Повече приходи има от здравните вноски

Националната агенция по приходите отчете преизпълнение на приходите от здравни вноски. То се оказва доста сериозно - приблизително 51 милиона в повече, предаде БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Повече приходи има от здравните вноски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, хора ми влезте им в положението... чиновниците стават все повече а поради политически коректните назначения в някои моменти се оказва че гражданинът добрал се до административното гише познава по-добре нормативната база от обслужващият го чиновник, тогава пък колежките се събират на консилиум какво да правят и вие искате от хора които в една служба не могат да измъдрят единно становище дори и след като се консултират с вътрешноведомствените им правилници да могат да обяснят каквото и да било... и като се срещнеш със същата ситуация в още няколко държавни служби в които наставленията на началника изкривяват закона ситуацията в която дори и от НАП не могат да обяснят защо във най-контролираната от държавата сфера не могат да прогнозират или поне да предполажат от къде са тези пари става по-лесно разбираема.

ЗА БОГА,БРАТЯ,НЕ ПЛАЩАЙТЕ ЗДРАВНИТЕ СИ ОСИТУРОВКИ!!!!!!!!!!!!ВДИЧКО ТОВА Е ФАРС...Като при Живково време....всичко е "напудрено"днес,в нашите болници,защото министърката ще е в нащия град?!?Значи ,преди,до вчера,трябваше ние да обслужваме нашите си болни/да ги храним и сменяме памперси,но днес министърката е в Русе....всичко сменено и болните нахранени?!?Значи можело?!?Не обвинявам лекарите!Преди това,което ми дойде на главата бях солидарна с мнението на другите за докторите,но сега вече съм убедена,че те правят всичко възможно да помогнат и търсят всякакви клинични пътеки да ти помогнат,но здравното министерство не им позволява?!?!?Защо за лечението на мозъчният инсулт не се заплаща от здравната каса????????

Всичко е една голяма лъжа,която определено влече след себе си и други,дребнички,но малкото камъче обръща колата....Докога ще се заблуждаваме ,докога ще сме манипулирани,докога ща ни смятат за ПРОСТ народ?????????????

А бе защо лъжите хората, какво преизпълнение какви пари , като незнаете изобщо колко трябва да бъдат. Никой не плаща здравни осигуровки / цигани 100%, турци 100% - те всичките лежат в болниците за пенсии по болест от 3 годишни до 100 годишни особенно в белодробните отделения , където за 200 лв. всеки лекар им пише каквито трябва епикризи за да се пенсионират./, частните фирми много рядко плащат здр. също и къде го видяхте това преизпълнение . Или сега правите това за да може да си раздадете бонуси по късно - видите ли колко много работим . Мъгла и вятър.

Над 1000000 неосигурени и плана е преизпълнен, значи има план за неосигурените!

1.5млрд са минималните осигуровки на 3 милиона работещи (на минимална заплата). Не е ли малко странно? Май ще излезе, че държавата не плаща осигуровки на чиновниците.

от нова година всички емигранти които влизат в бг-то докато не си платят осигуровките немогат да напускат българия

Тия докога ще ни правят на канарчета? Все им се увеличават приходите, а пари за пенсионери и болни няма. Спекулират с цифри и проценти според това, в какво трябва да ни убедят. Подобни лъжливи новини ни отвратиха от медиите.

Пак ще има ДМСта по 30 000 - 50 000 бона йееееее !!! Това се казва живот холивудски!!!!!

циганите плащат ли здравни вноски или само бг идиотите??щото безработен бг гражданин ще пукне ама помощ нема да види а само глоби или гроб>от герб гроб с лубов

Нали нямаше пари бе крадци ! Окрадохте и фалирахте бизнеса ,сега идат избори и напълнихте гащите и взе да се оказва ,че данъците не били чак толкова ниски щом дават такива излишъци!!!

А искаха да затварят болниците, защото нямало пари за тях и "фалирали". Защо. Според лекарите: защото през последните 2 години около 2 милиарда лева са потънали за покриване на други пера от бюджета, т.е. парите за здраве са били отклонявали от системата, заради което и поискаха оставката на Дянков, който беше назначен от чужбина, за да се разпорежда с тези и всички други пари. Ако са били прави лекарите, стига ли оставката на Дянков за смъртните случаи с пациенти, причинени поради невъзможните условия за лекуване в болниците, държани съзнателно без пари... И защо се е правело това?

"...Дянков пожела много здраве на народа и пенсионерите.." В писмо до премиера Бойко Борисов лекарски и пациентски организации настояват финансовият министър Симеон Дянков да бъде освободен от поста. Като мотив съсловните организации посочват, че парите за здраве се отклонявали от системата. Според тях през последните 2 години около 2 милиарда лева са потънали за покриване на други пера от бюджета..." "...Националната агенция по приходите отчете преизпълнение на приходите от здравни вноски. То се оказва доста сериозно - приблизително 51 милиона в повече, предаде БНТ. ...Данъчните нямат ясно обяснение за преизпълнението. Във всеки случай, 50-те милиона отгоре не означавали, че повече българи са започнали да си плащат вноските. С тези неочаквани приходи Здравната каса ще може да се издължи към много болници и лични лекари..."

"...Организациите алармираха, че години наред парите от здравни осигуровки се използват от финансовото министерство за друго, но не и за здравеопазване. Неправителствените формации съобщиха, че бюджетът за здраве за догодина е недостатъчен, а това, което е заложено, няма да се използва по предназначение. В писмо до премиера Бойко Борисов лекарски и пациентски организации настояват финансовият министър Симеон Дянков да бъде освободен от поста. Като мотив съсловните организации посочват, че парите за здраве се отклонявали от системата. Според тях през последните 2 години около 2 милиарда лева са потънали за покриване на други пера от бюджета..."

Обяснението не е ли, че е станало свръхналожително да се разплатят с болниците, щото в момента е прекалено напечено. И хоп - "повод" да го направят. Ако можеха да си позволят да не плащат, дали щеше да бъде обявявано, че било имало "преизпълнение" на плана.

А ако стане прекалено напечено с пенсионерите - напр. се вдигнат всички като един срещу мизерните пенсии - дали няма да се окаже внезапно някакво неочаквано преизпълнение на нещо и, като тъй и тъй няма какво друго да го правят, да го дадат за увеличение на пенсиите?

Проклети да са тези, които ме карат безработна да плащам задължителни здравни осигуровки за лице без доход!

"Бате, плати ли си осигурофките, че на тебе чекаме"

Въпреки значителната сума, данъчните нямат ясно обяснение за преизпълнението??????????? Като нямат обяснение дали ще могат да ги похарчат?????????