Коментари - МС решава за приватизацията на ВМЗ Сопот до седмици | dnes.dir.bg
назад

МС решава за приватизацията на ВМЗ Сопот до седмици

До 23 януари ще има решение на Министерски съвет за приватизацията на ВМЗ-Сопот. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на извънредна пресконференция след среща с представители на синдикатите.

Обратно в новината

Коментари - МС решава за приватизацията на ВМЗ Сопот до седмици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е то бе ясно,че умишлено го сториха това герберите да откраднат малкото неоткраднато преди да бъдат свалени пълнят си джобовете като за последно и ретро самолети ,и т.н.и т.н. това са все действия утежняващи следващо правителство.и сега е време да си купят ВМЗ за 1левче!

Аз не зная колко познаваш ББ,но явно ти си един въздухар,профан,който само плямпа просктотии по форумите!Аз съм работил във ВМЗ до 1983г и в Кремиковци,до неговия фалит и унищожение!Ти не можеш да сравняваш двете предприятия,защото едното е военно производство,което означава задължително много печелившо и прогресивно и Кремиковци,за мое лично съжаление,от което аз изядох дървото след 27години мръсна,черна металургия!Ти явно не познаваш нито едното,нито другото предприятие,а си само един СЕРЯЩ писател,който само цапа темите и ги затлачва!Ти си просто един глрупак,който търси изяви сред слепите!Не пиши за неща ,които не разбираш!

Каквото и да се плямпа НЕКАДЪРНОСТА НА ГЕРБЕРИТЕ Е НЕСРАВНИМА.

"Великите ръководители" на цяла държава си признават, че немогат да управляват един завод. Страхотна самооценка. А, да го вземе частник и да запази работните места- долнопробен виц. А и какво да запази, като ги няма руските лицензии. За запада- няма шанс да ни допуснат с конкурентна военна продукция на пазара. 6 години в оня Сопот. Там всичко е пригодено за типичното масово военно производство. Освен това, завода беше част от военнопромишленият комплекс- предприятия, взаимосвързани в цялата държава. Повечето от тях ги няма вече, като такива. Това, което предполагам- евентуалният частник ще се погърчи някоя друга година, като за лице и след това ще се повтори Кремиковската епопея. Да му мислят Сопотненци и да си припомнят, четам някъде се е родил Левски.

Е, не точно Левски, Вазов е!

Разбира се , че са получили и то не само тази година , но и предходната . А ББ когато не иска да разбере нещо - просто не го разбира !

...ВМЗ ми се е набило в главата, когато батко си купи червен мотор Балкан. Съкращението беше написано със златни букви на кутията с инструментите под седалката. Беше голяма фукня, а от страна на апапите му голямо майтапене какво означава ВМЗ. И го измислиха-според едни" Върни Мотора в Завода", според други "Всеки Момент Загиваш".Т.е. груби намеци за лошо качество. Тогава и излезе вица за "Гювеч марка" за БГ мотори. Сериозния прочит уж беше ВелоМотоциклетен Завод. Имаше ли връзка с оръжейния завод, не знам, не искам и да се майтапя със съдбата на хората. 3000 души са населението на малък град.Но се сещам за шивашкия завод, където работеха родителите ми. Директора имаше пет секретарки.

Може да се подигравате с моциклетите " Балкан", но е факт , че доста от тях са още в движение :)

Това,че имаш спомени за едни велики български мотори е добре,защото този завод е произвежзал още много придобивки за цивилния живот на хората.Покрай този завод беше направена и първата газ-станция в България,когато газта не беше позната като топливо в България!Тогава се произвеждаха българските газови бутилки използувани и до сега!Правеше се и оборудване и дозатори за нафтовите отоплителни печки!Будилниците Родина и много други!АЗ ЛИЧНО КАРАМ ЛЕКИТЕ СИ КОЛИ С БЪЛГАРСКИТЕ ГАЗОВИ УРЕДБИ НА ВМЗ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ!Този завод като военно производство роботи много години преди Втората Световна война и никога не се е наричал-"ВелоМотоциклетен Завод"!Стгарото име беше ВМЗ-Военно машинни заводи,което седемдесетте години беше преименувано на "Вазовски Машиностроителни заводи",а и до сега за твое сведение оградите околовръс завода са още от заварени пушки и лимонки и тези огради,аз ги помня повече от 60 години!Добре е да се информираш,когато вземаш отношение по някоя тема!

До 92 г. карахме със запалителни свещи ВМЗ, по 2 лв. бройката. На 30 хил. км. трябваше да се почистят малко, а на 60 хиляди да се сменят, почваше да не тегли колата. Електродите нагаряха силно, наполовина се стопяваха, но пак работеха. Сега купувам свещи Denso, Shampion, NGK, Equem, какви ли не. Така пише на тях, иначе са си китайски. Като нови ги изхвърлям ! Никакъв нагар по тях, но не работят. На 10 хиляди км и нови, иначе не върви колата. Ако си на газ - гърми. Изглежда слагат нещо в керамиката на изолатора, за да отказват по-бързо и да се купуват нови. Това съм видял, това пиша.

Още един проект на руснаците да закрият! А после ще направят американски и английски заводи.

Съчувствам на хората, които ще останат без работа. И наистина, много чужди фирми ще произведат достатъчно оръжия, и ще спечелят много пари. Лично аз обаче, не искам да работя във фирма , която произвежда ОРЪЖИЕ.

А като нямаш други възможности за работа в региона-камъни ли ще ядеш?! Това не е София с многобройните възможности .

Защо държавата не продава пушки на добрите да победят лошите!Кръчма и военен завод да фалират-невъзможно!!!

Как ще уредиш въпроса пушките да се продават само на добрите, а не на лошите?

Ние отдавна не продаваме оръжиенакогото е да е- лош, добър, все едно. Но света не е станалпо- спокоен и миролюбив. Нямам чувството, че точно недоимък на оръжие съществува. Е, сега други развиват икономика,технологии и бизнес с оръжие. Ние- копуваме военна техника 14-та ръка на двойни цени. И ни ръкопляскат. Тези, които произвеждат и се наместиха бързо- бързо на миролюбивоосвободеното от нас местона оръжейните пазари. А ГЕРБа ни е куха и бандиска кофпомпа сманията да дава непрофесионални съвети на ляво и на дясно. Исме напърво место в класациите, в които другите се срамуват въобще да присъстват.

Разбира се , че са получили и то не само тази година , но и предходната . А ББ когато не иска да разбере нещо - просто не го разбира !

Ха ха, ти съвсем изперка.:))))) Продавачо на снаряди:))))))

Ти получили бонусче от герб за добре свършената работа през 2012г?:)

"защото очевидно държавата не може да го управлява така добре, колкото частните дружества в този сектор. " Това означава ли,че се признавате за некадърници? Вие приватизирате ние после ще национализираме НО и вие ще си получите заслуженото!

НИКЪДЕ ПО СВЕТА ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДОБЪР СТОПАНИН И МЕНИДЖЪР. НИКЪДЕ! ДАЖЕ И В КИТАЙ. ПОСОЧИ МИ ПОНЕ ЕДНА ВОДЕЩА КОМПАНИЯ, КОЯТО ДА Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ! НЯМА ТАКАВА.. НИКЪДЕ. САМО В КОМУНДЕЛСКИТЕ ВИ ЧУТУРИ.

Глупак! АРЕВА и ЕДФ са с огромно държавно участие, не ми се рови за други такива фирми. Ха ха ха, аман от непросветени но пък за сметка на това претенциозни разбирачи:))))))))))))))

Нека да разкажа:Ядрената енергетика и енергоразпределителните фирми в Франция са държана собственост!!!

Много си зле, Калиткоо! Преди да се изказваш така неподготвен, порови в чичо Гугъл. Почти няма европейска държава без държавни предприятия.

А бе,като ти чета името и веднага се светвам за същноста и компетентноста ти!А бе глупако,ти не си ли чел,ЧЕ военната промишленост в цял свят е държавен монопол!!!Тази промишленост,докато свят светува ще е най печелившия бизнес,който никога няма да умре и винаги ще носи огромни доходи!Днешните власт имащи залагат на други далавери и затова занемариха далаверата с военното производство!Просто ГЛУПАКЪТ Борисов не е проучил какви са печалбите на Кинтекс през годините,независимо от големите приходи към БВП,които те отчитаха!Тука далаверата с ВМЗ е с един друг клон на комунистическата номенклатура,която банкевския тарикат не може да контролира!Нека тука във форумът си драскат каквото си искат,но жалко е за сопотненци,защото те са от най будните и прогресивни,здавомислещи люде в тази държава!От Сопот е родът на патриархът на българската литература и просвещение ,Иван Вазов,както и най великите военни генерали и военни стратези,Генералите Георги и Владимир Вазови,които са известни и признати в целия свят!

Тези неща ги слушахме в захлас през 1989-1990 г. Ама излезе не точно така, за съжаление. Не е виновна държавната собственост, тя си има място. Особено в малките страни. Колкото е по-малка една страна, толкова повече е държавната собственост. САЩ могат да си позволят дори централната банка (Федералния резерв) да е частен. България не може да си позволи енергетиката да е частна. И ето, 1/4 от Българската икономика си е държавна. Ама проблемите не са там, където е държавната собственост ...

Ясно е , че сега държавата не може да управлява ВМЗ, но е факт , че преди е можела. Малцина са запознати и с факта , че е имало и чуждестранни фирми- кандидати за приватизация на дружеството , като "Боинг" например , чиито представители са ходили на оглед в цеха на ВМЗ в с. Иганово. Но от "отсявката" e останала само "Емко", където работниците също не са си получили заплатите за няколко месеца.И от това е ясна и перспективата за работниците във ВМЗ и след приватизацията- дали ще се стабилизира положението.... остро се съмнявам.

Много интересно как за обикновените работници във ВМЗ няма пари за заплати , а в същото време на ръководния състав са раздадени "бонусчета" за празниците в плик и то с хиляди ?! Странно , нали ? И каква е тази цел, която са си поставили някои "индивиди" ,за съсипване на всички производствени предприятия в България и обричане на работещите в тях на глад и мизерия. Защото това ще стане в случай на съкращения във ВМЗ-в региона няма много възможности / да не кажа - изобщо липсват/ за намиране на нова работа .И как така изведнъж работещите там станаха много - преди години бяха още повече и нямаше проблем. Имаха работа , имаха сключени договори и си получаваха навреме и изцяло работните заплати. Какво се промени сега ?

След изборите, първа точка в нашата програма е: Разследване и съд над Б.Борисов и камарилата му!

И не само него - ами също СС, РО, крадлив дедо и неговия фин министър и много други ..

Втора точка в нашата програма е: ПОСТРОЯВАНЕТО ЗА 6 МЕСЕЦА НА 3(ТРИ) НОВИ ЗАТВОРА :) ОТ СЕГА ИМА РЕЗЕРВЕ И ЗА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ОСТАНАЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН:) Земята ще гори под краката им!

За съжаление всяко предприятие за чиято продукция няма пазар отива към фалит. Всеки частник рано или късно ще направи съкращения, но това е единствения начин за оцеляване. Аз например работех в Нефтохим Бургас. Преди приватизацията бяхме 10 000 души, а сега са 1900 и се чакат още съкращения, но по-друг начин нямаше как да съществува. В Англия подобна рафинерия работи с 320 души. Как ще се конкурираме, същото важи и за БДЖ - 27 000 души в момента. Ирландските железници работят повече линии със 7000 души.

да дрънкаш глупости във форума? Покупките на оръжие нарастват в световен мащаб, само ние отиваме към фалит??? Истината е, че ГЕРБ са ПОДЛОГИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ И СЕГА БЪРЗАТ ДА ЗАГРАБЯТ ОСТАНАЛОТО ДО ИЗБОРИТЕ, ЗАТОВА И СЕ ТЪРСИ ФАЛИТ!

А дали са глупости? Иначе за ГЕРБ съм напълно съгласен с теб.

Щом смяташ, че продукцията има пазар, вземи заем купи предприятието, плащай заплати на 3000 души и продавай продукцията. Ще станеш милионер. Не забравяй после да ме почерпиш.

Много ми е интересно дали частника ще продължи със същото производство, за което нямало пазар??? 1000% съм сигурен, че ДА, ще продължи производството и О ЧУДО, изведнъж ще се почви пазар НО паричките ще текат в едни джобчета , а не в народната хазна.

Единствената надежда за ВМЗ е разгонването с нагайка на БОЛШЕВИШКАТА ШАЙКА НАРЕЧЕНА - ГЕРБ! ГЕРБ СА ВРЕДНИ И ОПАСНИ ЗА ДЪРЖАВАТА И ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. СБИРТОК ОТ ДЪРТИ КОМУНЯГИ, ОЛИГАРСИ, ЧЕНГЕТА И НЕДОНОСЕНИТЕ ИМ ДЕЦА! ...А И ГЛУПАЦИТЕ ОТ МАСОВКАТА:)))

Право в десетката

Уважаемо КГБ, малко преди да падне оръжейното ембарго над Либия американската компания VPT изкупи договорите на бившия СССР за одставка на резервни части и боеприпаси за доставената на Либия военна техника и така в момента в който ембаргото бе свалено от малкото украинско пристанище Октябърск започна потокът от ЗИП и боеприпаси към Триполи. Въобще от оръжейните пари също не миришат.

Поръчки има но се дават на наши хора от часни фирми за комисионни.Държавата не дава комисионни и затова несе дават поръчки.Да обявим воина на русия та белким нуждата от ремонт на техника и боеприпаси нарасне на 100%.Така ще се осигурят и допълнителни еаботни места.

Е, то отдавна беше ясно, че цялата драма е заради приватизацията.

Ама той бойко обещаваше 50 години живот и нови работни места в ОЦК, след като го продадоха, а 3 месеца по-късно останаха само охраната и администрацията.

Дамм... така ще стане и с ВМЗ.Всичко е целенасочено- облаги за ограничен кръг от хора от приватизацията, за сметка на хилядите , работещи там.

Какво се получава, някой е виновен за това ,че предприятието е държавно. За онези предприятия ,които са приватизирани пък казват защо са продадени, разбирате ли баналността на управляващите. Доброто корпоративно управление не се влияе чак толкова от вида собственост, но да, управлението зависи от мениджмънта, който пък се назначава на принципа на наши и ваши хора. Разберете го това нещо веднъж завинаги, когато няма правила и използваме политиката за уреждане на наши хора, както преди, то ние нищо ново не сме научили и нищо старо не сме забравили и затова ще прехвърляме проблемите от здравата глава на болната.

То в цялата ни икономика, независимо частна или държавна, се назначават все "наши хора". Тя и за това е на такъв хал. И за това са такива доходите. Държавата не е виновна за нивото на доходите! Някой по-долу правилно беше казал, че функцията на държавата е да осигурява условия за развитие на бизнеса, законност и защита, липса на корупция...

Изпипана схема на управляващия елит! Източваш държавното предприятие (трупаш капитал). След това се опитваш да го спасиш (наливаш държавни пари в собствения си джоб). След това обявяваш, че единственото спасение е приватизацията (продаваш за жълти стотинки на себе си, на някой познат или на ЧУЖДЕНЕЦ ликвидатор за скраб). Какво пропускаме????? ТЪРСЕНЕ НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ НА КРАДЕЦА ОБЛЕЧЕН С ВЛАСТ (от нас балъците).

лошо ще е ако голяма част от хората в града чакат на този завод-при приватизация 1/3 минимум ще са съкратените или освободените. те затова и не бързат с бдж- там след истинска приватизация ще останат 3000 човека.

Айде!! И това продадоха!! Колко ли още предприятия останаха?? 2 или 3?? Само така ГЕРБ-продавайте България!!

Без да искам да споря с теб, ще кажа, че аз съм за 100% приватизация. Само че не по този начин. Смятам, че държавата не трябва да участва в икономиката с друго, освен със създаването на устойчиви правила за работа и развитие на икономиката. И със следенето тези правила да не се заобикалят. Или поне не безнаказано. Ако дадено предприятие функционира и просперира, заплатите, осигуровките и данъците, които ще плаща са достатъчен приход /и полза/ за държавата.

И защо държава да не може да управлява предприятия? Да не би да няма положителни примери за нормално функциониращи държавни предприятия по света?

А бе,защо не се информираш повече,а затлачваш темата с простотията си!Не си ли чел,ако въобще си грамотен,че военната промишленост в цял свят е държавен монопол!Не ти ли идва на ум,че военното производство е най печелившия бизнес сред всички производства и той никога няма да западне,освен разбира се в България,защото това се прави умишлено и целенасочено,за да може лапачката да премине в едни други мръсни ръце!Ти или си голям наивник...!

Ама как нагло лъже пак. За пореден път. " ... и ние в момента даваме, даваме, даваме пари за нещо, което не виждам как ще продължи в такъв обем", обясни Борисов. Я да обясни, какви пари точно дава и на какво законово основание го прави? ДЪРЖАВАТА ПО АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ НАЧИН НЯМА ПРАВО, ДА ФИНАНСИРА ИЛИ ДА ГАРАНТИРА ПО ЗАЕМ НА ЕДНО ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО. НАРИЧА СЕ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ И СЕ НАКАЗВА ЖЕСТОКО. Защото единствените пари, които са "дадени" до момента са от "Кинтекс" и те НЕ са дадени, а са платени. Просто авансово. И защо чак сега казва това за съкращенията? Не го знаеше преди няма и един месец? Или на него, на големия мъж не му стискаше да каже на хората: не само, че скоро няма да си видите заплатите, ами 2/3 от вас заминават на улицата след приватизацията. А ги накара да я чакат като някаква манна небесна. Все същия гербаджийски трик, лъжи сега, лъжи до последно, пък ако ножа опре до кокала, стоварвай всичко на предишните. Има един такъв виц, за трите писма, които трябва да получи, да си подготви и да остави всеки управляващ. Само, че дори в него, третото писмо гласи: "започвай да пишеш три писма".

Как да няма купувач който ще запази работните места.Хайде боко дай го на мен да видим дали няма да запазя работниците и не само това ще назнача нови,но нали трябва да се продаде на батко и братко без пари,а след това "купувача" спре да плаща заплати докато работниците напуснат.За 23г.нищо ново ли не измислихте?

Що бе, ти какъв точно бизнес имаш, какво разбираш от управления на производство с 3000 работника? Много съм любопитен...

Що за тъп въпрос, какъв опит имаха СС и ББ та им гласува доверие да управляват 7 милиона души.

То не въпроса да ти го даде, а да ти го продаде.