсна дума, а робство е имало само на религиозен принцип. и то не срещу негри.

Преди 32 години завърших висшето си образование в бившия СССР. Жителите на всичките му републики имаха скрита ненавист към чернокожите, но тоталитарният режим ги възпираше да го изявяват публично. След войната в Афганистан много американски войници-ветерани от Виетнам помагаха на съветските си братя по съдба и това беше отразено в медиите. Нека сега полицаите от Русия и другите републики прояват солидарност с Дерек Шовин. Няма да повлияе на съда, но жестът ще бъде добър знак.

ЛЪЖЕШ. такива американски лизачи като теб не знаят, че дори националния поет на Русия - Пушкин, е квартеронец. И че в Русия има 3 негърски села - бежанци от кораби, водещи роби от Турция за УК.

Единствения начин да се предотвратят бунтове и грабежи беше да бъде осъден максимално. Три пъти за едно убийство, и съответно срокът на присъдата му вероятно ще бъде 40 + 20 + 10 години. Иначе в Минеаполис и на други места щяха да се повторят събитията от 1992 г. За незапознатите - тогава полицаи след преследване на магистралата арестуваха пиян и дрогиран чернокож на име Родни Кинг. На излизане от колата Родни се изхилил на полицаите и помахал на хеликоптера отгоре. Полицаите естествено побесняват и го пребиват от бой. Само че услужлив гражданин тайно ги снима с видеокамерата си. Съдът оправдава полицаите и тогава Л.А. пламва. Цяла седмица чернокожите разбиват, грабят и палят, 63-ма са убити, хиляди са ранени и загубите на бизнесите възлизат на над 1 милиард долара. Бунтове има и в Сан Франциско, Лас Вегас и Сиатъл. Накрая самият Кинг излиза по телевизията и призовава бунтовете да спрат. Полицаите ги съдят наново и ги осъждат на по 30 месеца затвор. Кмета на Л.А. предлага на Родни Кинг 200 хиляди долара обезщетение и платен колеж, Родни отказва и ги осъжда за 3.8 милиона. С парите прави рап лейбъл и се отдава на пиене и дрога. През 1995г. е осъден за това, че блъснал с кола жена си и лежи 3 месеца. 2003г. е арестуван отново за каране пиян, отново отказва да спре на полицаите и се блъска в къща. После започват участия в риалити предавания от клиники за наркозависими. 2009-та го обявяват за излекуван от наркотичната зависимост, 2012 е осъден за безотговорно каране и изтекла книжка. 2012-та го намират удавен в собствения му басейн, пиян и дрогиран. Да си спомним и за О Джей Симпсън, който през 1995г. беше оправдан за убийството на бялата си съпруга. В последствие един от чернокожите съдебни заседатели признава, че е гласувал да го оправдаят "напук на белите". Днешния герой Джордж Флой също е престъпник. Да, не е заслужавал да го убият, но сега полицаят ще бъде изкупителна жертва за да няма нови расови бунтове. Това е то, демокрацията.

Това не е демокрацията. Демокрацията е че мнозинството управлява и взима решения. И когато мнозинството нехае или е неуко от това се възползват всякакви видове "политически сили". Обама седнал да дава акъл, а колко години беше на власт ..........

"Разумни" коменрати като този пропускат факта, че никой не заслужава да умре като куче на улицата, задушен от полицейски ботуш. Ако някой е нарушил закона, да го съдят по правилата и да си получи присъдата ... а не да го душат като куче на улицата. Ако ще броим саморазправата за справедливост, от сега да хващаме за гушите. Мен ако ме питат, сума ти народ въобще не заслужава да живее. Добре че не ме питат.

Абе брато, не е заслужил ли? Те го рисуват с крилца като ангелче, а той сега се пържи в ада. Да не би начинът по който е умрял автоматично изтрива вредите, които е нанесъл на жертвите си? Хайде да не се лъжем, светът ще е по-добро място без Джордж Флойд. А ченгелът като е виновен да лежи, ето ти уин-уин ситуация.

умрял е от тройно количество смъртоносна доза дрога, която си я е наврял в задния двор!!!

Не знаят какво е утрепало тоя наркоман ама полицаят е виновен

Ако Шовин наистина бъде осъден, засега все още няма произнесена присъда, то той ще е поредният политически затворник в САЩ... Защото видеото демонстрирано от защитата му показва че Полицаят прилага техника която е законна, и на която е бил Обучен да прилага точно при такива обстоятелства, като на видеото ясно се вижда че натискът с коляно е върху рамото, а не върху гърлото, на Заподозреният. Ако черните расисти, наследници на терористите от "Черните пантери", не бяха обявили Флойд за свой герой, и не бяха използвали случая за политически натиск, делото щеше да си бъде криминално и Шовин едва ли щеше да бъде заплашен от такава присъда.

и освен законната хватка и лежането по корем на пътя с белезници на гърба и полицейския джип отгоре му.

https://www.youtube.com/watch?v=mb7zj5reJnc

Хайде вече да мирясат ....ШИМПАНЗЕТАТА .

За съжаление! Много сигании още ги чакат братята американци! А покрай техните тъмни, ще луднат всички останали тъмни! А ще си патят бледоликите!

Мисля, че е интересно да се знае, че от стотиците хиляди случаи на дискриминация годишно в Америка, федералната комисия ЕЕОС обявява в отчетите си за нейни произнасяния (решения, т.н. charge) по десетки хиляди годишно (за 2000 тодина например те са 79, важно е да се знае и отбележи, че достигането до такова решение е много тромав и труден процес, който не е по силите на всеки (свързан е с разходване на много време, средства, нерви, често и с лошо отношение, изолация, подигравки,... отмъщение под различни форми) Та от тези всичките случаи комисията отчита в статистиките си, че над 36 % са на расова основа! ( 32 % по полов признак, 8 % по национална принадлежност, ..., 3% по религиозен признак... и зашеметяващите 38 % ЗА ОТМЪЩЕНИЕ?!?!?!) Мисля, че това е много важно да се знае от цялото общество и да се анализира и дискутира, тук стоят и други важни проблеми като омразата, култивирането на страх и конфронтация, на пагубни настроения и атмосфера в микросредата и в обществото и последствията с дългосрочен ефект... Има интересно развитие по тази проблематика в Америка от встъпването на Байден на поста, вкл. на законодателно ниво в Конгреса.

Аз лично през живота съм бил упрекван и обвиняван в какво ли не - че съм бил много глупав, а подле - че съм бил много умен (и то и от едни и същи хора:)), че нищо не съм знаел и разбирал, и после че съм най-квалифицирания обиждам другите, че не знаят или правят глупости, които после аз трябва да оправям, за да може те да си запазят работата и някакво лице (и да продължат да ме плюят зад гърба ми), че съм бил твърдя прям и независим, че “много съм говорел и съм бил непочтителен - вкл. от доказани крадци и мошеници с власт и последваща техни самопризнания пред разследващи...) и вкл. че съм комунист, фашист, политически неблагонадежден и дори враг (от комунисти и милиционери, при социализма), после - че съм комунист и дори терорист (и разследван).- при капитализма:),... Но може би най-интересното и неочаквано, дори шокиращо за мен обвинение и упрек аз получих - като “леко” поредно “предупреждение”, и то на съвет на ръководството на фирмата, от “най-големият”, че ... трябва много да внимавам, защото може да ме обявят за ... расист;) Пред цялото ръководство!!! Признавам - успяха да ме изненадат! И да ме умълчат! За момент...:) А знаете ли пък кое бе най-забавното, и дори шокиращо? Че това дойде от човек и група хора, около които гравитираха (бяха много близки) пора, които дори и не криеха, че са расисти и някои от тях дори откровено са ми го казвали, признавали, но когато им го напомних ... те ми се обидиха и дълго не ми говореха:) Не че много ми пука(ше)... Трябва да ви кажа, че бе особено изживяване.. Да не знаеш да се смееш ли или да плачеш! Аз предпочетох първото!

Аз никъде не видях във видеото, че е арестуван, защото е черен. Привишаване на правомощия - да, но не и расизъм. Факт е, че криминалитетът в гетата, които са обитавани от чернокожи, е по-висок процент, не означава, че ги арестуват заради цвета на кожата им, а защото са криминални. Знае се, че при съпротива от арест се стреля, а после полицаите им били виновни и ги арестували, защото са черни, а не защото са криминални. Писна ми от политизираните им движения и глупости....Сега им трябва изкупителна жертва...

Арестуван? Искаш да кажеш убит? Май никога не си живяла в САЩ, нали?

Това е вярно! Това е така, прав си! Никъде от кадрите не се вижда или доказва, че е арестуван, защото е черен. (Може би с малкото уточнение. че ... навсякъде се вижда, че е черен:) ) Също така си прав, че преснъпленията в гетата са повече - и това е факт! Ами да погледнем тогава случая и кадрите игнорирайки въпроса за расана. Полицаят убива човек, като го задушава публично и умишлено, с мотива, че го обезопасява, след като е очевидно и доказано, ме е бил вече обезопасен и дори много пъти му се обръща внимание от свидетели, казва му се в прав текст, че го убива! Което се оказва, че не е прецедент при този, който има профила на психопат и това поставя въпросът и за отговорността на началниците и колегите му! За мен бе интересна тезата на защитата, която твърдеше, че е правил точно каквото е инструктиран и обучаван и по инструкциите, защото ако това бе прието от съда и журито, тогава изводите щяха да са много ... интересни!!! Тук всъщност излиза и въпросът за отговорността и на присъстващите му колеги, соито с действия или бездействие са съдействали за леталния изход! За адекватното приложение на сила, за трениран остана на полицаите,..., за криворазбраната “колегиалност” и традиционното прикриване на бабаити и дори престъпници с униформи и власт и системнато им прикриване и оправдаване и от колеги и началници. и от системата, ..., за рационалното разпределение и ползване на огромните средства за полицията, които би трябвало най-напред да се оптимизират, преди непрекъснато да се искат все повече и повече,...все въпроси, по които съм разговарял и с познати полицаи, и с началник на полицията, и то преди доста години. Тогава между другото им казах и това, че ще дойде това време тези проблеми да разбунят държавата, но че ще мине време и ще се плати висока цена. Когато един полицай извърши доказано престъпление, той престава да е полицай и е вече в качеството на престъпник в обществото. Особено неприятното е, когато имаме такива с рецидиви, които обаче не са били адекватно регистрирани и адресирани дълго време, а са били прикривани - това е най-важното тук според мен. Цветът на кожата сам по себе си не би трябвало да е от значение за извършеното престъпление, освен ако не е от омраза, и то точно по този признак!

Само за онези българи, които наистина се интересуват обективно от темата - знаете ли коя е федералната институция, на която са делегирани правомощията за разглеждане на случаите на дискриминация по законово признатите признаци? (знаете ли кои са тези признаци?)? Нарича се ЕЕОС - U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC). “ The U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) is responsible for enforcing federal laws that make it illegal to discriminate against a job applicant or an employee because of the person's race, color, religion, sex (including pregnancy, transgender status, and sexual orientation), national origin, age (40 or older), disability or genetic information...” Знаете ли кой е оглавяваше доскоро (избранА от Доналд Тръмп), и защо по предложение И НА РЕПУБЛИКАНЕЦ, и на ДЕМОКРАТ ЗАЕДНО!!!, бе внесен въпросът за отстраняването Й и за кардинални реформи в нея? Знаете ли за практиките там и статистиката на работата (случаите) в нея?

Един въпрос - може ли, според вас, един черен човек да е расист, в смисъл да поддържа (или прикрива, подкрепя - вкл. с действия или бездействие и мълчание, на (или без) думи и дела вкл. от страх...) расизмът срещу други черни?!? Знаете ли за такива примери? Какво име са дали черните на такива? Друг въпрос - има ли черни, които са с предварителни нагласи и убеждения против белите, че например щом си бял, значи непременно трябва да си расист?!? Трети въпрос - има ли хора и групи от хора, които имат интерес от култивиране и поддържане на конфронтация в обществото по някакъв признак, ад хок, вкл. расов? И от насаждан страх? Може ли човек да бъде заставен по някакъв начин - вкл. по принуда, или за да пасне в някаква среда, вкл. по исономически причини, да се изявява като расист или да толерира подобна дискриминация? Може ли бял човек да е дискриминиран като черен? ... Знаете ли конкретни примери?

FFF

Това какво са? Материали от курс по социална справедливост и феминизъм от някой либерален западен университет ли? Или листовки от някакво НПО? Ще ни изпитваш ли? Или ще си го отчетеш като работа по някой грант?

Не, увод - 101, тест за наличие на някакви белези на сиво вещество в категория хора, които май ще ме направят зорлем расист - към тях!

И за какъв феминизъм говориш, бе “черен”!

Проявленията на расизъм и дискриминация в обществото са следствие и рефлекция на начин на мислене и възприятие на света и околните НАЙ-НАПРЕД, както и на съчетание на интелект и личностни характеристики, но В ОПРЕДЕЛЕНА обществена (и ЗАКОНОВА) среда, обичаи и традиции! Какво по същество представлява дискриминацията, в частност расовата? Ами НЕОБХОДИМОСТТА у определен индивид, или група от индивиди, да налагат (само)съзнанието и тезата, че те по някакъв начин, на базата на някакъв признак - вкл. расов, но може и да е възрастов, етничен (дори и етичен), религиозен, полов,..., че те превъзхождат друга определена по този признак група хора! Това е, простичко казано! Тоест, определени хора и групи от хора ИМАТ голяма необходимост да внушават и поддържат усещането си за някаква полезност, изключителност и превъзходство АПРИОРИ, (само) базирани на някакъв НЕЗАВИСЕЩ нито от тях, нито от други признак, какъвто е расата в случая! В най-крайните проявления може да се говори за психопати и социопати.. От друга страна неравенството е факт, вкл. поради уникалната природа на всеки човек (група от хора), които обаче притежават и общи черти и характеристики и в законовата държава трябва да живеят заедно, под определени общоприети правила и норми! Да го кажа другояче - хората масово са глупави и неуки - не само в България, инертни и подаващи се на лъжи и манипулации, м много от тях има и насаден и култивиран СТРАХ и боязън, често АНОНИМЕН, от различни неща и причини, някои от които са и СИСТЕМНИ, тоест налагани о поддържани от системата, от държавата и институциите й, най-вече НО НЕ САМО!!! оторизираните, т.н. репресивни органи и институции! Да попитам - аз ако реша, че с идиоти и простаци, тъпанари и невежи не мога о няма да се занимавам и да общувам - да кажем, че мога да си го позволя, и изисквам това от мои близки и приятели, ако гледам на такива - вкл. в този форум - като на втора или трето категория хора и например не смятам, че тези и такива трябва да гласуват на избори и гласът им да има същата тежест като моя - това дискриминация ли е?

FFF

Ти четеш ли каквото пишеш? Хем вярата, че една група превъзхожда друга е расизъм и признак за някакви комплекси, хем групите са различни! Можеш ли да обясниш как групите са различни, но абсолютно равни по качества?

Явно не разбираш основни неща и понятия!! Ако аз заявя, че ти си прост и неук, и на това основание направя извода, че си по-ниска категория, че аз очевидно те превъзхождам (и мога да го докажа) по ТОЗИ ПРИЗНАК! (а да кажем и възможно по други...)и затова не би трябвало да имаш същите права като мен, и не трябва да бъдем възприемани с теб като равни, това дискриминация (и расизъм) ли е, или не? При това положение правилно ли е и моят глас - на избори, в обществото, да тежи колкото твоя? И ако това е така - това не е ли вид дискриминация - но този път към мен, а? Или стана непосилно сложно да схванеш какво те питам:)

FFF

Аман бе! Черните, бедните, мангалите не отговарят за действията си. Те са невинни жертви на системата. Те убиват, изнасилват, пият, друсат, грабят, крадат защото системата ги подтиска. Ако само не ги подтискаше, те щяха да са квантови физици и мозъчни хирурзи. Хайде обяснете ми как някои черни в САЩ могат да завършат най-престижните университети, дори да не са от богати семейства (със стипендии), да имат бизнеси, да са милионери и милиардери от шоубизнес, да са полицаи, съдии, прокурори, дори президенти, генерали и прочие, но да има СИСТЕМЕН РАСИЗЪМ (нео-марксистки термин, който не значи нищо конкретно и затова е толкова удобен), който възпира черните да се издигнат до своите невъобразими висоти.

Черни в Америка са 37.144 милиона, или 12.1 % (една десета) от населението и 34% (една трета) от изтърпяващите присъди в затворите в страната! Запознай се с фактите, щом искаш да ги коментираш!

FFF

И това какво доказва? Че черните правят повече престъпления, което и аз самият го писах по-долу.

Това само по себе си нищо не доказва, а показва! Просто(и) ФАКТИ! Изводите всеки сам си ги прани! Ако може! Ако има с какво...

показват се очевидни факти. доказват се неочевидни факти. а фактите са си факти.

ПИШЕ СЕ НЕГЪР !!!

Действителен случай. Подпрян стоя на рецепцията, на един хотел и ставам свидетел на разговор. Черен се опитва, да се качи в хотела без да е гост. За целта му трябва карта за асансьора. Няма как да му даде рецепциониста. 10 минути черният се мъчи да го убеди. Накрая , използва козът расизъм. Каза на клерка, че е расист. И аз и клерка очите ни стаха на палачинки. Той беше азиатец.

Най ме кефи негоро с белите крила

Чудя се едно: Защо тези, като има дискриминация, се навират при белите и търсят признание. Да отиват в Африка!

Е–е–е, ако трябва всеки да отиде откъдето е дошъл, то всички ще трябва да се съберем в екваториалните гори на централна Африка, откъдето преди два милиона години е плъзнала цивилизацията. Проблемът е дали ще искаме да се озовем с определени индивиди на едно и също дърво или недай Боже на един и същи клон. Лично аз Тръмп не го ща! Да се премести другаде! Това дърво си е мое!

Продължавай да се чудиш, щом толкова ти е акълът! Но опитай да проумееш поне едно днес и тук - че дискриминацията е ФАКТ, независимо дали я признаваш и оправдаваш или не, и тя НЕ Е САМО ПО РАСОВ ПРИЗНК!!! Поне това се опитай да вденеш - не е толкова сложно, мисля!

Забележете какво казва американският президент Байден, както и вицето ме Харис - те говорят за СИСТЕМЕН расизъм, за СИСТЕМНА (расова) ДИСКРИМИНАЦИЯ!!! “ След решението президентът Байдън заяви, че трябва да се продължи напред в борбата срещу СИСТЕМНИЯ РАСИЗЪМ!!!. Според практиката в Минесота, Шовин може да бъде осъден на 12 години и половина затвор. Прокурорите обаче могат да поискат присъда до 40 години лишаване от свобода, ако съдията реши, че има утежняващи вината обстоятелства. При ареста в Минеаполис Шовин натиска в продължение на 9 минути с коляно врата на Флойд, който е проснат по корем и със закопчани с белезници ръце зад гърба. Неговата агония, заснета на видео от минувачи, шокира света и предизвика масови протести срещу расизма и полицейското насилие, станали част от движението "Животът на чернокожите има значение". Шовин не се призна за виновен по трите точки на обвинението - а именно непредумишлено убийство втора степен, свързано с умишлено причиняване на телесна повреда, непредумишлено убийство трета степен, свързано с действия, причиняващи явна вреда на околните, и неволно причиняване на смърт поради престъпна небрежност. Американският президент Джо Байдън заяви, че признаването на бившия полицай Дерек Шовин за виновен за убийството на Джордж Флойд "може да бъде гигантска стъпка напред" за нацията в борбата срещу СИСТЕМНИЯ РАСИЗЪМ!!!!!, съобщи Асошиейтед прес...” Друг особено важен голям проблем, който поставят е за СТРАХА, и в контекста на горното - за СИСТЕМНИЯ страх, култивиран и поддържан от СИСТЕМАТА! В тази връзка, така погледнато, на съд бе не само и просто полицаят, причинил смъртта на Флойд, но и СИСТЕМАТА!!! Това е най-важното, което ще се запомни от това дело за убийството на Флойд!

До животно не можеш да ме накараш, да харесвам негативите. Държат се сякаш са открили парната машина, самолета и компютъра. Отврат са.

Оказване съпротива при арест. Ха ха ха ха. Манго, ако си беше стоял мирно, щяха да си го арестуват спокойно.

Това, което е най-важното, според мен, при моето уважение и съчувствие към близките и приятелите на убития, е че от най-високо ниво в държавата идва признанието, изявлението на американския президент за големия проблем не само за расизма и дискриминацията, но за СИСТЕМНИТЕ такива!!!

Тази цялата диващина в този форум направо ме убива. Уж напредалите бели съфорумци се държат и гаврят с хората и се подиграват като неандерталци. Може би съмите те са такива, каквито твърдят, че са хората, които те така презират.

Простете, че наранихме нежните ти педалски чувства, дай на приятелчето ти негърче да те опъне пак за успокоение

Твоето изказване е “right on the money”! Не звучи добре, но от изказванията на такива, които визираш аз започвам да се питам дали тези не ме правят “расист” - към тях и техни себеподобни!

точно този другар Джо налага чрез медиите термина "системен расизъм" за да оправдае толерирането на черните, защото му трябват гласовете им и не го интересува че е за сметка на белите републиканци, които и без това не гласуват за него. Хрантутиш една група за сметка на белите работещи и си векуваш.Точно затова на либерастите им е добре да разделят обществото по разни групи и да ги настройват едни други. Все повече ще отхвърлят черните и все повече те ще гласуват за "Джо," което точно им трябва на демократите.

Абе хора вие сте ненормални. Какво уважение и съчувствие към роднините и приятелите на един бандит??? Хайде родата му не може да си го избира, ама приятелите му какви мислите, че са? Ами пак боклуци като него, да не мислите, че са библиотекари, бачкатори, пекари? „Съчувствие“... Като братвчеда на Майстора, от чиято къща откраднаха картините, вика за крадците „Аз чак ги съжалих“. Те изродите се пукаха от яд пред репортерите, че ако знаели колко струват картините можели да вземат много повече, а така поръчителят им дал 3-4 000 лева... Той малоумникът ги съжалява...

Но защо всякакви политически и неолиберални ,еврогейски ,юдомасонски лумпени ,и дегенерати се търкаляха на колене на масови мероприятия ,като знак за почит ,към един закоравял престъпник ,какъвто е Джордж Флойд.Ама ,че паплач

Ами по много и все очевадни за всеки нормален човек причини! Първо - защото дали някой е престъпник или не се решава в съда, поне в цивилизованата държава! Второ - защото защото за всяко престъпление има и трябва да има АДЕКВАТНО на престъплението наказание! Трето - защото полицията или някой друг, вкл. троловете НЕ отсъждат кой и доколко е виновен и НЕ изпълняват наказанията - има закони, които трябва да се спазват, дори и от полицията и властимащите и органите на реда, всъщност най-вече от тях! Четвърто - защото очевидно има голям проблем, който много дълго време не е адресиран и решен от съответните органи и институции в държавата, пренебрегван е, и затова сега на най-високо ниво се визира - за СИСТЕМНАТА дискриминация, в случая на расова основа! И т.н...

Да си лежи в килията и да си спомня за последните моменти в живота си когато можеше да вземе правилно решение, но той избра да зяпа камерата нагло и да натиска врата на човека с коляно.

Така е, раздал е справедливост, ама не за това му се плаща. Плаща му се да арестува. Сега ще си понесе последствията.

Не, не е раздал справедливост, а само престъпост. Полицаят е чист убиец. Справедливост се раздава само в съда!

Престъпление извършено срещу престъпник си е справедливо както и да го погледнеш. Вярно, не е законно, но да би мирно седяло, не би чудо видяло. Не му ли се вика карма на това?

Поредното доказателство , че сащ-исаните вече са в пълна агония. Осъждат полицай само защото е с бял цвят на кожата, пълен расизъм. Негърът е долнопробен престърпник, убиец и се е надрусал до смърт...Ей тия сащ-исани мърши погазват човешките права на белите хора, появи се новия куклус-клан. И същите тия еврейски мърши си позволяват да пишат докрлади срещу България за нарушаване правата на човека. Ай сиктир бе...

29 милиона долара, ще плати щата на наследниците. Ха ха ха ха!

По американските закони това е дори сравнително малка сума. От държавата са се спазарили тънко, защото при едно дело можеше много повече да ги одерат.

21-ви век: когато рисуваме престъпниците като ангели!

Никой не рисува никого. В една цивилизована държава си има правила и норми. Има си престъпления, има си и наказания, които се налагад след спазването на определен законов ред и процедури! Убийството на човек, без значение какъв е той, си е престъпление, което според обстоятелствата в този случай ще доведе до налазание от порядъка на 20 години. Който не го разбира това е по-голям дивак и от най-дивата нечовекоподобна маймуна! Но пардон, тори и животните не убиват без причина!

Явно си много запознат с убийствата и си наясно с присъдите - та я погледни пак колко е в цивилизования свят присъдата за непредумишлено убийство, каквото в случая е налице. После пак разправяй кой е цивилизован и кой примат.

Не ме разсмивай бе резак...сащ-исаните нито са цивилизована, демократична , а за правова държава да не говорим. И този процес го доказа. Полицаят си върши работата и арестува надрусан до смърт престъпник. Полицаят трябва да бъде награден, за добре свършена работата. А негрите наркодилъри в затвора...Ясно ли ти е ???

Ама те не са го убили без причина. Тя причината е ясна - убили са го защото е непоправим боклук. Да, аз да бях нямаше да го убия, ама щото не ми се лежи, а не щото ми е жал за него. Чудя се и ти какво го жалиш. Та САЩ убиват невинни по цял свят, ама заради един престъпник стана изведнъж голям проблем. Намирам за много иронично когато престъпник умре като жертва на престъпление.

До Абе фики. Аз никого не жаля. Нито жертвата нито убиеца са светци. Жал ми е само за диващината и интелектуалната изостаналост на съфорумците тук. Опитвам се на им налея малко цивилизованост в главата, но явно съм случил на бездънна яма.

"Да беше мирно седяло, не би чудо видяло!"

абе фики, какво ще кажеш за застреляната бяла 'изселничка' в Турция? Какво се мяташ на амбразурата за някакви си негри жерти на някакво си робство някъде на гъза на географията за някакви си 100тина години.

Значи, ако бял полицай убие чернокож престъпник (или е набеден, че е убил такъв, както е в случая), той (или тя) бива уволнен, арестуван, оплют от американските медии, и осъден от американски съд на максимално възможна тежка присъда! От друга страна, ако чернокож полицай застреля мирно протестираща невъоръжена бяла жена (както стана в сградата на американският конгрес), той не само че не е арестуван, но дори не се знае името му (т.е. властите го прикриват), а "обективните" американски медии се опитват да оплюват жертвата (която не само че не е била престъпник, но е била военнослужеща от американската армия)! Ето такава е ситуацията в "свободните и демократични" САЩ в момента!

Изял си е стоката негъра-дилър и го правят светец за това?!!!?

От четиримата полицаи участници в инцидента само двама са бели. Един е с Лаоски произход и един е черен. Ама това пречи на БЛМ да си играят расистката карта и затова винаги услужливо се пропуска.

Нищо (и това по-конкретно) не се пропуска. Ти явно не разбираш за какво точно става въпрос или не искаш да разбереш и тролиш...Прочети пак за какво става дума и се опитай да вденеш. Затова само ще ти задам един прост - може ли според теб да е расист или да учавства или съучавства с действия или бездействие в ... насилие срещу черен (черни), в расова дискриминация, и то срещу черни? Впрочем отговорът за непредубедения и обективния е ясен, и дори си има термин за такива... В по-широк план - расовата дискриминация е само един от познатите и признати преследвани от закона (а има и други) видове дискриминация, така че ако наистина те интересува темата не е зле да попрочетеш повечко по темата. Впрочем значението на това дело далеч надхвърля конкретното престъпление за убийство, затова то е наблюдавано от над 1 милиард хора от целия свят, то поставя въпросът за СИСТЕМНАТА расова дискриминация.

Флойд е мъртъв защото беше отрепка, а не защото е черен. Е това е, което ти не разбираш. То затова и Дензел е звезда - щото е артист, а не човешки отпадък. Затова и Нийл де Граси е физик, защото е изял учебника с кориците. А Флойд е наблягал на дрожката и престъпленията и е намерил логичния си край. Това е рискът на "професията", live by the sword - die by the sword. Това не го ли пеят в госпълите като ходят на църква?

Точно един педал, който лапа на черни и има 3 ника - Metallica, Фикрет и МИГ-29

М да, съществата, които нямат аргументи, започват да обиждат гнусно. Жалка картинка.

Въпреки че "Джентълменът не познава простаци!", плахо да вметна, че "МиГ" е абревиатура, (Ако изобщо знаете какво е абревиатура!), на две фамилни имена на руски авиоконструктори – Микоян и Гуревич, ( Ударението е на "е"!). Та правилното изписване е "МиГ". Ремарката е незначителна или както биха казали руснаците "плёвая". Какво да се прави – произход! Както е възкликнал нявга съидейника на Джон Уиклиф: "Sancta simplicitas". Все пак, за разлика от Ян Хус, когото са изгорили жив, Уклиф е бил късметлия, щото само са ексхумирали останките му, след което са ги изгорили. Бъдете жив и здрав! Образовайте и възпитавайте децата си по–добре, отколкото са го направили някога Вашите родители.

Да уточня само. Обичам черните момчета да ми го завират отзад по двама. После го поемам орално и гълтам всичко.

Защо крадеш никове? Нямяш капацитет да си измислиш свои?

Тренд, братле, какво да го правиш

Тоя наркодилър флойд изрисуван, като ангелче! Вие у ред ли сте бе?!?

Престъпник лежал в затвора, обир със смъртоносно оръжие... за тях си е ангел. Как да ги вземе насериозно?

Черен сенегалец, имигрант в Америка от 6 години иска репарации от бял италианец, имигрант от 11 години пак в Америка. Спрингфиелд, Чикаго, Илинойс

Браво, ще живеем в един по-справедлив свят! Време е англо-саксонските престъпници да платят кръвен данък за престъпления срещу човечеството извършвани систематично по всички региони на света в това число на Балканите.

Или се шегуваш?

Ако трябва да сме коректни ,тази светиня на демократичните ,неолибералисти-Джордж Флойд е престъпник с голям брой престъпления от всякакъв вид. Но са съжаление юдомасонските манипулации го изкарват светец. Подготвят горките нещастници , да наблюдават как ще го канонизират за светец. Всякакви политически и неолиберални лумпени и дегенерати се търкаляха на колене на масови мероприятия. В България има също такива добре финансирани организации ,които системно , последователно и целенасочено под различни форми провеждат антибългарски мероприятия и политики. В челните редици се очертават "Америка ЗАД България", "ЗАТворено общество и флагмана БХК ,с онзи плазмодий Красимир Кънев. Това не са единствените представители ,тук на хранителната копанка са още и разните "Институти" по демокрация, пазарна икономика ,евроатлантическо бъдеще и ред други предатели

Като е бил престъпник да са го осъдили за престъпленията, които извършил според установения от закона ред и начин. Не да го екзекутират като животно на пътя.

Осъжаждан е многократно ,лежал е в затвора ,разпространявал е наркотици,грабежи, кражби и т.н..И никой не го е екзекутирал ,а е нещастен случай , при който той оказва съпротива при задържане и който се преекспонира от неолибералните ,и юдомасонски организации.

Установения от закона ред е да бъде арестуван и ако оказва съпротива да бъде приложена физическа сила. Тва че се е надрусал и е пукнал си е негов проблем.

Доста сериозни проблеми имат. Дори и да вкарат повече черни и латиноси в полицията, най-много новите цветнокожи полицаи да започнат да стрелят директно от патрулката, изобщо няма да се и опитват да слагат белезници.

Проблемите са с афроамериканците – "Вековната злоба на роба в своя пурпурен гняв величав". Цялото немеханизирано селско стопанство се крепи на нелегалните и нископлатени мексиканци. По полята на Калифорния могат да се видат стотици такива, превили гърбовe и с глави, увити с шарени кърпи като палестинци. (Слънцето в Калифорния е жестоко, дори когато е студено!) Негрите не искат да работят, а разчитат на регулярни, безвъздмезни помощи.

Lapsus calami (клавиатурами): "безвъзмездна"

промиват мозъци, ... в действителност затворите са препълнени с тиганакис 80% и кусор, ...

не я очакват добри дни Америка

Това всъщност доказва за пореден път, че американското правосъдие е мъртво! Според аутопсията чернокожият е починал от свръхдоза наркотици (имал е в кръвта фентанил в доза 3 пъти по голяма от смъртоносната, а също следи от други два наркотика), а видеозаписите показват, че още преди да бъде арестуван, той се е оплаквал от недостиг на въздух, че му е лошо, и че иска да легне на земята. Абсурдно е да се смята, че ако полицаите са решили да убият този чернокож, те ще го правят след като го арестуват, пред камери и микрофони (всяка полицейска кола в САЩ е снабдена с такива), и на всичкото отгоре ще повикат линейка! Също така само идиоти могат да смятат, че човек може да бъде задушен, като го натискат отзад по врата! Трахеята, през която минава въздух за белите дробове, се намира отпред на гърлото, а отзад на врата е гръбначният стълб! Полицаят е сложил въпросният чернокож на земята по корем, така че ако повърне (което май често се случва на прекалилите с наркотици) да не се задуши, а го притискал по врата, за да не се движи да не нарани себе си или някой от полицаите! В случая обаче ако съда (или съдебните заседатели) оправдаят полицая, доста вероятно чернокожите бандити от BLM ще запалят къщите им, а и вероятно ще ги убият, без полицията да може да ги защити! Отделно ще има масови бунтове на черни в големите американски градове, които властите биха искали да избегнат! Така че този "съдебен процес" си е чисто линчуване на полицая, или принасянето му в жертва от американските управници, за да бъдат задоволени чернокожите! Проблемът е, че отсега нататък полицаите още по малко биха се намесвали срещу чернокожи престъпници, а от това престъпленията на чернокожите срещу белите ще се увеличат значително! Така че САЩ вървят уверено към гражданска (междурасова) война, и разпад!

М да, имаше справедлив процес по най-демократичните правила, имаше съдебни експертизи, прокурори, защитници и жури, но само ти видя нещата под друг ъгъл. Браво. Да не си Нострадамус?

Прочети пак, какво каза човекът, ама тоя път ПО-ВНИМАТЕЛНО. Никой съдия не би посмял да НЕ осъди полицая - черните ще го линчуват заедно със семейството му.

Либераст,веган,блм,антиваксър, педал ?

айде бе, точно това липсваше, ти на какво си бил,нещо гледал ли си изобщо,да тъ в либерасткия цървул. Хубавото,е че света след Тръмп прогледна и разбра какво е либерастията на демократите, и когато имаме по-осъзнати хора нещата ще си дойдат на мястото.

For violent crime by race in 2019, 59.1% of those arrested were White, 36.4% were Black, 2.3% were American Indian or Alaska Native, 1.6% were Asian, and 0.6% were Native Hawaiian or Other Pacific Islander. Това за тежки престъпления. For persons arrested for homicide in 2019, 45.8% were White, 51.2% were Black, - Това за убийство. Черните са 15% от населението и извършват също толкова убийства като белите (75%). Какво повече има да се говори, бандити са си и това е.

До АМИ. В Америка съдиите не съдят! Те следят само за спазване процесуалнито право и определят наказанието, ако Журито, което в случая е анинимно, определи подсъдимия като виновен.

До Ха ха ха: Само глупците се смеят на числа нерефлектирайки ги. Чети ми по-долните коментари по темата и се образовай.

Златни думи !

нищо няма да палят и трошат ако има държава, ама тя точно либерастката държава ги толерира.

Ще отмъстят за светия негър. Да дадем кураж на другите фалшификатори, крадци, грабежари, изнасилвачи. Да се свети името им и да си напазаруват за без пари каквото им трябва.

Не намесвам политиката и отношението ми към Русия, но преди месец Лавров, правилно се обърна към Америка, че преиграват с расизма ! И не само там ! В западна Европа се очертава същото ! Просто Бляк лайф метар, като лавина ще унищожи човечеството и бялата раса ! За политическите си игри, правителствата са готови на всякакви унижения с цел победа на избори ! Имаме си и наш пример - България и циганите ! Положението е неспасяемо !

Предполагам ,че повечето нормални хора ,които не са приспивани и упоявани от еврогейските ,неолиберални, и демократични мантри ,забелязват как постепенно, и последователно в различни български телевизионни програми ,биват презинтирани негри, и цигани. Е, очаквайте ,това явление да набира скорост , все едно в България има огромно количество негра.Може пък това да е някаква прелюдия ,към пренасочването на навлеците от Централна Африка към България в един леко по-далечен период, а вече упоеното население да ги приеме като "Свои братя"

малко ли са ти ромите, ако си спомняш Хилари с кой единствено се срещна при идването и в БГ за няколко часа, ще се сетиш какво и с кого готвят за БГ.

една позната беше сервитьорка в щатите и нацелила събор на черни рокери (не знаех че има такива , но явно има) , връщали са по 4,5 пъти бирата (един път била топла, втори път пускат някакъв боклук в бутилката, за останалите пъти не ми стига вече фантазия) . с храната същата работа, като накрая задължително са плюли в чиниите . тая позната доста си промени мнението за черните

В щатите е практика сервитьорите да ти плюят незабелязано в чинията, преди да ти я сервират, ако усетят пренебрежително отношение или демонстрирано недоволство, което е предпоставка за отсъствие на общоприетия бакшиш от 10%.

Щом в САЩ вече няма правосъдие, значи е време да се разделим с тях! Чернилколандия не ни трябва.

На шлеповете и в Либерия.

Абе и белите се надяват да тръгнете на работа и да спрете да нарушавате законите, ама надали ще доживеят. Поне ако можеше да не оказвате съпротива при арест ама и за толкова не ви стига мозъка.

Драги, погледни историята - Най-големите робовладелци в Африка са били чернокожи! За тези негри, другите - са стока и пари!

Нямам извори за твоите твърдения. Но дори и да е така. Американците претендират, че са развита цивилизована държава, но тя е основана на примитивни, използвачески и избиващи действия, които наблюдаваме и до днес.

Най–големи робовладелци са били римляните!

Taka e, белите не са влизали навътре в континентална африка, купували са робите от пристанищата от местни черни робовладелци. А и броя на робите, пратени в Америка е нищожен, в сравнение с този на изнесените в близкия изток, дето се е точило с векове. Ама арабелите дали днес някой ги кара да се срамуват за нещо?

А дали ".. милиони живеят в страх, че следващото им преминаване през гетото на чернокожите може да им бъде последно"?