Трите от пънк групата ”Пуси райът” получиха по 2 г. затвор

Трите участнички в руската пънк-група "Пуси райът" (Pussy Riot) бяха признати днес от съдийката по делото за виновни в хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда. Тя постанови за Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина по 2 години лишаване от свобода в затвор с общ режим.

Обратно в новината

Коментари - Трите от пънк групата ”Пуси райът” получиха по 2 г. затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Criminal Code of the Federal Republic of Germany (Strafgesetzbuch, StGB) Chapter Eleven Crimes Which Relate to Religion And Philosophy of Life Sec tion 166 Insulting of Faiths, Religious Societies and Organizations Dedicated to a Philosophy of Life (1) Whoever publicly or through dissemination of writings (Section 11 subsection (3)) insults the content of others' religious faith or faith related to a philosophy of life in a manner that is capable of disturbing the public peace, shall be punished with imprisonment for not more than three years or a fine. (2) Whoever publicly or through dissemination of writings (Section 11 subsection (3)) insults a church, other religious society, or organization dedicated to a philosophy of life located in Germany, or their institutions or customs in a manner that is capable of disturbing the public peace, shall be similarly punished. Section 167 Disturbing the Practice of Religion (1) Whoever: 1. intentionally and in a gross manner disturbs a religious service or an act of a religious service of a church or other religious society located in Germany; or 2. commits insulting mischief at a place dedicated to the religious services of such a religious society, shall be punished with imprisonment for not more than three years or a fine. (2) Corresponding celebrations of an organization dedicated to a philosophy of life located in Germany shall be the equivalent of religious services.

Както казва Шишо бакшишо живота е радост и тъга.....

сър

Смешния плач на пропадналата европа ще си го припомня след 2 г., когато няма да я има тая Аштън.

сър

Боклук.

Kalin

А баща и син в САЩ?То шуробаджанащината не е измислена от Путин и Медведев;-)))Клановете в САЩ са известни само дето единия вече няма живи-Кенеди визирам които да се кандидатират.

Hm

Много ми е интересно как биха реагирали западните правителства и медии, ако изпълня същата тази песен (нека отново да е срещу Путин, а не срещу техните правителства), по същия този начин пред олтара на "Сейнт Пол", Уестминстърското абатство, "Нотърдам", Кьолнската катедрала, или който и да е друг централен храм в "демократичния свят". Аз доколкото си спомням преди по-малко от година движението "Окупирай Лондон" британската полиция го измете със сила от пред Сейнт Пол, защото пречел на работата му, докато тези момиченца не са имали право да стъпват в олтара на "Христос Спасител", пък камо ли да заснемат целия този маскарад.

До всички тук, които толкова квичат за демокрация и т.н.: наберете в руската уикипедия "арт-группа война" - предшественика на Пуси Райът, за да видите за какво става въпрос. Добре е, че ги спряха навреме и не направиха оргия в катедралата тия разглезени пикли, защото е абсолютно по силите им. Ако на Запад си правят оргии в катедралите - това си е тяхна работа, никой не им се бърка, само че и те да не си навират сополивите си носове в работите на други държави... Искат всички държави да потънат като тях в порнография и чалга, ама няма да стане... Апропо, нещо по въпроса за случаите на Асанж и Брадли Манинг? (последния е осъден на доживотен затвор в САЩ за разгласяване в медиите на информация и материали за военните престъпления на американската армия в Ирак...) Абе работата на нашите седерасти е ясна - крокодилско квичене на чужд гроб. Ама това е на добре - колкото повече квичат и плачат за Русия и руския народ (когото всъщност мразят), значи толкова по-силна е тя.

Интересно защо западняците не реваха когато преди година във Вашингтон 5-ма бяха арестувани затова, че танцуваха в мемориалния комплекс на Джеферсън . Има и видео на полицейското насилие може да го видите на Youtube само напишете Police Arrest People For Dancing .

popov

А на колко години ги осъдиха?

оо браво сега ще си показват аналните номера в затвора. аиде да видим там ще ги разберат ли?

Тия шафрантии са правили циркове не само в олтара, но и по улиците на Москва.Ако ги видите в Ютюб ще се съгласите вероятно, че за такава гадост 2 години затвор са им малко.Даже заради самото им име Бунт на пу....е заслужават наказание.Жалкото е, че уважавани от мен западни изпълнитеи ги защитават!Това е срам.

popov

Преди да се изказваш компетентно и импотентно, не е зле да научиш какво е олтар!

Ха сега се сетете какво ще им се случи в пандиза на тези героини!

Путинка, Путинка, дано си изкараш мандата до край, желая ти успех!:)

Напълно прави са руските врасти. Спр. Pussy (англ. разг. котенце; вулг. вагина, женски полов орган).67

Получиха си "своите15-минути слава" и сега ще си платят за нея.Нищо повече.Няма смелост нито пък политическа ангажираност!

"Междувременно московският градски съд потвърди забраната на гей паради в руската столица през следващите 100 години." БРАВОО! Напълнихте ми душата братушки!

Пънкарките си правят PR с политизирани безцеремонни прояви. Като са "pussy" да си се чукат тихо и мирно, но не!, искат известност, яхнали анти-Путиновските напъни на Запада. А за гейовете - евала, ашколсун и аферим! Все някъде по света разпада на човешкото общество трябва да се озапти!

Че трябва да им се потърси няккава отговорност - ОК. Но да иска прокуратурата 3 години .. тцъ, тцъ. Справедливост по руски - пази Боже.

Да, по-добре е нашенската - условно....

Разбира се, че е по-добре отколкото 3 години каторга.

Странно, във vbox7 откога има клип на песен срещу Путин, изпълнена от група към ВДВ (десантни войски) и не съм чул някой да ги е осъдил за това, че искат да не допуснат Путин отново на власт. Може би защото наистина са избрали по-подходящо място, за да изразят мнението си, а не като тези хлапачки. Гледах изпълнението им и прочетох няколко пъти руския текст - много думи на малко място и кресливи гласове. Трябва да ги осъдят на 15 дни да "маат" с метла по московските улици, т.е. обществено порицание.

сещате ли се кои бяха тези "Фемен"?:) участницы Femen спилили и повалили деревянный крест, который находился у Октябрьского дворца в центре Киева, прямо над Майданом Незалежности. Агентство Reuters уточняет, что феминистки спилили крест, установленный в память о жертвах сталинских репрессий, однако этот крест каменный, тогда как участницы Femen орудовали бензопилой. Их жертвой, по некоторым данным, стал крест, установленный над Майданом во время событий "оранжевой" революции 2004-2005 годов.

+1 за находката Хехе, Ройтерс как леко и нежно са подменили фактите на 180... чак се просълзих

докъде го докараха в малорусия- децата на революцията да рушат паметниците на същата тази революция

Да ти обясня ли кои са фемен? Цитирай ме мен, аз владея и български. Това е група основно украински девойки, които срещу заплащане се събличат голи, където и който им плати и организират разни акции, основно по цици. Някои от тях са без цици, а други са със.

Гледах клипчето от църквата и мога да кажа че тея 3те са абсолютни тъпанарки!

...ще се сетите... 99.9% от вас въобще не знаят кого защитават и каква свинщина всъщност са направили тези комунделки-бунтовни пАтки.

Много са тъпички и елементарни горките. Намерете в интернета "Акция Pussy Riot за наследника медвежонка".

аиде всички ..фили и ..фоби наван - така ще си сотана само аз и ще ми е добре :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

по-добре - комунистите вън! начело - гей комунистите - като тези путриотки...

В сградата на Полиграфическия комбинат е като разбунен кошер. Всички подушват продажбата, но още не са наясно, че новите чорбаджии всъщност ще са Борисов и Пашата. Новата "демокрация " в РъБъ е старата ком.партия.

Това за мен си е американска провокация. Това е техния извратен циничен почерк. Поредната военна операция. Тия кифли можеха да си бълват простотията на хиляди места включая Червения площад. Даже примерно можеха дори да се включат като подгряваща група на концертите на Мадона, Гаргата или Макартни, които сега със сълзи на умиление толкова ги подкрепят. Но това явно е недостатъчно, трябваше да обидят най-съкровените чувства на една велика нация. Очаквам как ще ревнат всякакви тука, ама това е нация която както и да се отнасяш към нея поне не те оставя равнодушен. Не съм вярващ, но за много хора в тоя труден живот вярата е последното нещо което им е останало и според мен е страшно престъпление да се оскърбяват така.

Голям анализатор си няма що.Пропусна ролята на евреите,Костов,плана рън и други подобни.

а ти какъв дървен философ се извъди... който следи събитията от цветните полюции насам, трябва да е дебил за да няма поне отчасти мнение като това на 9387,

Рускините дават лош пример. Някой ден ще се появи някой български певец в Александър Невски и ще запее: "Богородице, изгони пожарникаря!"

К'во толкова се пенявите? Съдът ще ги осъди, после Путин ще ги помилва и така всички ще са доволни накрая. Всичко е добре организиран PR.

Братушките пак вървят към диктатура. Много лошо. Много обичам Русия, но май там наистина става лошо.

Сигурно има диктатура в Русия, но не и в случая. Съвсем справедливо е да бъдат осъдени, това е поредната им аморална провокация.

Аморална провокация е Путин и Медведев да си сменят постовете, само и само пак да са на власт. Типично за Русия. Наглите, неграмотни и алчни за власт ченгета да управляват вечно, пък след тях и потоп.

Защо диктатура - просто не се правят по - голями католици от папата - реплика към hik

Асурдно е да се гаврят така с Паметника на Червената армия . Това , че сме имали неблагоразумието да го направим толкова огромен , но много добре направен ... Нали имаше една кампания да се демонтират и сложат в музей . Аз ако бях кмет веднага след първото тунинговане щях да го наблюдавам денонощно с камера и сега нямаше неловко да обясняваме на целия свят кой им сложи шапките . Между другото за привържениците на Съветския съюз и Червената армия защо не го пазят денонощно , никой от кметсвото нямаше да им попречи . Или това си е тънка рекламка на пуситата маскирано като антипутовщина .

В русия нема демокрация има путенизация.

Така че угодниците на Путин могат да бъдат спокойни, има кой да бди над монументалното право на лъжата да доминира над България. Това е очевидно добре известно на неизвестните извършители на маскирането, които са предпочели да не се подписват с имената си- вероятно са единствените в света, които едновременно демонстрират в подкрепа на трите рускини ( и по-точно в подкрепа на свободата, но също така се крият, защото знаят с кого ще си имат работа

и кой го отнесе сега???

ПРАВИЛНО!

Мозъчко.... България ще е слаба и в двата случая щото такива като теб ги има твърде много....

и кой го отнесе сега???

Еми да ги осъдят тези кифли - някакви некадърни лигли с качулки грачат в църква - голям талант, неземен направо ! За какви се мислят - вероятно за звезди ? Нека лежат в затвора да усетят реалният живот !

детайл: не в църква, а в олтара на православна църква. религията и обредите ЗАБРАНВЯВАТ там да влизат жени. Сега, храмът е формално осквернен и трябва да се преосвещава. наясно ли си, какво ще стане, ако така осквернят джамия или синагога? ще опищят орталъка всичките, СЪЩИТЕ лигльовци, че властта поощрява тормоз по религиозен признак.

Коя религия забранява влизането на жени в олтара? В девическите манастири да не би мъже да влизат?

а на наще кифли поп-фолкски кво им направиха като си развяха силиконите на концерт пред Ал.Невски? а? да не би да за талантливи или пък звезди?

и тогава бях на подобно мнение - с една малка разлика... тези пачаври са влезли вътре, в олтара.

Хайде сега представете си същото в София, Вашингтон, Берлин или Лондон. Много бих искал да коментирате. Моето мнение е, че с известни нюанси би се получило същото като съда в Москва.

Съмнявам се,че ще се стигне до съд. Просто ще ги застрелят като терориски.

як превод :)))))) а Pussy Cat как се превежда , че ми стана интересно .

Да това е хулиганство, но не е мотивирано от религиозна ненавист, а от желание да станат известни. По-правилно е да се каже: "Хулиганство мотивирано от келешлък"!

Добре е, че са ги осъдили. И за тях е добре. Малко да поспрат да беснуват. Дано Господ им подари вразумление.

Пънка идва от рока и от протестите на хората, недоволни от живота и искат да го покажат. Рока и вече по-известен като метала е стил изразяващ всичко, което в другите стилове не може да се покаже. Пънка както е част от рока, е част от показването открито какво не е правилно и прочие. Нямаш право да съдиш свободата на хората да изразяват какво смятат, че не е правилно.

ми никой не ги е закачал тези лигли, преди да се изгаврят с вярата на другите. или свободата е само за някои, а?

Това тяхното не е изказване на свободно мнение, това е аморална провокация и то поредна. Да си направят концерт, да кажат на публиката свободното си мнение, а те отишли да беснуват в храма, заради малко медийно внимание. Това е кощунство, Бог да им даде покаяние, да ги изведе от тъмницата на безумието.

Pussy Riot, преведено на български означава "п*тки на бунт". Кой от вас ще заведе дъщеря си на концерт на група с такова име?

естествено че никой, освен може би Мадона. А ти?

мЪдона.

като чета написаното до тук разбирам защо сме на този хал. То страната ни е пълна с ревностни християни, които верни на канона като им ударят едната буза подлагат и другата,вземат им ризата -дават и другата .Никакъв протест. Както е казал поета" Преклонената главица остра сабя не сече" Боже пази България!

Ти на платена провокация възмутила не само Русия протест ли му викаш. Протеста има причина. Тия пикли осквернили църквата не протестират.Не са най-обикновени хулигани.

Това не го е казвал никой поет, казвали са го подигравателно турците когато са събирали по няколоко пъти десятъка. А Исус дали е бил толкова смирен, когато е изгонил търговците от храма.

Явно си бягал от часовете по литератира в училище с "машина на времето" за да си свидетел на събирането на десятъка

Прнави ли ви впечатление следното - без значение какъв е и срещу какво е един протест , ако има добра хореография , добра материална подкрепа изразена тук шапки , надписи , плакати всичко много стилно , нео , модерн . С една дума - барната работа и това са т.н. пънк , те не бяха ли - цветни и нестандартни , разрошени и с цветни глави протестиращи с малко пари , докато тук виждаме ... средства , строга организация и лошо прикрита спонтанност . Не вярвам на този пънк , това просто си е антипутиновска кампания .

Естествено, че е антипутиновска кампания. Всеки демократично мислещ човек би участвал в антипутиновска кампания. Тези девойки така са решили да протестират срещу един авторитарен диктатор, така са протестирали. Вие да не би да одобрявате методите на Путин в Русия? Да не би да са демократични методите за разрушаване на демократичните институции в България на ръководената от Боко групировка ГЕРБ?

Дрън дрън,........ а Вие защо не сте в съдъ?

Някой наивник само да не си помисли, че това не е политически акт, за който някой си е платил! Не се заблуждавайте как млади изпълнителки ей така спонтанно са измислили да направят това - не са искали нито известност, нито пари. Просто така са си изразили протеста. Целенасочен акт е и трите патки ще си научат урока - следващия път да искат доста повече пари. Сега си скубят главите къде са загазили заради 50$-100$.

дали е 50-100. тя едната има канадско гражданство.

РАСстрелят ПУТИНа...

Пародията на социализъм и народовластие продължава с пълна сила и в Русия на подполковника от КГБ Путин, и в България на пожарникаря сержант Борисов. На свобода шетат реакционери, крадци, мафиоти, рушители на държавата, извратеняци, наркотрафиканти, фалшиви политици. Гонени и белязани в списъци са нормалните, грамотните, културните, обичливите, бедните и цивилните. Под надзора на щатските служби от оня край на земята тук се експериментира нов тип демокрация с главни участници ренегати на Компартията, преки наследници на монархо-фашистите, душевно болните и обратните, поповете, криминалните и авантюристите с мургав цвят на немитата си кожа. Ете на това му викаме ние свобода - да рушиш, да лъжеш като брадат циганин, да бъркаш, да тормозиш хората, да ги грабиш и накрая да офекаш, за да не те пребият с камъни онези, коги си излъгал да гласуват за тебе.

има пародия в Русия - пародия на борци за демокрация. всичките до един са или фашисти, или, както тези пекуперви - крайни комунисти

в грееце преди години смляха от бои артисти защото се снимали за серялен филм пред една дямя в беломорска тракя-грееце!!! в руся влизат в храм и си правят парти и си мислят че това е ,,демократично,,!!! в сиря се сабраха всички ,,мудгахедини,, и трепят христяни в името на по ,,демократично,, бадеще!!! нещо куца с ,,демокрацята,, по света!!!не сам с леви убегденя но не вигдам и ,,десните,, да са по добри!!!когато интереситешпаритещ са над всичко няма ,,демокраця,,!!!колкото и да се опитват да ни я ,,пробутат,,.бсп какво казва по вапроса??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Путин не е по-различен от Кадафи или Асад

Точно. Те и затова толкова се обичат и защитават.

Сега вече има по-голям повод за гаврене с паметника на армията на съветските окупатори.

Ти не си в ред. Първо, защото няма никаква връзка с присъдата. Второ, защото да се гаври с паметник може само силно мръднал индивид или нещастник, който не може да се изяви по друг начин. Впрочем, защо не излезеш от анонимност както са го направили тези девойки? Или не ти стиска, страхливецо?

На тъпанара му дай повод и му гледай сеира

детска радост, шарени бонбонки

от кога на хулиганчетата им трябва повод, за да се изгаврят - кога с църква, кога с войнишки паметник... кога шутове по някой пенсионер