Коментари - При епидемия - ваканция за децата, а не онлайн обучение. Подкрепяте ли? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онлайн обучението е всичко друго, но не и обучение.

Така или иначе не учат

Когато децата са във грипна ваканция, ключовата дума за тях е ваканция. Моловете са пълни, кафетата са пълни, магазините са пълни.

Щото ти така си казал? Или проблемът е, че трябва да обръщаш внимание на детето си, а не просто да го захвърлиш в училището.

ОнЛайна е за пЛандемии.

Учиш 15+ години и накрая си на една крачка от клошарството откъм заплата, социални придобивки и т.н....

Подкрепям. С това онлайн обучение готвят за нов локдаун под предтекст на грипа

Не ти е проблема образованието.

Сега и обикновения грип ли ви е виновен за простотията ви?

Ама след това материала трябва да се наваксва и го минават по бързата процедура. Ей така колкото да си изкарат норматива. След като имаме възможностите имаме технологиите и имаме опита за провеждане на онлайн обучение, защо трябва да пускат децата в грипна ваканция вместо да се премине на режим онлайн обучение? Или е по-добре децата въобще да не учат?

До края на месеца пускаме грипа навсякъде.

Естествено, че подкрепяме. Онлайн обучението е някаква пародия, в която учителите преподават по 30 минути, после се виси 20 до следващия час, и с това оправдание се дават такива количества домашно и проекти и презентации, че в крайна сметка учениците висят до 9-10 вечерта да стигнат да се оправят с всичко изсипано от учителите. Накрая даже и ние родителите помагаме, че да не се стои до 12! Тоя филм го снимахме 2 години, и нямаме нужда от него. Не виждам каква е драмата, при положение, че при тъй наречените "официални" ваканции реално МОН е дало ДВА дена извън официалните празници по Коледа и дава ДВА дена извън ваканцията по Великден. Да, пуснаха им 3 дена за междусрочна ваканция, но най-вероятно е от срам, че няма пролетна ваканция, каквато например имаше миналата година през април. Реално при грип а пидемия здравите не ходят на училище, болните се лекуват и отпада бюрокрацията с БЕЛЕЖКИТЕ. Едно от най-налудничавите изисквания за онлайна са бележките за отсъствие от лекар ако е болен някой... Те попринцип тия бележки са налудничави, ама нейсе.

Нещо се надценяваш :)

Или даскал дето не иска да го пращат в отпуска, или родител дето иска някой да му гледа детето... За толкова години много добре видяхме и смисъла от онлайн обучението, и това че не се търпи по материала като се върнат от ваканция...

Децата масово играят навън. А и в кафе да са или в магазин не Са по 100 човека заедно. Или да затваряме парковете и да демонтираме пейките както в Бургас примерно!?! Тая ваша теза издиша здраво и обикновено се разпространява от хора от системата....

Тулуп

С тая пародия според вас детето ми изкара пълно шест на матурата. Разбира се за вас е пародия, че трябва да обръщате внимание на детето си. Хайде сега да ви питам и вас-кой предмет освен да кажем физическото, не може да бъде преподаван онлайн и защо?

Кой иска да му гледа някой друг детето? Тоя, на когото детето му учи онлайн и трябва да му обръща внимание. Или тоя дето си захвърля детето в училище и очаква, че училището трябва да свърши всичко включително и да възпита детето му? И понеже явно не сте наясно-при грипна ваканция учителите са в платен отпуск.

Грипните ваканции ги има много преди такива като вас да говоря за пландемии и прочие простотии. Даже и по татово време имаше грипни ваканции.

Как така хем е пародия, хем учениците висят до 9-10 вечерта, за да се оправят с всичко? По време на ваканция повече ли се учи?

Хайде стига с "детето ми"! Никой мислещ не гледа 5те бройки, които са се справили! За да има прогрес е нужно да има критична маса, която да се справя! А такава НЯМА! Заврете си мисловните диарии знаете къде!

Г-жо Я, Това с родителя и гледането на детето е тотално неадекватно твърдение. Родителят си гледа детето и по време на вканция, и по време на онлайн обучение. Разлика почти няма. А може би ти си учител, който иска да излиза в отпуск?

Г-н Офффф, 5-те бройки са баш децата на мислещите. Иначе как пък все "мислещите" не умеете да се справяте с първото по-засукано предизвикателство от сорта на онлайн обучение? Не се ли надценяваш малко?

Навън играят масово, но само когато не се случи лошо време. През останалото се разхождат на закрито.

Ако и ти имаш нужда от онлайн обучение, тогава да.

Не стига, че заради идиота Денков, учебната година ще се увеличи, та и и при всяка възможност да се учи онлайн. Този декември беше пълна глупост, да не се слеят зимната ваканция и коледната. Вместо децата да имаха по-дълга ваканция през декември и да няма сегашната епидемия, те разкъсаха декември и ето го резултата. Преди Ковид се обединяваха ваканциите.

Не. Въпроса отново е некоректен. Онзи ден чух по радиото умен човек. Каза, че когато човек е болен, не може да учи и работи. И е прав. Т.е. онлайн обучението е малоумщина на ковид маняците и на дигиталните фетишисти. Грипна ваканция да се обяви ако има сериозна липса на деца и учители. Иначе не.

Повечето от децата не са болни. Както и учителите. Но пък виждам че преобладаващо предпочитате децата да не учат въобще, отколкото да учат онлайн. Разбира се никой не се интересува как след това тези деца ще наваксат пропуснатите дни.

Ами господине или госпожо не знам как да ви обясня. Ама тия пет деца както ги наричате вие са към шест класа с деца. Това в училището където учи моето дете. И гледам тъпо и упорито, абсолютно никой от вас не желае да отговори кой предмет не може да бъде изучаван онлайн и защо?

"Грипна ваканция" не значи болен. Грипна ваканция е когато процесът на обучение бива прекъсван, за да не се разболеят всички. Иначе какъв е смисълът? Освен това прилична част, например 50% от прекаралите грип го прекарват извън дните на ваканцията и вече са отсъствали около 3 дена. Но за сметка на това тук се явяват разни малоумници, според които е по-добре да отсъстват още 5, вместо да учат някак. Сега сигурно пак ще се манери някой малоумник да пита защо след като 50% от прекаралите грип са го прекарали извън ваканцията, защо тогава не е имало ваканция. Малоумникко, 50% са го пракарали в продължение на 2 месеца, а другите 50% - в рамките на седмица, затова.

Онлайн обучението не отменя извинителните бележки от лекар. Така че който е болен, пак може да отсъства. Освен ако е малоумен и не може да схваща по две неща едновременно.

Направо сте смешни... чак не осъзнавате колко сте смешни! Нека поставя нащатата така: Заради некадърността на учителите последните 10 години обикалям и училища и университети за да преподавам. Много добре зная колко струват знанията на т.нар. учители! Вие, мислещи и знаещи, виждали ли сте класацията ПИЗА? Искате ли да кажете защо се на 10 места след Великобритания, например? Не знаете, нали? Е ,ще ви кажа! Учителите са единствените, които имат интерес учениците да не знаят! Махнете си капаците и вижте какво правят с децата! Това че децата ви имат отлични оценки не означава, че имат знания!!!!! Започнете да мислите, че заради коне с капаци като вас нещата отиват от зле към невъзможно зле! Всеки счита детето си за мега-гига-пета умно! реалността е доста по-различна. И после когато ми дойдат на интервю за работа получават НЕ! Заслужено!

Да аз съм съгласен за ваканция, но е хубаво тези области които са в червено да излязат грипна например Варна ,Пазарджик и др.,защото така стават повече болни и хората се заразяват ,защото и децата ходят болни на училище и затова най-добре грипна

Да се обяви грипна ваканци, през която да не се учи дори онлайн. В момента, поради края на учебния,срок, децата ходят на училище дори и болни.

Грипна ваканция

Аз съм за грипна ваканция. Децата като са болни как да учат, дори и онлайн ?

Аз съм ученичка и аз съм за грипната ваканция

Твърдо да!

Ваканция ,а не онлайн

Много ми е интересно как едно време когато имаше грипна ваканция не учехме и наваксвахме с материала а сега непременно трябва да се учи онлайн?Когато детето е болно и с температура как ще присъства онлайн.Тези от горе май нямат деца и не знаят какво е детето ти да е с 40 гр.температура,и какво да наваксва по новата програма неща които няма да му потрябват никога в живота.Аз мисля ,че здравето е на първо място след това всичко останало.