Приднестровие - републиката, която всъщност не съществува

Войната в Украйна събужда спомена за замразения конфликт в този отцепнически регион на Молдова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойче Веле, ти ли си? :)

Щом ще се плюе по Русия насреща е Дойче Велле ( германската вълна - срещу руската . Дето ги помете !! Стара немска любов неосъществена отпреди 70-тина години ! Само дето руснаците ги напуснаха след само 45 годинки брак по сметка, а, я виж американците смятат да векуват у тях ! А, щях да забравя и един помияр Щерев тук и още няколко от фон-дер-лайняната им групичка дето дежури навсякъде по форумите ... :-)

след 2-3 месеца и Русия нама да съществува..ха.ха

И Земята също

На бас, че ще съществува!

Приднестровие - републиката, която всъщност не съществува, тъй като нейното признаване зависи от САЩ и западните страни които признаха Косово като самостоятелна държава.

Оказа се, че последните 3 трилиона долара, които се пръкнаха от Байдън, даже не са напечатани ... просто са ги набрали на Банковата клавиатура, така само дигитално! ... Да ви светна, че гледам още се чудите каква е тази Инфлация!

Ще просъществува. Всичко с времето си.

Покупателната способност но гражданите в Приднестровието е 5-6 пъти по-голяма от Молдова. Това дразне Запада и те ръчкат Румъния и прохито Санду.

що крият ли бе , вата ? Ами сигурно щото не е вярно :))) Че и 5-6 пъти , айде посмали Манго.......то че Молдова е бедна , ама няма богата проруска област , там времето е спряло

там живеят много българи, там е селището Паркани с 10 хиляди жители, почти всички българи.

Пък може да си ходим спокойно при тях. Сухопътната граница да е до делтата на река Дунав.

Един въпрос към Д. Зеле: що не си на е бете майката?

Сигурно ти е харесало щом предлагаш на другите.

Вие кои сте точно за да определяте кой има право да съществува или не?

Нещо против ли имаш? А каторга в Сибир искаш ли?

Също като албанците, които не си отидоха в Албания,а отцепиха сръбския район Косово от СФРЮ

При продължаващи опити на Русия да дестабилизира региона не изключвам всичко да завърши референдум и присъединяване на Молдова към Румъния

Румъния седя на този ТАРАЛЕЖ през ВСВ. Дали този път Румъния няма да се СВИЕ до Букурещка област?

Може да стане и присъединяване на Молдова към Приднестровието.

Това е доста по-вероятно, като се има предвид, че армията на Приднестровието е два пъти по-голяма от Молдовската! ... Според мен Молдовците кротко чакат да се върнат при Мечока ... и на тях 30 години им стигат!

_stankow

Молдовците не искат присъединяване към Румъния. Не знам защо, но си искат независимост.

И каква е тая независимост в състава на Русия каквато се очаква

_stankow

Не, не се очаква включване на Молдова в състава на новата Съюзна държава. Никой не ги е канил. Вие бъркате Преднестровската република със столица Тираспол с Молдова със столица Кишинев. Първата, Приднестровската, ще влезе в състава на Русия. А Молдова - да чака да я приемат в ЕС. Ама колкото приеха Украйна, толкова и нея ...

...мнозина са се надявали да се превърнат във втори Калининград - истински руски анклав зад граница. Те са си истински анклав, само че на грешното място. Едно е бившия Кьонигсберг, друго е да си между Украйна и Молдова.

_stankow

Приднестровската република скоро няма да бъде анклав. Това е сигурно. Виж, за Калининград не е сигурно дали ще остане анклав. Може и да се съедини с Русия. Ако руснаците разменят с поляците Сувалки за Лвовска област ...

И в центъра на София имаше един такъв куротресляк! Тъпи комунисти

Ила и му са натриси.

Да не съм руски педал, като теб!

Тия малоумници като имали паспорти, що не си ходят в матюшка ами замърсяват други държави??

там са се родили? Не знам. А иначе да не искаш всички макета с български паспорт да се натресат на главите ни.

Също, като албанците, които не си отидоха в

Може да кажат и за Кримска автономна съветска социалистическа република и че са автономия в Украйна. Обаче премълчават, за каквото не е удобно от Дойче Пропаганда.

Айде моля ти се, всички знаем Путлер сътвори всичко там - сега там свободата ще им е мечтан блян

Повръщаш я. Ти да не си ТАТАРЧЕТО, което искаше да хариза Крим на НАТО-то?

В състава на Съветския съюз? Абе ти на каква дрога си?

Путин искаше да ги включи в настъплението към Одеса, обаче се оказало, че там военните складове за 30 г вече били изпразнени, и всички запасняци превантивно се изнесли от територията. Летището така било разграбено, че и за селска авиация не ставало.

Абе я кажи какво сънува Путин тази нощ че да има за какво да говорим. И какво поиска да чете преди лягане. Изобщо гаданията какво искал Путин ще надминат гаданията на затоплистите.

Тая статуя ми навя едно ДежаВю с оная където грозеше центъра на София . Добре , че поне нея не "спасиха" рашиското лоби у нас и заедно с мавзолея и петолъчката на "парнийният дом" оттече в канала :)

Що ли ми се струва, че тази статия е на Дойче Зеле! Проверих и се оказа точно така, само че с анонимен автор?

Оказа се, че не е здравословно да си съсед на Русия!

Отваряш картата и проверяваш кои са съседи на въпросната република, за която пишат. После се изчервяваш, риташ в задника и се наричаш безкнижен глупак.

ЧЕТИ УМНИКО , ПО-ВНИМАТЕЛНО КАКВО СЪМ НАПИСАЛ! А НЕ ТИ КАКВО СИ МИСЛИШ!

А може да се окаже, че „Доказано“, без да иска е предсказал бъдещите граници на Приднестровието, но е пропуснал да предскаже и западния съсед – Румъния!

епа то и "Република България" не същесвува! и кой се интересува от това? а иначе целата Молдова и околностите и са български! но това никой не го знае!

Аз лично съм минавал оттам. Може да не съществува, но хората нормално си живеят. Западът не го боли, че имало статия на Ленин. А че до есента тези територии ще бъдат част от Русия.

ТО И НИЕ СИ ЖИВЕЕЕМ, САМО ДЕТО СМЕ МНОГО БЕДНИ....АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ СЪДБА! ТА И ТАМ Е СЪЩОТО , НОРМАЛНИ И БЕДНИ.

Ще бъдат ли? Не се ли наядоха на земя руснаците? Колко от света трябва да превърнат в кочина, преди да се спрат? Що не вземеш да отидрш да живерш там, предател гнусен?

Не се ли наядоха на демокрация краваристанците? Колко още държави трябва да съсипят - Тунис, Алжир, Либия, Сирия, Афганистан, Сърбия, Виетнам, панама, Гватемала и т.н. и т.н. Бе памперса на Бай Дън по колко пъти му го сменят на ден?

Абе пор смрадлив, колко от тези държави са анексирани от американците и населението им изтребено, преселено в аляска и заменено с американци, а? Че под руски гнет стеадат над 120 народа.

Чичак целият свят страда от кравристански гнет, хубавото е че накрая си го получават в подцинковани ковчези и у дома отвъд голямата вода /римата схвана ли я/. Бе чичак ти памперса сменили си го, че като дойдат руснаците, да не се наа... направо в гащите, той Зеленски затова ходи все в зелено да оср... да не му личи.

_stankow

Аз ли да ходя да живеят там ? Защо ? На мен в България си ми е добре. И още по-добре ще стане, когато американците отидат да си живеята в Америка и се изнесат от Източна Европа ! От цялата !

Статуя, оттам статуетка. От статия умалителното е статийка. Така че има известна разлика.

Там сигурно е много хубаво да се живее, с много възможности за реализация и високи доходи.

Когато финансирайки зеленски еврото падне до една рубла, там ще са богати, а тук хляба ще е на недостъпна цена. Е може да получаваме хиляди. Някои де, няма да храним пенсионерите.

От друга страна съм чувал, че при социализма нямало просяци и биздомници. Е нямало и цветни телевизори и банани. Явно не може всичко.

Цветни телевизори имаше, но съветски и тежаха по 50 кила. Банани имаше веднъж в годината, в София малко по-често. Специално за бананите може да се каже, че не бяха от съществена важност, тогава нагъвахме повече домашни компоти, а плодове за компоти не липсваха. Веднъж от плодовете две кайсиеви дървета направихме триста компота /без да се броят още триста от други плодове, като череши, сливи, ягоди, дренки, джанки и т.н. и без да се броят зеленчуковите консерви и доматените сокове/. Гроздето не го смятахме за нищо, беше в изобилие и буквално без пари, лятно време нагъвахме дини и пъпеши. И т.н. и т.н. Няма да пропусна да кажа, че агнешкото, ярешкото, пуешкото и пилешкото ми беше омръзнало до втръсване. Ракията и виното никога не успявахме да ги изпием.

ТУКА НЯКАКВИ ТЪПАЦИ МИ ЖАЛЯТ ЗА КОМУНИЗМА, ТА ЩЕ ИМ ДАМ САМО ЕДИН ПРИМЕР - ФРГ срещу ГДР. КОЙТО ПОМНИ И ИМА АКЪЛ ДА СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ....

Бил съм и във ФРГ и в ГДР. И не знам, мисля че в ГДР бяха по-щастливи. И със сигурност мога да ти кажа че сега германците живеят по-зле и от ФРГ и от ГДР.

търсиш чак там. НРБ или РБ - в коя е имало просяци, бездомници, улични кучета и други неща.

Звучи като рай за българския русофил, да изпратим всичките там май няма да е лошо. България ще се отърве от голямо бреме а русофилите ще живеят и ще се наслаждават на соц носталгичните паметници и градинки в Приднестровие, всички печелят ^_^

Русия е бита карта, десетилетия никой няма да се интересува от нея и няма да контактува.

Да бе, да. То затова вчера Драгито Марио се молеше на Путин. Хвалипръцко.

Вчера конгреса на САЩ махна някои санкции за Русия. В частност на секторите зависещи от алуминий. ЕО остана наказан да нямат евтин алуминий и сплави. Само че вече правилата за износ на алуминий са променени и от Русия. Та търво заявките от страни, които не са неприятелски и след това ще видят и за неприятелите. Ако Русия устиска да бъде "изолирана" още година, ще е победила.

Стига с тия сърпове и чукове, с тоя Ленин и Сталин, с тоя миризлив комунизъм!

Така като гледам Путин добре се справя в Украйна въоръжен със "сърпове и чукове" /имам предвид червените знамена на победата/.

Да купуват ръбли !

колкото и да се пъне Путето накрая само подмосковието ще му остане от империята.

По е вероятно от империята на САЩ да им остане само област Колумбия, където се намира столицата Вашингтон!

Тази година Европа ще замени две трети от руския газ. Като видя статуя на Ленин ми се повдига.

Другари успокойте се!!! НАКРЯ ДОЛАРА ЩЕ СПЕЧЕЛИ!!! всички знаем къде се печата...затова беж към чейнджа, че ако са почнали отново да купуват рубли обмнеяте ги за нещо смислено... без майтап!!!

Абе тя и Кърджалийската република не съществува, ама скоро ще бъде освободена и ще се върне в лоното на родината Майка! Столица на вилаета ще е филибето. В нея ще бъдат включени земите от Кара Дениз до Драгоман. На север ще граничи с Делиорманския вилает. Ще има и референдум, според всички международни изисквания!

Може, българите ще си останем поне свободни от Русия.

Това не е държава само в чутурите на Запада. Всъщност си е точно отделна държава като Севернокипърската турска република - призната само от натовска Турция.

че в Кипър има и гърци и турци, а в транс-ленино-путкинландия са все молдовци с промити мозъци, като теб :)

продължават да развяват статучта на Ленин, и въобще паметници от преди 70 години като причина за сегашните си проблеми, а не виждат под носа си какво става?

То е същото, да се чудиш защо в САЩ разрушиха повечето паметници на основалите я.

За украинците национални герои трябваше да са Ленин, Сталин и Хрушчов. Те са ги увеличили като територия, визуално примерно с 70-80%. Да не говорим как са били разбити в 5 години самостоятелно съществуване в историята си - 1917-1921г. Щяха ли да съществуват след ПСВ без Русия и така нататък.

СССР го унищожиха точно за това, да накарат бившите републики да се бият помежду си за да отслабят Русия. Който се бие с РФ е добър и нещастен, който не се бие с тях е лош и враг. Чеченците докато се биеха с РФ бяха добри и им помагаха, а сега са лоши и зли и ни плашат с тях. Няма какво да ни плашите с руснаците, те са доста търпеливи и опитват всичко да решат дипломатично, но САЩ и ЕС им пречат и предизвикват военни конфликти. Все нещо са им криви руснаците. Преди бяха комунизъм, беше много лошо и опосно, трябваше да им слагат санкции. Свърши комунизма но санкциите си останаха, защото правата на човека се нарушавали според западните организации. Сега пък война били почнали. От тия санкции РФ тази година имат рекордни доходи. Освен всичко се оказа че те са основен експортьор на храни, горива, метали, химия и всичко останало и санкциите реално не са за тях, а за нас. Закъса го целит свят само не и РФ. В САщ и ЕС празни рахтове и опашки както по комунизма

Само че ти като 17 18 годишен последовател на БСП няма как да го знаеш.

СССР, не е фалирал, а го унищожиха отвътре. Горбачов който сега живее в САЩ помогна на САЩ да го разпаднат. Сега е ред на САЩ и ЕС

_stankow

Горбачов живее в Германия. Но това не го прави по-малко мразен от руснаците за глупостите, които направи.

Именно защото 95% всяка рубла отиваше за военни разходи. Същото прави и Путин в момента. Това че вие двамата сте платени руски тролове и водите пропаганда с лъжи не значи че фалитът на Съветския съюз не е документиран.

Викаш запада прати руските войски в Украйна. Запада бил военолюбив и за това се изреди кой ли не да се унижава пред путлер за не почне война ама в суе.

Путин, както и фамилията му казва е пътник, от всякъде.

Ти и група заслужили кравари ли?

Ненормалника който блъскаше с обувка в сградата на ООН -Хрушчов . Дава cream на Киев понеже не можете да го издържа. Доста изостанал от останалата част на Съветския съюз без електричество от 90% от полуострова без асфалт ,без канализация и т.н Украйна в рамките на СССР и после като независима държава е налива милиарди за да се облагороди района. Идва жужето и хоп, хайде да присвояваме същата работа е Донецк и Луганск. А за приднестровието - няма думи-на всеки ъгъл сърп и чук и паметник на сифилистика Илич улянов... Гледайте филмът на Станислав Говорухин "Русия която изгубихме"има го в тубата само ,че без субтитри и е от далечната 1992 година. Ще ви стане ясно как след падането на монархизма в Русия настъпва поголовен упадък ,ментален и материален. Всяка държава си е имала сатрапи и диктатори, просто Русия е имала нещастието да има три -сифилистика ,сталин и жужето...

Украйна беше индустриализирана и икономически развита, в т.ч. и в областта на селското стопанство, със силите и средствата на целия Съветски Съюз. Да не говорим за това, че без териториите завладени и подарени от СССР нямаше да има и една четвърт от сегашната си територия. Случаят на Украйна може да се опише с едно изречение: Храни /украинско/ куче да те лае.

Въпрос на седмици е Украйна да си прибере най-накрая Приднестровието. Наред с Крим, Донецк и Луганск. По-интересният въпрос е коя ще е следваща отцепила се от РУсия република. Защото Столтенберг каза през декември 2021, че иска НАТО да напредва към Русия. Присънили са ми се едни зелени камиони със НАТО на тях. Много дълги колони. Ще се наложи да се изчакват разумно като ги видим по пътищата. Да не се бърза с изпреварвания. КАТ ще съдействат.

ЗВЕНО ЗА СПЕШНА И МОБИЛНА ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ! Подмий се!

а като се събудиш - краката ти отвити!

А Русия ще си прибере Приднестровието барабар с Украйна.

Хубаво ПАСКВИЛче на Дойче веле. Описваме едностранно Приднестровието, но не пишем най-важното. А то е, че Президента на Молдова Санду е с румънско гражданство.

и защо това е най-важно? Има ли някой в Приднестровието, който да няма руски паспорт?

Ми да коментираш ти и да не питаш, за канадското гражданство на Кирето Петков.

Въпрос на седмици е Русия да си прибере най-накрая Приднестровието. Наред с южна и централна бивша Украина. По-интересният въпрос е кой ще е следващия спечелил Евровизия. Защото Путин каза през декември 2021 че иска НАТО в състоянието до 1997. Присънили са ми се едни зелени камиони със Z на тях. Много дълги колони. Ще се наложи да се изчакват разумно като ги видим по пътищата. Да не се бърза с изпреварвания. КАТ ще съдействат.

Най-вече иска възстановяването на Съветския съюз ама няма да го получи.

Кой ти каза на тебе?От посолвството ли ти го казаха, сънува ли го или звездите ти го говорят?

"Варна е 300 000+ и там поне 260 000 са готови да посрещант руските освободители с хляб, сол и вазелин." Абсолютно вярно! По-големи дупедавци и русороби от варненци не съм виждал...

Не са чак толкова много

Пусть враги запомнят это - Не грозим, а говорим: Мы прошли, прошли с тобой полсвета, Если надо - повторим

За това е виновен Ленин! Където Русия печели срещу Османската империя тъй наречената Новорусия, Ленин я подарява на Украйна за влизане в СССР и включва и май цяла Молдова. Украйна преди като самостоятелна държава съществува само 5 години - 1917-1921г. Като дори там е имало 4 държави и 3 се обединяват. Не са стигали Черно море. После при грузинеца Сталин след ВСВ получават и западни части. При украинеца Хрушчов и Крим. Ленин е смеска, включително евреин, швед и немец. Бомбата е заложена още навремето. Русия не знам дали печели нещо от ВСВ като територия в Европа, освен Калининград/Кьонигсберг. Точно той е бил спора между съюзниците Полша и Третият Райх, че са искали сухопътен коридор до него и войната се е чакала. Иначе с Третият Райх поляците воюват и завладяват при Словакия и Чехия. Затова има спорове кога всъщност почва ВСВ, дали включва войните от дори само година напред. Само че тогава поляците са от най-виновните за ВСВ. Иначе Русия печели ВСВ някакви остров(и) при Япония и още нямат подписано примирие. Полша пък ги е било страх при обединението на Германия, от претенция към получените от тях територии след ВСВ, които ФРГ не признава за полски. В началото дори искали да останат съветски войски да ги пазят от обединена Германия. Като нищо поляците се облизват за части от Украйна. Заради политиката подкрепиха дори бандеровците нацисти, дето преди са избивали поляци.

Никоя държава не е влязъл доброволно в Съветския съюз. Всички са присъединени с война окупация и терор.

Изпускаш, че е било и бъргарско. Сега какво, да си го искаме ли?

Въпросът е, кога е било украинско? И защо не излизат, както се влезли? Е най-правилно е, да не се месим в чужди конфликти. И не всички украинци са бандеровци нацисти, но последните видяха сметката на Украйна. Русия произлиза от Киевска Русь/Русия.

Хайде да видим какви са границите на Украйна според договора сключен между Русия и Украйна? Същия тоя договор според който Украйна предава ядреното оръжие на нейна територия в замяна на гарантиране на териториалната и цялост от страна на Русия. Хайде платено тролче дето питаш какви са границите.

Нищо не е вечно. Запада що договори е нарушил. Освен това за разрухата на Украйна са виновни бандеровците нацисти. И тогава още има Автономна република Крим и град Севастопол, обявили за първи път независимост 1992г. Както и договорено да останат определено количество руски войски. Без налаганата от запада омраза, без бандеровците и САЩ, тази война нямаше да съществува.

Договорът между Украйна и Русия е сключен преди Русия да окупира Крим. Но вие платените руски тролове масово го забравяйте защото не ви е изгодно да го помните. Ако утре в Беларус например свалят руската подлога и Беларус ще се окаже населен с фашисти. И между другото хлапенце между социализма на Русия и националсоциализма на Хитлер няма разлика в идеологиите.

Търси и си чети за Автономна република Крим и град Севастопол. Как си имат парламент и така нататък. например от Уикипедия цитат: "... съгласно Конституцията на Украйна е автономна република в състава на Украйна ..." Наричан преди АССР, като УССР. Или: "Окончателно статутът на Севастопол е установен едва през май 1997 г., когато е подписан Договорът за дружба" "Въпреки това статутът на Севастопол в рамките на Украйна остава неопределен." СССР се разпада около Коледа на 1991г., въпреки референдум да остане, където са гласували май и в Украйна. Автономна република Крим и град Севастопол обявяват независимост 1992г.

По точно е била: Кримска автономна съветска социалистическа република

Русия: Украйна не съществува, тя е измислена държава. Също така Русия: Донецк, Луганск и Приднестровието са съвсем легитимни държави с дълга история и национална идентичност. Наглостта руска не знае граници...

Русия не съществува, това е измислена държава. Всичко е територии, на велика Монголия.

в интерес на историческата истина повечето държави са измислени, защото са направени от някое местно племе, което е решило, че има суверенитет и се е трепало с всички, които не са били съгласни с това. Като изключим Израел, които кой знае защо претендират, че лично бог им е създал държавата. Но и те се трепат със съседите си да доказват, че имат суверенитет.

А Косово как цъфна? От бомбите на янките,със съдействието на нашите фашисти

да не са нещо по-различно? Парчета, откъснати от Украйна и оакани от Русия... Я питайте ООН къде е Русия и какви са ѝ границите?

Никой от тук подвизаващите се псевдо русофили не ще да признае за геноцида на Путин над собственото си население, за да го "спасява". Има стотици публикации отвътре, за това как кгб убива руснаци и подклажда размирици за да се намеси в последствие. Тясно скроено общество, със също толкова тясно скроени последователи и у нас. Служби, които не се свинят да изпратят убийци където и да е по Света за да ликвидират някого, с особена жестокост към своите.

Какъв отявлен глупак.

Че е глупак, путин, глупак е. Добре, че и русофилите го разбраха вече. Браво.

това не е геноцид, а национална особеност. Тъй както шотландците носят полички (например).

да не е нещо по-различно? Парче, откъснато от Русия и оакано от запада... Я питайте ООН къде е Украйна и какви са ѝ границите?

Социалистически резерват.

В Приднестровието се намира най-голямото българско село в света, Паркани. 12 000 души. Никой никога от нашите псевдожурналисти не го е отбелязвал. Да вземат да поразпитат за мнението на хората там, но ще ги уволнят от соросоидните медии.

Абсолютно. Тези продажни боклуци знаят само да лижат задници с маймунска шарка.

не е вярно! Варна е 300 000+ и там поне 260 000 са готови да посрещант руските освободители с хляб, сол и вазелин. Тях никое село в Бесарабия не може да ги "бие".

С нашите продажни журналисти,изпълняващи указанията на мустафата до нищо истинско няма да стигнем

И дядо Самюел Бронфман е от Приднестровието, бесарабски евреин, но са го прогонили чак в Западен Сибир Канада. Да питаме внуците му какво мислят за България, харесва ли им като ландшафт.

Обаче си нямат банани. Много са зле.

Къде е Зеленски? Още ли е виртуално в Давос? Няколко дена вече не дава сводки за хода на войната, загуби се в превода на родните ни медии.

го уволниха оная вечер, не помниш ли?