НЗОК осъдена да плати 120 000 лв. на онкоболна

40-годишна онкоболна осъди Здравната каса да й плати обезщетение от 120 000 лева заради отказ да финансира медикамент. Касата ще обжалва съдебното решение.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК осъдена да плати 120 000 лв. на онкоболна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Не трябва да се спре до тук! Трябва да се осъди и директора на Софийската здравна каса за опит за убийство по служба. Да му се изземе имуществото за престъпления срещу човечеството, защото вярвам, че е отказал и на други в крайна нужда. И изобщо крайно време е да се почне да се търси персонална отговорност за престъпления от подобен характер!

Ми ако тея горе спрат да харчат пари за скъпи кметски возила, спрат да се чудят в какъв ненужен лукс да се засипят, мисля, че пари не само ще има за всички болни с тежки заболявания, а и за нова апаратура по болниците ще се намери, че и ще останат още пари. Пари има. Само ограничения за някои алчни особи горе на високото още не сме сложили, а трябва да сложим.

Сещам се преди, как една осъди държавата пак за раково заболяване, а същата не можеше да се спре да пуши, пред сградата където я снимаха. И то май бе точно с рак на белите дробове. Тези дето си се тровят сами и самоубиват, да си плащат сами. А за конкретния случай не знам. Държавата трябва да плаща според възможностите и това което се лекува тук, а не в чужбина. Със същите пари, кой знае колко други хора могат да бъдат спасени, а е с неясен ефект. И на запад си измират от рак и не е ясно дали са по-добри, но със сигурност е по-скъпо.

Не става въпрос за лечение в чужбина. Става въпрос за препарат /лекарство/, което здравната каса не заплаща. Има ли го в списъка, няма ли го - не се разбира. Има и още един момент - здравната каса не отговаря на искането - мълчание. Просто е - отговори кратко и ясно защо не го заплащат. А рак на белите дробове сполетява и непушачи. Все още не могат да бъдат открити причините за това заболяване , иначе щяха да го лекуват.

здравната каса да си реимбурсира първо знанията по български език, защото не знам в кой речник е записана думата ' реимбурсирам'.

Да на български не е, на английски не е, на френски също /рамбурсер да,, но не и реимбурсер/ ...незнам откъде я измислиха тази дума. Поне правилно да изпишат произношението.. неграмотници.

предполагам от английски reimburse след като е побългарена съответно

Това е коварна болест, горко на болните. Здравеопазването ни е зле, също тук има понятие божия воля, имал съм близки болни от тази болест, в повечето случаи няма изход, прелъгват се по разни ясновидци, лечители и такива клиники на запад, дето е измама на нещастието на болните. Това е монопола на фармацевтичната мафия, здравето е безценно, затова вземаме колко може повече. Световна процедура е ако е възможно операция и в последствие лъчетерапия и цитостати. Доста чуждестранни мошеник ООД клиники измислят разни термотерапии, имунотерапии, което в общи линии е лъжа, ако имало резултат досега да се е разчуло и всички щяха да се излекуват. В тази статия не съм съгласен с болната и решението на съда, ако тя е богата нека да опитва разни съмнителни лечения, обаче ние да и плащаме е абсурдно.

"към момента не се РЕИМБУРСИРА от касата". РЕИМБУРСИРА! Що за термин въведохте бе неграмотници? Защо не ползвате прости, разбираеми БЪЛГАРСКИ думи? Прости, за да може всеки грамотен без проблем да разбере точно и ясно за какво иде реч. Дядо Вазов дали е ползвал думата РЕИМБУРСВАМ? Не случайно давам Вазов за пример, защото човека е имал изключително богат речник, в пъти по-богат от тези дето ползват непознатите чужди термини. Ползването на непознати термини не ви прави нито по-образовани нито по-умни. Освен това прекалено често тези чужди термини се налагат в българския в грешна интерпретация, грешна насока.

Консолидиран консорциум от хуманоиди левитира геостационарен обект. В превод "Сговорна дружина планина повдига"

точно така, ако толкова не намират точна българска дума, направо да си пишат на английски че да ги разбере човек. но за възстановяване на суми няма ли българска дума, или трябва да се шашват болните с изкривени чужди думи за да изглежда по - страшно. това не е термин а измишльотина. така всяка английска дума може да бъде пригодена , защо?

Всъщност не са осъдили държавата, а нас данъкоплатците

Браво на тая жена. Дано да се оправи и живее възможно по дълго. Призовавам всички БЪЛГАРИ ощетени от шиб....а държава да я последват.

Срещу Шиба-ната Държава, Дела печелят обикновено разни Партийни Номенклатурчици( например- роднини на Тодор Живков от БКП) и разни Мутри !!!

Момче, я иди си натопи главата във ведрото със студена вода и после пак опитай да се свържеш с реалността.

НЗОК прави всичко възможно да бави възмездяването на болния, с надеждата през това време той да почине. А от тези господа се очаква да финансират лечението на болните, които цял живот са внасяли здравни вноски!!! Срам и отврат!

те там маи са повече дами, отколкото господа :)

Каква е тая пацинтка дето си е осигурила 120 хиляди. Защото и аз искам няколко хиляди. Не ми се е случвало скоро, но в нашата болница пациентите трябва да си купуват сами всички лекарства. Ами тогава дайте да дадем юруш на касата. Много от нас ще станат милионери. Като почнат от липсата на бинтове и марли и аналгини и така нататък. А пък за тая женица съм сигурна че и това скъпо лекарстов няма да й помогне, ако не й е писано да живее. Само ще напълни касата на някоя фирма.

случило нямаше да си толкова любопитна...ама сте едни егоисти... та нямам думи. Въпроса е не да се лиши жената от лечение,а да се направи така че и другите хора да се лекуват прилично.

Лесна работа бе, Любопитна! Почвай да си играеш с канцерогени, развий рак, изчакай здравната каса да ти спре лекарствата, юруш на касата, завеждаш дело и си готова, получаваш няколко хиляди и - честито! Ставаш милионерка! С няколкото хиляди, дето ги искаш! Само не ги давай в касата на някоя фирма, каквото и да означава това!

Много лесно става. Изключват скъпите лекарства от списъка и готово. Заменят се с газ и маз.

Това е обезщетение, което съдът е наложил. Може би медикаментът не струва толкова, а много по-малко, но е можел да помогне все пак при терапията. Не се разбира за състоянието й сега, но ... и да си обречен, това не значи да ти подпечатва някой предварително еднопосочния билет! Става въпрос и за прилагане на съвременни методи за лечение на който и да е рак, на която и да е болест. Медицината върви напред, но за съжаление не у нас, а в големи световни онкоцентрове, където се правят изследвания и дано поне този век да се открият причините за тази смъртоносна болест! Това, че няма да можем да си довнасяме вноските до старост и няма да има и пенсия, не зависи от болните. Съдба ...

Любопитна простакеса...

Абе на когото му е писано ще си умре от рак, лекаства които истински да помагат няма. Дали това или някое друго би се приложило, едва ли ще реши съдбата на тая жена. А че стотици хиляди в България нямат пари за обезболяващи, антибиотици и тем подобни, това си е геноцид. Ама те не са толкова нахални да си търсят правята в съда. Просто 2 млн умряха от глад и мизерия в демократичното настояще. За тях ми е думата, ако те си потърсят правата в съда.

Мисля, че на теб ти е писано да умреш от терминален случай на малоумност. Това не се лекува, така че най-добре се примири и не си и помисляй да бъдеш толкова нахална, че да опиташ да си удължиш живота.

Тая жена щеше да е по- добре да отиде и да ги иска тия пари от някой Мениджър на мобалния Опператор Вииваком. И ако не и платят, да го гръмне( с парите едва ли ще оздравее напълно ). Тогава, наистина МОЖЕ и да оздравее( като закрият Вииваком ).... И дори, ще може да отглежда Кошери с Пчели, без да умират и Пчелите.

...НЗОК осъдена да плати 120 000 лв. на онкоболна.. --- Това си е чиста реклама! По-лесно ми е да повярвам в съществуването на извънземни в София, отколкото, че български съд може да осъди: фирма със западно участие ТЕЛК НЕЛК НОИ НЗОК НС МС Министерство или друга институция и тя да плати и човека да няма проблеми след това!! --------

Какъв е смисълът на НЗОК? Шайка некадърници усвояват 1/2 от постъпленията в нея. Държавните чиновници не плащат здравни осигуровки. Накрая лекаря, останал случайно в България, не е бил внимателен с Манго,основен пациент на здравеопазването. Българин се лекува само ако наистина е болен, с малки изключения. Заплата на лекар 700лв, медицинска сестра 500лв, санитар 350лв. В здравната каса заплатите се умножават по три.

Браво!!!!Само така!

краино време е тази каса наистина да заработи и да осигурява необходимите лекарстав и лечение за всеки. всеки може да дава примери къде и колко е давл в брои, за да получи необходимото обслужване. жалко и гнусно е когато те изнудват в тежък момент.

Не е преувеличено ако се каже, че "безплатното лечение" ни излиза твърде "солено". За два дни в болница дадох за изследвания 180 лв.

И откъде накъде един чиновник, назначен с връзки и без капацитет решава кой да живее и кой не, кое лекарство да бъде платени и кое не? По конституция всеки има право на здравеопазване, особено ако си плащал осигуровки. Всичко останало е опит да се скрия и откраднат пари. да си спрат източването първо от болниците и фармацевтичните компании, а не да наказват хората, които плащат всичко това

С или без осигуровки, Хюго. По Конституция всеки има право на БЕЗПЛАТНО здравеопазване. Само не мисли, че защитавам една определена етническа прослойка, на чиято попара всички българи сме се насърбали до гушата, но това означава, че дори да не можеш да наброиш желаната сума на лекари, лаборанти и фармацевти, пак имаш право да те излекуват и да не те оставят да пукнеш като болно куче. Ей затова е тоя солидарен принцип, с който ни проглушават ушите, а не за мерене на температурата с линейка на неназования етнос. Ама това, сещаш се, е само на оная хартишка, на която е написана Конституцията. На практика - онкоболни, дечица с нужда от трансплантации, старци, въобще всички, от които не може да се стриже тлъста пачка, могат директно да се обърнат към погребалните агенции. Или да съдят държавата. Която хитро си плаща присъдите пак от данъците на народа.

Cамо така! браво! поне един автомобил по-малко ще си купят тези идиоти. иначе имунотерапията е единственото успешно лечение до сега на трудни за лечение ракови заболявания като меланомата. Yспех на пациенткатав лечението!

Те автомобила ще си го купят.Ще спестят от средствата за лечението на други пациенти.

Чичо докторе, за съжаление, както казва песимистът над мен, автомобила ще си го купят, защото мизерниците, отговорни за това престъпление, няма да платят глобата от джоба си, а ще се изплати от бюджета им, т.е. от нашите данъци, и съответно на виновниците ще им накривят калпаците - те не понасят никаква отговорност. Те за това на тези отрепки не им дреме и такива случаи са на практика ежедневие. Отивам да ударя един Джак, че не издържам на тази гадост.

Държавата трябва да спре да се гаври с хората с болести- това е положението. Само че няма да се промени това, ако всеки сам се спасява за себе си. Трябва всички болни да се обединят и да натиснат за законодателни промени! Недопустимо е хора с тежки заболявания да не могат да си позволят най-новото лечение, щото на някой от здравната каса му се стиснало и не му се работи в полза на хората!

Да знам че искаме да сме здрави, но сме доста бедна държава при богатите също има проблеми. Но мога ли ако имам в джоба 100 лв и нямам спестявания, не ми дават повече заеми , а и да ги взема не ми дава сърщето да натоварвам децата си, да похарча повече? Колкото и да искаме не можем да надскочим себе си. Дори в богати държави и там има лимити и там умират хора . Но някой да получи 120000 лв, а някой нищо не съм съгласна. До преди 3 години съм внасяла максималната вноска. Крайно време е държавната администрация, която никога не е била по многобройна да свърши работата си и да каже пари за всички ще има до толкова, по нататък няма, но за всички не за депутати и министри и техните близки да има а за народа да няма. Докато няма равенство пред закона само ще страдаме повече.

Що пък да няма? Нали ни убеждават, че е на солидарен принцип, здравите внасят, за да има за болните, когато се наложи? И на въпроса ти - МОЖЕ, защото Конституцията ти го гарантира! Как ще го осигуряват, си е проблем на управляващите, ако не могат да се оправят с този проблем - оставчицата и да дойде някой компетентен! А жената получава 120к именно защото НЗОК й нарушава първичното право на живот, а не защото тя има искрено желание да погъделичка алчността ти! Тези, които не получават нищо, да започнат много настоятелно да си търсят правата, защото аз лично не съм съгласен като никога неползвал здравни услуги, освен за една счупена ръка преди 23 години, да внасям редовно здравни вноски на солидарен принцип, а после да слушам как тия парцали нареждат, че за онкоболните няма това, а за деца с витална нужда от операции да няма онова!

До 998- Ми ако тея горе спрат да харчат пари за скъпи кметски возила, спрат да се чудят в какъв ненужен лукс да се засипят, мисля, че пари не само ще има за всички болни с тежки заболявания, а и за нова апаратура по болниците ще се намери, че и ще останат още пари. Пари има. Само ограничения за някои алчни особи горе на високото още не сме сложили, а трябва да сложим.

Не съм против никой. Всеки иска да живее, но за някой няма пари за направление и най обикновени изследвания за някой обезщетение 120000 лв. Явно пак за някой има пари и то много пари за някой не. Господа управляващи докога законодателно ще оправите нещата, до възможностите на държавата, защото и аз искам самолет но нямам такива доходи.

субсидиите ще има повече пари и за лечение.

Удари ме чук по главата, когато разбрах диагнозата си, след като доктор не съм виждала повече от 10 години. На интензивна химиотерапия съм, доста дълга ще е. Дали ще стигна до имунотерапия - не знам. Но ще се боря, това обещах на най-близките ми, за другите- успявам да скрия истината за болестта. Не искам да ме съжаляват. Истината е, че откриват болестта в по-късен стадий ... но така е при всички ракови заболявания. Не всичко е безплатно по касата и се налага да плащаме някои неща ... но какво да се прави. А иначе, имам още работа на този свят и ми се ще да я /до/свърша. Много ли искам?

Съжалявам, късното откриване на болестта е пак заради тази здравна каса! А лошото е, че се борите и с болестта си и с държавата с различните и подразделения/НЗОК, Министерство на здравеопазване, некадърни чиновници=лекари в конкретната билница! НО ДАНО СЕ ПРЕБОРИТЕ, УСПЕХ!

Аз имах тая диагноза ... лекуваха ме 2 години и ми е...а мамата. Лежах с един който шефа му плати за лекарство повишаващо в пъти ефекта от лечението. Изписаха го здрав на 3-тия месец. Да я закриват тая каса...

Надявам, че вече сте добре! Пожелавам ви здраве!

Що трябва ще и плащат на жената,какво се пените толкова,каквото каже съда това е!!!

Едва ли на някой, който не е болен от тази болест/не пожелавам на никого/ му е ясно какво ходене по мъките е да се осигури лекарство за поредното лечение-от това ти зависи живота, пък макар и жалък и измъчен от коварната болест, но всеки се улавя като за сламка с мисълта че точно това лекарство ще ти помогне.И тогава се изправяш пред бюрокрацията, пред важно изречени думи от хора без душа и крилете ти падат.Не се сърдете на никой от нас, защото и ние сме хора и се борим за живота си, всеки един ден за нас е дар от бога,сутрин се събуждам с молитва за още малко живот, да мога още малко да си погледам децата ,да им се порадвам!Толкова ли много искаме!

На мен касата ми плати сърдечната операция. Щото имаше пари в момента. Иначе ако започнат да я съдят за лекарства никой няма да бъде лекуван. Мой познат мажеше да бъде опериран по пътека, но като разбраха, че няма болницата да получи парите си от касата му казаха дай 20 000 лв. До тук. Затова момента беше изтърван. На всеки здравните вноски в лична сметка.

Браво, дай боже повече такива хора да съдят тези мошеници!

Да съдят и да плащат с твоите пари. Като ти се наложи.....сори.

Нормално е всеки пациент да ПОЛУЧАВА пари от ВНЕСЕНИТЕ от самия него Осигуровки. И тази жена, ако е внесла 120 хиляди лева за Осигуровки, може да бъде лекувана за тия пари. Ясно е че Здравната Каса няма да има пари да плаща заради всеки болен, по 100 хиляди лева. Това си е Чисто Източване. И това го правят разни Корумпирани и Некадърни Депутати, за да могат да ИЗТОЧВАТ ПАРИ от Здравната Каса, за техните лични Частни Болници. От там тръгват Проблемите.

Абе, льохман. Не те знам на колко се осигуряваш, ама ако имаш "късмета" да се нуждаеш от онкологична помощ, парите които си внесъл като ЗО може да не стигнат само за терапията ти. Съгласен ли си да платиш горницата, включително операции, рехабилитации и не дай Бог палеативни грижи? И ако се барнеш, че си баровец, сети се че може да има хора, на които държиш, които не са.

Това което го пишеш, го приказват същите тези Депутати- ИЗМАНИЦИ. Тия се лекуват безплатно, крадат и т.н. Обикновените хора си умират, БЕЗ пари, без Осигуровки, и дори без Покрив над главата. И също така, най- Мързеливите и най- Тъпи, искат да взимат Най- големите заплати в Държавата( просто защото са наистина НАЙ- НАГЛИТЕ в Държавата). Знаем ги ние тия.....

Сега като осъди касата, паричките от всички нас ще дойдат - не от некадърните чиновници.

Ето затова трябва да има отговорност за завеждане на регресивен иск- който е виновен, да плати той. А те се чувстват безнаказани и не ги бърка какви решения вземат- нали не плаща той

Пациентите в Бг, са опитни мишки.

"Евентуално би могло да и подейства"???

Смешна работа - ако не можеш да си позволиш адвокат ти назначават служебен - дори и на най-големите престъпници.... Ако не можеш да си позволиш лекар - кофти късмет!

Размазващо брутална истина, братко. Размазващо брутална.