При 10% заболели ученици ще се преминава към дистанционно обучение

Ваксинираните възрастни трябва да носят маска в градините и училищата, допълни министърът на образованието

Обратно в новината

Коментари - При 10% заболели ученици ще се преминава към дистанционно обучение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласно критерии приети от световни вирусологични форуми,цитирани от академик Ершов - ПАНДЕМИЯ НЯМА! За да има пандемия, поне 1% от световното население -75 000 000 трябва да са загинали /да не дава господ!/ -коментира академикът по вирусология. Съгласно worldometer в момента с корона вирус официално са починали 4 300 000/бог да прости душите им! За сравнение - от испанският грип 1917-1918 за загинали над 90 000 000 хора! Това е било почти 3% от световното население по онова време! Според изчисления на изследователи в нета , към момента над 3 млд. души са били контактни с различните форми на коронавирусните ,актуални в момента.Изрично подчертавам АКТУАЛНИ В МОМЕНТА, защото стандартно около 30% от ОРВИ инфекциите в историята на епидемологичните изследвания доказано са се дължали на КОРОНАВИРУСИ. Вероятно и преди 2000 години е било същото. Тоест изчислена аритметически смъртността е вероятно - около 1,5 промила.ТОЕСТ от 2000 контактни и заразени умират 3 души. ПОЗИТИВНАТА СТРАНА Е ОБАЧЕ ,ЧЕ от 2000 ,1997 човека ОЦЕЛЯВАТ. ДА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!

Това е новия щам!!!! Болниците са пълни с деца! Те не са ваксинирани,не са защитени! В тези непровертиви кутиики по 30 парчета,с маски,дето ги носят по седмица и висят по джобовете,за колко време един заразен ученик,според теб ще гътне едно училище??? Да си дам децата да си играете на тото с живота и здравето им???? На кукуй!

да съсипем образованието, че няма кой да работи за селските бекове без пари

недоклатен боклук, ще ти завра маските в гъза..майка ви дайба скапана, как ще стоят децата по 6-7 часа с тези парцали на устите, бе, изрод?

Чудя се как все още има сума хора, които хем не искат да им пипат децата, хем ги пращат на училище. Ами те половината ходят там, за да пипат или за да бъдат пипани. И обратното - кой ще им пипа децата, ако са си вкъщи? Кажете бе, извратеняци!

Явно пак ще има доста дистанционно, което нас специално ни устройва. Не помня дали аз някъде из Нета мернах или някой от близките ми каза за някаква наредба или нещо такова, която предвижда родителите, с одобрение на директора, инспектората или не помня точно кой там да решават децата им да са дистанционо за повече от 30 дни (предполагам, че това е за периодите, когато е присътвено). У нашия "катун" основната грижа беше да не се налага да ходят на училище и градина, когато ние преценяваме, че това не е безопасно за тях и/ли за нас. Това, че ние ще си ги учим или те едно друго ще се учат (работи перфектно, като изгражда и други умения - лидерски, педагогически, организационни и т.н.) не ни притеснява особено.

Никакви 10%, братчет - влезе ли областта в червената зона и всички дистанционно, без 1 до 4 клас. Болниците вече се пълнят с деца, ако тръгнат всички вкупом на училище и ще стане мазало.

Ей имаха 4 месеца спокойствие да хванат и да измислят някакъв нов адекватен план за справяне с този Ковид. Видно е, че няма да се реши проблема със стаден имунитет или с голям процент ваксиниране все са мерки които помагат на положението но не го решават. Всички държави една след друга правят грешка след грешка. Ясно е, че не може да се остави болниците да се препълнят и хората да останат без образование, но може някакви други варианти за контрол да се измислят. Историята е пълна с примери за решаване на ликални зарази които са успявали да ги вкарат под контрол и овладеят.

Дай един такъв пример де?

А бе умни хора, уж учили, а постоянно се правят разсеяни, направо като ударени с мокър парцал. Повтарят едно и също до втръсване, като че ли са умопобъркани. Министерството на здравеопазването препоръчали "вместо 15 процента да бъде границата от болните ученици за преминаване в дистанционно обучение, да бъде 10 процента". А бе много сте сладки милите, възпитани и културни, стриктно изпълняващи препоръките. Туй Делта се появи още април месец, нали беше търсен под дърво и камък. Ама толкова силно заразен и опасен, че нищо не се случи май-юни-юли. Мерим вече от над година колко затъпяхте хората с този модернизъм в образованието, и как регулативно създавате вълни и статистика от вируси и щамове. Това или ще свърши с някакво напълно заробване или вие може да свършите по някакъв не толкова лецеприятен начин от гнева на хората. Ако бяхме хора на място, досега да сме ви изритали в буквалния смисъл на думата, а не с този "прах" избори. Не пипайте образованието на децата, това "дистанционно" не е обучение, то е бетер дресура към още по-голямо затъпяване. Не ви ли е съвестно, за някакви си пари, унищожавате толкова много човешки съдби, или наистина си вярвате че ще спасявате на някой здравето.

Г-жо Милите те! На вируса са му необходими 1- периода за удвояване, за да стигне от 1 до 1000 заразени. При период на удвояване от порядъка на 7-10 дни смятай, три месеца са. Това не е грип, чийто период е 2-3 пъти по-къс и се цялата му епидемия се развива и отминава за два месеца. "Заразен" означава че заразява много хора, а не че го прави бързо. Цяла година не разбрахте вече.

3евзек

*10 периода на удвояване

Много убедително излезе. Да почакаме и няколко периода за удвояване на подкрепата за Истанбулската Конвенция, и може и в любов да се обясним. Колкото им трябва на тези с Делтата, толкова показва. Дори математиката няма претенция да е толкова точна колкото хората могат да си мислят, та камо ли тази пародия дето ни се разиграва. Ние мерим с реалните числа, друго за сега не познаваме. Един въпрос към уникалните ти математически способности: Равни ли са числата 1 и 0.9999...9...? Лотариен отговор "да" или "не" на ниво дистанционно обучение не се приема, изисква се обосноваване.

3евзек

Г-н Драги Трансковид Зевзек, Първо имай предвид, че с тази фамилия мога да съм ти дядо. Но щом си податлив и ти се обяснява в любов, може да заповядаш, ще те изслушам както подобава на един дядо. Пък после ще зависи от това с какъв вид любов си пълен. Ако просто ти се такова, тогава ще ти се наложи да глътнеш бастуна, пикльо. Двете числа, макар и с клоняща към нула разлика, са различни, освен ако ти се играе на лимеси и гранични преходи. Тогава обаче ще трябва да си зададеш задачката по-пълно. Не като за 5-и клас. А какво ще кажеш да проверим и твоите математически способности, за да се знае от каква позиция си тръгнал да раздаваш оценки? Как ще запишеш функцията sin(x), като използваш неперовото число?

За съжаление не разбра метафората за Истанбулската Конвенция, макар че изказа ми беше подвеждащо женски. Това не е важно, а кой е по-възрастен ще зависи кой е по-честен. Това също настрана. Тези неща с Неперовото число са манипулативни като самия пусти вирус. Това са така наречените Ойлерови формули където sin(x)=[exp(ix) - exp(-ix)]/2 Ако имаш понятие от Неперовото число "e", имай предвид че за комплексно "z", степента "e^z" не е еднозначна, така че отношението е с експоненциалната функция, а не с Неперовото число. Въпрос: Намери всички стойностите на "i^i", където "i" е имагинерната единица. И накрая, положи х=0.999...9.... Тогава, 10х=9.999...9..., или 10х-х=9 което дава х=1. Къде е проблема?

Пропуск на "i" в знаменателя

Миналата година поне изчакаха 45 дена да купим учебници. Сега ще се готвят за матура без тях, направо минават онлайн.

Това е ужас.И пълна пародия на образование.Дори част от родителите разбраха, че не може без"даскалите, дето нищо не разбират, само си получават огромните заплати . И е по-добре с тях, на живо.

невероятен пробив, с двойна ваксинация се достига 95 % защита, с тройна ваксинация 125% , с всяка следваща се добавят 50% защита отгоре, машаала. чак му се приисква на човек турско да стане, плащаш си десятъка и си живееш.

Образователният министър прилича на Бил Гейтс! Все едно са братя.

"ПРЕДВИД ФАКТА, ЧЕ ВИРУСЪТ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕНАСЯ и ОТ ВАКСИНИРАНИ хора... И ВАКСИНИРАНИТЕ ВЪЗРАСТНИ ТРЯБВА ДА НОСЯТ МАСКИ в училищната и предучилищната мрежа." Значи, дори при 100 % ВАКСИНИРАНИ, СПАСЕНИЕ от МАСКИТЕ не се вижда. ... Без значение дали пътник е с КОВИД ваксина, при въздушния транспорт КОВИД тестът Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ. Де е Киро на кирия?!

Kак ще наденете и на най-малките ученици парцали бе? Как ви ги раждат главите не знам. Нищо няма да спрете с тези маски на децата.

Долу ръцете от децата! Продажници! Никакви маски в училищата!

Койче айде бегай си на село мама. На полето маска ти не требе.

Занчи ще си ги носите вкъщи.

До всички изкрейзили от вълнения за свободата на децата и вредите от ваксините родители.. а и не само родители: Пожелавам ви един италиански сценарий за тази вълна, за да ви уврат дебелите кратуни! 100% от тежко болните в Англия молят лекарите да ги ваксинират, веднъж като попаднат във водовъртежа на интензивното - има статия в Гардиън по темата. Пожелавам на всички безстрашни ковидиоти да разберат защо по трудния начин! п.п. В реанимацията не ваксинират. Късно е тогава да се сещате. Аман от плоскомозъчни.

Потърчо, няма да коментирам защо го плещиш тия, но замислял ли си се колко помогнаха маските в тези държави? При положение, че вече има ваксини за всеки, който би искал да се ваксинира, маските не би трябвало да са задължителни изобщо. Kамо ли пък за най-малките ученици, при които вредите от маските са повече отколкото вредите от Ковид. Да, деца се заразяват, но не го карат тежко. Грипът за тях е в пъти по-опасен. Да, деца могат да заразят учители, но ако някой от тях се страхува от Ковид, да се ваксинира. Нали ваксините са светая светих, панацея, върхът на сладоледа! Тогава защо продължаваме с тези маски и тук и във ваксинирана Европа? Ваксини има за всички. Който се страхува от Ковид - боц, но ако обича да не налага хипохондришките си истории на останалите.

Какъв им е плана за тази пандемия ако продължават да не позволяват на децата да си го изкарат? Възрастните няма да се ваксинира. За децата няма ваксина, а и да имаше родителите никога няма да позволят да им я сложат. А и всички да се ваксинират, случаите пак ще гръмнат като се вижда от ваксинираните държави. Ще имаме ограничения и локдауни до края на света? Това ли е бъдещето на България с тези управляващи? Защо няма едно правителсто от 30 години насам, което да прави това което иска народа? Защо всички политикани се мислят за по-умни от народа?

Това е бъдещето да. Ако не ти харесва, пътят към Луната в отворен

А как да установят че са болни от коронавирус децата като аз не бих подложила на тест детето си и така мислят още много като мен.

Ако ти се наложи да годишна детето в болницата, тестът за ковид изобщо няма да ти пука. Ако не ти се наложи - не виждам причина да си прави тест.

Заразени или заболели

Тотален и откровен идиот.

Лесно беше да се плюе боко и да се палят маски на площада. Ма сега яйцето е на вашия гъз и взе да ви пече а? Педери долни.

Ако има хепатит, никой никого не затваря. Вече трета година подлагате децата на тази гавра, наречена дистанционно обучение. Бълват се неуки и незаинтересовани хора. Целта е това - тотално затъпяване на нацията, а, ако има по-будни и умни деца, то чужбина ще е техния избор!!!

Можаха цяло лято да ми правят фестивали и тъпотии с по над 20 000 души, фетбулни мачове и простотии, а сега в червена зона сме били, децата пак дистанционно...Защо не затварят така и за всеки груп, нали вече има протоколи за лечение и ваксини, какво стана пак?!

То пък цяло лято как забравихме за пандемията. Добре че имаше политическа криза, та имаше за какво друго да говорят.

Нали нямаше да затваряте училищата,а?!

Значи от паралелка 20 дена, две да се разболеят и всички онлайн ? Абе вие нормални ли сте ?!?!?

И тъй като ще затворим само училищата, тийновете ще се събират по градинки и МОЛ-ове :) Май идеята е само да се съсипе образованието :)

А през останалото време с маски. Щото така както са го казали излиза, че ако не е зелена зона са на училище ама с маски.

Едно да е болно трябва да кара ти ират всички. Ама те гледат не медицина, а политика. И после вие глупаци измират, от страх да не ви се наложи да гледате собствените си деца

Тая пандемия ще има много грозен край.