Доживотен затвор без замяна за Лазар Колев

Пазарджишкият окръжен съд призна за виновен подсъдимия за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски - Лазар Колев, и го осъди на доживотен затвор без право на замяна.

Обратно в новината

Коментари - Доживотен затвор без замяна за Лазар Колев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 200 % - Лазар Колев не е извършител на това жестоко убийство. Той е изкупителна жертва, на "наше момче", а на това момче родителите не са бедни като Лазар Колев, защото джипа , поимслете само, един "гаврош" и джип.... Защитниците на Лазар да продължават борбата. Може би трябва подписка също за защита на Лазар. Ако съдебната система е в несъстоятелност - говорим за 5-те години недоказване на истината, значи трябва да се даде думата на народа и да се открие истината. Ще стане ясно, само че момчето ще си полежи дълго. Жалко за подкупната ни съдебна система. Системата е "болна от рак", трябва да се изчисти държавата от този "рак във всички сфери" иначе няма да я има НАШАТА МИЛА РОДИНА.

Съкилийникът на Лазар Колев свидетелства, че той пред него признал за извършената престъпление?!...Дори да е така, нали знаете, че присъдата ви не може да почива върху самопризнание?!...Самопризнанието не е извършено пред надлежен орган на властта, тоест няма такова - налице е класическо лъжесвидетелстване, възможно е и по-тежко престъпление, извършено срещу Лазар Колев. Доказателствата сочат, че вие (съдиите) не можете да произнасяте осъдителна присъда, за да задоволите общественото мнение! Пари ли взехте или просто ви обещаха кариера?!Трябва да се промени Конституцията и да носите наказателна отговорност в случаите, когато осъждате човек без да е доказано безспорно обвинението срещу него!!!

хайде стига измишльотини)) Тоя трябва да лежи и да е невинен в случая дори, достатъчно престъпления е извършил и преди това!

Бая народ покрай това дело са забогатяли.

ти сляп ли си на сурата му пише убиец

представете си голям джип кара с бесна скорост, удря момичетата,които се прибират пеша, няма свидетели, качва ги в джипа, закарва ги някъде, инсценира изнасилване с някакъв предмет и ги изхвърля в грамадите. колко му е? удар от голяма кола потвърдиха и чуждите експерти, а проникването не е доказано, че е от член! но това лазар колев не може да го измисли сам. или не е бил той или само е бил съучастник. да се провери кой си е продал джипа скоро след катастрофата и то най- вероятно не в българия.

Преди два дни телата на сестрите бяха ексхумирани, за за се изготви новата експертиза, която посочва, че въз основа на уврежданията на главата, шията, меките тъкани, черепа и лицето, както и на счупвания на костите не може да се говори за удари с камъни, както се смяташе първоначално. Експертите са описали множество кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на гумата на автомобила, с който момичетата са блъснати. Съдебните медици смятат, че по изчезналите дрехи на сестрите може да има следи от автомобила, който ги е блъснал.

Източници от Съдебна медицина, цитирани от БТА, заявиха в петък, че няколко основни грешки в първата съдебно-медицинска експертиза на телата на сестрите Христина и Росица Белнейски са водили разследването в грешна посока. Двете сестри (на 15 и 18 г.) са прегазени от превозно средство, а изнасилването им е инсценирано.

Наскоро лабораторията в Лондон поднови изготвянето на експертизата. Забавянето се дължи на искането на българските експерти изследването да бъде направено по метод, който не е бил правно признат във Великобритания.

Ти да беше прочела и другите ми коментари и тогава да ми правиш реплики. Кой е казал, че независимо който и да било трябва да умре по този начин,а? Къде го прочете това? Направих само констатация, а Колев трябва да си получи заслуженото според извършеното, защото май не четеш всичко. Щом има и друг извършител значи не е бил сам и не може да бъде осъден по закон на такава тежка присъда преди да има окончателен зъвършек по това дело. След като ще има дела за втори извършител тогава, какво да ти обяснявам, патка такава.

Това че Лазаров е калпав човек не е гаранция , че той е умъртвил сестрите. А Савов от Иширково, друг рецидивист с 6 внушителни присъди уреди нещата. Агата Кристи направо бледнее.

за мене ,това е пак поредната изкупителна жертва на съдебната система,лазар колев е невинен!!!-но за съжаление той е най-подходящия за изплащане на не4ий 4ужд грях.

Едно нещо ме притеснява. Лазар е лежал в затвора, рецидивист е. Но в съда изглежда отчаян. Това не се връзва с поведението на рецидивист при поредната присъда, която знае че си я е заслужил. Струва ми се че това е естествена реакция при несправедливо обвинение за нещо, което не е извършил. Разгледайте отново стимките му в съда и помислете...

кукук дъщеря ми съще ходи на работа до 2.ч , но се прибира с такси а не ходи пеша ....Нецнам много е сложно. Имало е да става..

Ако сестрите са имали 2/3/ или 5 лв. за TAXI за да ги закара пред дома им и да си легнат в креватите като девойки ученички, сега щяха да са живи! Що не са отишли на народни танци. Няма ОПРАВДАНИЕ че никой не им е заръчал да си вземат едно такси, ако изпуснат нощния тролей. Госпожо Белнейска, да бяхте се облекли прилично пред съда, а не по голо месо ! Или пак ще кажете че сте бедна ?!

сега представяте ли си ако лазар си признае при потвърждаване на присъдата му и да издаде другият съучастник. тогава марковски трябва да бъде съден за опит за заблуда на съда и обществото и да му вземат правата да не упражнява професията.

Една от книгите на Гришам - не помня заглавието беше именно за действителен случай на съдебна грешка и осъждане на смърт. И отново основен свидетел се явява съкилийник на подсъдимия. А че стават съдебни грешки - изобщо не се съмнявайте. То добре че махнахме смъртното наказание. Така ако има неправилно осъден - съществува макар и малък шанс за него след време истината да излезе наяве.

Някакъв рецидивист Славов с 6 присъди, става уж свидетел и уж някакъв микробиолог, сега в пенсия, направил невероятен супер опит с подръчна съветска техника вадил ДНК. Срамота. Подигравка.

гледах един документален филм по телевизията. дават мъж в америка, който е осъден за изнасилване на момиче, което живеело наблизо. единственият свидетел е шест годишно момиченце, което го разпознало в съда. след 8 години в затвора успява да възобнови делото, казва че е невинен, жена му намира други адвокати, плаче в съда, съдийката отново отсъжда виновен и мъжът се връща пак в затвора. година след това там обаче попада и негов съсед и мъжът успява да вземе и скрие фас от цигара и да го предаде на жена си, която го дава за лабораторни анализи и така накрая се оказва, че съседът е убиеца и че невинен човек е лежал в затвора 9 години. не казвам, че лазар колев е невинен, но аз лично дълбоко не вярвам че е бил сам. мисля, че е добре ако случаят се предаде в страсбург, за да сме напълно убедени какво точно е станало.

извинявам се,написах грешно-оказва се , че съседът е бил изнасилвачът(не убиецът, нямало е убийство)

ами да издаде авера си, какво мълчи като пукал! Стига с тоя Старбург, няма аз да им плащам делата на всички! Тоя Страсбург го плащат данъкоплатците, какво му се кефиш толкова?!

Откога свидетелските показания на престъпници - рецидивисти имат стойност пред съда!? Та нали при всяко свидетелстване ни питат дали сме осъждани!? И още нещо, което ми убягна в предния пост - убил ги, за да прикрие изнасилване!!! Нима Колев е очаквал, че наказанието за подобно двойно убийство ще бъде по - леко, отколкото за едно съмнително ИЗНАСИЛВАНЕ!?

Между 20-20,30часа написах свое мнение. Не го публикуваха ТУК. И оператора е като пазарджишкия съд.... От Цветавов ли си полвучавате и вие парите за "свободното слово..."

Госпожо родител, майка - на злоба и предубеденост ли ще учите детето/децата си? Аз искам да знам истината и в този случай специално съм заинтригуван от истината и ако нещо ме гнервира е именно наглото и престъпно стъпкване на истината. Научете децата си да бъдат мъдри и да жадуват за справедливост, а не за наказание. Злобата на лекомисления винаги дава в ръцете на още по-злобните от него още по-неограничена власт. В света има симетрия, не от някакви богове или мистична магия, а от съувкупността на добре известните механизми на природата, но народа някога го е казал простичко - "Господ забавя, но не забравя". Превода в нерелигиозен език може да бъде - "Реагирай като животно и един ден ще се окаже, че живееш като скот".

Ей, еша ви няма да плюете, упреквате, хулите, наказвате дори без съд само защото нещо сте прочели или чули. Абе, колко от вас го видяха този Лазар как ги изнасилва тия малки к.рви и как брутално ги убива, а? И всъщност една такава може ли да бъде изнасилена!? Да се направи на такава да. Стига сте хвърляли злъч срещу когото и да било щом не сте пряки свидетели. Той може и да не е цвете за мирисане, но да упреквате някого защото вече е нарочен, бива ли? Искам да има процес в Страсбург и след произнасянето на тяхната дума пак да се срещнем тук. А дотогава по- кротко, какви са тия емоции?

Каквито ще да са били, едва ли едно непълнолетно дете заслужава да умре така. А процес в Страсбург ще има, но това не означава че Лазар е невинен, а че някой по български не си е свършил работата.

Пародия. Прокурор Д. Ганчева си показа разкошната фризура. Съдиите инструктирани с инструктаж , само адв. Марковски работи срещу държавното обвинение съшито с жълти конци, а Иширковеца вероятно се излежава на Канарските острови. лека вечер и хепи уикенд Кой как се е уредил нали така ?

Сега един от интересните въпроси е кой прикрива веригата: син-баща-Румен Петков. Ако се допусне, че Бойковите хора са борци за правда и справедлиост и анти-БСПари сещате ли се колко медийни дивиденти можеха да се извадят от шум за тази връзка, но медиен шум няма никакъв, едно мъдро мнение на всезнаещия съдник Цветанов не чухме дори. Съществува ли спомената верига - разпитайте местните. Съдебния лекар беше убит ... от кого? Разбира се на разследващите или не им се иска или не им стиска да видят убийство в това, но хората знаят, историите се разказаха, подробности иснимки на местопрестъплението дори има в Интернет. Съдът явно не можа да намери сили на местна почва да отговори на натиска с "Потърсете истината", остава Марковски. Това трябва да се докара до край, залога е много по-голям от разпределянето на приписаната на Лазар вина на всички замесени, залогът е истината за онези, които измислят законите ни и ги прилагат - за техния морал, нагъл театър и употреба на властта.

Преди няколко години, когато беше арестуван Лазар Колев, медиите гръмнаха - невинен! След известно затишие обаче, започнаха да ни убеждават, че именно той е убиецът на сестрите Белнейски. Появи се и следователят Мартински по BTV, чиято теза обаче беше толкова неубедителна, че не би ий повярвало и дете, камо ли прокуратура и съд! Следователят говореше: убил, доубил, без да уточнява по какъв начин, като, че ли ставаше въпрос за мухи, а не за човешки същества. Изнасилил едната, после и другата!? Извинете, но две момичета, млади жени, с каква нагласа ще се качат на колата на непознат млад мъж посред нощите, щом не са предразположени за сексуален контакт с него!? Осъдителната присъда ме изненада, но ако трябва да бъда честен докрай, и оправдателната щеше да остави неудовлетворение у мен...

Именно, има още един на скамейката - истината и тя загуби делото.

Браво за справедливата присъда!

присъдата въобще не е справедлива,а просто много добре платена от истинските убийци за жертвенно агне''лазар колев''...

Наивник

Ако сестрите си бяха взели ТАКСИ за 2/ 3/ или 5 лв. сега щяха да са живи и може би вече майки. Няма ОПРАВДАНИЕ за това. Те са зависели от едно ТАКСИ, да ги закара пред дома им, уви ! Не може да бъде ОПРАВДАНИЕ че били от бедно сем . Никой не ги е чакал да се върнат у дома в онази фатална нощ. БЕЗОБРАЗИЕ !

От едно такси ли?! Глупости! Зависели са от това, да не скиторят две непълнолетни момичета в два през нощта сами из града. Няма оправдание за тези родители, които са си легнали спокойно, докато непълнолетните им деца са хойкали по кръчмите сами след полунощ! Кой ще съди родителите за вината им, а? Че и кръвнина искат - половин милион, за смъртта на децата си, за която те имат ОГРОМНА вина! Е, това ако не е възмутително, здраве му кажи!

Истината е една и само извършителя/лите я знаят . Именно това е работата на разследващите органи да открият истината ,следва съда.

Преди години бях заподозрян в едно тежко престъпление. На детектора на лъжата (полиграфа) многократно излизаше че лъжа. Емнаха ме най големите светила в криминалистиката. То не бяха разпити, привиквания, на мои приятели, съседи, обиск у дома. Няма да повярвате какъв невероятен кошмар е това за един напълно невинен човек. Какво унижение, какво пречупване на психиката ти упражняват. Без повече подробности - след години чак криминалистите ми казаха, че за тях аз съм "чист". Но видях за какво става въпрос - стремеж на всяка цена някой да обере пешкира, да има намерен виновен и съден. И работата - свършена. Надявам се Лазар да е наистина виновен. Защото за обратното думата "кошмар" бледнее.

Заподозрян или наистина виновен. От разказа ти не се разбра. Как пък мен цял живот да нищо не са ме подозирали , освен за изневери? Все нещо трябва да ги е навело на тази мисъл или тези изводи...казали ,че за тях си "чист" в кавички????? А иначе се радвам за присъдата...на този си му личи, че е виновен...прекалено агресивен е! най-после една реална присъда в нашата държава. Но колко ли ще я смъкнат след обжалванията....????

Инна нима смяташ, че трябва всички да се държат чинно и неподозрително? Например да тръгват с ляв крак да пресичат, да отвръщат поглед от полицая, да лягат в 10 и да стават в 6 и тям подобни, за да не се случи тъй, че някой да ги намери за подзрителни субекти. Това ли трябва да бъде света, в който живеем - еднакви хора, може би дори генетично елиминиране на хората с лица предизвикващи инстинктивно подозрение? Инна радвай се, че нещата не са наред според хора като теб или не се радвай ;) хора като теб обикновено простират ума си според чергата,а харчлъка си според акъла...

Защо изтрихте коментара Савов - Лазаров ? Пишеше дословно : че единствения държавен свидетел на обвинението е един взриво опасен рецидивист със 6 присъди, Савов от село Иширково, като единствен квази свидетел на държавното обвинение.

Престъпления от този род,ако, не бъдат разкрити до 48 часа,после не могат да се разкрият.Този беше много удобен за опандизване.Има нещо много гнило тука.

Ако е правил секс с тях, да си беше признал, какво толкова, явно не е само той, щом са правили аборти. А той отрича да ги е познавал - затова е съмнителен и го осъдиха.

Според мен за пореден път го отнася някой друг. Отново прикриха сина на онзи, който беше споменат в самото начало.

Неслучайно тръгнаха тези слухове които ти споменаваш.

Сега ако сте българи и във вас тегне усещането , че това момче е жертва , трябва да протестирате пред съда, пред затвора, с подписки и прочие, защото при тази корупция утре могат да накиснат и ВАС! Пази Божееееееееееее в каква анархия живея Бази Боже настръхвам!

Това момче както му казваш ве може да е жертва....все някаква вина има. Може да не е сам но със сигурност е извършител!!!

Преди теб мислехме, че сме по-интелигентни от мъжете.Ако не си майка му или роднина, си просто много проста.

Кво, страх те е да не се размирише ли? Нали днес ги гледам как ме убеждават, че трябвало да си признае и да отнесе само 15 години.

Държавен свидетел , единствения, е г/н Савов от Иширково, опасен рецидивист с 6 присъди, жив дявол, това е единствения квази свидетел на държавно обвинение. Шаки долу

След като има открито ДНК от Лазар колев във труповете на момичетата, дали Иширковеца ще свидетелства или не, все тая. Ако има да разкрива още някой извършител Колев да го посочи а не да го крие. Щом мълчи поема цялата вина

Е кого да посочи като съучастник след като сам той не е извършител? Или може би полицията ще му подскаже някой такъв с нелицеприятна физиономия като неговата?

Знаеш, че един човек си отиде заради това дело, има всички основания да се счита, че става въпрос за убийство извършено от служители на властта - сегашната и предишната - те са си едни и същи. Като се пипа така грубо на теб би ли ти стискало да кажеш истината? Истината за Лазар е сигурна смърт, а така има някакъв шанс все пак. Просто ако въобще има отново шанс за истински избори, когато гласуваш помисли едно - редно ли е да се дава властта и над правенето на закона на МВР кадри. Имаш ли гаранция, че те са добронамерени или се самозалъгваш с приказките на доброто ченге от телевизора.

доживотни присади заслуяват и садиите, които допъснаха да минат 5 год. ,а вземаха заплати от нас. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отнесе вината с подготвени улики. Вижте след колко време съкилийника му ще бъде освободен.

много ги разбираш нещата. всичко е конспирация. като пуснеш чешмата слагаш ли първо лакмус за да видиш дали не тече киселина?

много ясно 4е е конспирация за да се симулира действие. Само за пример ще ти подскажа, случая с убития таксиджия в Люлин преди години, с подобни измислени доказателства. Та уж " Виновния самопризнал си" вече не е в затвора. Ново име , ново ЕГН, снимки няма. Така работи ДС-МВР, както преди така и сега.

Не знам какво са му обещавали и как саго заплашвали, но на последна инстанция ще пропее. Тук общественото мнение решава делата.Иначе съда кофти.Милицията пък фалшифцира "доказателства" за точки.

няма да успеят!Нарочно пуснах няколко коментара в подкрепа на управляващите!Нищо не излезе!Ясен си ми,ясна ми е политическата ти обвързаност и цензурата,която налагаш!Но по-важна е моята оценка ,която ти давам/слаб 2/ ,а не оценката на шефовете ти!Аз без вас мога,вие без мене не можете!

А според вас, има ли доживотен затвор СЪС замяна? Нали щом е доживотен.....Нейсе - толкова учили, толкова знаели. Все едно да кажете, че си ходите цял живот мъртви. А колкото до този изрод, това е иносказателно къде, как и защо се намираме в развитието си спрямо стълбицата на Дарвин.

Имаа доживотен затвор и доживотен без замяна.Осъденият "само" на доживотен затвор има право след изтърпяване на 20-30 години от наказанието да подаде молба за предсрочно освобождаване и може да бъде освободен,но е е задължително.....

Е не са го написали точно ама ти става ясно че едното е с право на замяна а другото без право на замяна :)

Има доживотен и със замяна и без замяна.Прочети НК и ще видиш.Когато е със замяна при изтърпяване на не по-малко от 20 години,мисля,че беше съдът може да замени доживотната присъда с 30 години лишаване от свобода.

Това дело е изключително мътно и се знае, т.е. неофициално се знае, че се прикриват големите престъпници в него!

Аз не разбирам от тези неща, но може ли някой знаещ да ми каже, как ще изплати този човек обезщетението и заплати разходите по делото?? Трябва да ги има предварително, или ще си ги изработи в затвора?

Може да ги плати, ако е началник на затвора.

а бе хора отворете си о4ите,вси4ко е не само предварително подредено ами и платено,от истенските убийци на сестрите,не о4евидно ами направо си е о4евадно 4е лазар колев еНЕВИНЕН

Възмущава ме, че се намират хора и адвокати, които са готови да защитатват и оправдаят всеки злодей само и само да се напечелят с пари и слава. На всички които оправдават злодея им пожелавам да им се случи същото страдание.

От къде знаеш, че е злодей? Аз имам много версии и наистина заради атмосферата във форума ги казвам по-категорично, отколкото би трябвало, но си остават версии и гледам поне да го намекна. След като има противоречиви данни дори за деня на смъртта на момичетата за какво точно говориш? Тук има някаква каша и някакъв натиск - това трябва наистина безспорно и открито да се докаже. Ако бяхме в Англия например за това щеше вече да има документален филм с подробности от уликите, свидетелските показания и т.н. Тук има само нишани тук-там, спекулации от наша страна коментиращите и никой не знае какво зад желязната завеса на българското следствие и прокуратура.

в агля е пална лудница,колко балгари леят в затвора на единбург без пресада вече втора година *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не може човек, който не е виновен да реагира като че ли му сипват чаша кола!

със сигурност е замесен, но не е само той участвал

Ами ако теб те осъдят на доживотен и неси бил само ти няма ли да издадеш другите дето са били с тебе :)

ако са ми обещали да ме измъкнат. а сега ако посочи съучастник хем никой няма да му повярва, хем ако е посочил истинския съучастник,може да се удави в кофа с вода без да иска, докато си мие лицето.

1. Пробутаха на гражданите , че УЖ Полиграфа- детектор е вид доказателство - но не е , освен в руската федерация и милиция. 2. Пробутаха и взе че мина, че ДНК е уж - в ред, ама не е. Пробите са правени едва през 2008 !!! и разпознават само едно - по родов признак, че X - неизвестен е БЪЛГАРИН, но нищо повече от това. 3. свидетеля Савов е РЦ - рецидивист, МОШЕНИК та знае ли се с 6 присъди, жив дявол... в съда.

Браво за смелостта на този съд, браво за оргомната работа свършена от безброй много хора. Но защо всички трябва да плащаме огромни средства за да се осъдят и изолират от обществото очевидни злодеи.

Ако ще съдиш по очевидното замисли се какво би станало, ако някой ден стане по-тежко мнението на мръсни дървени философи като мене според, които ти очевидно си неспособен да имаш адекватно мнение и си опасен за обществото - упражнявайки гражданските си права според очевидното носиш загуби и нансяш дългосрочни щети на гражданите - чрез избора си, чрез клакьорството си, чрез ефекта, който имаш върху по-младите и т.н. Ако някак стане така, ще ти харесва ли очевидното? Ще си седнеш ли на таковото, за да не си очевиден безотговорен хлапак на преклонна възраст? За мен очевидното е, че хора като теб не е редно да имат избирателни права, да възпитават деца, да вземат решения ангажиращи други хора, защото хора позоваващи се на очевидното са най-обикновени слепци.