Окончателно: Най-тежката присъда за Лазар Колев

Окончателно Лазар Колев е осъден на доживотен затвор без право на замяна за смъртта на сестрите Белнейски, реши Върховният касационен съд.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Най-тежката присъда за Лазар Колев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-жалък е нечистоплътният шопар М.М., който продължава да срами адвокатурата с тъпите си искания и с постоянните си медийни изяви. Докога измекяри ще защитават убийци, няма ли малко съвест у тези "големи наказателни адвокати" свикнали с тъпите си речи и безкрайни лакардии.

От кочината на съдебната система се дочу само доволното грухтене на баш шопара и "виден адвокат-защитник", субекта М.М. Не без "квалифицираната" му(в стотици хиляди евро) защита, в панделата загробват един невинен младеж, а VIP чадото на.... е някъде по южните дестинации!

Има нещо гнило в тази история.Сигурен съм,че това не е истината,но кой може да го докаже.Нека Бог да направи своето.

Жал ми е за сестрите Белнейски, за Лазар Колев и за всички объкани и полуграмотни млади хора на България. В едно общество, лишено от морални ценности и от мъдростта на предходните поколения, каква ще бъде съдбата им, дори, ако са живи и не са в затвора?

СРАМ! СРАМ! СРАМ ЗА ПРАВОСЪДИЕТО ВЪОБЩЕ! КУПЕНИТЕ ДИПЛОМИ ВЕЧЕ ГОВОРЯТ И УБИВАТ БЕЗШУМНО! ПРЕДИ ГОДИНИ 7 ДЕЦА БЯХА УБИТИ В ДИСКОТЕКАТА НА СТАДИОНА И НЯМА ВИНОВНИ! ДНЕС ЕДИН ХИЛАВ МЛАД ЧОВЕК"ИЗНАСИЛВА" И УБИВА ДВЕ МОМИЧЕТА, ДАЖЕ ГИ КАРА С КОЛА САМ/!// НЕ ЗНАЕМ НАМЕРЕНА ЛИ Е КОЛАТА?/, ЗА ДА ГИ ПОГРЕБЕ... АЛО ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧУВАТЕ ЛИ КАКВО СЪТВОРИ СЪДА В БЪЛГАРИЯ. ВИЖДАТЕ ЛИ С КАКВИ СТРАШНИ МАГИСТРАТИ-БЮСТИТЕЛИ НА ПРАВОТО НА ЖИВОТ ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО! ЖРЕЦИТЕ В ДРЕВНИ ВРЕМЕНА НЕ СА МОГЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВЯТ, КАК ЕДИН ЧОВЕК ЩЕ ИЗВЪРШИ ПОДОБНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С ДВЕ РЪЦЕ! ВСИЧКО БЕШЕ СЪТВОРЕНО ОТ ДОБРИ ПОЗНАВАЧИ НА СЛЕДСТВИЕТО И ГРАЖДАНСКОТО ПРОЦЕСОАЛНО ПРАВО.

А как стана така, че съдебния лекар, който прави аутопсията и каза, че момичетата не са изнасилени и са блъснати от кола или най-вероятно джип изведнъж беше намерен обесен на една катерушка и при втората аутопсия се оказа, че всичко е коренно различно. Как така се оказа, че пратихме ДНК до Скотланд Ярд и оттам съобщиха, че ДНК-то е негодно за да се определи нещо и видиш ли ние изведнъж в България успяхме да намерим следи. Може би техниката ни е много по-добра от тази на Скотланд Ярд? Ако вземете и малко да мислите може нещо да се получи. А този Лазар Колев беше лесна мишена - лежал за изнасилване, намерили са му и на него цаката как да го накарат да мълчи. Не мислите ли, че има начини да се накара някой да мълчи дори да знае, че ще изкара цял живот в затвора?

Ами разбрало се е, че не е казал истината. Актът на самоубийството му е извинение пред паметта на децата. Той беше нещо като доайен сред съдебните лекари. Така жертвите на убийците по това дело са три.

Аха и той е бил толкова гузен, че е решил да сложи край на живота си. Разбирам. Можеше да се постараете малко повече с отговора и да напишете нещо по-нелепо. Това на страна, как бихте обяснили това, че според Скотланд Ярд ДНК е ногодна, а ние успяхме да извлечем доказателства? Да очакваме ли и от Скотланд Ярд да почнат със самоубийствата?

ЛАЗАРЕ , СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА "ПЕЕШ" , БРАЧЕД , КОЙ ТИ СКРОИ НОМЕР ИЛИ КОГО ПАЗИШ ??? НАВЯРНО СИНЧЕТО НА НЯКОЙ ДРУГАР ...

ВРЕМЕТО ЗА ШИКАЛКАВЕНЕ ИЗТЕЧЕ!

само не мога да разбера как тоя е закарал двете момичета на това място, изнасилил ги е една подир друга и после в същия ред ги е умъртвил... и това е бесцпорно доказано?!?

Шило

Има една подробност,която се забравя, а тя е, че делото е разделено, и че се води още едно срещу поне още едно лице. Никой не казва,че е бил сам. А няма никаква конспирация, защото Марковски щеше да намери поне един свидетел. Ако имаше нещо, щеше да прозира и едва ли присъдата щеше да р такава

С това си действие Владо-Иширковеца си опрости греховете до този момент, в сегашния и в отвъдния свят! А Лазар Колев ще злобее и ще изгние в затвора.

Ти хубаво си дочул, но да беше и видял. А иначе Петърнейчеви, нищо не ми говори, признавам!

червен кмет

Имало е заплахи срещу свидетели, че ще затрият целите им фамилии. Хора които са видели сестрите вечерта на убийството в ресторант, така че преценете кой стои зад това... Фамилията Петърнейчев говори ли ви нещо?

Наистина като гледам коментарите на повечето, си ги представям като съдебни заседатели. Няма да постановят една осъдителна присъда! Ама то това болно общество това и заслужава. Де да можеше да се въведе системата на съдебните заседатели, както се прилага в САЩ (защото у нас ги има, но са само 2-ма в изключителни случаи 3-ма и само спят), че този "буден" български народ да почне да си носи под мишница и това гайле, а не само да коментира отстрани работата на другите.

Брей какви специалисти се извъдиха, та защитават един убиец на деца ! "Говорило се", че имало и друг - ами като се говори кажете го публично бе мрънкачи - дайте и доказателства ! Или като се "говори" да хванат някой произволно и да го осъдят а ? Какво предлагате - да го пуснат ли, тогава пък няма да спрете да лаете, защо са го пуснали ! Аман от разбирачи - станете следователи и прокурори и намерете въображаемият убиец ! Наистина ли смятате, че ако е имало друг убиец този тапир на снимката нямаше да го издаде досега ? Кое е по-тежко от доживотна присъда бе дебили ? Толкова злобни, че чак тъпи !

Питайте кмето !

Нищо не сме скрили. Извършителят се установява и разкрива от полицията, не от прокуратурата. Прокурорът прилага закона, полицията събира, дири и установява. И това не знаете, но коментирате!

А как процедирате, когато сами знаете, че ДКТ/то е сменено, съдебният лекар е убит, уликите са подменени, а вие трябва да издадете реална присъда?

Това дело е голям успех за прокуратурата. Но трябва да установите кого крие убиецът? Този човек вероятно е сред кръга приятели на убиеца. Той е липсвал няколко дни след убийството, а може и ден преди това.

Що не ви повярвахме, бе другари?

Ейййййййййййй! Продължиха простите коментари от типа на: "Ти може да си бил там, НО НА МЕНЕ МИ КАЗАХА, ЧЕ..." Хем не чели делото, хем пропускащи (защо ли!?!) най-основния факт - наличието на ДНК ПОД НОКТИТЕ НА УБИЕЦА, хем несъгласни, че той е виновен. И всичко това без аргументи, разбира се! На мене ми се струва! Аз мисля, че... и т.н. И то след като върховния съд, който е единствената окончателна и компетентна инсатнция се е произнесъл в обратния смисъл. Заслужавате си съдбата, драги сънародници, заради това, че вярвате боклуците, както в политиката, така и в съдебните зали!

А как процедирате, когато сами знаете, че ДКТ/то е сменено, съдебният лекар е убит, уликите са подменени, а вие трябва да издадете реална присъда?

Тоз до месец максимум ще почне да пее като отбор канарчета! Помнете ми думата!

ЦЪ, тоя няма да изкара дълго - или ще се удави като пие вода или ще си счупи врата като се наведе да си върже обувките в затвора. Не зная как са го изнудили да мълчи, но това е факт!

Двойна ПОБЕДА! Първо: един убиец ... един долен мръсник ще изкара живота си в размисъл между четири стени докато диша! Второ: Един НЕ помалък мръсник, а именно човеко-подобното същество Марковски най-после НЕ успя да осъществи пъкления си план да отърве от заслужено наказание узрода Колев!

Синчетата на нашите хора са умни, велики и недосегаеми. Те могат всичко.

А ре бе, вижте го на снимката...Едва ли би убил и животно това човече...

Точно за него психиатричната експертоза доказа ,че има садистични пориви

Защо скриха другия убиец.

ако наистина е невинен, значи е много тъп, че да прикрива който и да е, и да лежи доживот заради него..

отколкото мъртъв.

Та няма да съдят синчетата на нашите хора я ! Плащаме си.

За съжаление тази присъда не остави в обществото чувство за някаква постигната справедливост. Като цяло хората не вярват, че е наказан истинският престъпник. За това сигурно има причини!

ами посочи ти кой да бъде наказан, за да получи "обществото" удоволетвореност, аман от мрънкачи

и ти ще го погребеш благотворително да не се харчат роднините....

Дейва и казуса....

Освен за смъртта на сестрите Лазар Колев е виновен и за : измирането на динозаврите, падането на България под турско робство, глада в Африка, климатичните промени, наводненията в Сърбия, разпадането на Съветския съюз,той е и главен виновник за Втората световна война, а при Трета, пак той ще е виновен. Следствие, съд и прокуратура- мафиотски институции,подчинени на мутри ,политически прасета и наркобосове...В региона хората говорят за друг убиец....

Този човек изглежда психически неустойчив и най-вероятно е такъв. Най-вероятно е и бушон, използван, за да се прикрие нечие чудовищно престъпление. Но още по-виновни от истинските прстъпници са авокатите на дявола, представляващи т.нар. "български съд". Има възмездие за всичко, ако не на този свят, то на другия.

Няма правосъдие на другия свят! Човек получава всичко тук долу, в тоя живото: и наградата и наказанието.

Не е убиец Л. Колев!!! Просто тази истина остава "скрита"!?!?- но не и в Пазарджик!!! Нито в Пещера!?!!Само продажния български съд -НЕ ПОИСКА да стигне до ИСТИНАТА!!

кажи истината щом я знаеш, а не мрънкай само

В Пазарджик, а сега се споменава и Пещера, се знае истината за това убийство или поне кои са го извършили. Каква власт имат извършителите над гражданите на тези два града за да се точи с години това дело и да остане в хората съмнението за справедливост и безпристрастна работа в съдебната система в България? Защо в България престъпниците имат усещането за недосегаемост, вечност и се подвизават извън и над закона? ИЗБОРИ ПАК ИДАТ....., ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ..... А ТЕ ВСИЧКИТЕ МАСКАРИ!!! За родителите на момичетата, а и за обикновените граждани остава само надеждата възмездието на извършителите да дойде някъде отгоре, не от държавници и държавни органи. Може би и да се случи това, нека се чуе от всички нас.

Само идиот не би се сетил,че има още най-малко един ,но го покриха умишлено .Няма как един да се справи със две момичета ...въпроса е кой крият...и дано това се случи и с неговите дъщери един ден.

Децата не могат и не трябва да отговарят за грешките на предците си.Не го забравяй никога.

Не е ясно какво е извършвал съучастника му- официално участващи в предварителното разс ледване заявиха категорично,че е имало и втори извършител.Кой от двамата ги е убил?

Че е имало втори, че е било планирано е ясно, че е имало джип също е ясно, щото синините на момичетата са били в областта на кръста/ери големи, виско като от фарове на джип. Ама единият явно ги е убил внимателно, а другият ги е убил жестоко. Раните и белезите от изнасилване са били жестоки, апелативният съд казва, че те не са от Лазар Колев, значи са от другияв-другите убийци. Ама се мълчи. Пък и Лазар мълчи, щото и аз бих мълчал като не съм учавствал.

Никой в Пазарджик не вярва, че този мъж е виновен. Говори се, че има замесени политически фигури и че виновникът се прикрива умишлено.

Все ми се струва, че или е невинен, или крие някого, или не е това дето се пише и приказва ... мисля си дали някой политик не е намесен.

Струва ми се, че Колев е жертва на съдебна грешка. Или по точно на неустоимото ни желание да се правим на Бог и да отсичаме присъди - невинен / виновен именно в случаите, когато има много съмнения. Няма самопризнания, няма очевидци, няма косвени или преки доказателства. Мисля си че ако беше виновен - след толкова дълги години по арести и затвори, щеше в един момент да си признае за да си изчисти съвестта. А той не признава, даже и ако едно признание би му смекчило присъдата. То добре че отмениха смъртното наказание, че сигурно и на смърт щяха да го осъдят. Доживот без замяна също е варварско наказание, но поне има шанса докато е жив нещо друго да излезе по случая и да му преразгледат делото. Мислите че не стават съдебни грешки ли? Стават, с доста разстреляни, обесени или изпържени на електрически стол, за които след това се разбира че са били наистина невинни. както са твърдели през цялото време. Има и такива които са признали вина под натиск и психическо въздействие, за които също след време чак се разбира че нямат нищо общо. Смятам че там където има съмнения е по добре да има ненаказан престъпник, отколкото някой си просто обявен за виновен.

Е каква е тая правилна съдебна грешка, която прикрива висш кортеж, който е блъснал пенсионера . както и убийство на две момичета? Грешка ли е, че съдебният лекар Раданов разбра как са убити, а другата съдебна лекарка разбра друго, след като бяха подменени уликите под ноктите и ДНК-то? Много скъпи и навременни тез грешки. Всичко е платено и продължава да се плаща. Явно кортежът е бил доста висок и досега е такъв.

Няма съдебна грешка! Има престъпление, извършено от съдиите!

А Петърнейчев и Р.Петков? Ни лук яли, ни лук мирисали??? ПОмним, помним... всичко се връща на този свят, и колкото по-късно, толкова по-мръсно...

Този или тези, които умъртвиха двете момичета, се измъкнаха сухи. Вероятно става дума за синове на /или висши служители/ на уж демокраничната власт в Пазарджик. Районът е известен със свирепостта си още от времето на Стамболийски, убит и обезглавен, на жандармерийските палежи на къщи, набучени глави на партизани, идиотщини, срамни за Европа. Пълно е с цигани сякаш от Пешавар, там е голям затвор, въдворителни места и прочее екстри на едно болно общество.

Батка нещо се бъркаш,слуховете са че работата е свършена от синчето на Петърнейчев от Пещера (виден комунист е тоя,не е демократ),по това време кмет на Пещера

Напишете имената на съдиите - защото един ден те ще отговарят пред закона за умишлено извършено от тях престъпление! Откъде ги взеха неоспоримите доказателства, че Колев е извършил престъплението?!

дали тази присъда няма да лежи на нечия съвест. На бездарието на МВР да събере годни доказателства и направи годно разследване, на съда защото все пак трябваше някой да бъде осъден, или на свидетели??? Ами не е моя работа да съдя. Бог знае.

1. БОГ знае, че в тоя случай "съвест" няма за сметка на "Big money"!!! 2. Следствието не е толкова некадърно, но и там има "заинтересувани" шефове(виж т.1)!

pompai

Нека изгние там....А други известни колко желае народа....

Не ми разправяйте какъв добър човек и адвокат е тоя Марковски! Не, той може да е добър адвокат, но в никъв случай не е ДОБЪР човек. ДОБРИЯТ ЧОВЕК, дори и адвокат, щом разбере, че ще се наложи да "обслужва Дявола" , ще се отегли и няма да поеме тая защита.Щом за ПАРИ е решил да облужи рогатия, това не е добър човек. Все пак освен пари, има и понятието МОРАЛ, на тоя свят. А именно това качество, не притежава тоя индивид. Видно е дори за човек без очила, че клиентът му е виновен. Друг е въпросът, дали това е основният виновник, или прикрива някой друг. И в единия и другия вариянт, адвокатът си е адвокат на Дявола!

Алоууууу МОРАЛНИЯ Да защитаваш някого в дело не означава, че го правиш за пари!!!!!!!! Всеки, независимо виновен или невинен има право на защита!!!! Всеки е считан за невинен до доказване на противното - нали трябва някой да го докаже!!!! Ако изпаднете в ситуацията на Колев, ще се молите Марковски да ви защитава!!!!!!

Вие представяте ли си какво означава, щом самата майка на Белнейски не вярва, че Лазар Колев е убиеца!!!!

Като се има в предвид чичото на тоя галфон колко пари наля за адвокати всеки може да си направи извода кой ще да е бил съучастника!!! Междо другото джинса им е с прякора 'Гангстерите'., а чичото държи доста сериозна за Пазарджик фирма 'Мио'

преди това е имал присъда за изнасилване!

Това не означава, че ги е убил. За другото престъпление е осъден.

Набеден за убийството или извършил убийството- това е въпросът? Когато са намесени " големи хора" или техни близки намират някой от " малките" бедни хорица и му прехвърлят престъплението.

Погледнете внимателно снимката,вижте очите му ,в момента гледа жертвите.

След 8 години в ареста и ти ще гледаш така. Даже по-зле. И къде е сега синът на Георги Петърнейчев? В чужбина ли избяга?

Не, в къщи си е, живее си спокойно.

Ама как хем доживотен затвор, хем не било извършено с особена жестокост, хем сестрите бяха помляни с джип-по думите на самоубития на детската въртележка съдебен лекар?! Уж Лазар ги убил, жестоко убийсво, нямал съучастници, пък те са пребити гонени и блъскани с кола и изнасилени..Дано този, който прикрива убиеца преживее същото като сестрите!

Работата на адвокатите е да защитават клиентите си! Така както монтьора оправя колата, независимо дали е на престъпник или на оюбудсмана. Както и лекаря не си подбира пзциентите, нито пък куриера, дето кара пратки. Та Марковски си е професионалист и то добър и това, кой защитава няма общо с професионализма му.

Виновен до доказване на противното. Не бих искал да съм нито на негово място/Марковски/,нито на някой от клиентите му.........както викат на чужд гръб и 100 тояги са малко. Но си спомням едно интервю след съдебен процес беше адвокат на оправдан за изнасилване. Питаха го какво би направил ако подсъдимия е изнасилил неговата дъщеря.Отговорът бе,просто бих го убил!

Мисля че пича е невинен,язък ще изгоря само той.

Тая мазна гад - Марин Марковски - адвокатът на Дявола какво ли ще измисли сега?

Не винете адвоката,всички адвокати трябва да бъдат като него, чак тогава ще сме сигурни че доказателствата са твърди и че присъдата е справедлива.

Щом за адвокат е нает дебелосереца Марковски, значи обвиняемият е 100% виновен.

А бе на този Марковски напоследък не му върви с бизнеса!

Цяла Пещера знае кои са убийците.знаят също и защо загинаха още 5-6 души,които могат да разкрият кои са истинските убийци.На този вината е че може да е участвал при преместването на труповете.

Бай Мите, да вземеш да споделиш, а?

Шило

Кои са?

ами тогава, за това, че цяла Пещера не е излезла да каже кои са убийците, ше ви лежат и на вашата съвест момичетата.

Ами да кажат, кой е виновен. Пак и този, ако е невинен, защо мълчи? Всеки нормален човек при положение, че го грози доживотна за убийство, ако е невинен, ще драпа със зъби и нокти да докаже невинността си. Той заради кого се жертва?

Може би не иска да е поредният убит/самоубит. Може животът му да е залогът за мълчанието му.

Prati mi ги на пощата аз ще ги публикувам от мое име! Да ви таковам в мъжете!

Когато Марковски защитава обвиняем то със сигурност можем да твърдим че виновен

Този знае,но в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е УБИЕЦ. Скоро ще каже ,ако не се ,,самоубие" в килията си.