Придружаването на непълнолетни на обществени места след 22:00 ч. ще върви с декларация

Собствениците (ползвателите) на търговски обекти ще поставят на видно място за клиентите информация за изискванията за придружаване на деца на обществени места

Обратно в новината

Коментари - Придружаването на непълнолетни на обществени места след 22:00 ч. ще върви с декларация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е лошо като идея. Другарката Иванка шарлатанкова може да добави към изискването. Ако декларацията се попълва от лице което не може да представи документ че е родител. Да носи нотариално заверено пълномощно от родителите. Тогава табелите на нотариусите. По улиците. С височина на буквите по един метър. Както е сега. Ще станат по метър и половина. С мигащо осветление.

Тва само за черните ли важи, както е показано нагледно на снимката?

- Промените в Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места са с цел регламентирането на ред за удостоверяване качеството на придружител на непълнолетно дете, навършило 14-годишна възраст след 22:00 ч., от страна на родител - Отивам на море с жената и децата и си пишем декларация, че ги придружаваме в качеството на родител ;))

Как пък става така,че от известно време насам, всяко ново леке, което е избрано на и за ържавн служба, гледа да блесне с все по-дебилни и по-дебилни идеи. Май демокрацита ни е малко в повече! Защо вместо да избираме все по-дебили и по-дебили на всеки 4 години, просто не проявим контрол с лопатата. Май ше тряба до всеки един с вратовръзка и лгбти-поведение да стои един с лопата да го "съветва"!

То непълнолетните сами се самопридружават без деклараций от когото и да било.Поредната глупост на управляващите.

Каква работа имат навън непълнолетните след 22 ч.?? Що за слободия! Прав/а си за личните карти.. А какво е това бързане за шофьорски курс - книжката се получава при навършени 18 г., но курсът може да започне при навършени 17 г.... Пак бедната държава да прибира пари по-скоро, че и рушвети!!

Лятно време, когато се мръква в 10 часа да ги затваряме от 8 часа ли? Вие сте пълен идиот!

Поредната напълно безсмислена тъпотия на, плъшоците. Добре, че децата ми пораснаха, та държавата да не ги "закриля". Загрижени те дебелогъзи стринки от ДАЗД - ха ха ха...

Защо в Германия лична карта се дава на 16 г., а не на 14 г. като тука?? Много сме развити и умни ли???

Това е най-важното нещо сега, пък и закрилата с тая декларация ще е перфектна. Нищо не може да се случи... Какви гениални идеи, само...

За собствените ми деца защо се отишли да им купим сладолед. Разбираш ли

Водиш децата си да ядат сладолед вечер след 22, така ли?

Туй че трябва да ходим с наставника е ясно. Но не разбрах, кога трябва да носим шередже?

Фашагите пак се правят на по-католици от папата.

Глупаци, аз и моето поколение, сме вашия трън в задниците ви! Знам какво беше при така наречения "Соц" от вас! Знам какво е и сега, пак от вас! Старшината в казармата, беше турбо прост, но трябваше да му се подчинявам, безропотно и безусловно, защото имаше власт по закон над мен! Фалшив министър, фалшива демокрация, фалшив морал...

Синът ми е евро гей, дъщеря ми е евро к.урва! Ще подпиша декларация и за двете....

Най-сигурният път към провала на едно общество е бюрокрацията и свръх регулацията.

Хахаха. Сега разбирам защо някои лелеят по комунизма. То с такива идиоти за управляващи ...

Какво стана с онези тонове бумаги, които събираха на блокадите по време на ковид фашизма? Язък за изсечените дървета!

Ковид фашизма в България е още в сила. Само че се прави индивидуално по заповед на доктора. Карантината е 14 дни. Отмениха я само за 4 дни. Изобщо, фашизма никога не отстъпва.

Тия за изтрещяли тотално!!!! За да заведа детето си на ресторант или на кино - трябва сам на себе си да пиша декларация???? Ако не беше жалко щеше да е смешно.

Заведи го до 22 часа, подходящитв филми за деца са преди този час.

Анимациите вървят и от 10 и от 11 вечерта по кината...смотаняк!

Боже, кви дебили са днешните управляващи. Че аз по времето на Соц-а редовно съм се прибирал 2 през нощта от Кравай или от Попа без да имам декларация и придружител. Е верно един-два пъти ни мъмриха в детската педагогическа стая, заплашиха ни с намаляне на поведение и кви ли не глупости. като видяха,че не им се връзваме на глупостите престанаха да ни закачат.

А къде и как върви това обществено обсъждане?

и да не забравите акта за раждане, съгласието на класната ръководителка, нотарилно заверената снимка при раждането и в момента (но на не повече от два дена, пак с нотарилно), съгласието на детето, с нотариално заверяване, че е доброволно съгласно да ви съпровожда, вместо да си спи дома. А също и съгласието на личната му психоложка, че няма да му се отрази впоследствие, след десетина години на психиката му. Най-малкото, все пак човек не може веднага да се сети какво е "полезно" за крехката психика на детето.

Всичко това може да се замени с една а бележка на ръка от Партийния секретар на сглобката.

Тия съвсем изтрещяха..в кой век сте бе - 16 ти ли , че да ходиш с личен ковчежник , да ти носи сандъците с бумагите . Хората забравиха кво е тва хартия , тия наще още декларации, хвърчащи бумаги, заверки при нотариуси...Нямат си и педтава на кой свят са, как пък точно ще спреш побеснял тинейджър да излиза на обществени места с една декаларация...някои на 16 години света обикалят сами с раничката на гърбината...

Родител едно ще напише декларация на родител 2, а родител две на родител едно или всеки родител попълва декларация за себе си? И откъде ще знаят, че това дете е същото от декларацията? Трябва ли всеки да помъкне куфарче с документи за да може да излезе с детето си или внучето? Това е измислено от някоя харвардска кратуна.

ВИЖДАТЕ ЛИ ДО КАКВО ВОДИ ДС ...ДО ФАШИЗЪМ ! . "ДНЕС" "ЗАБРАНЯВАТ" НА ДЕЦАТА ...УТТРЕ И НА ВАС ... ! . ДА СВАЛИМ ДС-СГЛОБКАТА ! . *ИЗПРАВЕТЕ СЕ И ТЕ ЩЕ ПАДНАТ !!

Разбирам правилно че че клатят собствениците а не родителите де са за бой?

Още и още задължения от страна на държавата. Сякаш държавата не е създадена да служи на гражданите, а обратното! Ден след ден нещата се израждат в неправилна посока!

Снимката кърти! Много тен хванало това "българско" семейството от снимката!

Хаха взе ми думите от устата. Други ръчички не можаха да намерят, все едно сме във Зембабве ;)

... с нотариална заверка ...

Не разбрах: за да изляза с детето си на ресторант трябва да си самонапиша декларация?

"В обектите не следва да се допускат лица, придружаващи деца след 22:00 ч., без представянето на такава декларация, се предлага в проекта." Значи ще пуснат само детето ако нямаш декларация

И какво ще правиш по улиците с детето си след 22 часа?

Ами лятото с 12г ми син се прибираме пеша от тренировки! Също така цялото семейство обичаме вечер да се връщаме пеша от гости. Не всички си лягат в 8 като теб или връчват децата на тъщата, или пък не напускат панелката .... много от нас реално прекарват време с децата и 22 през лятото не е толкова късно за децата!

Е какво ще правиш изобщо след 8 вечерта по улиците било то и лято?

Надявам се това да е ирония .... или поне опит за тролинг!

На морето излизаме в толкова бе бунак. особено ако е горещо.

Разбирам, че си функционално неграмотен, но можеш да го прочетеш още 100 пъти бавно за да го разбере малкото ти мозъче: Промените в Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места са с цел регламентирането на ред за удостоверяване качеството на придружител на непълнолетно дете, навършило 14-годишна възраст след 22:00 ч., от страна на родител, попечител или лице, което полага грижи за детето, който не може да го придружи на обществени места.