Осъдиха само половината от ”Наглите” - на 444 г. затвор, ще лежат 69

Софийски градски съд произнесе дългоочакваните присъди по делото срещу групата за отвличания „Наглите”. Само четирима от осемте подсъдими обаче бяха признати за виновни и получиха общо 444 г. затвор, но ще лежат 69 години.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха само половината от ”Наглите” - на 444 г. затвор, ще лежат 69 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ега ти и българските закони - значи, ако съм достатъчно силен, мога да шибна по един шамар на 100 души и ще лежа само за един шамар.

И аз искам да попитам какво става с парите, които са взели от жертвите?

Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последната година се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори пачаврата на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.

ВИЖТЕ В ГУГЪЛ КАКЪВ УРОД Е ТРОВИЛ И УБИВАЛ ДЕЦАТА ВИ А СЕГА ВИ УПРАВЛЯВА! ГУГЪЛ - Бойко Борисов от Червен бряг до Ирак. ЧЕТЕТЕ

При тройната коалиция ко беше...министъра на вътрешните работи ходеше на гости на бандитите....ейй Българиьооо

Така е, баце, при тройната вътрешния ходеше на гости на бандитите. Пък сега бандитите си имат премиер. А , добрутро, българи!

1chovek

Пояснявам за тези, които се чудят защо присъдите хем са за по над 100 години, хем осъдените ще лежат по 18г. За това нещо съдът няма вина - и да искат не могат да наложат по-голямо наказание от максимално предвиденото по закон. В случая дори са увеличили с по 1/2 присъдите, т.е. при тези действащи сега закони е направено наистина максималното. Няма законово основание, че да са по-високи присъдите. Причината е, че у нас ако те осъдят примерно за 3 престъпления - ти лежиш само най-голямата присъда. Т.е. да речем вместо 3г + 2г + 5г = 10г. - ще лежиш само 5 (най-голямата присъда). Такива са законите. В САЩ присъдите се сумират - т.е. там реално тези хора щяха да са всеки с по над 100 г затвор! Ако искате промяна - тя може да дойде единствено и само от Парламента. Чрез промяна на законите. Няма друг вариант. Натискайте тези, за които гласувате.

d4

Като няма законово основание, да направят предложение за промяна. Като ще ставаме бели хора, да ставаме не след 100 години. ЦЦ нали е вицепремиер-да внесе в НС предложение за промяна на НК. Акумулация на присъдите му е майката. Иначе, ако пияндурата Пенгезов не уважи мотивите за обжалване, Наглите ще излязат след има-няма 5 години.

Че трябва да се осъдят за делата си - трябва, само да не забравяме, че толкова шум се дигна около дело срещу душмани на събратята по крадене на сегашните упрваляващи - т.е. първо се заеха да разчистят ония, които пречат на бързозабогателите ламтурници. Та нали си спомняте защо гласувахте за ГЕРБ? Искахте да гони тях - жертвите на наглите, м-да - луда работа нали? А те си правят реклама с това как пазят същите, пред вас и вие се радвате и не питате други въпроси?

Нещо не ми излиза сметката... Имаме 11 отвлечени (от които едното е дете), 2 отрязани пръста, 1 отрязано ухо, 2 трупа...и само 18 г. затвор и то само за четирима от цялата БАНДА.

споко... не е като да сме изгубили и тази забележителност за туристите. четирима са все още на свобода. все още има кой да ни отвлича. ура за бг съдът....

Как така 444 г., а после само по 18 ще лежат. Какви са тия закони? Кой малоумник ги е писал? Кви сте вие бре съдии ли сте! Как си мислите, че ще предотвратите младите хора да не престъпват закона, като виждат, че престъпниците я ги хванат я не и като ги хванат я ги осъдят я не, и като ги осъдят я ги осъдят ефективно я условно, и като ги осъдят ефективно я им дадат това което заслужават я не. Докато не се напълнят затворите с цялата тая сган от мутри и крадливи политици няма да се оправим бре малоумници. Знаете ли, че 90 % от нормалните българи, които пътуват ги е срам да кажат какви са по народност, мамка ви крадлива, циганска и нескопосана! И двете ми деца вече знаят, че тук няма как да се живее и няма да го направят. След 20г. ще останем само дъртаци и цигани, мамка ви нескопосане.

С боеприпаси и незаконно оръжие - условна присъда. Ами да тръгнем по улиците с РПГ-та......

А парите,които получиха като откуп кога ще върнат?

Другата половина да заработва

Очасти добре. Освободените от отговорност следва да обжалват и да влязат за тяхната сигурност в затвора. Ще ги разстрелят бързо-бързо.

Не вярвам на съда. Правда ще има само когато се въведе смъртната присъда, но тя не се въвежда защото първи ще увиснат познайте кои.

Най-лошото е, че след известно време ще стане я някое убийство, я нещо друго и тези за които се говори тук, ще се окаже, че не са в затвора ами са главни действащи лица в бъдещите криминални събития.

Най-вероятно ще гушнат букета (което и заслужават).

За отвличането ги осъдиха, но за убийствата на тоя Сапата и на още един който изровиха - НИЩО! Сега пък не били отвлекли и Гунински! Айде бе, то ще излезе накрая, че те са жертва на системата и МВР ги е отвлекло! А парите където са взели няма ли да ги връщат???

ЧЕСТОТО НА ОСЪДЕНИТЕ! ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ХОДЯТ НА СВИЖДАНЕ ПРИ шКАФА...

Ами извинете им се, бе?! Идете да им целунете насраните мутренски гъзове и им дайте възможност отново да режат уши и ръце. Това не е система, това не е правосъдие, това е пълна деградация на една измислена държава, която има само репресивни способности. Не, не към престъпниците, а към обиновените граждани. Тези наглеци с пистолетите и боеприпасите- за какво са ги държали у дома си - нали с тях са заплашвали жертвите си и са се готвели да се отбраняват от полицията, как така са невинни?!Новите стари прависти демонстрират някакви перверзии и ни карат да мислим, че това са обикновени чиновничета без знания, но алчни и гнили отвътре. Зли , отмърсителни и опасни за обществото. Дилемата ни е - или те, или народът. Един от двата лагера ще победи и ако това е дясната продажна реакция, жална ни майка!

Общо присъдите са за 444г затвор, като по българското законодателство ще се излежават най-продължителните присъди. Е това не е държава. ''Съдът присъди затвор за всяко едно от отвличанията на виновните. Така общо натрупаните години за Ивайло Евтимов са 130 години, за Прокопи Прокопиев 125, за Даниел Димитров 110 години, за Любомир Димитров 76 години.'' Защо ще лежът по 18 и 15г??? Да си лежът пълните просъди...

4 ма ще лежат в затвора. Останалите на 2м под земята, както видяхме се случва с тези. Явно е, че са си осигурили свободата чрез съдействие към полиция и прокуратура.

Не бързайте да се радвате. Присъдите ще бъдат обжалвани в апелативния съд, т.е. в съда на пияницата Пенгезов. Няма да е чудно ако последния не прибере някой тлъст подкуп за да може да се напива по-обилно през обедните почивки.

Дали в България не започва поврат? Дали най-сетне съдът ще се заеме с обществените нужди? Или ще продължи сериалът Магистрати-Хотелиери, с хотели върху земя за крайно нуждаещи се? Ще видим, това е добро начало(като 100 адвоката на дъното на океана...:О)))!

Защо нищо не се говори за Юлиан Лефтеров който Беше убит от Релето два часа след отвличането му. Оказа се че Юлиан никога не се е казвал КОНФУТО, не е АВТОКРАДЕЦ. Нещо май се опитват да потулят това убийство. Явно Сашо Пискуна е дал някой милион евро където трябва.

Къде е на наглите главата??!!

А началниците им къде са?

На следващата инстанция може да е съдия Мирослава Тодорова.А добре, че и Марин го няма.

Там е и генерал(ният) пияница Пенгезов, шеф на Висшия Апелативен Съд. Той е "крайно нуждаещ" за още хотели.

Добре, осъдиха "наглите", но предлагам да разследват натрупаните богатства на така наречените "жертви".... и защо да не ги осъдят, ако са крадци и престъпници?

"Осъдиха" ги сега да задоволят желанието на ББ да се покаже пред ЕС че се "борим"с престъпността. Сега са 4-ма а на следващото ще бъдат 2-ма и накрая никой, защото доказателствата са такива. Като се има в предвид че отсега невинните повдигат въпроса за компенсации за затварянето им може да се направи лека сметка колко ще струва това на българите в края му...

Главатарите им не са между тях.Този, който е кореспондирал с тях или си мълчи, или не е сред живите, за които се знае по делото.Сега започва истинската игра на адвокатите да намаляват присъдите на различни инстанции.Доста хора ще им триперят мартенките да не ги издадът и доста адвокати ще си повишът приходите, докато се вземе окончателното решение.най-вероятно е ,,скъсано пъпната връв" с мислителите и организаторите на бандата.

Така е професоре , предвид факта , че парите не са върнати, имат капитал да подкупват до зам-председател на върховен съд.

Братята Радослав и Митко Лебешковски обаче получиха наказания само за държане на боеприпаси -???? "Част от "Наглите" са били и Валентин Михайлов-Ихтиманския и Найден Недев, срещу които обаче не бяха повдигнати обвинения, тъй като свидетелстваха срещу съучастниците си и получиха статут на защитени свидетели. "??

Споко, това е пирова победа за неосъдените, вревай ми :) Чака ги съдбата на ex приятеля им Кирил Кирилов. Добре се получиха нещата. Да не забравяме, че СГС не е последна инстанция!

ОК - добра работа на полицията и на прокуратура/с някои условности/. Все пак е някакво начало и успех! Остава да покажат и подобни действия, когато жертвите сме обикновени хора, без милиони и непознати за медиите

да не си крият лицата,няма смисал.скорo ше се срешнат с шкафа

наглите работеха с полицията - помните ли как полицията отцепи магистралата, за да не осуети някой, случайно, предаването на откупа и после не могли да ги фанат - а Ви фанаха Вас за канарчета!!!!!!!! тъп народ-слаба държава :))))))

Това да не е първоаприлска?

Следват другите инстанции - Пенгезов и т.н....

поздравления, остава само да е окончателно и да ги затворят наистина

Cyber/SAS

Спокойно, подлежи на обжалване и протест. Интересно дали ще ги пуснат от пандиза през това време - сигурно 4-5- години ще обжалват?

Браво на съда! Тия гадове си заслужаваха присъдите!

Адаш ,какво ги бравосваш тия съдии !Тези заслужават до живот да гният по затворите. Да ти отвлечат детето или бащата ,да му режат пръсти ,какво друго да ги правиш освен да ги осъдиш на смърт или да ги пратиш в Гуантанамо.

в нормалните държави, за всеки един от отвлечените щеха да получат по толкова години и накрая да се сумират. Но, нека не бъдем максималисти, и това е голем успех за БГ правосъдието. Само да не ги пуснат след 1-та година да си лекуват зъбите.

някой Марин/ка ще ги помилва

18 години от живота ти за власт и пари .Живейте сега .

Виждам че много хора се радват на присъдите, което е естествено. Но не забравяйте ще жертвите на престъпниците са богати и влиятелни хора. Така че двойния стандарт на съда си остава - правосъдие има само когато пострадалите са богати. Ако бяха обикновени хора щяха да ги оправдят до един поади липса на доказателства, процедурни нарушения, здравословни проблеми...

абе , и ти си голям спец! ако неги осъдят - виновни, ако ги осъдят - двоен аршин! лошото е, че главата на змията остана! осъдени са само изпълнителите! къде са "дебелите куки" покровители, без чиято помощ е немислимо това да се случи? всичко е потулено още при разследването!

Не ме разбра. Правилно е това решение. Но смятам че е рано да се радваме че нещо се променило в българския съд. Когато видим осъден влиятелен бизнесмен ,политик, мафиот тогава можем да се радваме че има справеливо правосъдие.

Добре, осъдиха "наглите", но предлагам да разследват натрупаните богатства на така наречените "жертви".... и защо да не ги осъдят, ако са крадци и престъпници?

Тези присъди са изключение което потвърждава правилото че съда е пълен с ДС комунисти и пази бандюгите. Времето им идва.

Браво на съдиите - с подобни решения на знакови дела може да се върне доверието на обещството в съда ! Дано реално да бъдат излежани тези присъди, а не след няколко месеца по инстанциите да се обжалват, намалят или въобще отпаднат ! По отношение на съда съм песимист, но такива решения внасят малко светлина !

Чекай, чекай мауко, не бързай. Има две по-висши инстанции. Като минат и те, и присъдите се запазят, тогава бравосвай и изказвай хвалебствия. След последната инстанция се съмнявам дали и наполовина ще останат тези години.

Браво! Най после една истинска присъда за тази измет

Тези присъди съд в територията България ли ги е издал. Не вярвам! Да не е станала някаква грешка? Може би на обжалването справедливо ще бъдат намалени на по 1 година условно, вече излежана преди делото.

За тези изроди всяка присъда е недостатъчна. След прочитането на присъдата няма ли най-после да им свалите качулките. Да ги види цял народ. Да се пазим от тях. Защото след някои и друг месец за добро поведение те ще бъдат пускани в домашен отпуск. А след някоя година поради влошено здравословно състояние те ще заживеят сред нас "здравите", малтретирани от тях.

"Кой доказа че са изроди????Помните ли колко бяха в началото и колко са посредата сега??Помните ли великите приказки???Явно не

Твърде много са недоказаните изроди у нас. От тях страдат невинни хора.

Ма печелившите ЧЕСТИТО!

"присъдите им да бъдат завишени с 1/2" Значи можело и да им се увеличават присъдите, освен да се дават условни.

Може! Слаби адвокати, не знаят на кого колко да плащат.