Пригожин приветства преврата в Нигер, ЕС заплаши да спре бюджета за африканската държава

В аудиопослание в "Телеграм" ръководителят на "Вагнер", че страната се е отървала от колонизаторите

Обратно в новината

Коментари - Пригожин приветства преврата в Нигер, ЕС заплаши да спре бюджета за африканската държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безспорно доказателство, че там е намесена ръката на Москва

Ужас

Тя 2/3 от Руспия е колонизирана той не вижда какви са ги вършили русNAZIте Че и с хитлер съюзници бяха

Интересно от кого е колонизирана Русия,че не знам?

Империята на злото се събуди и отново тръгна да " освбождава" народите по света. Пак ще има железни завеси и войни.

Пак ли ни го нацепиха....

Абе глупаци нямал е опит за преврат!!!! Всичко бе филм за нас западо....

"ЕС заплаши да спре бюджета за африканската държава" Сега погледнах колко пари е давал Евросъюзът на Нигер: "The EU has invested €503 million to strengthen governance, education and training and economic development in Niger between 2021 and 2024." Това прави малко над 100 милиона евро годишно, което само по себе си е доста малка сума. Отделно че както пише по-горе парите са отивали за "образование и тренинги", т.е. пак в различни европейски организации и фирми. Т.е. Нигер нищо не е получавал от тези пари. Реално Нигер нищо не е получавал от Европа и съответно нищо няма и да загуби.

Бе за 25 миньонна държава не в чак толкова малко Че и дири не са християни

Лоша новина за Франция. Нигер им беше сериозен източник на уран. Сега про-френския-евроатлантически президент е свален. Сърдитите ЕС чиновници ще спрат помощите за Нигер, в опит да го накажат. И Нигер естествено, ще се обърне към руснаците. Путин вече обещава безплатно зърно.

Тогава може и да ги демократизират в близко бъдеще. Щото се очаква урана да поскъпва на борсите.

Евро-де.били защо ми цъкате минуси? Видяхме как "демократизираха" Либия, Ирак и Сирия. Едно десетилетие вече не могат да се оправят. А, междувременно им откраднаха и петролните кладенци, не им се полагали.

Този Борел е време да го сменят. По-смешен е и от Фон две Лайнен.

Имаше един диктатор в Уганда. Иди Амин Дада. Много известен с много геройства. Смени ориентацията от прозападна до про либийска, про съветска и в този дух. Обяви се накрая за победител на Британската империя, след като кралството прекъсна дипломатически отношения с него. Доста прилича на един от една държава на североизток, където според главата на тамошната църква споделят същите ценности като африканците. И който вероятно по тази причина отглежда себеподобни в Африка.

Пригожин приветства преврата в Нигер,защото освен ръководител на Вагнер има и икономически интереси в тази страна и затова Путин не го наказа тъй като има намерение да го използва за защита на интересите на Русия в Африка.

се сменят с други.

Лапаш руски чушки белени тиии

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

То точно така и Укрия избягна колонизацията от страна на ЕС, но то укрото е просто, не си знае интереса. Те са поне два пъти по тъпи от средната маса в Бг, което е по принцип много ниско ниво. 12 години Буци им яха дупарите, а те пак си го туриха да ги поязди още. След време укропитеците ще са благодарни на Русия. Е, без тия от сегашната им фашистка хунта. Те искаха колонизация на Укрия за да кешират яко.

То и 1984-та завършва с джин Победа и искрена любов към Големия брат. Тъпите украинци как може да не благодарят, че ги бомбардират и убиват кремълските башибозуци, направо да се чудиш. Ей го на ти как си се влюбил без да си дават зор да те влюбват.

вие си останахте единствените колонизирани маймуни и сега ше плащате сметките на ес и украйната сами

Браво отлична новина ,европедалите опъват вратни жили от яд !

Русоробите пак са налазили форума, колко добри били СССР и колко зле били георопа, зеленият, наркомана и краварите... А в същото време русоробите обръщат в евро и долари, не рубли, пращат наследниците си да се образоват и живеят в западни страни, не пРозия или хвалят всичко руско, даже и нова Лада 2105

Кое не е вярно? Че Гейропата е пред фалит или че на тоя НеразБорел всички му се смеят на глупостите?!

Сега да очакваме САЩ и НАТО ще ходят да ги "освобождават"

Има да чакаш. Там няма петрол само черни маймуни.

В Усрайна беше много демократичен преврата, а в Нигер не е. Не мога да го разбера ЕС!

Ми в Украйна по улиците излезе народът, а в Нигер - руски наемници. Та не е като да няма разлика.

Бе , ама си заблуден,да не кажа прост.

Браво, оттърваха се, дано не дойде на власт някой продажник

В украйна въоръжения държавен преврат беше борба за демокрация....в Нигерия...накърняване на демокрацията:)))

Аз помня че едни хора със сопи, прашки и тенджери на главите бяха срещу снайперистите и тежко въоръжени части Беркут на Майдана, ама като ви знам проблемите с настоящата реалност, какво да говорим за далечната 2014-та. Тези в Африка са по-скоро като Пригожин, а нищо чудно и да са негови хора, само че с по-големи топки. Пригожин в Москва не влезе.

Снайперистите бяха внесени от Грузия платени от американците. Тогава имаше все още истинска журналистика, сега има платени псета като теб да разпространяват лъжи

Чу Пригожин да казва, че иска да влиза в Москва? Искаш да ми кажеш, че ако искаше щеше да се движи по магистралата ли? Най-добре обучената щурмова армия в света, воюваща победоносно на няколко фронта последните 9 години, ще тръгне да завзема Москва по магистралата. Наистина сте страшно неграмотни сорспарцалите. Обувките не можете да си завържете сами.

Чух го и каза Пригожин. Даже каза че ще сменя Шойгу и Герасимов конкретно и затова ще ходи там. Пък после му мина мерака нещо. Клипчетата с изявленията му са си в Ютуб. Не може да я карате само на опорки, инструкции и каквото ви харесва да видите само. Вредно е за психичното здраве освен другото.

Очертава се да станем по-мизерни и от африканците, а самите африканци да започнат да кярят от сътрудничество с велики държави с реална икономика като Русия. При нас токът ще поскъпва драстично, горивата са скъпи, селскостопанските стоки гмо, а конкурентноспособността на Стария свят - пада непрекъснато.

Промяната е важна. Така казаха Посолствата.

Ха ха ха Русия държава с реална икономика.... На тези ако не им е метана и нефта, които придават на мръсният запад, Индия и Китай са загинали от глад.

Всичко, което преди внасяха от запаса сега си го произвеждат сами. Ние всичко, което сами си произвеждаме, сега го внасяне от запада, щото така ни наредиха

Ужаст! Още един съюзник на руските фашисти.

Които не са учили достатъчно преди и сега: има сериозна литература кой започва да организира и финансира "революции" и най-важното защо.

И ако даваме аргумент, гледаме да е ясно изразен. Не да се крием зад мисловна повърня.

Едно време сесесерето изнасяше революции за африканските държави. Сега овпутена Русия изнася военни преврати чрез наемници и частни военни компании. Резултатът е че от Африка става все по бедна и изоставаща от света в сравнение с нивото на което е била в края на колониализма

Дават безплатно жито и азотни торове. Опростиха им милиарди дългове. Тия неща господарите ти не ги правят. Те само убиват, крадат и сеят раздори.

А защо не бягат в Русия, а в Ес и САЩ!? Ама това ще спре.

Ми ходят си при колонизаторите бе душко...сега те ще ги колонизират... Много поздрави от арабски Париж и пакистански Лондон

Важното е че балканска Сомалия ще пребъде... засега намаля с трета от 9 на 6 млн...останалите са добичета на евронивата... ма демокрациятра и евроатлантическите ценности искат жертви

Щом европедците квичат, ясно, развалили са им далаверата. макаронът ще реве на баба си на рамото :)) От Нигер франсетата копаят здраво уран за атомните си електроцентрали, така че болката ще е голяма.

Друго си е провинциален и русофилистичен Ганьо да се обяснява в любов на всякакви цветнокожи

Махни розовите очилца. Тоя дето те опъва е Краварски нигер, мадафака:)

Друго си е гражданчето хамериканче от Козяк да не смее дори и да ги нарече цветнокожи... Правилния термин е афроамериканци...и освен това ако се и третополови или поне обратни - идилията е пълна...

Да ни обяснят, че е излъгал. И че са Китай и Русия ще ги заробят като предишните им господари. Фактите мачкат Краваро-ционистката "реалност" с голямата лопата. Русия опрости дългове в огромни размери на Африка, ще доставя безплатно жито и азотни торове. Такива неща Краварин не прави. Той продава боклуци на тройна цена и доставя чертежи и обещания.

Помниме кораба с развалена царевица :)

Жозепчо да го духа! За свалянето на други правителства нямаше проблеми. Време е Вагнер да зачеша колонизаторите в Африка, ще бъде интересно.

Те руснаците хич не са колонизатори,те са спасители,нали :))) те сега естонци,литовци,латвийци,украинци ги мразят в червата си

Има ги фактите кой кого и кога. Стига да искаш да ги намериш.

Ес да насочи африканския емигрантски поток към най демократичните страни, Русия и Северна Корея, да не мисли че Русия и Вагнер не са отговорни за тези потоци, откъде има пари Вагнер, от имигранти и дрога.

Европа си ги внесе сама с идеята за подмладяване на населението. Резултата след години ще е всичко черно.

Франсетата изритани от поредната африканска държава.

Сега да емигрират в Русия.

Да си видял някоя африканска държава да е прокопсала след като е изгонила европейците?

Що...досега бяха прокопсали ли!? Ти как прокопса като додоха европейците 90-та... Отиде и се цани добиче на евронивата ли!?

...а ти знаеш ли какво е в Нигер :) / бил съм там / ...

Ти видя ли военните африканци от преврата на снимките? До един изглеждаха тумбаци и престъпници като Пригожин.

На тия идиоти руснаците им дай революции,войни или поне метежи. Както казва една тяхна писателка.....руснака от малък го учат как да мре,а не как да живее, та сега изнасят ревобюции при бедните и глупави африканци.

Абе три пъти са нападали Русия европейците как си трябва.

"Европейският съюз заплаши да преустанови всякаква бюджетна подкрепа за Нигер " Тия по ЕС си мислят че света е същият като края на 19 век началото на 20 Самомнителни глупаци