Приеха на първо четене промените в Конституцията

Предлаганите реформи са в правилната посока, важно е, че се създават два независими съвета - на съдиите и на прокурорите, заяви правосъдният министър Атанас Славов

Обратно в новината

Коментари - Приеха на първо четене промените в Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кво,без обществено обсъждане!!!! На скачащите, а и на другите на главата ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧУ ЖИТЕЛИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ,КАКТО И СЕГА!

сега остава само да добавят в чл.1 ръководната роля на посолството и всичко е ОК;)

Бе, този Ивайло Вълчев освен с въртене на свирки някога занимавал ли се е с нещо друго?

Този парламент няма необходимото обществено доверие ,за да представлява народа и да прави промяна в основния закон от негово име. Избирането на този парламент стана с около 34 % избирателна активност,но от тези 34% една част са гласували за партии,които не влезнаха в парламента,а друга част са гласували "не подкрепям никого",а друга част от гласовете са с "невалидни" бюлетини. Този парламент е избран с по-малко от 20% от всички избиратели имащи право на глас.

Всички напъни, действия и решения на управляващите ни идиоти ще бъдат обявени за НИЩОЖНИ /Недействителни от Българските Граждани. За промени във Висшия Закон на Държавата ни е нужно Велко Народно Събрание. Но тези малоумни кретени откъде да знаят това като са се сдушили наешили, сдружили със изкуфелия идиот-Бай Дън или по известен напоследък като Деменцио.

А га скачахте по площадите??? Банани ви се ядяха?? Хак да ви е!!

Уважаеми г-н председател на Комисията по конституционни въпроси, Като Ви благодаря, че на 20.11.2023 г. разпоредихте становището на Венецианската комисия относно Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България да бъде публикувано в оригинал на английски език на сайта на Народното събрание, отново Ви моля, със съдействието на министъра на правосъдието, да осигурите публикуването на становището и на български език.

Тези комисии ще са толкова независими, че нищо няма да зависи от тях! За последните 35 г. Нищо ме е направено за държаватаи хората в нея! В Османската империя е имало над 7 милиона българи, а сега са малцинство в уж независима българия! Скоро ще изчезне !

ГЕРБ, СДС, ПП, ДБ, ДПС. Всичките са за въже.

От месец време насам госпoдин Копейко вече се казва ПеПЕйко - пристана на ПП и ДБ и вече лапа солидни грантове от тях, за да гласува с тях. Преди това Копейко беше ГЕРБейко - лапаше грантове от бате си Боко Тиквата и беше патерица на Боко Тиквата. А още по-преди ПеПейко Копейкин лапаше грантове и от дедо си Сорос - с парите от дедо Сорос жена му Велина си купи цели 2 два партерни апартамента на пъпа на Варна, ул. "Велико Христов", срешу джамията, направи им грандиозен ремонт, съедини ги двата апартамента в един голям и си направи луксозна частна детска забавачка на име "Дарба" за децата на богатите варненци. Месечната абонаментна такса за 1 дете е само някакви си 1600лв , нищо работа. Понеже се вдигна много шум за частната забавачка на госпожа Велина ПеПейкина Копейкина, тя реши да смени името "Дарба" с "Indigo Kids". Ама Велинка, нали е с 2(две) мозъчни клетки, горката, от де да знае, че както и да сменя имената пак тя си е собственичка според търговския регистър на фирмите в РБ. Влизайте в търсачката www.papagal.bg и четете за Велинка ПеПейкина(Копейкина).

Не трябва ли Велико народно събрание да променя Конституцията?

Сто шестдесет и четири души те бяха на брой. И предадоха България при първия запой! Со кур ги посрещна козяшкият им брат в посолстството отрано приготвений враг. За долари продадоха родния край... Кои са им сметките само пасоля ги знай - пасоля краварски ги знай! И тъмна мълва се мълви за тях, чували с пари взели без свян и чувство за грях, че там завел ги намагнитен ахмак, продал България зарад турски байрак..........

В конституцията трябва да залегне отпадане на длъжността вицепрезидент - безкрайно ненужна.

Не трябваше ли да се свика Велико Народно събрание за да се правят промени в конституцията?

"Вносители на законопроекта са Христо Иванов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Десислава Атанасова и група народни представители." Изводът, който си направих е,че изброените еничари не са част от "групата народни представители". Логичният въпрос който си зададох - какви са тогава? След това им теглих една на всички. Отправих пожелание към майките им. Сестрите (който има). И целия род до десето коляно...

Фарс, които от много години е за наша сметка, мили мишленца!!!

Не съм привърженик на конспиративните теории,но така нареченото правителство на сглобката ,а също и поддържащото-го мнозинство са получили от своите господари от ул"Козяк" ,заповед за ускорено ликвидиране на остатъците от българският народ. Тази територия е много лакомо парченце , за да я оставят на някакви българи.Климатично четири сезона , прилично запазени вътрешни води, все още не доизсечените и не продадени за дървени въглища гори, плодородни полета ,прекрасна надморска височина, отличен климатичен пояс и всички тези благинки са били завоювани преди много години от някакви българи ,незапознати американогейските ,демократични и неолиберални ценности.Тези навлеци ,говоря за българите ,се оказаха изключително издръжливи ,някои все пак подмамихме , за да станат чистачи на клозети в "белият" запад, другите ги оставихме без здравеопазване ,без образование ,натресохме им чалгата като модел за подражание ,създадохме им мутри да ги тормозят и управляват, нашите хора успяха да им внушат колко е добре да се унищожат селското стопанство и го постигнахме ,сега ще им продаваме земята и ще пуснем мантрата , ама какво като има друг собственик ,той не може да я отнесе ,все едно си си продал апартамента и си останал да живееш в него под наем,колко е красиво ,нали..Плана на Ран-Ът вършеше чудесата на разрухата ,но този народ все още не изчезваше , а това не беше предвидено.Сега ще го посипем мощно със семенцата на "Мосанто" и т.н.Та да се надяваме ,че до 50-60 години това племе ,което не изчезна 1300 година , да го изтрием от историята

Да им еба мамата.

За сравнение правителството на Виденов има по-голяма легитимност за промяна на конституцията от сегашното американско събрание. Толкова е зле положението на територията.

Да ви затретя, посрани ДИР-ници: "164 гласа " на умряло да изреват, когато бай Ставри им сцепи гъзът!!! Барабар с курвите и педалите в шибаната ви редакция!!! Ха трийнете го пак!!!

Тия боклуци немат право да пиппат конституцията.

Ти па кой си бе тролчоЮ?

лапай го

Буцко утре пак ще ревне, че сглобката в която той е основен играч пак го е изкофтила. Всяка изтривалка за обувки си мечтае да е четка за лъскане, но няма как да стане. Материята е груба и служи само за отстраняване на калта от подметките.

Абе, къде ви е украинското знаме? Пишете в конституцията да влезе укрофлага, портрети на Зеленски и Байдън, бронзов бюст на Степан Бандера в реален размер на председателското място! А, и онова с дъгата :)))

Народа няма какво да яде а чорбаджиите правят рИформи и простотия до шия...продадоха златото и държавата и суверинитета за БАНАНИ и сега яжте б@хур@ целия чорбев до м@нерките

Според мен се разиграва един американогейски ,юдомасонски ,демократичен водевил ,в който е вкаран кано безмълвен зрител целият народ.Не съм юрист ,но доколкото знам само Велико народно събрание със съответното мнозинство могат да променят Конституцията.Обикновено народно събрание, даже всичките 240 депутата да искат да променят конституцията не могат да го направят ,това е анти-конституционна постъпка

Еничара Пеевски, депутат от етническата, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ДПС, променя конституцията!?!?!?! Овце, зслужавате съдбата си!

Най-малкото трябва да се разглежда промяна по промяна отделно. Защото може разни да са съгласни с нещо и несъгласни с друго. Че са премислени нещата сериозно ме съмнява, след като ги сменят самите предложили го. Конституцията не е за политика, а за начин на устройство на държавата. Тук няма марсиански ценности или друго. Едва ли не нещата там трябва да са такива, че 100% от депутатите да са съгласни, без значение от разлики в политически възгледи. Не е за това конституцията.

Жълтопаветни роби кой ще е следващия цар- турчин, американец, китаец ? Къде сте бе жалки създания? Шепа случайния и продават живота на на децата ви и внуци а вие блеете и викате да живее посолството. Тъпи и ограничени , кажете къде е минало посолството и са хора о живеят добре ? Педала Асеня ви каза имаме две години и после острови ? Хаха жалки подобия на хора

Първо беше голям зор две институции към МВР да се обединят (или беше за да се разделят?) в името на върховенството на закона или каквото там беше, но след опита да се направи промяната само с едно гласуване президента наложи вето на решението. И изведнъж се оказа, че причината за разделянето на институциите е по искане на герб при първото си управление! С причината "в името на върховенството на закона". И изведнъж всички решиха, че вече не е необходимо това обединение. А сега хайде пак някаква подобна процедура за ВСС защото .......... защото така!? Въобще си нямат понятие какви промени искат ама знаят, че задължително трябва да направят някакви!?! "В проекта е заложено редуциране на парламентарната квота във ВСС до една трета от състава (петима членове) от 15-членен орган" Предната промяна по конституцията не беше би пак за такива квоти при избирането и премахването на висши кадри като например главен прокурор? Отделно това как помага на народа? С тази промяна какви ползи ще се получат за съдебната система? След като имаме не малко съдии с десетки наказания за влачене на дела и не малко наказания за прокурори на база същите обвинения. Като наказанията винаги са намаляване на заплатата и вербално предупреждение.

Нещата се движат от комедия към трагедия. Отявлени престъпници, намагнитени, мутри, безкнижовници ще променят Конституцията. Срам.

Еничара Пеевски, депутат от етническата, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ДПС, променя конституцията!?!?!?! Овце, зслужавате съдбата си!

Мишки страхливи! Вие сте Национални предатели, и няма да избягате от Народния гняв! Народен съд за вас и за децата ви!

Майко мила! Като гледам кои са вносителите, ми е ясна картинката. Сега същите да внесат и закона за лустрацията!

Продажницииии.....Всичко се връща на този свят.

Вечна признателност на американците освободили ни от половин вековно руско робство! Отново сме свободни и сме в най-демократичния съюз в света - ЕС, и най-доброто място за живот на Земята!

Еничара Пеевски, депутат от етническата, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ДПС, променя конституцията!?!?!?! Овце, зслужавате съдбата си!

КАРИЕРА Роден съм - гладен, жаден, гол! Живеех скромно в Учиндол. От малък бях - висок дългуч! Обиждаха ме на маркуч! В училище бях страшно слаб, там правеха си с мен майтап. Гимназия - завърших с три, но имах хъс и куп мечти, и взех, че сам заклах прасето, и с автобуса до Софето, аз стигнах подлеза край ЦУМ и без да вдигам много шум започнах мъж да го раздавам и мартенички да продавам. Преглътнах доста неудачи, но спрях над релсите да скачам и взех - че станах - музикант, понеже имах свръхталант на мутри - в кръчмите да пея и с всички тях да се гордея! На местния - бандитски свят аз станах шут и сол ташак! Разказвах вицове на всички, за ученички и за птички. Написах химни - за гамени и бате-Васковите схеми. За мен той бе - достоен пич! Харесваше му моя кич. До него взех в меда да бъркам, научих се дори да търкам. Натрупах мускули в краката, обръснах си дори главата, и с верен друг - от Каналето, аз се издигнах до небето! Но после дружбата загърбих. Със свое шоу се нагърбих. С Маестрото и с нов оркестър изпях десетки чалга песни. Възпях - ферарита... кючеци и как да мааме гюбеци! А след това с лъжи и храчки натрупах доларови пачки. Прегръщах всякакви поръчки да плюя неудобни пръчки. Започнах - също - на екрана да каня някой на дивана. Подаръци различни просех, да му угаждам със въпроси. Да се бъзикам кротко с него, и да повдигам мойто его, че - всяка вечер - от балета харесвах няколко момета. Пък после с мои сценаристи и безогледни популисти меракът взех да си развивам, за политик да се навивам! И днес - със партия безродна, на фолка вярна и угодна аз гоня твърдо първо място, да седна в парламента вдясно. Да спретна истинска държава! По Фейса да я управлявам! Че - Има днес - такъв народ! Повярвал в своя патриот!

30 сребърника получи ли си от Козяк?

Дреме му на Радев! Нали взима по 15 000 лева на месец и по цял ден си прави лицеви опори. А пък Стефан Янев си уреди децата на държавна служба в БЕХ и НЕК с по 5000 лева ма месец. Обикновените хора да мрат от глад.

Кога ще бъде повдигнато обвинение срещу Рашков за незаконен произход на 16 милиона лева за имоти като цял живот е бил на държавна заплата? Кога ще се изясни как шефа на НАП Спецов е продал фирма на клошар с 1,5 милиона дългове. И кога Радев ще върне откраднатите пари за апартамент и заплати на любовницата си в конфликт на интереси? Най-големия цирк е че не е включен законния запис за далаверата на пРезидента Радев с неговия солташак ген.Стойков за укриване на документи за злоупотреба и кражба на пари?

тия наглеци ще забъркат голяма каша с промените които готвят. Казаха им хиляда пъти , че някои промени може да прави само ВНС , но не - те тяхната си знаят. Гледат да подчинят прокуратурата сякаш , че до сега тя е свършила нещо срещу престъпниците -политици и крадци. Да видим какви други дивотии ще приемат.

При Рашков вилнееха мутрите! Тогава е направил и палатите в Бояна! А децата от 31во училище през 80те години ги арестуваше в Първо районно управление , когато честваха паметта от смърта на Джон Ленън и глобяваше родителите им! И този сега ще ми в чистото лице в политиката!

Има нещо много сбъркано в тази държава. "Правителство" с одобрение под 10% , събрани от кол и въже "деоутати" да си позволяват да бърникат по ОСНОВНИЯ закон - това го няма никъде по света. А тук им позволяваме да правят каквото си искат, затова и дереджето ни е такова. Няма по-вредна поговорка от тая за преклонената глава....

А за това, че и хора с двойно гражданство ще имат право да са политици, нищо не казвате. Време ви е вече...

Мафията в лицето на руските подлоги от “Възраждне”, БСП и ИТН ще се пръснат от яд! Да живее България ЕС и НАТО стожери на мира!

Браво!

"Това е дебат за бъдещето на страната ни, дали искаме да живеем в европейска правова държава, " - където управляват видните евроатлантици дебелян пеевски и бойко борисов... Този министър тъп ли е??? Интересно е какво мислят съдиите и прокурорите за него.

На първо четене избрахме да бъдем авторитарна и корупционна държава, вместо европейска и демократична държава

Всеки ден все за "правилната посока". Нищо не се е променило за 30 и колко години, и думите им същите, "социализъм" само заменено с "евроатлантизъм",

Много си прав ! Разликата е само , че нашите политици целуват задника на американският склерозирал идиот !

По пощата на тази Комисия имаме наше предложение за промени от името на Дружество Novae

Пяна се стели по комуноидните зурли и някой може и фира да даде а на мен мед ми капе на сърцето

Добре, че сме в ЕС и НАТО.

Предлагам следния текст в Конституцията: Който е влязал в списъка Магнитски да не може да заема държавни длъжности и да бъде народен представител (Магнетизиран = корумпиран).