Потвърдиха 20 г. затвор за Джок Полфрийман

Върховният касационен съд потвърди 20-годишната присъда на австралиеца Джок Полфрийман за убийството на студента Андрей Монов, който бе намушкан с нож в гърба.

Обратно в новината

Коментари - Потвърдиха 20 г. затвор за Джок Полфрийман | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aз също живея в чужда държава! Ако видя сбиване на улицата или терор от повече хора върху по-малко, първото което ще направя е да се обадя в полицията, и не бих се правил на дънди крокодила в нож по улиците! Освен това, абсолютно нявсякъде ако се навреш да разтърваваш е почти неизбежно да получиш тупаници или директно теб да нападнат. Тоя би трябвало да го знае това нещо, особено щом идва от страна създадена от бивши затворници! Не се е обадил в полицията, бил е въоръжен в чужда страна, тръгнал е сам да раздава правосъдие, убил е човек! Малко са му 20 години, трябваше да са поне 40! Другото което ме удивлява е как хора които съм сигурен че не изпитват особено топли чувства към циганите, сега се проявяват като ромски адвокати, само за да си играят на контра с останалите и то когато е убито младо българско момче! Сигурен съм че ако Монов бе техен близък щяха да опищят целата държава за максимално наказание за австралиеца, което още веднъж доказва каква аморална и двулична СГАН с български паспорти съществува по земята!

Направо изби рибата човек :) Но шегата на страна, напълно съм съгласен с тебе. Аз искам само да добавя, че въпросният Джок Полфрийман вече е бил задържан и разпитван по подозрение за намушкване с нож през 2004 г. в Австралия, при друга свада. Само, че тогава не е имало достатъчно доказателства и не са му били повдигнати обвинения. Който иска да прочете статията (на английски), където пострадалия (австралиец) разказва за нападението и показва белега си от нож, може да го направи тук: link А пък вече всеки сам да прецени каква е вероятноста Джок да е невинен и в двете случки завършили с намушкани с нож хора от него?!

Този Джок е пълен глупак. Да отидеш в чужда държава и да убиеш човек?! Това може само един абсолютно ненормален тип да го направи. Приятно лежане в българския пандиз, Джок. Жалко за момчето, което си затрил. Дано в пандиза се намери някой да ти види сметката по същия начин.

поредният оцапал се от контакта си с българия.истината е че тези гамен типично по български са решили да се ежат при съотношение4-5 към 1 на неподходящия човек,който добре ги е подредил.но този е корав пич и съм сигурен,че е взел страха на циганската паплач в жалките бг-затвори!Take care,Jock!

Така е ! Бегайте от БГ щото Ако се защитаваш от група скинари с влиятелни семейства отивате в пандела за 20 години. Трябва Австралия и Англия да ни отрежат от всякъде.Тука няма съдебна система ,тук командват червените малоумници от 65 години.

малко са му 20 години.а вие двамата - ако може да го придружите ще баде много добре. да му правите свирки и да ви лупа всяка вечер.

разбира се,че ще е затвор ,малко са му.и тука нещастниците се опитват да нападат българите,ще ви кажа само едно,идете в автралия, или която и да е друга страна и ще видите,ако ви се наложи да убиете,дори при самозащита какво ще ви се случи.ще дам само един пример с една българка женена за американец.имат дете,разведоха се ,детео както обикновено се дава на маиката,която аз лично немога да кажа,че е лоша маика.дадоха детето на двамата,а сега в момента бащата се е отказл от детето и въпреки това пак имат 50% родителски права.дори българката требваше да плаща издръжка на бащата понеже онзи нерез бил безработен и се секнл в кръста.детето не го пускат в бг щото нереза не го пуска,ако беше в бг всичко шеше да е в полза на чужденеца както се случи и с децата от асеновград.помияри ,абсолютни са повечето от българите,затова тази държава ще се разпадне!!!

Всеки расист биещ циганите накрая си намира своя Фрийман.

Политически коректно е да ги наричаш роми ;)

А всеки Фрийман своите 20 годни

Единствените известни факти са, че група българи са нападанли цигани, а група чужденци се оптали да им помогнат. Имало е запис оневиняващ чуждениците. Свиделските показания съгласно които е осъен не са тези, които са били дадени първоначално. Всичко е много мътно. Вероятността австралиецът да се самозащитавал е голяма, но това по българските закони е престъпление.

искам да ти кажа , че това не са факти, а твои измислици. аз лично се надявах за доживотен, това щеше да е справедлива присъда. Но сърцето ми се свиваше като си помислех, че този психопат може да си плати и да излезе. Слава Богу и в България понякога има правосъдие! заслужава смъртна присъда по мое мнение. Дано да ги лежи и 20те!

интересно, въпросната госпожичка красина ако и заколят най-милото дали няма да опищи ортаклъка за справедливост и доживотен затвор за убиеца? може би това трябва да се случи за да разбере колко е тъпа в случая! Каквото и да са правили момчетата, дори и да е имало свада между тях и циганите, не е било работа на тоя да ходи да се разправя, да разтървава, да се бие, да ръга с нож... има полиция, в чужда страна е, и т.н... интересно колко хора ходят с военни ножове из улиците на който и да е голям град по света?

Точно защото е бил в чужда държава - опасна при това - човека е бил напълно прав да се разхожда по улиците с нож. Останалите глупости, които си написал, са признак на малодушие, страх и за съжаление, описват красноречиво разединението на българите: вместо да спрат разправията и да разтърват спорещите, те се свиват като мишки. Като се скрият зад анонимните си монитори обаче, изведнъж стават много смели и изразяват "гражданска позиция" на теория. Разединен народ означава слаб народ, а слаб народ - слаба държава.

Ами вие сте много интересни хора. Май никой от вас не осъзнава, че е бил УБИТ в гръб човек. Расист или не, убийството е убийство. Дано никой не виде убийство на детето си, това е ужас. Моля ви не говорете, така за починали хора, особено, ако не сте достатъчно запознати. Не искам да обидя никой, извинявам се предварително, просто загубата на близък човек е голяма трагедия.

Какъв гръб? Май май не сте много осведомени

Щом биете циганите много ясно,че и те вас ще бият. Вие какво искате,да ги биете и те да търпят ли? Ако станат над 1-2 милиона тогава жална ни майка на всички. Заради няколко расисти всички ще си патим.

Така де там е пробелма, че расистите са малко за ралика от либерастите ..и за това ни мачкат

Австралийците го изкарват герой. Никой, дори и той не отрича какво е направил. Ама било при самозащита. Каква е тая самозащита - да намушкаш човек в гърба? И то двама? Ако аз отида в Австралия, и наръгам двама австралийци.... дали техния съд ще ме оправдае, че е било самоотбрана? Или... тук сме трета ръка, и могат безнаказано да ни избиват?

Направиха документален филм австралийците по този случай. За хората които искат да разберат и другата страна от случая нека потърсят филма в ютуб.

Виждайки "безпристраността" на българския "независим" съд... Как да сме сигурни, че присъдата не е дадена като отмъщение?, че няма намеса и връзки и че версията на Полфрийман не е вяната?

Туй момче изглежда свястно на снимката. Да няма някаква грешка в съдебната система пак? Някой защо не му пошушна колко и къде да даде. Ако не знаят английски да си наемат преводачи.

Това момче е жертва на остарялата, корумпирана и неадекватна съдебна система в България.

Ти така - на око - ли определяш кой е хубав и готин и кой е престъпник - някой, който по твоите критерии за красота не ти харесва?! Знаеш ли, че за "това хубаво момче" беше доказано с лекарски експертизи, че е бил пиян като кирка и дрогиран, когато излязъл от хотела си в центъра и му се сторило, че някакви хора бият други, които, според неговата пияна глава, били цигани, посред нощ /как ли ги е различил изобщо, като не говореше и български тогава/ и той извадил нож, който носел у себе си, тръгвайки на разходка, и го забил в гърба на първия, до когото стигнал ... Имаше свидетели, всичко беше от ясно по-ясно от самото начало. За втори път - след историята с пияния английски хулиган, който едва не уби един сервитьор на морето преди години - съдът действа бързо и компетентно. Те могат, когато искат. А вие сега определяте по снимката какъв е. Добре ли си изобщо?!

ми виз норвежрза кав е сладур,да ти доиде на гости дано!

Трябваше да го оправдаят. Много ясно,че щом расисти са биели циганите са си заслужили убийството. Кой ги е карал да бият?

То по твойта логика всеки циганин, който извърши престъпление срещу българин (кражба, нападение, опит за убийство, измама и т.н) трябва да се отстрелва или беси на централния площад за назидание!!! Харесва ми как мислиш - дано да се направи нещо по въпроса!!!

Ще доживеем ли да видим този наглец в дранголника най-сетне?! А след него - и всички други "знакови" и не толкова, всички престъпници, просто казано. Престъпниците трябва да бъдат затваряни и да изплащат глоби и компенсации на роднините на жертвите си, така на мирните хора ще им е по-спокойно!

Много ми е интересно как ще изплаща тези суми осъдения.Дори и да работи пак неможе да ги изкара.А като сметнем,че в затвора ще го хранят безплатно и какво излиза.Той ще работи за своята прехрана,а държавата трябва да плаща обезщетенията.

Затворите имат собстевни стопанства, за да се самоиздържат. друг въпрос е, че това пречи някому и закриват стопанствата. Между другото пречи на гениалните предложения за частни затвори.

обезщетенията се изплащат от виновния. Що не почетете малко преди да пишете? Може и да схванете нещо, не е трудно. Щото да четем тъпи съжения на прости хора, не приятно...