Коментари - Ранена при катастрофата: Влакът караше бавно | Днес.dir.bg

Ранена при катастрофата: Влакът караше бавно

Ранените при влаковата катастрофа са добре и в стабилно състояние. Една от тях обаче заяви, че изобщо не е вярно, че влакът е карал бързо.

Обратно в новината

Коментари - Ранена при катастрофата: Влакът караше бавно | Днес.dir.bg

Коментари

Нека да напомним, че в същия участък (между Ст.Загора и Змейово) през януари дерайлира товарен вагон. Не станаха ли много съвпаденията в този участък г-н Ламбрев? Това, че участъкът е реновиран съвсем не означава, че е качествен.

Какви свидетели, какви 100 км, какви извънземни? Толкова години съм се возил по влакове, повече от 96 км не са вдигали по скоростните отсечки, мерено с ГПС. Просто циганите са набрали малко поникнало джилезу, и за да не става политически некоректна патърдия баш преди избори, са поускорили влака, та чак са се оплескали.

Две свидетелки, а не само една, казват, че влакът е карал бавно. Според написаното, това са Мария Кънчева от Костенец и Николина от София. Ами ако и още свидетели кажат, че влакът е карал бавно, тогава се питаме: Кой пръв съобщи, че скоростта му е била 100 км/ час? И кой има интерес от такава информация?

Йовчев-да не споменаваме името му напразно.....

Снощи пътувах с влака, който тръгва от Бургас за София в 22 ч. На участъци определено не се движеше с 40-50 км/час, а с може би двойно по- висока скорост, дори и когато преминаваше през гарите. Чак страшничко ми ставаше, като знаех какво се беше случило. Това чувство изпитах не само аз, но и другите ми спътници в купето.

Малееей! Вижте изрода на снимка две! :D

Никой не поставя въпроса защо влакът е отклонен от правия коловоз ?

Ключът към "загадката" е изявлението на Изпълн.Директор на БДЖ-"...Причините за катастрофата са комплексни,но основната е човешка грешка...".Комплексни са,защото най-вероятно има и малко техническа неизправност и др.технически причини,а човешката грешка може да е на съвсем друг човек от този,който е номиниран за жертвеното агне...Всеки,който е присъствал в часове по физика,ще се изсмее на версията за 100-те км/ч.

Да,права сте госпожо!"Влакът се движеше бавно"!Ако го сравним с влака-стрела във Франция ,100-те километра са "бавно"! Държава Глупландия е държава от глупаци преобладаващо!

ПроЗтак!

Има си записващо устройство в локомотива- какви ги нищят и винят починалото момче? Че така е най- лесно, нали?!

Живеем в страната на лъжците. Всичко лъжат. Сигурно са назначили някой техен неграмотен човек да управлява трафика и той се е осрал та сега го крият и топят машинистите.

Да де, ама това са показанията на една обикновена женица, друго е когато се изказват големите шефове на железницата. На кого според вас ще повярват? Ами то нали и отговорност трябва да се поема.

Не беше ли средната скорост на влаковте 45 км/ч в България? Какви 100 бълнуват тия лъжци !?

ЧУК

Кинетичната енергия на стотици тонове желязо при сто километра в час биха направили влака на парцали.Най последният вагон щеше да е най отпред следвайки логиката на ускорение.А вътрешноста на влака щеше да се превърне в месомелачка!Малко щяха да са живите пасажери а ранените щяха да бъдат с ужасни тежки травми!

Хора които са бягали в часовете по физика така говорят.....то и за банките се казаха такива глупости,че е трудно да се коментират дори но за мен една от причините може да е КРАЖБА НА СКРЕПИТЕЛНИ БОЛТОВЕ ОТ РЕЛСИТЕ,нищо ново за манталитета на малцинството но ако на глас се каже и ще стане страшно

Е,нали идват избори......всеки глас е ценен....

Какви глупости говорите тука, скорост ускорение маса и т.н. Такива неща в България не важат. Не си ли спомняте, че парламента ги отмени

Много ли ти е смешно? Не мислиш ли че не момента за черен хумор?

Политическата класа у нас придоби самочувствието че може да си пише и ппеиначава закони както им изнася и взеха да си мислят, че са над природните. За щастие те съшествуват независимо от нас и какво ние искаме или си мислим

при 100 км при катастрофата при гара Роман от локомотива бяха останали талигител. Станалото е реално но обяснението за сталото ми се вижда абсурдно.Никои не отива на работа да става масов убиец.Влака е имал началник влак все някои е можел да дръпне внезапната спирачка.ТАКА нареченото изпадане тоест делаирине много трудно ще се осети при 4 вагона при тъкав мощен локомотив.

Последно, влака влизал ли е или е излизал от района на гарата? Не се "връзва" информацията! А и много разминаване има в информацията за скоростта! Последно, с каква скорост се е движел влака НЕПОСРЕДСТВЕНО преди катастрофата? Между 100 и 40 км/ч има огромна разлика и всеки нормален човек може да е различи. Виждал съм много пъти влак да влиза с голяма скорост в района на малка гара по основния /правия/ коловоз и да минава транзит. Ако е излизал от гарата с висока скорост, това не означава ли, че не е спирал и се е движел по правия коловоз. Иначе щеше да излезе от релси още при влизането! Има ли някой който е по-запознат, да разкаже и да ни осветли???

при нормалните влакове е така, обаче тоя е бил свръхестествен и е успял да ускори от 40 до 100 за няма и минута, при положение че тия локомотиви доколкото имам спомен ускоряват до 100 за 4-6 минути. щото ако е станала катастрофата на излизане от гарата, значи влака е влязъл в нея с ниска скорост, иначе да е дерайлирал още при навлизането

От гугъл мапс и кантона , както и направлението му се вижда че е влизал е гарата. Малка но съществена забележка е че във България няма свръхскоростни влакове. Единствената разлика е че би трябвало линията да е непрекъсната (заварена ) и да няма снадки, което позволява скорост до 160 км. Нашите влакове могат да я постигнат, но не и при условията които коментираш.

1)"ние излизаме от гарата - не е набрал скорост" 2)"Усетихме тропане. След по-малко от минута отново и вагонът се обърна" Това тропане в продължение на минута не говори ли за някакво препятствие по колелата? Ако са се понесли по завоя с висока скорост, пътниците нямаше нищо да чуят.

ZA 1 MINUTA 4E DIGNE LI 100,GLUPAKO

Затова са всички тези версии, всяка от които изключва друга.

Което води до мисълта, че този път може да не е обичайна циганска кражба.

че влака не е бил със 100 км/ч е ясно като бял ден, въпросът е друг - кого прикриват отговорните фактори - дали мангалите, които имат навика да крадат от релсите, или некачествения ремонт. много интересно ще е как ще се окаже че "черната" кутия на влака е повредена или поради намеса на извънземни не е записвала данни точно в този ден

А ти как разбра каква е била скороста на влака?

като погледнеш снимките, и сам ще направиш същия извод. при 100 км/ч локомотива щеше да има много повече поражения от тия, които се виждат на снимките. отделно няма как при изхвърчане от завой заради по висока от допустимата скорост локомотива няма да остане прав. пораженията по вагоните също не говорят за скорот над 40-50 км./ч. ако си виждал снимки от влакови катастрофи с висока скорост, ще разбереш за какво става дума. пътниците също не са идиоти да не могат да преценят дали хвърчат със 100+км./ч. или се движат със значително по-ниска скорост.

Не прилича ли, че някай брадърс е прелетял нат Дупето на райе , чатейки в айпадето си, и като се е стреснал, малко късно, и съгледал този съмнителен керван, досущ се влачи като камили в пустинята, натиснал е копчето, и е пустал мощна бомба от обеднен уран, с голяма точност на главата на бедния ни машинист ?? За бога Братя, не може ли малко по-кротко, защото иначе, ще се оплачем на бат Бойко ! Група селяни и граждани на РБ РБ

Kогато дераилира Чайка Експрес с 90 км/ч скорост вагоните бяха на 50м в ливадата. Преди години пътнически влак по трета линия беше пуанат срещу гарирани вагони мисмя чебеше на гара Столник, като при това предупредителен и входен сигнал са показвали че влиза на правият празен коловоз. Благодарение на бдителността на машиниста е намалил скороста от 90 на 40 и умаше само наранени пътници.

Аз нещо не разбирам. Значи - вярвате безрезервно на пътничката в шок от катастрофата, която казва, че влакът е карал с 40, която скорост тя едва ли може адекватно да прецени, но не вярвате на същата пътничка като казва, че циганите са дошли да помогнат и с голи ръце са вадели хората от вагоните. Как така избирателно вярвате? Не защитавам циганите, ма не може всички да са еднакви, само щото са с даден цвят на кожата. Във вашия вход не живеят цигани, ма това не пречи да крадете един от друг парно, да си мятате пликовете с боклука през прозореца и да се криете от касиерката за 5 лв, че да спестите пари за ремонт на входната врата, нали? Е нали само циганите били мизерници и крадци - тогава що вашия вход изгежда така?

Абсолютно си прав!!! Преди една година, при нас катастрофираха младежи в дърво, точно до циганските бараки, едното момче загина, а другото го спасиха ИМЕННО ЦИГАНИТЕ, като му бяха притискали разкъсаната сънна артерия с ръце, докато дойде линейката! Циганите може да са всякакви, но в тях, понякога има повече човечност!!!

Хора има всякакви. Но и аз смятам, че в циганите често може да видиш повече човечност от доста българи. Което не значи, че българите сме лоши хора. Свят широк, хора всякакви. Но за мен е супер ограничено да разсъждаваш първосигнално - дошли първо циганите на помощ - значи са дошли да крадат от багажа. Не мисля, че когато се е случило това до махалата им са се сетили първо да обират жертвите, а не да помогнат с каквото могат. Все си мисля, че ако бяха толкова безкрупулни и нечовеци щяха да крадат като политици, а не да живеят мизерно на края на света в колиби.

Добре, че не са те прочели повечето коментиращи "интелигетни" българи тук, че ще кажат, че докато с едната ръка са притискали вената, с другата са му обирали джобовете. После циганите били лоши хора, а ние сме чудни УУУбавци, да знаеш :)

М дааа, защото не си попадал на 'спасители цигани' , които успешно развиват бизнес наречен мародерство. То има и много такива дето не са цигани - албанци много има и косовари. Но то хубаво помагат, но защо крадат инфраструктурата?

aбе ти тъп ли си,[героите]скачат с голи ръце да спасяват багажа на хората...

Толкова си зомбиран байновото,че се чудя как пазиш равновесие дори.....такива като теб със закон трябва да им се забрани да тролят,че сте като отрова за хората!!!

Ти къде прочете мнение, че "САМО циганите били мизерници и крадци"? Но, че крадат релси, проводници и шахти, крадат. И стига с тия цигани! Помогнали на пострадалите - е, и? Заплащане ли очакват сега?! По колко, на изваден от влака пътник? Това не е човечност, а мизерен бизнес!

KVO SA POMOGNALI,DA GI OBERAT,TEBE TE E QD 4E NE SI BIL OT POMAGA4ITE.....

И не говори глупости) За какъв цвят на кожата става дума? Ако те чуят индийците ще те линчуват, че ги приравняваш с цигани? От такива като теб стигнахме дотук. Сигурно и на гей-паради ходиш!

Кажете истината! Отново липсваща релса по трасето, нали? Какво ги криете?... Какво е това?! Има ли я България вече изобщо?!

нещо не ми побликувахте коментара, защо така, но нищо, аз пак да си го напиша, та сега по тв. казаха, че на учениците пътували във влака им липсват по-ценните вещи, а сега се чудете защо ман..лите са се озовали толкова бързо

по коя тв го казаха?

...на иЗтИнЯната....

Една вечер както си седях в барчето на съседната маса имаше двама ци..ни които оглеждаха и коментираха минаващите български непълнолетни момичета на по 14-15 години. Ако знаета какви думи и епитети си разменяха просто щяхте да се възмутите. Просто няам думи.

Е, за циганите 14-15 годишните са вече СТАРИЧКИ!!! При тях раждат на 12-се....................

О ама моля Ви понеже бг мъже сте едни мили и НИКОГА не коментирате жените по грозен,непристоен начин.

Настройвани срещу българите от разни хубави хора, които иската да превърнат България в цеганско-турски бантустан и така да я заграбят. А на нашите нефелни политици се внуша, че ако пипнат цианите, ще има иконовмически и други санкции. И те слушкат и изъплняват. Затова полицията не сме нищо да нправи срещу циганските безчинства. И това прави циганите още по арогантни и брутални. В никоя друга държава няма подобно безнаказано поведение на част от нейното население. Ето тези въпроси трябва журналистите да задавт на Вътрешнио м-р и на М-р председателя ( с неясен произход)

Влакът е спукал гума!

spukal E na m.p....kata

И тук няма да научим истината, както с КТБ. Българите до един лъжат по цял ден за всичко, обаче сега очакват някой българин да им каже истината????

Кажете на народа истината, липсваше ли парче от релса, както е ставало десетки пъти досега. Аз и други пътници бяхме свалени от влака Бургас-София, дойде ремонтна група да оправи поразиите, равносилни навсякъде по света на тероризъм и сподели, че това се случва много често. Този случай не беше споменат никъде, вероятно и другите, които според ремонтниците са вече рутинно занимание. На нашите дебелогъзи страхливци им дреме, че ще загинат невинни хора, важното е да има евтини избиратели. Не ми се мисли обаче, този търпелив като магаре народ какво би предприел, ако вследствие на циганските набези загинат български деца. Ако и тогава само помрънка, помрънка, па надигне шльокавицата, си заслужава съдбата .Не знам в случая каква е причината, но ако сега не е кражбата на релси от "ония", утре, вдругиден хиляди хора са застрашени.

Живеем в държавата на ужасите.. На хората не се казва истината и всичко се изопачава. Отговорните не се явяват да разнаснят , а ни облъчват жадните за сензации медии , които ни тероризират допълнително

НЕЗНАЯ, ДАЛИ ТОЗИ ДЕТО КАЗВА, ЧЕ СА БИЛИ 100км ДАЛИ Е НАЯСНО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ВАГОНИТЕ, И ДАЛИ НЯМА ЖЕРТВИТЕ ДА СА МНОГО. ТОЗИ "ЕКСПЕРТ" ЯВНО Е ОТ ПОРОДАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!!

Да, бе, машинистът е виновен, много лесно и безотговорно. Този човечец изведнъж е слънчасал и е решил да подкара старата бръкма със 100. Защо не го изкарате самоубиец или член на секта. А вярно и това е гадничко, нали вие сте го назначавали и стриктно сте проверили всички документи, експертизи и заключения. Остава само да е слънчасал, но то в машината сигурно има климатроник. Е не знам, всичко е толкова мистериозно.

А другият до него, не е реагирал, защото е излязъл да се поразходи на чист въздух докато влакът - стрела е ускорявал. За колко време консервната кутия вдига 100?

БДЖ локомотивите ускоряват от 0-100 за 6 (минути)

Да.Мистерията ще е като с изчезналия самолет преди време.Чувствам ,че така ще завърши - без отговор на който да повярваме всички!

До кога безобразия по пътищата и релсовите железници? До кога ще плащат ЖП-то отново разходи -2 милиона загоби? До гога ще се газат хора по пешаходните пътеки , до кога? Ще се кара Безобразно висока скорост по пътищата . КАТ и ЖП контрола- трябва да си влезат в задълженията защото жертвите са безцен чов. живот Карал бил този локомотив със висока скорост ..?!Е как така 100/км в час ? Как така? Той си кара, кара влака , ама какво вози? Карай влака карай и жертвите са налице. Безобразия разпустнатост , нахално поведение ... Караш хора мой човек е, ДЕЦА бишли на лагер. Как стават тези работи Ограничиение на скороста 40/км ама той си той си кара със ... Защо , защо? До кога ? Стига траурни знамена. Всеки трябва да се замисли за всичко което прави или е свързано с машинаи път хора и правила , които не се спазват.Да се ..спазват до последната точка на правилника В Германия пътната полиция е безцеремона Нарушителя не си помисля да пита за какво е спян и не поглежда към полицая и отговаря тихо. Следва съд по бързата проц. Ние до кога ще я караме ? Тези хора преживяли катастрофата ще бъдат все още в тежка психична травма До кога ?

Ти това за 100-те километра, наистина ли го вярваш. Ако е така, ти си последния наивник в тази държава. Само едно не разбирам - как може всеки ден да ни лъжат по всякакви поводи и все още да има хора, които да вярват на лъжи. Просто се прехвърля отговорност и никой не поема хората.

Абе кретенче, имаш ли понятие какво е това 100 км.в час и какво става тогава при такъв инцидент. при 100 км. щеше да има десетки трупове.

Напълно логична е версията на свидетелката за скорост около 40 км/ч, а официалната версия за скорост 100 км в час е лишена от всякаква логика. Та нали при такава висока скорост жертвите и ранените щяха да са много повече?!?

Отново по високите етажи, този път в БДЖ, се опитват да прехвърлят вината върху нещастните машинисти. Не е вярно, че са карали локомотива с 100 км в час. Ето, ранената жена доказва това. Най-лесно е да обвиниш беззащитния, за да оправдаеш своето безхаберие!!! Така преди време осъдиха невинния шофьор на камион, който блъсна автобус на моста при Бяла. Тогава виновни бяха, както собствениците на камиона, така и водачът на рейса, който въобще не е спрял на стопа. Но го отнесе бедният шофьор. Сега същото готвят за машинистите - от една страна, като ги обвинят, няма да им изпратят обезщетението, особено на починалия, а от друга, БДЖ е "невинно"??? И никой не носи отговорност!!!

Ако влакът се е движил с 100 км/ч, катастрофиралият влак щеше да изглежда по съвсем друг начин и като се има в предвид колко е стар, жертвите щяха да са многобройни. Тия да ги разправят на старата ми шапка. Та виждали ли са самокатастрофирал автомобил движил се със 100 км/ч и такъв с 30 км/ч. А това е влак.

Няма проблем да вдигне 140-160 км. Машината е "Шкода",а те са доста корави машини.Виж вагоните не ги знам какви са но вероятно са рециклирани германски вагони с които на времето някакъв тарикат от министерството на транспорта направи далавера за милиони и излезе сух от водата.Проблема е ,че т.нар. разследващи "имат версия" за превишена скорост,а не казват какво показва регистрирашото скоростта устройство което има всели локомотив и което се запечатва преди потеглянето на влака от начална гара.Там на една лента се записва скоростта,а апарата е защитен като "черна кутия" и машинистите нямат достъп до нея.Защо разследващите си мислят,че в България живеят само балъци и няма хора които да са влизали в кабината на локомотив. Пак се опитват да прикрият някой замесен в ремонта на линията,а там се наляха много пари.

Не сте ли забелязали, че винаги е ката: когато има починали водачи/пилоти/машинисти/оператори, обикновено те са виновни! Как може другарите от приближена фирма, извършила ремонта и взела една камара пари, да са виновни?!

Нека разследващите публикуват /ако им стиска/ записите на локомотивния тахограф.Всеки локомотив има подобен на автомобилните тахографи записващ апарат. Машиниста има пред себе си график на движението по линията - по участци е отбелязано с каквз скорост трябва да се движи по всеки участък,а после данните от тахографа се сверяват с графика на скоростта.Да извадят данните без да се крият зад следствена тайна. Да покажат записите,а не да се мъчат да скрият истината.

+1 И аз това казвам. Има запис - да го публикуват в интернет, за да се види дали е вярно. Това не е военна тайна или топ-сикрет държавна тайна. Ставя дума за обикновен пътнически влак, не за подводница или изтребител. Хората трябва да знаят истината. Аман вече от лъжи и покриване на виновните, което се плаща с цената на толкова убити и изгорели хора в ж.п. катастрофи!

Преди време се разкри афера за източване на тонове нафта от локомотиви и депа. А сега е на път да се разкрие афера с извършването на ремонтни дейности, само по документи.

Тя е разкрита отдавна. Във всички институции и на всички нива сме тарикати и краднем, като за последно. Няма правила, няма принципи, няма отговорност. Ние сме си магали от първия до последния. За това и живеем и мрем като помяри, защото така и се държим.

Преди няколко месеца ми се наложи да чета разни неща за ж.п. и рових из разни сайтове. Попадна ми един, където възмутел любител на железниците беше публикувал снимки след извършин ремонт, при който вместо стандартен материал за баластра за изграждането на пътя е използван варовик, който се руши и поддава, но пък е много по-евтин... Можете да си представите какво би станало, като мине многотонна машина... Причината за всяка катастрофа е откриваема и доказуема. Въпросът е дали има политическа воля за това. Реакциите на "отговорните лица" към момента не дават подобна индикация, уви.

изключително изненадан съм и смутен от снимката днес във в-к. 24 ч. на главниая секретар на МВР от мястото на трагедията. Та този човек Лазаров,който е и секретар на МВР е странно широко усмихнат все едно отива на голяма веселба.А има убит човек,какво весело и смешно има ? Каква е тази наглост? Не се ли подиграва така цялота правителство с нас-народа. Що за морал е това? Искаме обяснение !

Докато ги търпиме гадните кумунуиди така ще да бъде. ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА1

Аз

Само това ли? Ми Кристалина Георгиева и шефа на БЧК в Аспарухово - ухилени до ушите на селфито. Също и Росица Плювнелиева. Ми Росица Плювналиева със Соломон Паси и шефа на НАТО на фона на убитите в Украйна? Ми банкянската свиня, дето пращаше родителите като вземали трупа на дъщеря си, да носели и пържоли за кучето?

не пропускаш да си заработиш стотинките от Позитано, дори и под такава новина нали? Плювка такава

Я, шефа на БДЖ - на прокуратурата. Да подава оставка и да приключва с кариерата. И по-види личности по Света са го отнасяли, дори само заради слухове. Тук има жертви, има ранени, има щети, а и често им се случва. Машиниста дори с 200 да е карал, когато го докажат да се оправят, работодателя му носи отговорността при всеки случай. Да се направи и независима експертиза за качеството на ремонта на пътя, дори няколко - защото това не може до се повтори. Има закони.

Умрял човекът и затова на него хвърлят вината, разправят че на това място ЖП линията позволявала движение с 160 км в час, а влакът е дерайлирал при 40 км в час, и това било несъобразена скорост. Ясно е, че е имало проблем с релсите, или са брали джилязу, или нещо се е объркало с насочването на влака.

Казано с милиционерска терминология, причината за катастрофата е ясна! Влакът се е движел несъобразена скорост. Виновен е машинистът. Ако влакът се беше движил със скорост от 0 км/ч! Нямаше да дерейлира, но тъй като влакът се е движел и очевидно с несъобразена скорост по-голяма от 0 км/ч, нещастието е било неизбежно. Следователно заключението е: машинистът е виновен, че е движил влака! Да бъде наказан най-строго! А ако е умрял, да бъде наказан живия! Другипричина освен несъобразената скорост по българските пътища и хасфалтови и железни - няма!!! Виновни са винаги шофьорите и тяхната несъобразена скорост, която е изключително точна физична величина, която лесно се определя от Следствието!

Ами да. Чисто и просто.

Струва ми се, че се крие нещо. Дано не скатават циганите, че са откраднали релсите. Прочетох, че наблизо имало гето, а случая с гара Яна е пресен.

Не само че ги скатават а се опитват да ги искарат и герои даже.

"страх от Бога" - та с този "бог" те се оправдават за сички идиотщини, които правят.

Преди време в Ютуб някой беше сложил видео, за да покаже, какви разбойници са българите със заглавие: "Човек пада на релсите в Швеция, българин го обира" Пускам видеото и гледам. Седи човек на перона на гарата и изведнъж пада от перона на релсите. В следващия миг един претичва, скача на релсите, вади портфейла и се изкачва обратно на перона в тоя момент поглежда към камерата и на нея се вижда мазен, закръглен, мургав "българин", но не от ония бедните, което живеят в копторите, а от тия охранените, мазните.

Последно-за да разберем..... Какъв е бил този на видеото??

Очевидно че беше българин. "Българин от цигански произход", както казваха преди 30 години, преди да станат граждани-римляни! :D

Всички сме виновни, че живеем в държавата на абсурдите и за това, че животът ни зависи от некадърници. Всички знаем как се правят ремонти по държавна поръчка и колко процента от отпуснатите пари за ремонт отиват за ремонт и колко по джобчетата на фирми и приемащи от името на държавата поръчители - 1(за ремонта) към 5(джобчетата), най-общо казано. Вярно, че някакъв материал е некачествен, но едва ли това е машиниста, той да не е някакъв Шумахер на формула 1 във на 100 годишни влакове.

Коментари - Ранена при катастрофата: Влакът караше бавно | Днес.dir.bg

Ранена при катастрофата: Влакът караше бавно

Ранените при влаковата катастрофа са добре и в стабилно състояние. Една от тях обаче заяви, че изобщо не е вярно, че влакът е карал бързо.

Обратно в новината

Коментари - Ранена при катастрофата: Влакът караше бавно | Днес.dir.bg

Коментари

Нека да напомним, че в същия участък (между Ст.Загора и Змейово) през януари дерайлира товарен вагон. Не станаха ли много съвпаденията в този участък г-н Ламбрев? Това, че участъкът е реновиран съвсем не означава, че е качествен.

Какви свидетели, какви 100 км, какви извънземни? Толкова години съм се возил по влакове, повече от 96 км не са вдигали по скоростните отсечки, мерено с ГПС. Просто циганите са набрали малко поникнало джилезу, и за да не става политически некоректна патърдия баш преди избори, са поускорили влака, та чак са се оплескали.

Две свидетелки, а не само една, казват, че влакът е карал бавно. Според написаното, това са Мария Кънчева от Костенец и Николина от София. Ами ако и още свидетели кажат, че влакът е карал бавно, тогава се питаме: Кой пръв съобщи, че скоростта му е била 100 км/ час? И кой има интерес от такава информация?

Йовчев-да не споменаваме името му напразно.....

Снощи пътувах с влака, който тръгва от Бургас за София в 22 ч. На участъци определено не се движеше с 40-50 км/час, а с може би двойно по- висока скорост, дори и когато преминаваше през гарите. Чак страшничко ми ставаше, като знаех какво се беше случило. Това чувство изпитах не само аз, но и другите ми спътници в купето.

Малееей! Вижте изрода на снимка две! :D

Никой не поставя въпроса защо влакът е отклонен от правия коловоз ?

Ключът към "загадката" е изявлението на Изпълн.Директор на БДЖ-"...Причините за катастрофата са комплексни,но основната е човешка грешка...".Комплексни са,защото най-вероятно има и малко техническа неизправност и др.технически причини,а човешката грешка може да е на съвсем друг човек от този,който е номиниран за жертвеното агне...Всеки,който е присъствал в часове по физика,ще се изсмее на версията за 100-те км/ч.

Да,права сте госпожо!"Влакът се движеше бавно"!Ако го сравним с влака-стрела във Франция ,100-те километра са "бавно"! Държава Глупландия е държава от глупаци преобладаващо!

ПроЗтак!

Има си записващо устройство в локомотива- какви ги нищят и винят починалото момче? Че така е най- лесно, нали?!

Живеем в страната на лъжците. Всичко лъжат. Сигурно са назначили някой техен неграмотен човек да управлява трафика и той се е осрал та сега го крият и топят машинистите.

Да де, ама това са показанията на една обикновена женица, друго е когато се изказват големите шефове на железницата. На кого според вас ще повярват? Ами то нали и отговорност трябва да се поема.

Не беше ли средната скорост на влаковте 45 км/ч в България? Какви 100 бълнуват тия лъжци !?

ЧУК

Кинетичната енергия на стотици тонове желязо при сто километра в час биха направили влака на парцали.Най последният вагон щеше да е най отпред следвайки логиката на ускорение.А вътрешноста на влака щеше да се превърне в месомелачка!Малко щяха да са живите пасажери а ранените щяха да бъдат с ужасни тежки травми!

Хора които са бягали в часовете по физика така говорят.....то и за банките се казаха такива глупости,че е трудно да се коментират дори но за мен една от причините може да е КРАЖБА НА СКРЕПИТЕЛНИ БОЛТОВЕ ОТ РЕЛСИТЕ,нищо ново за манталитета на малцинството но ако на глас се каже и ще стане страшно

Е,нали идват избори......всеки глас е ценен....

Какви глупости говорите тука, скорост ускорение маса и т.н. Такива неща в България не важат. Не си ли спомняте, че парламента ги отмени

Много ли ти е смешно? Не мислиш ли че не момента за черен хумор?

Политическата класа у нас придоби самочувствието че може да си пише и ппеиначава закони както им изнася и взеха да си мислят, че са над природните. За щастие те съшествуват независимо от нас и какво ние искаме или си мислим

при 100 км при катастрофата при гара Роман от локомотива бяха останали талигител. Станалото е реално но обяснението за сталото ми се вижда абсурдно.Никои не отива на работа да става масов убиец.Влака е имал началник влак все някои е можел да дръпне внезапната спирачка.ТАКА нареченото изпадане тоест делаирине много трудно ще се осети при 4 вагона при тъкав мощен локомотив.

Последно, влака влизал ли е или е излизал от района на гарата? Не се "връзва" информацията! А и много разминаване има в информацията за скоростта! Последно, с каква скорост се е движел влака НЕПОСРЕДСТВЕНО преди катастрофата? Между 100 и 40 км/ч има огромна разлика и всеки нормален човек може да е различи. Виждал съм много пъти влак да влиза с голяма скорост в района на малка гара по основния /правия/ коловоз и да минава транзит. Ако е излизал от гарата с висока скорост, това не означава ли, че не е спирал и се е движел по правия коловоз. Иначе щеше да излезе от релси още при влизането! Има ли някой който е по-запознат, да разкаже и да ни осветли???

при нормалните влакове е така, обаче тоя е бил свръхестествен и е успял да ускори от 40 до 100 за няма и минута, при положение че тия локомотиви доколкото имам спомен ускоряват до 100 за 4-6 минути. щото ако е станала катастрофата на излизане от гарата, значи влака е влязъл в нея с ниска скорост, иначе да е дерайлирал още при навлизането

От гугъл мапс и кантона , както и направлението му се вижда че е влизал е гарата. Малка но съществена забележка е че във България няма свръхскоростни влакове. Единствената разлика е че би трябвало линията да е непрекъсната (заварена ) и да няма снадки, което позволява скорост до 160 км. Нашите влакове могат да я постигнат, но не и при условията които коментираш.

1)"ние излизаме от гарата - не е набрал скорост" 2)"Усетихме тропане. След по-малко от минута отново и вагонът се обърна" Това тропане в продължение на минута не говори ли за някакво препятствие по колелата? Ако са се понесли по завоя с висока скорост, пътниците нямаше нищо да чуят.

ZA 1 MINUTA 4E DIGNE LI 100,GLUPAKO

Затова са всички тези версии, всяка от които изключва друга.

Което води до мисълта, че този път може да не е обичайна циганска кражба.

че влака не е бил със 100 км/ч е ясно като бял ден, въпросът е друг - кого прикриват отговорните фактори - дали мангалите, които имат навика да крадат от релсите, или некачествения ремонт. много интересно ще е как ще се окаже че "черната" кутия на влака е повредена или поради намеса на извънземни не е записвала данни точно в този ден

А ти как разбра каква е била скороста на влака?

като погледнеш снимките, и сам ще направиш същия извод. при 100 км/ч локомотива щеше да има много повече поражения от тия, които се виждат на снимките. отделно няма как при изхвърчане от завой заради по висока от допустимата скорост локомотива няма да остане прав. пораженията по вагоните също не говорят за скорот над 40-50 км./ч. ако си виждал снимки от влакови катастрофи с висока скорост, ще разбереш за какво става дума. пътниците също не са идиоти да не могат да преценят дали хвърчат със 100+км./ч. или се движат със значително по-ниска скорост.

Не прилича ли, че някай брадърс е прелетял нат Дупето на райе , чатейки в айпадето си, и като се е стреснал, малко късно, и съгледал този съмнителен керван, досущ се влачи като камили в пустинята, натиснал е копчето, и е пустал мощна бомба от обеднен уран, с голяма точност на главата на бедния ни машинист ?? За бога Братя, не може ли малко по-кротко, защото иначе, ще се оплачем на бат Бойко ! Група селяни и граждани на РБ РБ

Kогато дераилира Чайка Експрес с 90 км/ч скорост вагоните бяха на 50м в ливадата. Преди години пътнически влак по трета линия беше пуанат срещу гарирани вагони мисмя чебеше на гара Столник, като при това предупредителен и входен сигнал са показвали че влиза на правият празен коловоз. Благодарение на бдителността на машиниста е намалил скороста от 90 на 40 и умаше само наранени пътници.

Аз нещо не разбирам. Значи - вярвате безрезервно на пътничката в шок от катастрофата, която казва, че влакът е карал с 40, която скорост тя едва ли може адекватно да прецени, но не вярвате на същата пътничка като казва, че циганите са дошли да помогнат и с голи ръце са вадели хората от вагоните. Как така избирателно вярвате? Не защитавам циганите, ма не може всички да са еднакви, само щото са с даден цвят на кожата. Във вашия вход не живеят цигани, ма това не пречи да крадете един от друг парно, да си мятате пликовете с боклука през прозореца и да се криете от касиерката за 5 лв, че да спестите пари за ремонт на входната врата, нали? Е нали само циганите били мизерници и крадци - тогава що вашия вход изгежда така?

Абсолютно си прав!!! Преди една година, при нас катастрофираха младежи в дърво, точно до циганските бараки, едното момче загина, а другото го спасиха ИМЕННО ЦИГАНИТЕ, като му бяха притискали разкъсаната сънна артерия с ръце, докато дойде линейката! Циганите може да са всякакви, но в тях, понякога има повече човечност!!!

Хора има всякакви. Но и аз смятам, че в циганите често може да видиш повече човечност от доста българи. Което не значи, че българите сме лоши хора. Свят широк, хора всякакви. Но за мен е супер ограничено да разсъждаваш първосигнално - дошли първо циганите на помощ - значи са дошли да крадат от багажа. Не мисля, че когато се е случило това до махалата им са се сетили първо да обират жертвите, а не да помогнат с каквото могат. Все си мисля, че ако бяха толкова безкрупулни и нечовеци щяха да крадат като политици, а не да живеят мизерно на края на света в колиби.

Добре, че не са те прочели повечето коментиращи "интелигетни" българи тук, че ще кажат, че докато с едната ръка са притискали вената, с другата са му обирали джобовете. После циганите били лоши хора, а ние сме чудни УУУбавци, да знаеш :)

М дааа, защото не си попадал на 'спасители цигани' , които успешно развиват бизнес наречен мародерство. То има и много такива дето не са цигани - албанци много има и косовари. Но то хубаво помагат, но защо крадат инфраструктурата?

aбе ти тъп ли си,[героите]скачат с голи ръце да спасяват багажа на хората...

Толкова си зомбиран байновото,че се чудя как пазиш равновесие дори.....такива като теб със закон трябва да им се забрани да тролят,че сте като отрова за хората!!!

Ти къде прочете мнение, че "САМО циганите били мизерници и крадци"? Но, че крадат релси, проводници и шахти, крадат. И стига с тия цигани! Помогнали на пострадалите - е, и? Заплащане ли очакват сега?! По колко, на изваден от влака пътник? Това не е човечност, а мизерен бизнес!

KVO SA POMOGNALI,DA GI OBERAT,TEBE TE E QD 4E NE SI BIL OT POMAGA4ITE.....

И не говори глупости) За какъв цвят на кожата става дума? Ако те чуят индийците ще те линчуват, че ги приравняваш с цигани? От такива като теб стигнахме дотук. Сигурно и на гей-паради ходиш!

Кажете истината! Отново липсваща релса по трасето, нали? Какво ги криете?... Какво е това?! Има ли я България вече изобщо?!

нещо не ми побликувахте коментара, защо така, но нищо, аз пак да си го напиша, та сега по тв. казаха, че на учениците пътували във влака им липсват по-ценните вещи, а сега се чудете защо ман..лите са се озовали толкова бързо

по коя тв го казаха?

...на иЗтИнЯната....

Една вечер както си седях в барчето на съседната маса имаше двама ци..ни които оглеждаха и коментираха минаващите български непълнолетни момичета на по 14-15 години. Ако знаета какви думи и епитети си разменяха просто щяхте да се възмутите. Просто няам думи.

Е, за циганите 14-15 годишните са вече СТАРИЧКИ!!! При тях раждат на 12-се....................

О ама моля Ви понеже бг мъже сте едни мили и НИКОГА не коментирате жените по грозен,непристоен начин.

Настройвани срещу българите от разни хубави хора, които иската да превърнат България в цеганско-турски бантустан и така да я заграбят. А на нашите нефелни политици се внуша, че ако пипнат цианите, ще има иконовмически и други санкции. И те слушкат и изъплняват. Затова полицията не сме нищо да нправи срещу циганските безчинства. И това прави циганите още по арогантни и брутални. В никоя друга държава няма подобно безнаказано поведение на част от нейното население. Ето тези въпроси трябва журналистите да задавт на Вътрешнио м-р и на М-р председателя ( с неясен произход)

Влакът е спукал гума!

spukal E na m.p....kata

И тук няма да научим истината, както с КТБ. Българите до един лъжат по цял ден за всичко, обаче сега очакват някой българин да им каже истината????

Кажете на народа истината, липсваше ли парче от релса, както е ставало десетки пъти досега. Аз и други пътници бяхме свалени от влака Бургас-София, дойде ремонтна група да оправи поразиите, равносилни навсякъде по света на тероризъм и сподели, че това се случва много често. Този случай не беше споменат никъде, вероятно и другите, които според ремонтниците са вече рутинно занимание. На нашите дебелогъзи страхливци им дреме, че ще загинат невинни хора, важното е да има евтини избиратели. Не ми се мисли обаче, този търпелив като магаре народ какво би предприел, ако вследствие на циганските набези загинат български деца. Ако и тогава само помрънка, помрънка, па надигне шльокавицата, си заслужава съдбата .Не знам в случая каква е причината, но ако сега не е кражбата на релси от "ония", утре, вдругиден хиляди хора са застрашени.

Живеем в държавата на ужасите.. На хората не се казва истината и всичко се изопачава. Отговорните не се явяват да разнаснят , а ни облъчват жадните за сензации медии , които ни тероризират допълнително

НЕЗНАЯ, ДАЛИ ТОЗИ ДЕТО КАЗВА, ЧЕ СА БИЛИ 100км ДАЛИ Е НАЯСНО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ВАГОНИТЕ, И ДАЛИ НЯМА ЖЕРТВИТЕ ДА СА МНОГО. ТОЗИ "ЕКСПЕРТ" ЯВНО Е ОТ ПОРОДАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!!

Да, бе, машинистът е виновен, много лесно и безотговорно. Този човечец изведнъж е слънчасал и е решил да подкара старата бръкма със 100. Защо не го изкарате самоубиец или член на секта. А вярно и това е гадничко, нали вие сте го назначавали и стриктно сте проверили всички документи, експертизи и заключения. Остава само да е слънчасал, но то в машината сигурно има климатроник. Е не знам, всичко е толкова мистериозно.

А другият до него, не е реагирал, защото е излязъл да се поразходи на чист въздух докато влакът - стрела е ускорявал. За колко време консервната кутия вдига 100?

БДЖ локомотивите ускоряват от 0-100 за 6 (минути)

Да.Мистерията ще е като с изчезналия самолет преди време.Чувствам ,че така ще завърши - без отговор на който да повярваме всички!

До кога безобразия по пътищата и релсовите железници? До кога ще плащат ЖП-то отново разходи -2 милиона загоби? До гога ще се газат хора по пешаходните пътеки , до кога? Ще се кара Безобразно висока скорост по пътищата . КАТ и ЖП контрола- трябва да си влезат в задълженията защото жертвите са безцен чов. живот Карал бил този локомотив със висока скорост ..?!Е как така 100/км в час ? Как така? Той си кара, кара влака , ама какво вози? Карай влака карай и жертвите са налице. Безобразия разпустнатост , нахално поведение ... Караш хора мой човек е, ДЕЦА бишли на лагер. Как стават тези работи Ограничиение на скороста 40/км ама той си той си кара със ... Защо , защо? До кога ? Стига траурни знамена. Всеки трябва да се замисли за всичко което прави или е свързано с машинаи път хора и правила , които не се спазват.Да се ..спазват до последната точка на правилника В Германия пътната полиция е безцеремона Нарушителя не си помисля да пита за какво е спян и не поглежда към полицая и отговаря тихо. Следва съд по бързата проц. Ние до кога ще я караме ? Тези хора преживяли катастрофата ще бъдат все още в тежка психична травма До кога ?

Ти това за 100-те километра, наистина ли го вярваш. Ако е така, ти си последния наивник в тази държава. Само едно не разбирам - как може всеки ден да ни лъжат по всякакви поводи и все още да има хора, които да вярват на лъжи. Просто се прехвърля отговорност и никой не поема хората.

Абе кретенче, имаш ли понятие какво е това 100 км.в час и какво става тогава при такъв инцидент. при 100 км. щеше да има десетки трупове.

Напълно логична е версията на свидетелката за скорост около 40 км/ч, а официалната версия за скорост 100 км в час е лишена от всякаква логика. Та нали при такава висока скорост жертвите и ранените щяха да са много повече?!?

Отново по високите етажи, този път в БДЖ, се опитват да прехвърлят вината върху нещастните машинисти. Не е вярно, че са карали локомотива с 100 км в час. Ето, ранената жена доказва това. Най-лесно е да обвиниш беззащитния, за да оправдаеш своето безхаберие!!! Така преди време осъдиха невинния шофьор на камион, който блъсна автобус на моста при Бяла. Тогава виновни бяха, както собствениците на камиона, така и водачът на рейса, който въобще не е спрял на стопа. Но го отнесе бедният шофьор. Сега същото готвят за машинистите - от една страна, като ги обвинят, няма да им изпратят обезщетението, особено на починалия, а от друга, БДЖ е "невинно"??? И никой не носи отговорност!!!

Ако влакът се е движил с 100 км/ч, катастрофиралият влак щеше да изглежда по съвсем друг начин и като се има в предвид колко е стар, жертвите щяха да са многобройни. Тия да ги разправят на старата ми шапка. Та виждали ли са самокатастрофирал автомобил движил се със 100 км/ч и такъв с 30 км/ч. А това е влак.

Няма проблем да вдигне 140-160 км. Машината е "Шкода",а те са доста корави машини.Виж вагоните не ги знам какви са но вероятно са рециклирани германски вагони с които на времето някакъв тарикат от министерството на транспорта направи далавера за милиони и излезе сух от водата.Проблема е ,че т.нар. разследващи "имат версия" за превишена скорост,а не казват какво показва регистрирашото скоростта устройство което има всели локомотив и което се запечатва преди потеглянето на влака от начална гара.Там на една лента се записва скоростта,а апарата е защитен като "черна кутия" и машинистите нямат достъп до нея.Защо разследващите си мислят,че в България живеят само балъци и няма хора които да са влизали в кабината на локомотив. Пак се опитват да прикрият някой замесен в ремонта на линията,а там се наляха много пари.

Не сте ли забелязали, че винаги е ката: когато има починали водачи/пилоти/машинисти/оператори, обикновено те са виновни! Как може другарите от приближена фирма, извършила ремонта и взела една камара пари, да са виновни?!

Нека разследващите публикуват /ако им стиска/ записите на локомотивния тахограф.Всеки локомотив има подобен на автомобилните тахографи записващ апарат. Машиниста има пред себе си график на движението по линията - по участци е отбелязано с каквз скорост трябва да се движи по всеки участък,а после данните от тахографа се сверяват с графика на скоростта.Да извадят данните без да се крият зад следствена тайна. Да покажат записите,а не да се мъчат да скрият истината.

+1 И аз това казвам. Има запис - да го публикуват в интернет, за да се види дали е вярно. Това не е военна тайна или топ-сикрет държавна тайна. Ставя дума за обикновен пътнически влак, не за подводница или изтребител. Хората трябва да знаят истината. Аман вече от лъжи и покриване на виновните, което се плаща с цената на толкова убити и изгорели хора в ж.п. катастрофи!

Преди време се разкри афера за източване на тонове нафта от локомотиви и депа. А сега е на път да се разкрие афера с извършването на ремонтни дейности, само по документи.

Тя е разкрита отдавна. Във всички институции и на всички нива сме тарикати и краднем, като за последно. Няма правила, няма принципи, няма отговорност. Ние сме си магали от първия до последния. За това и живеем и мрем като помяри, защото така и се държим.

Преди няколко месеца ми се наложи да чета разни неща за ж.п. и рових из разни сайтове. Попадна ми един, където възмутел любител на железниците беше публикувал снимки след извършин ремонт, при който вместо стандартен материал за баластра за изграждането на пътя е използван варовик, който се руши и поддава, но пък е много по-евтин... Можете да си представите какво би станало, като мине многотонна машина... Причината за всяка катастрофа е откриваема и доказуема. Въпросът е дали има политическа воля за това. Реакциите на "отговорните лица" към момента не дават подобна индикация, уви.

изключително изненадан съм и смутен от снимката днес във в-к. 24 ч. на главниая секретар на МВР от мястото на трагедията. Та този човек Лазаров,който е и секретар на МВР е странно широко усмихнат все едно отива на голяма веселба.А има убит човек,какво весело и смешно има ? Каква е тази наглост? Не се ли подиграва така цялота правителство с нас-народа. Що за морал е това? Искаме обяснение !

Докато ги търпиме гадните кумунуиди така ще да бъде. ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА1

Аз

Само това ли? Ми Кристалина Георгиева и шефа на БЧК в Аспарухово - ухилени до ушите на селфито. Също и Росица Плювнелиева. Ми Росица Плювналиева със Соломон Паси и шефа на НАТО на фона на убитите в Украйна? Ми банкянската свиня, дето пращаше родителите като вземали трупа на дъщеря си, да носели и пържоли за кучето?

не пропускаш да си заработиш стотинките от Позитано, дори и под такава новина нали? Плювка такава

Я, шефа на БДЖ - на прокуратурата. Да подава оставка и да приключва с кариерата. И по-види личности по Света са го отнасяли, дори само заради слухове. Тук има жертви, има ранени, има щети, а и често им се случва. Машиниста дори с 200 да е карал, когато го докажат да се оправят, работодателя му носи отговорността при всеки случай. Да се направи и независима експертиза за качеството на ремонта на пътя, дори няколко - защото това не може до се повтори. Има закони.

Умрял човекът и затова на него хвърлят вината, разправят че на това място ЖП линията позволявала движение с 160 км в час, а влакът е дерайлирал при 40 км в час, и това било несъобразена скорост. Ясно е, че е имало проблем с релсите, или са брали джилязу, или нещо се е объркало с насочването на влака.

Казано с милиционерска терминология, причината за катастрофата е ясна! Влакът се е движел несъобразена скорост. Виновен е машинистът. Ако влакът се беше движил със скорост от 0 км/ч! Нямаше да дерейлира, но тъй като влакът се е движел и очевидно с несъобразена скорост по-голяма от 0 км/ч, нещастието е било неизбежно. Следователно заключението е: машинистът е виновен, че е движил влака! Да бъде наказан най-строго! А ако е умрял, да бъде наказан живия! Другипричина освен несъобразената скорост по българските пътища и хасфалтови и железни - няма!!! Виновни са винаги шофьорите и тяхната несъобразена скорост, която е изключително точна физична величина, която лесно се определя от Следствието!

Ами да. Чисто и просто.

Струва ми се, че се крие нещо. Дано не скатават циганите, че са откраднали релсите. Прочетох, че наблизо имало гето, а случая с гара Яна е пресен.

Не само че ги скатават а се опитват да ги искарат и герои даже.

"страх от Бога" - та с този "бог" те се оправдават за сички идиотщини, които правят.

Преди време в Ютуб някой беше сложил видео, за да покаже, какви разбойници са българите със заглавие: "Човек пада на релсите в Швеция, българин го обира" Пускам видеото и гледам. Седи човек на перона на гарата и изведнъж пада от перона на релсите. В следващия миг един претичва, скача на релсите, вади портфейла и се изкачва обратно на перона в тоя момент поглежда към камерата и на нея се вижда мазен, закръглен, мургав "българин", но не от ония бедните, което живеят в копторите, а от тия охранените, мазните.

Последно-за да разберем..... Какъв е бил този на видеото??

Очевидно че беше българин. "Българин от цигански произход", както казваха преди 30 години, преди да станат граждани-римляни! :D

Всички сме виновни, че живеем в държавата на абсурдите и за това, че животът ни зависи от некадърници. Всички знаем как се правят ремонти по държавна поръчка и колко процента от отпуснатите пари за ремонт отиват за ремонт и колко по джобчетата на фирми и приемащи от името на държавата поръчители - 1(за ремонта) към 5(джобчетата), най-общо казано. Вярно, че някакъв материал е некачествен, но едва ли това е машиниста, той да не е някакъв Шумахер на формула 1 във на 100 годишни влакове.