Обявиха мотивите за присъдата на 13-те имами

Пазарджишкият окръжен съд обяви мотивите си за присъдите по делото за радикален ислям срещу 13 имами.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха мотивите за присъдата на 13-те имами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

присъдите дори са малки за такива сериозни престъпления!

Ако на Исмаил пра-пра-пра-пра-пра дядо му не беше платил "кръвен данък" на Османската империя нямаше да има Възродителен процес и Исмаил щеше да е Иван.

Да ам този кръвен (героичен)данък е бил пожелание.(то не бяха лъжи за героични самоубийства заради да си запазили вярата.Ама ако са били вярващи християни ще знаят че самоубийството е голям грях)...В тия времена за да станеш мюсюлманин си е било привилегия.Избира ли са само умните и красивите...другите са ги оставяли да си бъдат християни.

исмаиле, ако ти беше добрият , кротък и миролюбив мюсулманин ,за какъвто се представяш, щеше пръв да поискаш дори и по-големи присъди за имамите проповедници . но ти съсвсем не си такъв, повече ми мязаш на доста воинствен мюсулманин . но тука подобни идеологии нямат място. нямат място и в целия свят ,ако искаш да знаеш!

дано нашите мюсолмани не постъпят с нас така както постъпиха мюсолманите в сирия с православните християни

За антидържавна и противонародна дейност,условни присъди и някакви си символични смешни глоби,на които осъдените се присмиват!Това ли е реалният отговор на родните магистрати и това ли са им нужните превантивни адекватни мерки!С тези смешни присъди ще активират повече тези държавни престъпници и ще ги насърчат за нова пропаганда!Нужни са адекватни крути мерки,подобни на мюсулманските присъди,които в почти всички случаи са смъртни присъди!Тези присъди са галене с перце!

За мен, българският гражданин и данъкоплатец, СПРАВЕДЛИВИ присъди са: 1) ОБЕСВАНЕ за този с 4-те години затвор; 2) ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР за всички останали.

Позволил си е съда да вкара някой в затвора ???? Абе ей, луди ли сте ... Мале че смешен съд, мале че смешна държава.... за тия наказанието трябва да е това което те проповядват ! Пандела за по 20 години на всички и там да се държат с тях кат с мишки !

Само потоп за тия гниди като тоя в Аспарухово!!!Явно друг начин няма!

Присъди- това е измиване на ръцете и доказателстводокъде е стигнала цялата ни държавност,съдиите не са виновни те са само изпълнители на чуждо влияние и натиск. Американците ги държат такива в Гуантанамо и после обучени и инструктирани ги пускат да се бият в редиците например на тези така наречени ИСИС в Ирак.

1.В съдебния състав няма нито един мюсюлманин.Съдът е предубеден. 2.Като осъдят някой за нападението на джамии и за възродител процеси ще вярвам че има правосъдие.До сега няма нито един осъден. 3.И поповете проповядват недемократична идеология.Това може да се разбира че се налагат на държавни структури . 4.България не е само християнска държава и гонението на хора от други вероизповедания означава дискриминация. 5.Обвинението също е предубедено защото няма прокурори мюсюлмани. Светата инквизиция 21век .Но има Страсбург

В мюсюлмански Египет със 100% само мюсюлмани съдии издадените присъди за такъв вид изродско мюсюлманство са минимум доживотни! А в България това просто не са никакви присъди,макар че България е напълно християнска държава,ако още не си разбрал това поради античовешкия фанатизъм на пророка Мохамед,който ти е изпил мозъка до дъно!

Религията няма място в съдилищата! Липсата на мохамеданин, в съдемната система всъщност е гаранция за безпристрастност. Поповете проповядват търпимост, дори към друговерци (забележи този термин, поповете не ползват "неверник"). Никой не гони мохамеданите. Напротив оставихме ви да си живеете мирно и спокойно. Можехме да ви изгоним, но не го направихме още при обединението. Инквизицията никога не е имала почва у нас. Защото българската църква не е католическа. Всъщност ако не бяха кръстоностните походи, които доубиха Византия и България, никакви турци и мохамедани нямаше да има в близост до Босвора, да не говорим за по-нататъка.

Помислих, че този коментар не излезе и написах подобен, извинявам се за дублирането.

Няма една верна сричка в твоя коментар!!!!!!Като почнем за толерантността на Църквата която покръства "доброволно" 200хиляди 1912г .Та до днес!Документи колкото искаш.Няма да задръствам сайта с тези документи заради теб че не си ги чел преди да ме опровергаваш!Като няма място религията в правосъдието/с което съм напълно съгласен/ омешете ги тия съдии и прокурори да не бъдат само православни.

Глупости на търкалета. Мохамедани в съда, ти луд ли си? Да не би поп да ги е съдил тия? Света икнвизиция в България няма и никога не е имало. Всъщност благодарение на католиците тук арабите и турците успяха. Ако не бяха те, нямаше да се казваш Исмаил нито да имаш правото на такова име. Сега имаш, можеш да се казваш както си искаш и да вярваш в каквото си искаш стига да не нарушаваш законите свободен си. Няма място за мрънкане.

между поп и християнин има разлика мижитурко, тъп ли си че не разбираш, когато проумееш исляма само тогава можеш да съдиш, невеж нещастник

Колко добре написано, и напълно вярно разбира се. Но остави тесногръдието на българина е пословично, а и както е тръгнало скоро няма да остане от това тесногръдие, ще биде заменено с ромско, а и не знам кое е по-добре

това е само върха на айсберга, много повече са имамите които проповядват радикален ислям

С тези присъди съдебната ни система отново демонстрира своята немощ срещу опасните явления в държавата ни .За да бъде пълен абсурда мотивите към присъдите вместо да бъдат прочетени задно с присъдите трябваше месеци на ред да бъдат ,,мътени"което силно ги обезмисля и само засилва чувството ,че съда трябваше да отчете тази дейност за приключена без да се интересува от ответния отзвук в обществото и най -важното присъдите да изиграят някакво възпиращо действие срещу продължаващи прояви от това естество.Образно казано, пуснаха малко кръв от раковия тумор и го намазаха с йод като написаха ,че пациента е излекуван.

така се бори и изкоренява радикалният ислям ! браво български съдии !унищожихте враговете на светската демократична държава !!

Да изясним нещо!! Тези осъдени гниди не отричат,че проповядват такива неща!! Просто твърдят,че така е правилно-те да се прилагат.... От тази гледна точка,всички трябва да са доволни от осъждането им!! Ако съдът е бил толерантен и демократичен-няма от какво да се оплакват.... Ако съдът е бил дискриминиращ и с двоен стандарт-пак няма от какво да се оплакват!!Съдът просто приложи върху техните кожи-техните проповеди... Да го духат тия боклуци(не твърдя,че всички мюсюлмани са такива-мнозинството са достойни хора)..

Доган, Местам, Цонев и Пеевски кога ще получат присъди - за антидържавна дейност?

Ква антидържавна дейност? Нали те са държавата?

За анти държавна пропаганда лицето БМБ какво ще получи?

Какви условни присъди бе хора,давайте им доживотни и да се приключва въпроса с тези палячовци.

Тези разстрел им е малко! Ама Господ вижда и ще им наложи по-тежки присъди!

Ха, че то това си е потупване по рамото! За антидържавна дейност - условни присъди, така ли??? Всъщност, к'во ли се учудвам, то и за и убийство на дете на пътя дават такива присъди! Щом не е пострадал висш политик, магистрат или друг "помазан", то присъдите, ако ги има са условни! България - рай за престъпниците!!!

Алооо, законотворцитеее! Не става така - хем осъден заради противопоставяне на държавността и върховенство на закона, хем да се правим на толерантни, демократични и политически коректни! Такива ислямисти трябва да се обявят за персона нон грата и в 24ч. да се изведат от държавата! Кви са тия условни, 2 и 3 години?! Както се вижда на Ахмед не му пречи такава присъда, за да си върши антидемократичната дейност в страната. Такива присъди са откровено насърчаване в антидържавна дейност!

Най-тежката присъда за насаждане на радикален ислямизъм и подготовка за терористични действия , за антиБългарска подривна дейност - 4 години ??????? Препоръчвам на " магистратите " от Пазарджик да се запознаят с присъдите и мотивите към тях , на колегите им от Египет. Там най-леката присъда беше доживотен затвор...

Разбира се, че ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР трябва да са присъдите! Иначе излезли на свобода тези изроди ще продължат с антиобществените си прояви и агитации!

Присъдите са направо фантазия ,значи за 2.3000 лвможеш да си проповядваш всякакви анти светски теории.Ако бяхме демокрация като щатите щяхме да имаме затвор за такива ,като този в Гуантанамо.

Ако бяхме като щатите щяхме да сме с президент мюсюлманин.

Някой

Виж аз не харесвам щатите но ми харесва Гуантанамо ,мисля че би имало полза от такъв и в България .

Иван Иванов

Етнически толерантни ли имаш предвид като намесваш Щатите?