Ще преглеждат пътници за Ебола по летищата в САЩ и Канада

САЩ и Канада затягат наблюдението на пътници, пристигащи със самолети от Западна Африка. Великобритания също засилва мерките във връзка с ебола.

Обратно в новината

Коментари - Ще преглеждат пътници за Ебола по летищата в САЩ и Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В една статия пише ,че Нигерия щяла да обявява край епидемията на Ебола .В тази страна се ограничиха до много малко болни,и половината от болните даже се оправили с някакво наносребро.Доколко е истина това лекарство.Никой друг обаче не пише да го пробва.

Испанската медицинска сестра ще я излекуват. Както излекуваха французойката с японското лекарство авиган. Но ние, ние да му мислим - ако ни удари, дори няма да искат да си изпробват лекарствата върху нас - имат си англичани, французи .... а държавата ни - че тя кога е била отговорна към народа си. Господ да ни пази!!!!

Запасите от лекарства са нищожни, или изчерпани. Вече е задължително да се наложи карантина в Западна Африка и заболели западняци да се лекуват на място. Всичко това може да помогне ако няма епидемичен взрив в Испания, или друга европейска страна, както и в Щатите. Трябва спешно да се започне производство на ваксини в милиардно количество. Този вирус има потенциал да унищожи обществото и хората едновременно и тогава вече няма да има значение дали някъде по света има лекарства.

не трябва ли повече да се говори по новините и предаванията за Ебола-да се обясни за вируса,как се предава,какви са симптомите,от къде можем да се зарази човек,и такива неща,и като се заговори повече може да се вземат в ръце и да предприемат някакви превантивни мерки я. В една статия например четох,че успокоение било,че не внасяме никакви храни от западна Африка,а само портокали от египет.Това означава ,че и с храни ли може да се заразим ?

информацията е много противоречива: от една страна испанската сестра се е заразила от едно-единствено докосване по лицето с мръсна ръкавица, а от друга - епидемията в Африка за три години е взела 3000 жертви. Като се има предвид, че всеки ден на планетата Земя умират 40 000 души и нови се раждат, това дори не влияе на общата картина на смъртността. Т.е. в Африка се разпространява бавно. В Индия, например, има зловещ подобен на амеба вирус, който се настанява в стомаха и може да умори всеки европеец, но не и индиец - те ходят до тоалетна в Ганг и пият от там за здраве и пак не ги хваща. Мисълта ми е, че не е ясно как вирусът ще се държи на територията на нас, белите европейци.

в Африка огнищата на болестта са малки села, които са основно затворени общности и лесно се контролират. Влезе ли в голям милионен град, това нещо ще сътвори апокалипсис.

и аз си мисля какво ще е ако дойде епидемията-сега спорещите за депутатските места може да няма кой да управляват.......

Когато човек е заразен с вируса,но няма симптоми-кръвния тест ще е положителен нали така?А в този период заразен ли е за останалите,или трябва да прояви симптоми ?

Последното налично лекарство Zmapp е дадено за лечение на норвежката лекарка. Няма ваксина, няма налични лекрства, няма карантина, щама Заир е на 90 процента смъртоносен и има изследвания, сочещи предаване по въздушно-капков път. В Щатите се е разболял помощник-шерифа, който е превозвал вече починалия Дънкан, както и друг негов роднина. Какво се прави у нас? Има ли подготвени болници? Изискват се напълно изолирани помещения, съоръжения за изгаряне на фекалии и огромно количество ръкавици, престилки маски, костюми. Изисква се подготвен персонал, защото както видяхме неподготвения се заразява. Какво ще правим като дойде заразата?

Най-голяма достоверност се получава при кръвни тестове, които могат да се правят преди полета, всичко друго е ала-бала.

ала бала. успокояват населението че вземат някакви мерки. ебола има до 21 дни инкобационен период. така че спокоино мoже да има заразени без никакви симптоми.

От както МВФ призна, че Китай е първа икономическа сила в света, ебола се насочи към САЩ

КОЛКО Е ЗАРАЗНА ЕБОЛА ? ЗАРАЗЕНАТА ИСПАНКА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА САМО СЕ Е ДОКОСНАЛА БЕЗ ДА ИСКА ПО ЧЕЛОТО С ГУМЕНА РЪКАВИЦА С КОЯТО Е ДЪРЖАЛА УМИРАЩИЯ ЗАРАЗЕН ИСПАНСКИ СВЕЩЕНИК ...:)) ПРЕДАВА СЕ И ЧРЕЗ КУЧЕТА И КОТКИ - И ТЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ - КАКТО И МИШКИТЕ И ПРИЛЕПИТЕ ...

Какво се случва, когато заразен, но все още в инкубационен период, премине без да активира термодетекторите и след 15 дни започнe да проявява симптоми и да заразява наред ? Това ли са мерките за безопасност при биохазард 4то ниво?Карантина от 21 дни за всеки пристигнал от шините клоаки на Африка!!!! Колкото и да ви се вижда невъзможно и смешно.. криворазбраните хуманност и толерантност ще бъдат истинските причини за епидемия, и пази Боже, пандемия.

Криворазбраната американска демократичност ще доведе големи беди на цялата им държава. Ебола е безкомпромисен унищожител на човешкия организъм, а американската власт се прави на технологично напреднала! Те не оценяват реалната заплаха,след като се видя, че нямат достатъчно дози за лечение за един човек. Пред ебола САЩ са безпомощни и термоканерите са като свещеник пред труп.

Подозирам, че въпросния човек е оставен умишлено без специализирано лечение, затова, че е внесъл вируса у САЩ и затова, че първоначално е скрил контактите си с болни от Ебола.

Аз също прехвърлям този вариант. Даже че има ваксина и "едни мили хора" са вече ваксинирани. Има някой, който гледа отстрани кошмарен сценарии на депопулация.

Властите докато се туткат и не взимат адекватни мерки, ще се еболира целият свят. Направо да започнеш да се чудиш това ли е част от голямата игра?

НА УОЛСТРИЙТ СА ПРИТЕСНЕНИ ЕДИНСТВЕНО ОТ ТОВА ЧЕ АКО ЕПИДЕМИЯТА СЕ РАЗПРОСТРАНИ , ТОВА МОЖЕ ДА ЗАСЕГНЕ ЗАПАДНИТЕ КОМПАНИИ КОИТО ДОБИВАТ И НЕФТ И ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ ОТ ЗАПАДНА АФРИКА И ГИ ИЗНАСЯТ ... ИНАЧЕ МАТЕРИАЛА ДА МРЕ :))

Мен, виж какво, на борсата в Ню Йорк падат акциите на едни компании, а на фармацевтичните и на изследователските лаборатории растат. В САЩ има много хора, които оценяват сериозно проблема и в случая, сега това са хора сред републиканците, докато демократите гледат да не ядосат чернокожия си електорат и застрашават нацията.

Даже не са и токлова притеснени. Има инструменти и методи, с които могат да печелят дори и когато цената пада.

Ха, щели да проверяват по летищата. Айде вижте новините за това какво става по границата им с Мексико - стотици влизат всеки ден през НЕохраняемата граница. В Хуарез ли къде беше - портала стои отворен и даже го бяха снимали в продължение на денонощие. Оградата в из пустошта се е сринала. Репортери снимат как влизат откъм Мексико без да видят и един граничен патрул и стигат чак до магистралата - а оттам където си искаш из САЩ. Сума ти народ им се смее из чуждестранните форуми - вардят летищата - строги проверки не знам си кво, пък през Мексико влизаш пеша и АКО те хванат - в лагера за настаняване. Обама така или иначе иска да ги амнистира и американците ще се увеличат автоматично с няколко милиона неграмотни.

Не цъкайте минуси, ами вземете го отворете тоя Гугъл и вижте сами. Не сме комунизма да има само един вестник и туй-то - квото го пише там, вЕрвайте му. Нелегалните дето се предават доброволно и по закон трябва да бъдат приети ги тъпчат като в консерви. Още няма специално оборудване и екипи на южната граница за засичане на Ебола. Тва го казват местните шерифи в интервюта за малките местни медии. Или чакате все на CNN и Фокс ?

знам че много мразите САЩ и все много се надъхвате да ги биете покрай руснаците, но в случая не си прав. САЩ се грижи повече от всяка друга държава за гражданите си - те винаги са готови да избият стотина чужди, за да спасят живота на един свой. Сигурна съм, че мерките им за сигурност са на ниво и ще ограничат епидемията бързо - ако трябва ще мерят температурата на всеки в града и ще ги изолират по къщите - те ако не се справят, няма шанс за останалия свят. През границата с Мексико минават латиноси - там епидемия няма.

какво ще е, ако епидемията плъзне. Примерно се разболяват ядрените физици в АЕЦ Козлодуй. Разболяват се и онези, които стопанистват язовирните стени. Идва на пролет пълноводието, в залисията забравят да източат водата в язовира и бам стенатата се къса. Дургаде източват в паника, и когато дойде маловодието, няма вода за питейни нужди и напояване. ТЕЦ -овете спрат ли да работят, след това не могат да започнат работа. Еболата тръгва по животните и спират месокомбинатите. Зленчукопроизводителите бягат и се затварят на село. И да не те хване вируса, пак ще стане много весело.

Не те бива да разсъждаваш. Бегай да прекопаш градината докато е хубаво времето.

да разсъждаваш теб. Най-песимистичен сценарий разглеждам. Я измисли друг по-достоверен?

В България смятат ли да предприемат превантивни мерки или post factum ще анализираме и съжаляваме за допуснатите необратими вреди?

НЕ,ние за такива"дреболии"нямаме пари,това е само паника!