Ново зверство с бездомно куче в София

3-месечно кученце от приюта в Горни Богров тази сутрин е намерено одрано.

Обратно в новината

Коментари - Ново зверство с бездомно куче в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от природозащитници, които само на думи са силни. Защо не са си пазили кутрето?

От Сеславци съм-Имаме кучкарник.Кучетата тънат в из пражнения и мърсотия.Голяма част са на двора при 40 градуса горещина.Жал ми е за тях ,защото обичам кучетата, но съм бясна като ги пуснат в селището по цели глутници и са повече на брой от децата ни. Мисля, че това действие е провокирано от лошото и неправилно гледане в приюта и безотговорното им пускане в населеното място.

Към лицемерите по-долу, които са заревали за кучето. Първо не оправдавам случилото се. Но то е абсолютно същото каквото се случва и с други животни ежедневно, за които вие не ревете. Много се дразня на лицемерието ви! И агнетата са в заградено пространство, но тях умишлено ги колят заради вас за да има какво да ядете за Гергьовден нали? И никой тогава от вас лицемери не пищи, че животно е заклано и одрано, че онзи който го е направил ще заколи съседа ви, баба ви и не знам си кой още, ами го папкате пресладко вкъщи и се радвате как сте купили агнешко за Гергьовден. Е на аз това му казвам страшно лицемерие!

Задържаха жена, убила детето на приятеля си - 27.08 - КОМЕНТАРИ (6); Ново зверство с бездомно куче в София 28 август 2010 в 11 часа КОМЕНТАРИ (103) !!!!!!!! Човек за човека е куче.

а разбрахте ли как Фандъкова уволнила заместниците си, след това им изплатили парите за неизползваните отпуски, после отново ги назначила, всичко в рамките на 24 часа - и вие си мислите, че тези хора са загрижени за проблемите ви? ха-ха!

трябва да се разследва този приют - явно там не се полагат достатъчно грижи за животинките и им се нарушават правата; не съм им осигурили адекватна защита и добри условия за живот - явно в този приют само напразно изразходват парите, които им се дават и и ма нещо много съмнително; трябва разследване то полицията!

абе вие май забравяте за едно българско село, където имаше обичай да се ядат малки кученца

Това са го направили природозащитниците, за да лобират за по-строги закони и да вкарват хората в затвора за насилие над животни. Само не знам какво ще правят с месокомбинатите, тях ще ги затворят ли?

очевидно, че е така - нима някой ще дебне покрай оградата, след като по кварталите е пълно с кучета, които лесно могат да се примамят...

Това е разложение на нацията ни....

Айде сега пак ли с кучета ще пълним новините ? Единствената новина, която искам да прочета по темата е "Столична община почиства бездомните кучета от улицата на столица. Забранява се отглеждането на домашни кучета."

няма да чуеш - защото като се почистят бездомните кучета, ще секне далаверата, чрез която много хора си пълнят гушата

и да допълнем и на симовци

"Човек" който може хладнокръвно да извърши подобно деяние е за затвора. С подобен успех може да заколи съседа си, да разчлени приятелката си, да убие баба си и т.н. Това всеки психолог може да го потвърди.

По твоята логика всеки коляч на крави, телета, агнета, кокошки, прасета може да разчлени тебе, баба ти и т.н.!

Прочетох много мнения, че само изроди, психопати и т.н. могат да извършат подобно нещо, което не е съвсем вярно. Подобно нещо се случва всеки ден - животното се коли, одира, кожата се опъва да съхне ако може да се използва, ако не тогава се изхвърля. Главата ако става за ядене се взема (например агне), ако не се изхвърля. Месото се прибира и готви. Виждал съм го на всеки Гергьовден да се прави от хора, които не са нито садисти, нито психопати. Затова имам 2 въпроса ако някой знае. 1-во колко е голямо животното (колко месо има в него)? 2-ро има ли китайци и виетнамци около приюта?

Нямя как. В саламите вече трябва да има и месо - не е казано от какво животно трябва да е.

Преди да отсъдим дали бездомни кучета трябва да има, ще трябва да споменем и откъде тези животни дойдоха по улиците. Не беше ли това една "нова мода", която караше хората да си вземат куче в къщи за да изглеждат по-благородно, или поне по-благороднически в хорските очи. После поради липса на всичко, тези благородни хора изхвърлиха нещастните добичета на улицата, където по това време живееха бездомните котки, които бяха останали като наличност в естествения подбор след нашествието на виетнамците. Другото е, че няма как да се сравнява нападението на куче над дете с това деяние, защото хората могат да бъдат и много по-жестоки, а кучетата - няма как, освен ако не са възпитани от хора. Едно е да убиеш за да се нахраниш, а друго е за удоволствието от самото действие. Не така са смятали човекоядците, които са вярвали, че човеко-яденето внася силата, уменията и знанията на изядения в телата на хранещите се. Може би за това имаше хора /и още ги има/, които искаха първо да изядат учителите си и го направиха, а после започнаха да се хранят с останалите. С риск да попадна в графата лицемери, ще кажа, че куче в дома си няма да взема и това е моят избор. Може би катеричка, защото почти не се дресира.

Живея по-лошо от куче.Съседите гледат псе ,което пускат безстопанствено на двора и вече нахапа няколко човека.Купуват му кашони с месо и му дават витамини.Изпражненията му стоят по няколко дни непометени ,а после се изхвърлят в ъгъла на двора. Мирише на фекалии.Кой има право на съществуване и то по-добро -кучето или аз.

Добре де, Жужо, разбира се, че имаш право на добър живот - но кой мислиш е виновен за мръсотията, хапането и изпражненията - кучето или може би по-скоро съседите ти?

когато станете по жалостиви към хората сигурно и хората ще станат по жалостиви към животните Казва Тони , и е напълно прав. Аман от лицемери. Имам семейство съседи , които с кучетата се държат като с хора , а забележете с хората се държат като с кучета. На кучетата всяка сътрин до стълба им остават остатъци от храна, предимно колкали... нали сме в криза. А на съседите си кучета ги яли , клюкарене , злословене зад гърба им а пред тях любезничене, ама да видите каква завист..... Нямате си напредстава. Ако зависеше от мен не кучетата , ами такива получовеци , полуидиоти , тях щеше да одера... ама не зависииииии

Гледах тази вечер в новините по телевизията случая.Естествено, че е отвратително.Направи впечатление, че някакви холандци следващия ден щели да вземат кутрето.Що ли си мисля, че са им искали пари, пък те май не разбрали. Все пак взеха другото кутре - сестричка на убитото.

Ето защо на следващите избори съм решила дане гласувам за партия на която и един депотат не е гласувал или се въздържал за подобни зверства социолатите да се разхождат свободни сред нас

когато станете по жалостиви към хората сигурно и хората ще станат по жалостиви към животните

Докато не се въведе наказателна отговорност за подобни зверства спрямо животните тези и подобни издевателства няма да престанат. Но най-лошото е че четейки изказванията във форума разбирам, че с подобно съзнание близко до първобитното скоро може би няма да се случи да се наредим сред цивилизованите страни. Защото проблема не е в животните, а в хората и е много жалко, че масата от хората е с подобно осъзнаване. На това му се вика варварство и мястото ни не е в Европа, а сред страните от третия свят.

Ами какво стана с детенцето на което куче му свали скалпа , със старицата на която и отрязаха краката заради нахапване от кучета - защо не прочетох такива сърцераздирателни вопли за тези хора - но иначе "ауууу каква жестокост .... изверг , психопат...как може...." . Защо не чувам такива вопли за изсечените гори - незаконно , за бракониерите , които постъпвт горе долу така със животни , които са много по полезни за природата от един помияр.....не ви ли писна от това лицемерие бе хора?

Кое точно е лицемерно? Това, че не искаме да живеем със садисти?

Няма да чуеш, защото това е чисто лицемерие! Като не им опира до дупето много се възмущават, но ако трябва да се направи реално нещо за да се реши проблема всеки от тези "възмутени" е за гъби!

По тележизиятапоказаха един док. филм за бездомните кучета в някой щат в Америка. Там ги хващат, прибират ги в приют и, ако до не знам точно колко седмици (мисля, че бяха две) никой не ги потърси или "осинови", кучетата биват убивани. Така че и там не си "поплюват". Във филма няколко жени се бореха да се отмени тази практика, но не мисля, че имаха много шансове.

Във всички западни държави е така. След като бъде хванато дали куче или котка, дори да има регистрация ако собственикът не го потърси до 2 седмици се приспива. Да не говорим какви са глобите ако човек не е гледал добре домашния си любимец и то е пострадало от небрежност. Има и затвор дори. Кучетата и котките са домашни животни и като такива да живеят на студа си е чисто зверство. Ама нали има едни "любители на животните" в България, които могат да дюдюкат само като са на топло от вкъщи.

е, да, ама там на служителите не им е хрумнало, че могат да се въртят далавери с бездомни кучета и да си пълнят гушите...

Случайно някой възмутен дали се е сетил, че щом го няма тялото може и да са го изяли. Тъй че не минава номера "ама те овцете ги убват за храна, а не от жестокост".

Тук има доста вманиачени хора, които явно не са виждали какво се случва с агнето преди да го изядат. И там има зверско одиране, но то онова сигурно е нещо съвсем друго, А?

Ако беше одран човек отзвука щеше да е по малък.Ами да започнем да ревем и за смазаните на пътя кучета нали хора по пътищата не умират....