Присъдата на Кристиан Николов е подписана с особено мнение, отведоха го в затвора

Върховният касационен съд потвърди окончателно, че младият мъж трябва да изтърпи 9-годишно наказание "лишаване от свобода"

Обратно в новината

Коментари - Присъдата на Кристиан Николов е подписана с особено мнение, отведоха го в затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябваше да спретнат едно риалити "Първите 100 дни на Кристиянчо в панделата", 24/7 онлайн, в някой 18+ канал

,,младият мъж трябва...,,Така ли намерихте да го квалифицирате - младия мъж?. Не ,,убиеца,, , не ,,наркомана,, , не ,,престъпника,,? Епм ,смотаняци

Дано оня отгоря му даде възмездие...

Това мамино синче колко ли цигански пишки е поело вече?

Надрусан до козирката и пиян на талпа се качва на кола. И убива невинен човек "по непредпазливост и неумишлено". По непредпазливст и неумишлено ли се е качил на колата надрусан и пиян, по непредпазливост и неумишлено ли е карал с превишена скорост, по непредпазливост и неумишлено ли е премазал колата и е убил човек? Кое от изброените е непредпазливост и неумишлено. Значи, ако се беше качил на колата друсан, пиян и карал с превишена скорост, но не беше убил човек, щеше да бъде "с предпазливост". Това ли иска да ни внуши съдийката Шишкова? Дано не ѝ се налага да съди по същия начин за собствено дете или близък роднина и приятел!

Тази присъда е малка. Погледнете присъдите в съседна Гърция, погледнете присъдуте в Германия за причиняване на смърт при шофиране на автомобил след употреба на наркотици и алкохол. Това момче в момента, в който се е качило в джипа надрусано и е натиснало газта е било вече завършен убиец. Родителите му, когато са му предоставили този автомобил (хайде да не се връзваме на факта, че уж го бил взел скришом - всички знаят, че заможните родители дават на келешите си джипове, за да не се самоубият с някой малък автомобил. защото им е ясно какво са отгледали), също са станали завършени убийци. Присъдата трябва да е много по-голяма. Тя няма да възпита разглезения младеж. Той като излезе ще си е същото ла*но. Но ще действа като превантивно послание към обществото, че има справедливост и всеки трябва да спазва правилата.

Я дай няколко присъди от Германия че да сравним.

Пример - 21 годишен, без книжка, пиян в неделя в 10:45 сутринта, с 90 в града, убива един и осакатява друг, 10 години се точи делото и накрая условна присъда. https://www.nrwz.de/region-rottweil/bewaehrungsstrafe-nach-toedlichem-autounfall-mildes-urteil-hat-mehrere-gruende/407988

Защо да не е въжможно да има умисъл в извършеното? Карал дрогиран, с 100 км / ч. И не намалява / спира на светофара (няма спирачен път по експертиза). Мотивът е удоволствие да премажеш някого. Било то лицето М.Ц. или някой друг, няма значение. Същото е с шофьорите дето нарочно преказват кучета / котки. Имаше такъв случай скоро хванат на камера. Шофьор криволичи и премазва нарочно куче. Може би трябва психо експертиза за садистични наклоностти но бруталността на извършеното е неоспоримо.

До съдия Шишкова: същото ли мнение щяхте да имате ако вашият съпруг беше на мястото на Милен? Надрусан наркоман който кара с превишена скорости убива и за това 9 години при които ще лежи няколко. Не за умишлено убийство каквото е това до живот. Защото Милен няма да се върне, а тоя наркоман след излизане от затвора ще продължава с наркотиците и ще убие следващия. Дано не е Ваш близък....

Най-мръсно от цялата тази история винаги ми се струвало пищната сватба на майка му неотдавна и колко известни български певци пяха за щастливото семейство. Това е много по-показателно за морала ни от самата присъда.

Ще полежи една година и е вънка с нов по-мощен джип тоя.

9 години за толкова нарушения и най-вече за смърт не е наказание, а помилване по празната наркоманска глава. Гавра с всички жертви на джигити, вече ще взимат пример от това дело, щом тоя се измъкна, всеки ще може. И при положение, че можеше да получи дори доживотна, а те не му дават дори минимални 15, а му дават 9 с врътки, че не е искал да убива, е толкова гн.усно и позорно, че нямам думи. А може би наистина е искал да види, какво ще стане ако не намали скоростта и бутне колата пред него? Това не го ли взеха под внимание милозливите? Жалко, че тук не се сумират присъдите, га.д.ината нямаше да излезе от пандиза.

Няма да е 9 години, а само 5 години и 9 месеца. Присподот се 3 години и 3 месеца, които това нагло лека е било в дом.арест. А и такава врътка ще измислят, че след 2-3 години ще го видим пак навън... Дано поне докато е рри Бай Ставри, другите затворници да го заобичат. .. Не много си падат по лигави и богати копелета, такава обич ще има, че чак ще разцъфтява... Но пък, току виж, мама плати за самостоятелна луксозна килия... А Милен гледа от Небето...

Леле при тия комунистически капиталистически пари,,милостива присъда,,За кокошка няма.........,,,Колко са ми смешни съдийте,винаги измъкват хората с пари.

Еее и тука стана сглобката

Сън ли е това или реалност? Какво всъщност се случи с доживотните присъди? Ооо ьабравих, че човешкия живот отдавна няма стокност, пред това богатите ла*нарчета да си гледат кефа... Боже, слез си прибери вересиите...

Срам. Български срам. Доказан убиец. 9г. Срам.

СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНИ(БЪЛГАРИ) ПО ИЗПОВЯДВАНЕ НА СДЕЛКИ ЗА:ИМОТИ,МПС,НА ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ,ДАНЪЧНИ ОЦЕНКИ,С ЦЕЛ УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ(СЪЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ),ИСКАТ ЛИНЧ! АМА САМО ЗА-ДРУГИТЕ! ОТВРАТ!

Картофе, колко ти платиха за тези бръщолевиници!?

Ех, все българите сме много умни, най-умните в блатото. Еврейте са го казали око за око, зъб за зъб. И това е измислено много, ама много преди тях. Дори и преди вас.

И ти не си много умен щом не знаеш кога се пише "й".

ПО ТВОИТЕ ПРАВИЛА,ЦЯЛОТО ПЛЕМЕ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ РЪЦЕ! В СВОБОДНОТО ОТ КРАЖБИ ВРЕМЕ,ИСКА:ЛИНЧ,СМЪРТ,ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР,СЕКСУАЛНИ ИЗВРАЩЕНИЯ СРЕЩУ МЛАДО МОМЧЕ(ВИЖ-ФРОЙД)…! ПО СЕГА ДЕЙСТВАЩИЯ ЗАКОН,МОМЧЕТО Е ОСЪДЕНО-НЕСПРАВЕДЛИВО СТРОГО! ЕДИНСТВЕНО ТО,ОТ ХИЛЯДИТЕ ПОДОБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! ПАК! ДЕЙСТВАЩИЯТ ЗАКОН,НЕ ПРЕДВИЖДА ТАКОВА НАКАЗАНИЕ-УМИСЪЛ! АКО Е НЕСПРАВЕДЛИВ,ОСТАРЯЛ..ДА ГО ПРОМЕНЯТ!

ТОВА НЕ Е-“ПРОБИВ В СЪДЕБНАТА ПРАКТИКА”,А-ЛИНЧ,ЗА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА-ЖУРНАЛИСТИТЕ! ЕДИНСТВЕНАТА ПРИСЪДА,ОТ ХИЛЯДИ ПОДОБНИ,ПРОИЗНЕСЕНА ЗА-УМИСЪЛ! АКО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДВИЖДА ПО-ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА! БРАВО НА СЪДИЙКАТА С-ОСОБЕНО МНЕНИЕ! ИСТИНССКИ ЮРИСТ,НЕПОДАЛ СЕ НА НАТИСКА НА-“:ЖУРНАЛИСТИ,ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ! ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА ОТ-ХИЛЯДИТЕ ПОДОБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,ЗАВЪРШИЛИ С:УСЛОВНИ,МИНИМАЛНИ ПРИСЪДИ(ДО-5-ГОД.),Е: БОГАТИ РОДИТЕЛИ! ЖЕРТВА-ЖУРНАЛИСТ!

Картофе, колко ти платиха за тези бръщолевиници!?

От 9 години се приспадат близо 3 по арести(лежането вкъщи също се брои) и след 3 излежани от 6 те оставащи майка му ще започне да бута пари за добра характеристика и евентуално предсрочно освобождаване.Тия понизи са вече ясни на всички , просто такава е процедурата

Не го защитавам, но естествено че няма "умисъл". За това си има специално утежняващи присъдата обстоятелства като употреба на алкохол, употреба на наркотици, рецидив и т.н. и не е необходима фалшива игра пред публиката. Не само това - подобна мотивировка в случая е желязно основание за обжалване (по принцип). В държавите с иситнско правосъдие подобна присъда веднага щеше да падне след обжалване.

Ти имаш ли нещо в тиквата. Не прочете ли ЧЕ Е БИЛ УПОТРЕБИЛ НАРКОТИЦИ. СВЕЩИ ДА СИ КУПУВАШ ЗА ТОВА ПИСАНИЕ

Беше утрепал някой друг вече да е вънка

Големия проблем е, че такива като този убиец в София колкото щеш. Бъкано е от идиоти като този.

Намерил се е съдия, на когото му се струват много 9 години затвор за отнет човешки живот просто ей така, поради небрежност. Браво!

Сега да го направят ,,булка,, в затвора и тоя ще ака прав

вината трябваше да се поеме от родителите на момчето..... те са го направили такъв.... богатата му майка го е превърнала в това което е....... и не богатството е виновно а сивото вещество в главата и

А не. Той е пълнолетен и си носи отговорност за действията си. По твоята логика дай да го пуснем и да съдим държавата, че не му е спряла достъпа до дрога.

1. Престъплението не е предумишлено по отношение на убийството. Факт. Той не е имал и мотив за убийство. Колкото и да им се иска на хората по-голямо, адекватно наказание, това желание не може да промени факта, че извършителят не е убил с цел да убие, а е убил вследствие на неспособност за само контрол поади дрога и поради личностната настройка към рисково поведение. Обяснението не е умисъл, а е дрога и психика. Редно е да се придържаме към фактите като към истина. Истината има олям смисъл, лъжата носи по-големи щети и по-големи щети. Днес компромис, утре по-голям, други ден огромна трагедия в обществото. Където има домининраща лъжа, обществото пропада. 2. Наказанието е изключително леко в сравнение с тежестта на извършеното.

Съдийката с особеното мнение може да го промени, ако нейния син / дъщеря загине по същия начин като Милен Цветков!!!! Тогава ще иска доживотен затвор! Най-големите корумпета са в съдебната система. Затова нищо не върви в тази прокажена държава….

Нека сметнем - 9 години, ако работи вътре му се намалява с 1/ 3, остават 6. Като приспаднем ареста досега, остават 4 , горе долу. Примерно поведение, поне още 2 надолу. Резултат - след 2-3 години ще си фучи на воля по Черни връх, акомпаниран от поредната кифла полицай.

веднага проверка решението от 2 - ри състав, 3-ти състав - 4 състав и виновния в затвора!!!! при соца лежиш дор за убийство на лебед или мечка (4 - 10) год !

9 г? Вече 4 са минали, тоест остават 5! За добро поведение след 1.5 г е вънка!! Толкова по въпроса....

Мотивите на Съдията подписал с особено мнение противоречат на човешката реч - тоест - приятеля е извикал по име и Убиеца е предприел маневра , тоест - убиеца е имал умисъл и е карал право напред за да убие Милен Цветков , ръката му е трепнала след намесата на свидетеля .

До 1.5-2 години ще гледа кисело по дискотеките. Хващаме ли се на бас? Тъкмо да излезе новата Q7, мама ще му я вземе, за да го утеши...

Време е за сайт като Миротворец в който да бъдат всички такива корумпирани изроди като тая съдийка

Като Миротворец ли? Тоест всеки, който не е от корумпираната клика, да фигирира?

В Гърция дадоха по 10г за опит за източване на карти...

Шишкова, защо не ходиш да се гръмнеш? Колко ти платиха? Ти за кого работиш? Срам за гилдията си. Излез в пенсия, не ти е там мястото.

Няма как да е срам за толкова срамна гилдия

Превеждам:Това е награда за добро изпълнение

Като се качиш да управляваш дрогиран, като караш с 99 км/ч и не спираш на червен светофар, това е умишлено деяние. В Германия такива случаи се третират точно по този начин. Шофьора кара в състояние, което е опасно за околните. Това дали е искал да удари и убие друг човек е без значение. Неумишлено би било, ако кара с 50 км/ч, спира на светофари, трезвен е, но въпреки това става инцидент и има жертва. Примерно пешеходец изскочил на пътя.

Ей германеца, ти знаеш ли какво е unzurechnungsfähig?

От 2 промила нагоре по немския закон е СМЕКЧАВАЩО вината обстоятелство, а от 3 промила се смята, че не осъзнаваш какво правиш и не носиш отговорност. При причинена смърт е 3,3 промила. Който знае немски да си провери. Та хайде да не ги даваме точно тях за пример.

Че не е умишлено, не е, ако бе умишлено, защо да го прави? С такава скорост може да убие и себе си и спътниците си, тук просто имаме дрогиран шофьор, който е връхлетял колата на Милен. Щом се качва дрогиран да шофира, значи се превръща в един потенциален убиец на пътя, друг е въпроса, до колко е дрогиран и осъзнавал ли е, че се качва да кара в неадекватно състояние, ако все пак е бил неадекватен, значи умисъл няма, но понеже кара дрогиран го съдят, като за умишлено убийство. Тук вина имат и спътниците му, понеже са го допуснали да се качи в колата дрогиран да ги вози, та и те трябва да отнесат някакво наказание.

Ти трябва да му излежиш половината присъда. Идиот. Значи всеки, който се "напука" до козирката и не осъзнава какво прави не носи отговорност. Като те прегази някое пиядне или твой близък друго ще пееш. Идиот.

Я прочети пак, какво е написано и после ееви!

Всеки закон се прилага от хора.Проблемът са хората, защото законът освен буква има и дух. Може да се скриеш зад буквата на закона, но да погазиш духа му.

Да ви обясня нещо, повечето хора нямате идея какво е в пангото, девет дена могат да ти се сторят ад, не девет години, тоя е абсолютна путка, много тежко моменти го чакат хахахах, много..

Има пари - ще е с привилегии.

Това не винаги помага, вярвай ми, нарочат ли те ти е е### мамата

Шибана съдийка заслужаваш тоя боклук като си излежи смешната присъда да прегази някой скъп за Теб човек и тогава пак давай особено мнение Ку..о

Тогава ще иска смъртна присъда. За същия казус.

Полицейския бус го е закарал до границата със Сърбия и са го предали на хората на Цецо Василев.

Колкото и да е странно, от цялата ситуация има и положителен фактор. Тогава се вихреше пропаганда за легализиране на наркотици. Е това я спря. Не че нямаше утрепани след ПТП-та с ползвали наркотици, но не бяха известни. Умрелите от наркотиците можеше да са повече. Най-малкото малоумните. А големият проблем е, че се навъдиха тарикати на пътя. И ръмжат с двигатели, стържат гуми, някакви пукания и какво ли не. Дори само за шум трябваше да ги наказват, за да не се стига до повече. Може да забраняттолкова шумни коли и преправа - често са покрай някакви работилници за коли. Да забранят тези пукания. Да въведат като в Германия, 3 месеца неплатена глоба, равно на 1 месец в затвора. Ако ще да въоражат КАТ с гранатомети. Като не става по един начин, ще стане по друг.

Алкохолът е легализиран наркотик и пияни убиват не само на пътя. Кога ще бъде забранен най-после този алкохол бе?

Каквото и да си говорим, накрая коренът на всички беди у нас е правосъдната ни система.

В парламента и министерският съвет що престъпления се извършват и онези се правят, че нищо не са чули и видели.

По-скоро се преследват "непослушни" политици. Не, не ги вкарват в затвора, държат им делата на трупчета като гаранция за послушание. Не толкова юристите са жертва на политиката колкото обратното

Ууу само 9 години? Ха, че как ще имам страх от наказание за да не вземам наркотици или да карам пиян? Ко толкова ще си друсам, после се качвам и заминавам и дори да отнеса някой какво толкова ще ме хранят и поят 9 години и после на ново...

Според нея само това, че е карал с 99 км/ч без да намалява, е единственият аргумент, Ами точно това, да караш с 90 при градски условия и да нямаш намерение да спреш, си е само по себе си умисъл!

Според нея само това, че е карал с 99 км/ч без да намалява, е единственият аргумент, който може да се изтъкне за искането на прилагането на по-тежка квалификация в закона. А това че бил дрогиран с няколко вида наркотици не е аргумент за по тежка присъда ? Съдия изрод Дано следващия размазан при същите обстоятелства е нейн роднина Гледайте тогава как няма да го бавят убиеца и ще получи от 20 нагоре

Инцидентът стана на 19 април 2020 година - точно на Великден. Три години се влачи това дело,три години! Сега да не вземат да приспаднат тези години от присъдата и да лежи в затвора само шест години.Такава е бързината с която се движат съдебните дела в БГ.

Но за убийство действат око за око инжекцийката и чао.

Тези наследници на конекрадци, престъпници, пирати и убийци ако не ги държат с твърда ръка ще е хаос.

Няма умисъл, обаче е редно да се третира приемането на вещества като умишлено деяние, с което съзнателно показваш умисъл в момента, в който се качиш зад волана.

Да се надрусаш почти колкото зеленски (умишлено), да караш с 100 в град (умишлено освен ако не е заседнал педала на газта), да не спреш на червено (умишлено), да убиеш човек, който спазва правилата за движение (ако и Милен не беше спрял на червено щеше да е жив) и да дадеш 9 години като след 5 този наркоманизиран боклук ще излезе. Що за правосъдие. Що за съдии. Мятайте го в клетката на тигъра и готово. Това е утайката на обществото. Боклука. А боклука се изхвърля. Унищожава.

Умисъл има, когато съзнателно причиниш смъртта или повреда на човек или имущество. Терорист, който хвърля бомба, също не знае чия смърт ще причини, но умисъл има. Ще кажете, че процентът вероятност е различен. При шофиране пиян/дрогиран няма голяма вероятност да катастрофираш, нали? А бомбата на терориста - най-вероятно ще избухне. Ами добре, дайте да решим тогава какъв е точно процентът вероятност от който нататък ще смятаме, че има умисъл,, защото когато се качиш да караш, винаги има малка вероятност да катастрофираш, поради безброй причини.