Спешните отделения няма да могат да се приватизират

Спешните отделения няма да могат да се приватизират, а в приватизираните болници ще се запази лечебната дейност.

Обратно в новината

Коментари - Спешните отделения няма да могат да се приватизират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Частни болници, инвеститори да не сключват договор с НОЗК. Има си застрахователи наши и чужди. НЗОК е солидарна. Край. Същото с частни училища, университети. Нито една стотинка от общия казан. Казах. Да ви се не знае и деформаторчета недорасли. Вярно е че по списък от бункера в Лозенец сте дадени на бб, но малко ви остава лакоми дебилчета.

Все пак не зная друга държава която да си " приватизира" болниците ??? Дайте пример.. Трябва мислене, това не е градина...или поле...Ден по ден все нови идеи и нарадно мъка докато ги спрат. Как им главите раждат тези идеи.

Мисля, че 100 частни болници са достатъчни, а държавните са на народа, правени с негови пари и да се приватизират след референдум, а който не управлява добре болницата и краде да се маха.

То и Кремиковци беше праввен с народни пари,пък...

Що бе, Ваньо, ща бе, Пешо? Приватизирайте и спешната помощ. Може би е време да приватизирате и Калфиновото министерство и раздаването на пенсии и помощи? За какво са ни държавни чиновници, на които плащам заплатите с по-голяма стойност, от колкото получавам аз? Тогава ще цъфнем и вържем. За какво ни е държава и управленци?

ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ В НЕРАВНА БОРБА!

След болниците ще приватизират училищата! Ще вдигнат на цената на тока до 40 ст. Ще продължат да ни вземат жилищата, докато не намалеят до поне 50% собствениците на жилища! КРАДАТ НИ ОВЦЕ!

Възставайте бе овце! След време ще умираме, защото няма да има с какво да си платим в частната болница! Съсипват ни живота - стига сме бляли!

"...ще могат да се приватизират отделни отделения от различни инвеститори." Нали щяхте да обединявате, господа от МЗ? Задлъжняването на болниците бе планирано за да бъдат взети на безценица от доставчиците на лекарства и консумативи. Какво ли ще ни обясни по въпроса г-н Костов от Лабораторията?

отдавна са продадени в България! Някой да има оплакване от бирата?

няма проблем да се преватизират и трябва да се преватизират от способни бизнесмени.иначе те и сега са преватизирани от олигарси като например областната болница на ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ИЗПЪЛНИТИЛЕН ДИРЕКТОР НАЗНАЧЕН ОТ КВОТАТА НА ДПС УДОБЕН И ЗАПАЗЕН ОТ ПСЕВДОРЕФОРМАТОРИТЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ ПЪРВАТА МУ РАБОТА КАТО ГО НАЗНАЧИХА ДПС И ХАДЖИХАСАН БЕШЕ ДА МАХНЕ ТАБЕЛИТЕ ВЪЗХВАЛЯВАЩИ ПРОЕКТИТЕ НА ГЕРБ И ЛИЧНО ОТКРИТИТЕ ОТ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ СТРУКТУРИ;ТА ТОЗ ФЕС ОЩЕ Е НА ВЛАСТ КОЛИ БЕСИ И УПРАВЛЯВА СЯКЪШ Е НА БАЩА МУ БОЛНИЦАТА И ДЪЛГЪТ И ВЕЧЕ Е НЯКОЛКО МИЛИОНА.А МЕЖДУ ДРУГОТО ЮНАКЪТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА МОБАЛ В ТЪРНОВО НАЗНАЧЕН ОТ ДПС ПРИ ОРЕШАРСКИ В МОМЕНТА СПРЯТА ЧАСТНАТА СИ ХЕМОДИАЛИЗА А ДЪЛГОВЕТЕ НА ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА РАСТАТ ЛИ РАСТАТ.

няма проблем да се преватизират и трябва да се преватизират от способни бизнесмени.иначе те и сега са преватизирани от олигарси като например областната болница на ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ИЗПЪЛНИТИЛЕН ДИРЕКТОР НАЗНАЧЕН ОТ КВОТАТА НА ДПС УДОБЕН И ЗАПАЗЕН ОТ ПСЕВДОРЕФОРМАТОРИТЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ ПЪРВАТА МУ РАБОТА КАТО ГО НАЗНАЧИХА ДПС И ХАДЖИХАСАН БЕШЕ ДА МАХНЕ ТАБЕЛИТЕ ВЪЗХВАЛЯВАЩИ ПРОЕКТИТЕ НА ГЕРБ И ЛИЧНО ОТКРИТИТЕ ОТ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ СТРУКТУРИ;ТА ТОЗ ФЕС ОЩЕ Е НА ВЛАСТ КОЛИ БЕСИ И УПРАВЛЯВА СЯКЪШ Е НА БАЩА МУ БОЛНИЦАТА И ДЪЛГЪТ И ВЕЧЕ Е НЯКОЛКО МИЛИОНА.

научи се да пишеш правилно , пък после пилей си злобата , колкото искаш - за твоя сметка е !

da se prodadat vsi4ki bolnici ili da se zakriqt -ministrstvoto da stane MINISTERSTVO NA TARGOVIQ SAS ZDRZVETO tozi t.n. narod ne zaslujava ni6to dobro

Ей, хора, не разбрахте ли, че медицината е като стоматологията и фармацията? Всичко трябва да е частно и да се заплаща! А, пациентите трябва да си плащат като при зъболекар или при аптекатар. Искам да ги видя тогава и стоматолозите, и фармацефтите как ще се озъбят като закъсат за съответната медицинака услуга. Нямаш ли пари, стой си в къщи! Здравеопазването е доста скъпо удоволствие. Лекар, който в момента не получава най-малко 5000 евро в България, да се омита от там, докато хората не осъзнаят накъде трябва да вървят промените. Лекарите и адвокатите навсякъде по света са най-богатите хора. Лумпените в България трябва да забравят за комунистическите идиотии вече. Медицината е най-скъпото и най-трудното образование. Иначе, самолечение, билки, Димков и пр. Колеги, напуснете тази бандитско-мафиотска страна! Светът е голям и надежда дебне отвсякъде!

Разбойническо-мафиотска държава (РМД) за доразграбване на каквото е останало обществено . ''Велик'' народ сме щом свалиха по десет кожи от гърба ни , изтръгнаха и последната стотинка от джоба ни и ние дума не отронихме.

шарко а ти ще се лекуваш в частна болница с народни вноски нали бе брутее?

Разбира се, че ще стане още по-зле. Печелившите болници ще се приватизират (то и сега дейностите носещи печалба са частни), а губещите ще останат държавни ... и ще стане още по-зле. И идва логичният въпрос - защо трябва да внасяме каквито и да било здравни осигуровки, като така и така си плащаме?

Зад този шарколия и оня с лудия поглед прозира дългата ръка на бившия вожд- циганина иван костов!!! Спомнете си какво се случи по негово време!!!Въпросът е един - да ли ще оцелеем след края на болниците и дали ще ни е достатъчна само спешната помощ!!!

Частна собственост, това е истината! По-добро е за пациентите, за лекарите, сестрите, а и не на послдно място и за държавата. В момента в болниците само се краде и парите заминават в джобчето на 3-4-ма корумпирани лекари ...., мизерия за болните, общинските съвети също присвояват зашото си слагат свои хора да управляват болниците и така! Не се заблуждавайте, когато всички болници се приватизират малцина ще искат доплащане! Ще има конкуренция и парите ще се движат легално, а не както сега под масата!

А сега по частните цехчета, манифактури, заводи, мини, в оръжейния бранш, как е!?! Всичко цъфти и върже! Взривени цели бригади, работниците в цели заводи без заплати месеци наред, затрупани миньори, докато собствениците карат толкова скъпи коли, че по света само двама трима са си позволили да си купят. Кой прибира печалбата и кой опъва каиша!?! Не ме разбирай погрешно, не съм против частната собственост. Просто у нас всичко е деформирано. Така ще стане и с болниците.

То остана ли нещо неприватизирано? Скоро ще започнат да приватизират и населението. Ще подаряват роби на "бизнесмените". Не разбирам само защо след това приватизиране на всичко в БГ държавната администрация не намалява, а се увеличава. Какво работят чиновниците?

работят чиновниците? " - Приватизират, лява ръка, десен джоб.

ГЕРБ и РБ ни Унищожават !!! Слепи ли сте ??? На улицата и да си върнем властта и държавата !!! 17 000 000 000 Нов дълг Разпродажба вече и на Здравето ни САЩ ски Танкове и конфликт с Русия ...................... Какво Още трябва да ви се случи за да се събудите и свалите от власт гадовете ??? Или вече животът ви е Безразличен ? И този на Децата ви ?

Приватизацията на болниците означава тотатле геноцид за българския народ.Който има ще плаща а които не да мре.Това само бесните ,пардон десните могат да го измислят.Точно те ъсипаха България и я окрадоха.

Изпревари ме, в тая новина и аз видях точно думата ГЕНОЦИД. Това безумие трябва да бъде спряно. Москов, омитай се, алчна гнидо!

Деформаторите само това знаят-да продадат нещо на правилните хора срещу добра комисионна и после...15 години в опозиция.

Cъжалявам за българските колеги , които скоро ще се превърнат черноработници на новозагоботелите господари без медицинско образование. Eдинственото им спасение е да се обединят и да вземат неотложни радикални мерки, които ще отменят антилекарският закон подписан от псевдоздравният министър. TR има нужда от чужди лекари, нека да се консултират с турските здравни органи, за реализация в TR.

И здравеопазването да се превърне окончателно в здравеоГазване и търговия.

срам ме да кажа, че съм учила с тебе

Кой плаща за преминалите болни през СО? Никой, това е за сметка на болницата и труда на работещите в нея

Просто ме е гнус от тая власт.Тия хора са в правителството и НС само за да грабят.Болниците останали сега и тях да окрадат.(приватизират).Защо ткриха токова частни болници - над 100 без да има нужда от това.Сега държваните ще ги приватизират и съсипят-това е целта.И откъде накъде здравната каса плаща на тия допълнителни частни болници?

Супер, то само лечебните заведения останаха държавни и АЕЦ заедно с преносната мрежа. Апетитни хапки. Дано ви приседне от лакомия. Като не може да управлявате махайте се!

Ми то само там остана батака.

Да, защото са на загуба. Министерството плаща х20лв на реално спешен, а не на самообявил се такъв. Някои състояния за уточняването си изискват и 10-20х толкова. Кой ще се бръкне да додаде разликата?!

Правителствата правят всякакви отстъпки на частните болници. Една от тези отстъпки е че са РАЗРЕШИЛИ на частните болници да слагат сини БУРКАНИ върху Линейките. Това е все едно някоя частна ОХРАНИТЕЛНА фирма да слага сини Бъркани върху колите им, също като ПОЛИЦЕЙСКИТЕ коли. Тъй като Линейките са с Специален режим на Движение, и никой не ги спира за проверка, По този начин, скоро може да започнат да Ограбват БАНКИ с частни линейки( или Бусове преправени на Линейка ), а и изобщо да се вършат всякакви Престъпления с Преправени Частни Линейки. И това изглежда са го направили заради Един Арабин в Семир Абумелих, който си направи частна болница, но вместо сам да си търси Клиенти, реши да открадне клиентите от Държавните Болници и да източва пари от Здравната Каса.

Да не се продават болници, а да се привикат всички болни да ги лекуват.Застраховките на гражданите да покрива допълнително и здравни вноски . Който иска частно да си построи а пациентите да си плащат.

Г-жо Мими Виткова, още помним какво направихте с българското здравеопазване!

Частник щял да инвестира в Държавна Болница. Ами, те обикнвено гледат да ИЗТОЧВАТ пари от Здравната каса и от парите с които се осигуряват хората... Държавна Болница може да се приватизира, само ако е на ОГРОМНА загуба( например- Дългове над 500 хиляди лева ) , и не би могло да се направи печеливша с УВОЛНЕНИЯ на разни тунеядци и Безделници, които нищо не вършат. Но са тия тунеядци и безделници са взети от Директора на болницата срещу Подкупи. ИНаче, в останалите случаи, ПРИВАТИЗАЦИЯ на Болница е просто КРАЖБА на печеливша фирма и голяма Далавера за Правителството.

Знаем, че знаете кой пише и защо, Тъпите ви агентчета ви лъжат както си искат и вие се питате сега какво става и работата се усира яко. Свържете се с нас за да ви разкажем истината ! Имам и доказателства за някой неща ! Пък и с медиите няма да е изгодно за вас !

да заяви пред нацията какво се случва в здравеопазването! За каква приватизация на 66 болници става дума??? Москов да се маха!!!

Някой от умните да ми разясни, каква е разликата между държавна и частна болница?

Държавните са на никого, а частните са на собствениците си!

Ти пък кво правиш тука? Бай Ставри питаше за тебе.

Относно финансирането няма никаква разлика.

При държавната не може да се плати под масата примерно 1 милион лева и да се източат 50 милиона. Докато при частната лобистите мятат пари на когото трябва и източването върви с пълна сила.

е кражбата на века у нас.

за колко милиарда сграден фонд става дума??? Как може това да ни се случва отново???

Не са милиарди - само няколко стотин са, понеже всичко ще се дава по 1 Евро.

В щата Охайо, град Дейтън, най високата бяла сграда в града е болница. Казва се Гуд Самариян Хоспитал. Частна. Веднаж заведох познат в спешното. След входа насреща прочетох надпис: ТУК СА ДЛЪЖНИ ДА ТЕ ЛЕКУВАТ, НАЗАВИСИМО ЧЕ НЯМАШ ОСИГУРОВКА ИЛИ ПАРИ. Когато видите в българска частна болница подобен надпис, ми се обадете. Винаги може да ме намерите във форума. Хев а найс ивнинг.

не е точно така,специално пък за америка-болниците са категоризирани на звезди,в зависимост от осигуровките..ако живееш там много добре знаеш,как се лекуват бедните..а това дето си го видял и чел е по-скоро изключение..

Преди да започне приватизация на болниците, защо не се направи равносметка на приватизираните предприятия до сега. Колко от тях работят, произвеждат ли нещо или извършват услуги и каква е ползата от тази приватизация за народа. Колко българи останаха без работа след тия приватизации и напуснаха страната в търсене на препитание, колко предприятия изчезнаха! Ако се направи такава равносметка, ще стане ясно, че поне у нас приватизация значи грабеж. И ако когато едно предприятие се закрие, потърпевшите само остават без работа, какво ще стане , когато болниците се приватизират!!! На всички ни е ясно. Но никой не пита КОЙ, ако не му платят за това. Само си чешем езиците.

Всички комунисти в затвора: в скъп и частен затвор да не можеш да се откупиш доживот! ха-ха

Поредният еврогейски кретен се изходи, като предприемач.

ти разбираш от предприемачество, колкото магарето от ядрена физика

единствено болниците на държавата, е сега дойде Москов за да довърши каквото е останало. Спете българи и пишете за гърците, докато ви обират.

Как е възможно? Навсякъде по цял свят часните болници имат спешни и им се плаща от държавата. Всички са гледали филмът за д-р Хаус!

Точно така! Приватизация, приватизация, приватизация! Всичко да се приватизира и нищо държавно да не остане, освен Пожарната - единственото, което си заслужава и то при условие, че всичко подлежи на застраховане.

Стига с това комунистическо мислене! Здравеопазването е скъпа услуга, която не може да бъде еднакво достъпна за всички!

Правото на живот-също. Затова един ден псевдодемократите ще гледат свине...отблизо.

Г-н демократ сега по време на демокрацията разбрах защо комунистите са създали лагерите

Съсипи и приватизирай,съсипи и приватизирай,съсипи и приватизирай.

Държавата е лош стопанин,мдааа... Спете още,спете...

"Държавата" стана лош стопанин при такива л*а като вас. А познай защо при мене не беше. И защо такива като тебе им липсваха някои части на тялото.

Хехе,хане,недей така,аз съм ти най-големия фен. Не бъркай комунистите с партийците,а ако ще го правиш,нареди се на опашката-аз също искам да им разредя крайниците.

Жалко българино , пак спиш а пишман депутати с огромен апетит правят пладнешки обир. АЗ ИМАМ ЕДИН ПРОСТ ВЪПРОС - направихте приватизация на фабрики, заводи - КОИ ЩЕ ДАДЕ ТОЧНА ОЦЕНКА С КАКВО СЕ ПОДОБРИ ТЯХНАТА РАБОТА , нали вливаха милиони , забравили за договори , спряха ги , продадоха ги за скраб а терена им доиде подарък. Сега какво - пак историята се повтаря . НЕ , ГОСПОДА - грешката е огромна , ако Вие казвате че сте демократи АЗ ПИТАМ живеещият над 20 в Европа - ЗАЩО НЕ СТЕ РАЗДЕЛИЛИ ДЪРЖАВЕН И ЧАСТЕН СЕКТОР . За каква реформа мърморите , за какви осигуровки ще събирате , аз не съм ползвал услуги или съм плащал. ГРЕШКА , ГОЛЯМА ГРЕШКА - просто отдаите на концесия една болница но първо си определете кои са ДЪРЖАВНИТЕ , Така че утре няма да има какво да продавате , как ще сте , народа ако е болен , кои ще Ви работи. ГРЕШКА , ГОЛЯМА ГРЕШКА .

приоритета на всяко правителство да се грижи за доброто на този , който му плаща ! търсете грешките, защото в бг на практика това не се получава от дълги години !

за всички е ясно, че целите на здравната реформа са: -поредната серия на мафиотска приватизация на държавните болници; -да се вкарат застрахователите в здравната система; Тоя Шарков отдавна точи лиги по определени болници.Ей, не наяде се.Що болници и поликлиники приватизира.

Защо някои политици искат да ни убедят, че частник, значи човек, който иска да помага на народа, а не да печели от него. Нали и преди ни казваха, че "стратегическите инвеститори" не са капиталисти, а са алтруисти. И какво излезе на края? Че това са международни акули и октоподи, който смъкват по две коже от гърба на народа. И най важното в случая-всички приватизационни договори, са някаква търговска тайна. То няма как една ачик кражба да не бъде тайна. И ето ги, същите тези, отново на власт и отново продават. Ами поне цялото здравеопазване нека мине в частни ръце, но при едно условие-министерството на здравеопазването да се закрие. А то на практика какво става-държавният сектор се намалява, но държавните чиновници се увеличават. Въпроса ми е-до кога?

на въпросът ти "до кога?" , само господ може да ти отговори !