По 13,5 г. затвор за Ходорковски и Лебедев

Московски съд осъди на по 13,5 години затвор в лагер с общ режим бившия петролен магнат Михаил Ходорковски и съдружника му Платон Лебедев по второто дело срещу тях, предаде ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - По 13,5 г. затвор за Ходорковски и Лебедев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко са присъдите за извършеното

Какво да коментирам, то се вижда всичко и е ясно без коментар! Русия винаги е била и още е империя на злото. Там преуспяват само лошите, бандитите, комунистите, мошениците. Докато честните, работливите, интелигентните хора гният по лагери и затвори. Тогава няма защо да предизвиква учудване малко известния за нас факт, че Хитлер е създал в Германия Народен Съд (така наречения Volksgerichtshof) използвайки натрупания вече богат опит от СССР! Колко познато звучи това!

tomazow

Абе какви СССР какви 5лв , не виждаш ли , че този гад е крадял милиарди и си е получил заслуженото , а мотивите дали са политически това няма значение , всъщност дори е нормално да се отстрани един крадец на милиарди и американска кучка ......

Как не ви е срам на пишете такива коментари! Не е ли видно, че Русия си остава държава на злото, където комунистите си разчистват сметките с политическите си противници чрез съда.Щастлив съм, че не живея там!Средна продължителност на живота 59години, стотици хиляди починали млади наркомани на година, човешки права никакви. Какво повече!

Лале мале, скоро ще почнат да действат и нашите "специализирани" съдилища. Да видиш тогава какво ще става. Сигурен съм, че присъдата на Ходорковски ще бледнее!

Путин затвори непослушните с многото откраднати пари ! И съм сигурен че ще ги съдят за още нещо ! По добре една велика сила като Русия да си остане такава отколкото разни синтетични комсомолски олигарси да я съсипват крадат и ограбват ! В този ред на мисли Ходорковски да изгние в зандана !

Присъдата е занижена! Това е политическа машинация, прикриване на големите престъпления на подсъдимите - те следва да получат максимални присъди, а не снизхождението на Путиновата администрация!...

Силните хора имат силни врагове. Това е така по цял свят, не само в Русия. Нещо повече - смятам, че "политическите" аргументи вземат превес над "обективните" при "развитите демокраций" не по-рядко. Тези изявления са си чиста пропаганда от тяхна страна и всеки интелигентен човек го разбира прекрасно. Ако аз бях на мястото на г-н Путин тези двамата директно ги осъждам на смърт за държавна измяна. Те са злоупотребили в особено големи размери с ресурси, за които Руския народ е заплатил през годините с безброй жертви...

Извинете, Бисер ... а не бихте ли се съгласили, че наистина-силните хора намират как да работят с по-силните от тях и то на наистина-взаимоизгодна основа ?!

Ако наистина са направили това, в което са обвинени, то присъдите са смешно ниски, а ако не са го направили, то трябва да ги оправдаят.

в руся вкарват в пандиза тези, които са получили куфарчетата и отказват да делият препраните пари с кгб мафята. в балгаря направо ги разстерлват. имаше едно време един виц:"ако леонид брезнев прадне, тодор зивков се насираше, за да му угоди". сащото е и сега с кгб агента путкин и дс агента гоце серехищникофф. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Твойто иде от руска тъпотия и алчност ! Ако беше умен като евреин щеше да купиш Челси и да го подариш на Партията ..... ..... Ела да пием по едно на Станфорд Бридж като те пуснат ... Подпис Роман

Не си наясно, виждам, че и Ходорковскси е евреин... и Березовски също. И Фридман, и Дерипаска, и още доста руски милиардери - но те са послушни :)

Достатъчно е човек да види (по ВВС новините) как омончовците са заградили повече-от сериозен периметър около съда ... и как добре-сложени техни служители отнасят немощна старица ... за да застине .

Направо застина, а? Не усещаш ли, че доста преиграваш, седерастино?

Ех, Ого ... ама наистина ли Вашата реакция бе по-различна ?! А за седерастизъма -- простете, но нямаме такова заболяване в родата .

И кой сега ще плати глобата на САЩ към Бритиш Петролиум за белята в Мексиканския залив?

в бгто стези двамцата щяха да получат от колегата им гоце по една "стара планина" с червени прашки. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм учуден че САЩ и ЕС натискат руския съд по простата причина че гепените парички са вече в западни банки. Интересно ако аз открадна 25 милиарда евро и ги вкарам в швейцарска банка и възирам в Русия как ли ще реагират САЩ и ЕС?

Страшно се съмнявам, че разбираш какво си написал. Но от червена кратуна каво да очакваш.

То от седераст какво ли може да се очаква.

Антиразум, дали пък всичко по този случай ти е ясно? Добрият чичко Путин сложи лошите на мястото им! Това наистина ли го мислиш?? Хайде всичко да не е само черно и бяло, да ползваме чат пат собствената си глава и да имам право на малки съмнения за безпристрастността на руския съд.