Приеха правилника на НС: Само 8 депутати гласуваха "за" намаляване на заплатите

Отпадна и депутатите сами да си поемат транспортните разходи за автобусни, жп и самолетни билети при изпълнение на задълженията си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес като влязоха в Парламента,три пъти поумняха и три пъти станаха по работни,та решиха и заплатите за един месец да им са три средни работни заплати за страната. Вай,Вай ,Вай,какво е чудо станало!!!

А защо не намалим заплатата на Президента? Каква работа толкова върши за 15 000 лева на месец? Защо никой не се фокусира на неговата заплата ???

Не знаеш, но не си съгласен. Мъдроооооооо!

Абе цървул, що не си гледаш в твоята паница? Ами един празноглав рентитопко, от елитните отбори, взема по-голяма заплата от тия смешни 15 000 лв за държавен глава.. При това в евро.

Ами ако си бяха намалили заплатите депутатите,автоматично щеше да се намали и на Президента заплатата и на цялата Съдебна система,барабар и на всички министри,зам. министри и тн.Ама явно няма желание от никого.

в НС, които искат депутатите да станат зависими от мафията, като получават ниски заплати и пътуват за собственс сметка. Добре, че надделя здравия разум и предложенията не бяха приети. Трябва обаче да се помисли дали президентската заплата не е твърде висока.

субсидия от 1 лев не може, заплатите да не се пипат, другите благинки - също....А иначе всички са дошли в именто на народа и неговото добруване...Мамини ненагледни....

Е, все пак от 25% се лишиха!

работодателят определя заплатата на работниците? А кой е работодателят на народните представители - народът! Е, тогава къде работникът определя заплатата, която работодателят трябва да му плаща? Уж суверенът решавал всичко, но когато става дума за мазния кокал - рушава не суверенът....

От всичко, което ставаше и става сега може да се направи един генерален извод: НИЕ НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ДА СЕ УПРАВЛЯВАМЕ САМИ, това разбраха българите още в първото Велико Народно Събрание и изпратиха делегация в Европа да търси чужденец за монарх, чужденци ни управляваха след Османската Империя, германци, после руснаци чрез техните слуги- нашите комунисти, след краха на СеСеРе то сме в перманентна държавна криза, най бедни, най мизерни, най нещастни,...какви ли не тъпанари се изредиха да ни управляват, последните са най колоритни: чалгари, клошари, селски тарикати.... ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ ИЛИ ДА СМЕ ЗАДУНАЙСКАЯ РУССКАЯ ГУБЕРНИЯ, ИЛИ ВИЛАЕТ НА ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ, ИЛИ 52 ЩАТ НА АМЕРИКА ИЛИ АКО ЩЕТЕ ЧАСТ ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! САМИ СМЕ САМО ЗА КЛОЗЕТА!

Това не е вярно. Не говори така срещу родината си.

Това е само основната заплата! С официалните допълнителни отива между 6 и 8 хиляди на месец.Отделно си лапкат и оние две трети, отделно пътувания - 40 билета самолетни за година, тия марко половци ли са,ве? Освен това нямат много акъл в кратуните и са зависими- както от шефове така и от бело.

Абсолютно адекватно държание на депутатите. Те знаят че са избрани, за да правят каквото си искат. И никак не разочароват избирателите си, правят точно това са което са избрани-каквото си искат

промяната.. Другите излъгаха народа и дошли да преяждат.

Глупости, и тези осем много добре знаят, че нищо от предложеното няма да мине, просто си правят Пиар.

Говедата няма да се минат толкова лесно, нищо че изглеждат прости.

Чалгарите нали се биха в гърдите че са нещо различно - и те обичат мазния кокал явно

Парадоксалното е, че депутатите си гласуват собствените заплати, бонуси и допълнителни възнаграждения. Естествено е, че няма да си ги намалят. Трябва да бъде като в частния сектор. Работодателят /в този случай избирателите/ трябва да решава какви заплати да получават народните представители, кога и с колко да бъдат санкционирани за неизпълнение на служебните си задължения и т. н.

Правилно - да има референдум за заплатите на депутатите, ... нали ние сме ги избрали и те служат за нашето благоденствие, а не за собственото си!

Значи 1лв. на глас не е популизъм и може да се случи, но 1 средна заплата на депутат е популизъм и ще намали възнагражденията на цялата администрация. България има най-голяма администрация на глава от населението в Европа и трябва да се съкрати с 2/3, а заплатите им да се определят като 2/3 от средната заплата в частния сектор. Щяха да намаляват броя на комисиите на 16, а в крайна сметка пак ги направига 22, колкото и на Боковия парламент. А от там се взимат едни доста добри пари. Някои участват в повече от 1 комисия. В малка България има 20 министерства и още толкова агенции. България е с големината на средна мултинационална компания, а управлението е като на САЩ, Русия. Нали искахте промяна, направете го!

Пичове!Браво само така!!!!Ха честито на гласуващата паплач!

Това са хората, които утре могат да решат данъците да станат 50%. Или да въведат военна служба. Или че излизаме от Европейския съюз. А Манолова иска да ги държи на заплата колкото на учителка в Шумен!

Манолова е куха хейка и с този прост популистки ход се опитва да спаси рейтинга на партията си.

Ще гласувам за Радев и напълно одобрявам действията на Народното събрание и временния кабинет!

Ти ли си?!

Абе защо изобщо има постоянен парламент? Избират се депутати но те задължително да са хора с НОРМАЛНА работа, както всички други. Когато трябва да се приеме някакъв закон събират се, вземат решението и кой откъдето е ! Сега какво? 240 търтея!!!!

Сега разбрахте ли че учиндолския ще донесе подмяна а не промяна. Като доказателство в тази посока е и гласуването на шоумените заедно с ДПС за Буджака! ....по делата им ще ги познаете!

А манталитета на главатаря им е същия като този на Боко-Тиквата!

Този парламент си беше мъртъв по рождение или DOA. DEAD ON ARRIVAL

Чуйш ли как плачат сиромаси?

Гласувай народеее...!

Толкова са недооценени! Не е честно Викам да резнем пенсиите да има за депутатски кИфтета и самолетни билети Ко Ша кажете за референдум?

Значи 148 са гласували. А другите 92 защо не са на работа?

Да гласуват по съвест...

И ся ко прйм, промяна? Стани де седна, аз да яхна народа, а не ти!

Е добрутро. Алеко го е казал преди 120 години - и едните и другите са маскари. Ама кой да чете.

Е чакай ся, значи възнаграждение 3 средно месечни заплати от 1500 е равно на 4500лв. Плюс 2 средно месечни заплати за обеклко е равно на 7500лв. Плюс ваучери за храна + 40 самолетни билета + разходи за транспорт(такси,автобус,метро) + вземат си фалшиви фактури за транспорта = около 10000лв-12000лв на месец приходи ако си депутат. Да фак! Аз съм чистачка в народното събрание и вземам 800лв. на месец и ми казвате,че като им намалят 12-те хиляди лева аз по незнайна за мен причина ще вземам вече по-малко от 800лв. Браво! Гласували 109 и 8 депутати ЗА показва само, че и сновото правителство нищо няма да се промени...лакоми свине а всичките отново!

Имам усещане,че Мунчо Разединителя накрая така ще бъде Ибан,както никой политик в България досега не е бил Ебън

„Патриот е – душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа!“ Христо БОТЕВ, 1873 Г.

Народното събрание не олицетворява лозунга за Съединението и силата, а все повече баснята за орел, рак и щука! Да вземат да излизат във ваканция, да си починат, че е и голяма жега! До избора на правителство може да минат и още няколко кастинга, където и пред когото трябва ...... А то още малко, и всички съвсем ще станат за смях, и вкупом непотребни, жалка работа!

това с облеклото ми идва в повече две средномесечни работни заплати ма тия там рекламни лица на модни брандове ли са я да видим панните снимки на мая какво китна селянка е е сега се е барнала като плеймейт и всички останали нещо не е ОК с наште МАНЕКЕНИ

Има решение. Режат се чиновническите заплата до 2/3 на рези в частния сектор. Хем справедливо, хем стимул за качествена работа в полза на икономиката.

Хората, които определят ПРАВИЛАТА за частниците, да са по- зле платени от тях?? Аман от хора, жалещи бедните по форумите, ама хвърлят 5000 лива за почивка на гръцко море.

Лаком гъз..

Всеки депутат да има до трима нещатни сътрудници. Значи събираш всякакви тъпоумници за депутати и те си назначават по 3 сътрудници да им вършат работата. В задачата се пита: защо избираме и плащаме на тъпоумниците тогава?

А може ли съветнички?

Радев ”свири сбор” на служебния кабинет заради COVID-19 Идва ви края ваща мамъ комунистическа

Гадев свири, на шунда :)

Аз несиам беден депутат. Той или ще краде или ще работи на второ място. Какви са заплатите на директорите в КФН , КЗК ,БНБ,Държавни болници?

Дай по някое постче на Маямата и Мравояда! Така се раздаваха хайванчетата!

Приеха правилника на НС: Само 8 депутати гласуваха "за" намаляване на заплатите - ето дойде новият морал в политиката !!!

Чалгарите нали бяха против, а сега гласуват за . Интересно, пак обещаха , ама на думи . На практика взеха кокъла.

Едно Ферари с цвят червен, и една депутатска заплата за мен. Това е новия морал. Пак гласувайте за Славчо и компания .

Нищо,ще намалят заплатите на учителите и лекарите да компенсират бюджета.

То Мунчо вече ги намали на лекарите! А идва ковида!

Мунчо бил получил аневризъм! Пише го във Фрог Нюз!

Инфаркт е и май вече е пукнал

Ще хапна житце, с 3 ракии, и шампанско ще отворя ..

Долен и гаден лъжец . Какво целиш с тази фейк новина . Човек трябва да има достойнство, а при теб липса, нали!

Долното същество Лая нарочно прави такива предложения, които галят слуха на българина, защото знае, че няма да минат.

Шантонерка, сър!

Няма и да има и 1 глас за герб НИТО ЕДИН !!! Гърбави отрепки Не знаете с кой си имате работа.. Досега само ви чегъртахме Следва и ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАКВО ПИШЕТЕ!!!

Струва ми се че напоследък два пъти избори правихме, и все ГЕРБ ги печели ... И така от 12 години ... Но щом си казал ... :)

Предозирал си!

Апчетата,дедо,апчетата.

Ей само 8 глупака имало Утре черпя - по едно кафе

И никакви порцийки на лакомите боклуци!

РАЗЛИЧЕН ГРЪНЦИ ПО ЛАКОМ И ОТ СТАРИТЕ КРАДЕЦ ИЗМАМНИК ЛЪЖЕЦ

Да го духаш :)

Цяла България е в шок от новината. Деца плачат, майки скубят коси, бащи се тръшкат и посипват главите с пепел...

А при Боко заплати нямаше! Факт!

Ето им истинските лица на тези смрадливи, крадливи и мързеливи попове и търтеи. Да им приседне всеки един грешен лев...

Имате ли Президент – имате. Имате ли Министерски съвет назначен от Президента – имате. Имате ли Народно Събрание с мнозинство на Президента – имате. Е защо тогава си намалявате заплатите и бонусите?

Не се разбра какво искаш да кажеш, но нейсе :)

обаче как ни излъгаха селската: ще намалим депутатите на 120,ще намалим субсидията на партиите до 1 лев,,,та те не изкат да си намалят бонусите вие ми говорите да си орежат заплатите наполвина...

Не лай :)

Не квичи свиньо, не тъжи, касапинът идва и вратът ти ще обреже.

И вашите 63 мърши Са там Ко праим с тях :)))))

Ще им го лапаш!