Осъдиха няколко французи, защитили терористите

Френски съд издаде първата по рода си присъда за оправдаване на тероризма. Престъплението беше добавено наскоро във френското наказателно право.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха няколко французи, защитили терористите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чл. 164. (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) (1) Който проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин, се наказва с лишаване от свобода до четири години или с пробация, както и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева. (2) Който оскверни, унищожи или повреди религиозен храм, молитвен дом, светилище или прилежаща към тях сграда, техни символи или надгробни паметници, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева.

Извадката е от наказателния кодекс на Република България. Абе прости българи, пак потъпкали свободата на словото. Аз шарли ли съм, българче ли съм, не знам вече !

Така така лицемерието само ще расте . Утре франция като чете лекция по морал на разни държави ще ги запитат а на вас защо затворите са ви пълни с хора който са казали нещо ,което не е редно :).

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО В ДЕМОКРАТИЧНА ФРАНЦИЯ !

Така става когато има голямо класово разделение... може да звучи клиширано и демоде, че дори някой може да види и нещо комунистическо ама си е точно така!

Тези изказвания с изключение на едно две са толкова многозначителни, че най-вероятно ще паднат в съда, ако той е справедлив. Например този дето е крещял "100% Куаши" може да каже че е искал да каже "100% Куаши са бастуни" и го е крещял пред френския Ушев за да го надъха за борба срещу тероризма. Нещо Европа завива към диктатурата. А именно такива действия на западните демокрации са отприщили всички проблеми с тероризма.

ПОМОЩ -РЕПРЕСИРАТ НИ!!! Има опасност да ни осъдят.

За такива - няма свобода на словото! Бой по манерката!

Мирише на фашистка цензура направо. Страхът е голямо шубе.

наlи има уж свобода на словото или само за едни е

Това малко ми прилича за гоненията едно време за разказване на вицове за бай Тошо и за партията. Изтървеш си нервите, изпсуваш и ето ти затвор. А единият от франсетата даже бил осъден на 10 месеца СТРОГ затвор!? Задавам си следния въпрос: ако някой във Франция подкрепи гласно проруските бунтовници в ДНР и ЛНР, които някои наричат терористи - ще бъде ли осъден?

Все още има малоумници, които вярват на този мит- да те вкарат в затвора за разказване на виц за Бай Тошо. Ако е вярно, то 8 млн българи щяха да бъдат в затвора.

Има доста пострадали от този "мит". Чети разсекретените досиета. А имаше и провокатори, които разказваха вицове и после донасяха за реакциите на хората. А иначе при Тодор Живков всичко беше прекрасно и хората доброволно и с много радост ходеха на манифестации за да им помаха от от трибуната...

stan_posta@

Мит е, че за разказване на вицове са затваряли. Тези, които ги затваряха имаха и много други грехове, вкл. тероризъм, измяна, корупция и др. под. И разбира се, бяха разказвали и вицове, кой не разказваше. Та като ги реабилитираха, понеже ги беше срам да кажат за какво лежаха казаха - за вицове. Да ама милиони разказвахме вицове, а само 100-на лежаха. Бай Тошо беше ларж за вицовете - като де Гол. За него казват, че сутрин се интересувал какви вицове пишат за него вестниците. У нас вестниците не пишеха вицове за Първия, само устно се разпространяваха. Масово. До ден днешен си ги разказваме.

Интересно, къде тогава остава свободата на словото, което толкова пропагандират?

заплахата за сигурността на много хора и заплахата за убийства не могат да бъдат сравнявани със свободата на изказване, рисуване, пеене и др. едно е да напсуваш меркел и да я окарикатуриш (да речем), друго е да я заплашиш с убийство. ако някой се обади по телефона със заплаха за взрив, някъде и полицията го приеме за свободно изявление на словото и майтап, докъде ще стигнем. сега правите ли разликата?

its

Не. Не правят разлика. "Двоен стандарт" - Свободата на словото е ценност, но на цялото общество. И всяко нещо което не е в интерес на обществото престава да бъде ценност. Т.е. призивът да убиеш журналист не е извън дефиницията за свобода на словото.

доколкото знам винаги е имало наказания за заплаха за убийство. да се прави паралел по повод свободата на словото с карикатури, в които няма абсолютно никакви заплахи е просто нелепо и асоциално. защото първо са заплахите, а след това са действията. е, "заплахата" на карикатуристите, че ще издадат вестника бе изпълнена. :-) на карикатурата се видя една от жертвите на този атентат. може да се каже най-голямата жертва. но да хвърлим и едно око, и на поводите, които са подтикнали към тези заплахи: ""Тъй като е пътувал без билет, мъжът се скарал с контрольорите." ... "е бил задържан, след като в нетрезво състояние блъснал колата си в друг автомобил....и ударил шофьора на колата, която бил блъснал.". така че, и основата за "правото" на тези издиша напълно.

"A new world order", каза го още стария Буш преди 25 год.Сега го въвеждат активно, затова им трябва терор и ще спретват нови актове, докато наложат тоталния контрол.Писано е в Библията: "...и когато казват мир и безопасност, тогава Ще дойда". Знаят и бързат, но славата им ще бъде кратка.А после - "голям плач и скърцане със зъби".Това е. ПП! ИДИЛ са на хвърлей разстояние от Исраел, що не го атакуват, задайте си въпроса?Ами щото са комбина.

Аз

Фашизъм, комунизъм, лов на вещици, концлагери, газови камери, холокост, геноцид, аутодафе, инквизиция (при това наречена СВЯТА)... Всичко това създадено в сърцето на "цивилизована" Европа... Европейците са почнали още преди 40 000 години с изтребването на неандерталците, които са Homo Sapiens, все пак - последният човешки вид освен нас, населявал Земята. Какво още може да се пръкне от подобна смърдяща клоака главата ми не побира, но няма спор, че и този път мършата Европа няма да изневери на себе си. Съвременната европейска "цивилизация" води началото си от Римската империя и нейното разпадане. Но даже и римляните са го проумели: Ex Oriente lux! 12 000 години непрекъснат внос на цивилизация от Азия, обаче ядец... Тоя континент е орисан да ражда само смърт...

ОСТАВКА НА СЪДИИТЕ ! ТОВА Е ГРУБО ПОГАЗВАНЕ НА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ НА ХОРАТА НИ !

Нека ловът на вещици да започне сега. Не беше ли това крайната цел - да си харижем цялата свобода на властите, да ни доят и стрижат, но само от терористи да ни пазят.

--- ... бяха осъдени за насилие, след като заплашили полицаи .... насилие = заплаха на полицаи ....??? ----

Много са странни коментиращите, че в България има "Червени кратуни " и "Комуноиди". В България е имало съвсем малко истински комунисти, които бяха ликвидирани от "колегите си " след 1944. Всички други са просто партийни апаратчици.

А какво става с украинския държавен тероризъм в Донецк и Луганск, подкрепян активно от САЩ и ЕС? Хиляди загинали мирни граждани, жени и деца, срещу няколко французи! Предпочитам да съм Донбас, вместо Шарли!

Да не са превзели чеченците и руснаците Париж? Щото иначе, не виждам връзка.

Ами те още малко ще ми кажат как да се чувствам ..., като не ми е жал за тия хора какво? За затвора ли съм ? Може би трябва всички да вием като в северна корея

Щом вече в "демократична Европа" с претенциии за "свобода на словото" взеха да раздават строг затвор за изразяване на позиция нещата са повече от зле. не виждам разликата между нашият соц и сегашната Европа. По соца поне нямаше ГМО!

Когато не те касае пряко - лесно е да хвърляш бомби и да убиваш цивилни под един измислен и абстрактен предлог - демокрация. Линията между демокрация и фашизъм е много тънка и колко бързо демокрацията се превръща във фашизъм, когато войната дойде до тяхната врата...

Аз

Според местните русофоби Волтер е червена кратуна: --------------------------- - 1. "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." Всеки коментар е излишен. .................... Сито ( нерегистриран ) 13.01.2015 19:38 Ами иди в Русия или КНДР, да се наслаждаваш на свободата. Европа е за мислещи хора, не за червени кратуни ---------------------------

Много ++++++++.

За съжаление Европа вече не е за "мислещи хора". Просто трябва да си послушен и да спазваш официалната линия. Все пак напредък е че не са го гилотинирали направо.

Благодаря, че цитира Волтер. Мислех и аз да го направя. Действително всеки коментар е излишен. Червените кратуни не правят разлика между правото на изказване на лична позиция и подстрекателството към убийства и насилие. Добре, че наказателния закон (поне във Франция) прави тази разлика.

Аз

Ъхъ... 5 часа си мислил и си си останал с мисленето... Мисленето, обаче, е сложен процес и не е за всеки.

Иха, тук е пълно с червени кратуни. Само мога да се надявам тези, които са писали тук, да не са представителна извадка за това как мислят българите като цяло, че ако е така, на България лошо й се пише. Такава органиченост и простотия, че човек страх да го хване.

Аз мисля ,че правото на свободно словоизлияние е един от стълбовете на демокрацията ,но ако за вас това е простотия съм съгласен да съм най големия простак на света.

Аз

В ДИРа русофилите сме към 80%. В обществото - повече. В грамотното общество - 100%.

Ами то всъщност е ясно, какво ли се чудя и аз. Прав си, разбира се. Не случайно България е на последно място по всеки показател. Бедна, ограбена, в хаос и анархия, всичко що-годе читаво гледа да се измъкне и да започне нов живот в нормална държава. Накрая ще останете само вие грамотните, та ще цъфнете и вържете.

Абе тия франсета немат ли си Хелзински комитет, Орворено общество и една сурия НПО, които да скочат и да защитят правото на свободен изказ, непрозрачното правораздаване и погазването на основните демократични ценности!!!!!

Аз

Европа е тъпа. Щото след хилядолетие колониални грабежи и кланета комплексите й не позволяват да намери златната среда. Едно е да създаваш гета и да ги пълниш с нещастници, на които не можеш да осигуриш препитание, при положение, че и на дебил ще му стане ясно, че така се генерира престъпност. Съвсем друго е да забраняваш на хората да се обличат както искат и да мислят каквото искат. Щото жени, които векове са се обличали със забрадки, имат съответен код на обличане и се чувстват неудобно без забрадката. Все едно в Австралия да задължат жените да ходят голи, щото така ходят аборигените. Шофирането с газ-спирачка е драстичен пример на некадърност. Между другото - днес Меркел била участвала в митинг против религиозната нетолерантност, демек - даде рязко газ след онзиденшната спирачка. Утре ще й се наложи пак да бие спирачка след днешния форсаж.

В чест на истината трябва да присная че ако по силата на некакъв си закон ДЕТРОЙТА изчезне за няколко месеца лично аз ще си отдъхна

Терористите постигнаха целта си.Французите са като команчите. Забравиха свободата на словото. Сега ще върнат и машината на доктор Гилотен.

Аз

Марк Твен не е писал за команчите, а скалпирането индианците го възприемат от испанците - не е индианска традиция въобще, ами баш европейска.

Припомнете си първата редица на марша,това са техните закони. Сталин,Молотов,Берия,Малинков са като второкласници със сини връзки пред тях.

И двете са само думи и не би трябвало да има последствия . Всеки има право да говори каквото си иска

VIPER

Ако те обидя , това свобода на словото ли е или е подсъдно ?

Абе нещо такова "Всяка крива, успоредна на политиката на САЩ, е права линия" Европейците отдавна се дърпаха от американските закони след 11 септември, но поводът е на лице. Кое е тероризъм, кое е сепаратизъм, кое е свободно слово, кое е борба за демокрация и свобода, вече няма и много, много да ни манипулират.

КВО Е ГАДНОТО НА ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА ? ... ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е ЧОВЕШКИ ЖИВОТ САМО АКО Е НА ЗАПАДНЯК ИЛИ НА ПРИЯТЕЛ НА ЗАПАДА .... .... ТОВА НЕ Е НИТО ПО ХРИСТИЯНСКИ , НИТО ПО МЮСЮЛМАНСКИ , НИТО ПО БУДИСТКИ ... НАЙ БЛИЗКО Е ДО ТАЛМУДА - БОГОИЗБРАНИ И ГОЙ - РАЯ , НАВЕРНИЦИ :)

КАК СЕ ОТРАЗЯВА СМЪРТТА ПО СИ-ЕН-ЕН - АКО ТЕРОРИСТИ УБИЯТ АМЕРИКАНЦИ 24/7 - АКО ТЕРОРИСТИ УБИЯТ ФРАНЦУЗИ 24/7 - АКО ПОЛИЦАИ УБИЯТ АМЕРИКАНЦИ ИЛИ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИ 1 ЧАС НА ВСЕКИ 24 ЧАСА - АКО ТЕРОРИСТИ ИЛИ ФАШИСТИ УБИЯТ СЛАВЯНИ ... 1 МИНУТА НА 24 ЧАСА :)

Абе руска подлого, защо изобщо си се нарекъл "Детройт"? Вече много явна взе да ти става пропагандата, нещо на умряло ли виеш, що ли?

Е , ако това не е ограничаване на свободата на изказване , какво е ? Комунистическа цензура, нищо ново под слънцето :)

Брей цялата руска и бекапейска дружинка влязла във форума, даже обсебили чужди никове за да плюят на воля конспиративно. Отивам да се изкъпя и да знаете 123 не съм аз.

Мюсюлманската измет трябва да разбере, че живее в светски държави и да спазва законите. На който не му харесва, има къде да иде.

А ние какво ще правим с руските катуни в България.Руския тероризъм отново набира скорост.

VIPER

Ами крий се в мазето

Вече не е модерно да правиш карикатури срещу ислямисти. Започвай да правиш усърдно карикатури на Путин и величай Порошенко. Ще хапнеш бой, но ще има марш на "европейци" в твоя чест.

НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА СЕ ОПИТАТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ РОБСТВОТО НА НАТО И ЕС - ЩЕ ВИ ВКАРАТ НАТОВСКИТЕ ДИВИЗИИ И ЩЕ ИМА РЕКИ ОТ КРЪВ В БЪЛГАРИЯ - ВСЕ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ НЯКАКЪВ ПОВОД :)))) ...

Освен затвор тези бабаити, за които права и свобода се равняват на слободия и бандитизъм, трябва да бъдат скопявани! Тази терапия намалява драстично агресията, а и ще липсват наследници...

VIPER

Атентата на 11.09 беше повод САЩ да въведат закони за повсеместно подслушване и арестуване и затваряне без съд и присъда само по "подозрение в тероризъм" Сега същото ще се случи и в Европа Поводът е налице

Невинен до доказване на противното - сега вече е виновен до доказване на противното.

А ти има ли защо да се притесняваш? Като руски агент в България си в пълна безопасност!

Усещате ли накъде отиват нещата, съфорумци. Да ЕС е фашистки строй, едноумие, убива хора, анексира държави, бомбардира суверенни страни, убива президенти. Тази лъжа не може да трае вечно, те трябва да минат в нов етап на поробване на народите, забрана на инакомислещите, вкарване в затвора или концентрационни лагери, чипове и следващи етапи от плана им за световен робовладелчески строй. Ако кажа че не подкрепям терориста Чарли може да ме вкарат в затвора, обаче умишлено убийство на 15 журналисти от страна на ЕС в Белград е нормално, терористите Хавиер Солана, Уесли Кларк не ги осъдиха, даже получават награди а те знаеха преди бомбардировката че там работят и има журналисти.

Другарю, защо не се преселите в Русия, като не ви харесва в ужасния ЕС? И, ако сте принципен, няма да ползвате нищо западно, вкл. и интернет.

За изказано мнение в модерна франция съдят вече. Не за подкрепа,а за мнение ! ЕС тоталитаризъм се заформя.

VIPER

Да живее свободата на словото! Ама правилното слово! Ако говориш среу банките - затвор Ако говориш за далавери на управляващите - затвор Ако говориш за зулумите на малцинствата - затвор Но иначе другото е ОК

Дали и тук да не кошарим за 10 месеца тези, без билет, които се карат с контрольорите?

А УЖ 4 МИЛИОНА ФРАНЦУЗИ МАРШЕРУВАХА ПРОТИВ БИЕНЕТО НА ГОВОРЕЩИТЕ :)))) .... РЕАЛНО ХРИСТОС Е РАЗПЪНАТ ПО РИМСКИЯ ЗАКОН ЗА АНТИ-ТЕРОРИЗМА - ОБЯВИЛ СЕ ПРОТИВ ТЪРГОВЦИТЕ В ХРАМА :))

умирам от смех... "Римския закон за антитероризъм"... баце, пиши по-често, молим те! Ритам от смех!!!!! Да ти кажем- Христос е разпнат за бунтовничество и чрез предателство. Те затва е РАЗПНАТ. Да се унижи и да се покаже, че е нищожна отрепка, долна твар. Най-блезкото со антитероризъм по римски е "загонор срещу Цезар". Ма тва е само за патриции. И се наказва с пререзване на вените у ваната или заповед за самоубийство на провинение до сутринта. Идва стражата на цезар, казва ти до колко часъ те иска мъртъв и ти си та ход. Я, кажи пак за тероризъма по Христово време. Мноо се позабавлевам.... ШЪ ТЕ ЧЕТЕМ. И ОТ ДЕТРОЙТА.

И после ми говорят за свобода на словото, лицемери!!! Колко смешни ми бяха световните лидери, хванали се за ръчички, заедно против тероризма, те са истинските терористи, браво на братята, как не се намери още някой както се бяха насъбрали на редичка да им тегли един откос с калашника. Аз подкрепям терористите, те отправиха послание, че Франция трябва да си изтегли войниците от чуждите държави с които дори няма граница, какво правят там? Атакуват, убиват, извършват военни престъпления. Народ, който позволява на правителството си да изпраща войници в чужди държави е редно да си понесе последствията, а не да се правят на невинни жертви.

Ненормалнико, като подкрепяш терористите, защо не грабнеш един калашник и да отидеш да убиваш наред? Белким ти дойде сърце на място. От такива ограничени, зли комплексари като теб са съставени всички безмозъчни армии - и тези на талибаните, и на руските окупатори, и ония идиоти от Боко Харам. Ти си типичния пример за това колко елементарен може да бъде човек.

А ти като подкрепяш световните лидери, подкрепяш не 12 убийства, а десетки хиляди в окупираните от Франция и САЩ страни. Ама за тях не вдигат шум нали, такива като теб с промити мозъци не го разбират това.

Колко време е минало от извършване на деянието до издаване на присъдата? При бунтовете в Лондон за две седмици имаше на 1000 осъдени на затвора от няколко седмици до две години. ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ 1000 човека в Лондон. Във Франция - вчера се е изказал -днес е осъден. На тия съдът им работи за дребните присъди като денонощен супер маркет.

1. "Осъдиха няколко французи, защитили терористите" 2. "Френски съд издаде първата по рода си присъда за оправдаване на тероризма." P.S. Редактор Гергана Мишева, пояснете, моля.