Президентът: Решително да пресичаме всеки опит за намеса отвън в образованието

Безкомпромисно да се борим и срещу опитите за намеса и в начина на възпитание на децата ни, заяви Румен Радев

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Решително да пресичаме всеки опит за намеса отвън в образованието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Румен Грипенът е прост като гъдулка! И прилича на бай Тошо преди половин век.

Прекрасен призив за ненамеса в чалга културата.

КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ за срива в образованието ни!

Сега разбахте ли защо се преподава в училищата ни, че само руснаци може да ходят на Луната?

радев чу за фолцваген . че може би ще са в България и започна да си преписва дивиденти. РАДЕВ нищо не зависи от един президент къде ще инвестира една фирма. подобни глупости може да ръсиш на село на баба ми

В конкретното изречение правилно е да напишеш приписва,а не преписва. Това не е да преписваш примерно текст. Прояви малко повече интелигентност и елементарна обща култура! Навсякъде да се сблъсквам с тъпотия и примитивизъм.

Малииийй, ама курнелата много зле изглежда на фотото!!!!!

Тогава нека зпоговори за затваряне на рускикте училища в България. Нито руснаци, нито сърби казват и дума на български.

Евтин популизъм, но за пред глупаците гласували за него - явно му се връзват.

Най-после интелигентен и достоен президент! Искреному се възхищавам. Намесата отвън доста окепази образованието!

Като те гледам...., колко граматични грешки имаш в едно изречение, чак е смешно да се изказваш за образованието...!?

"Даскале", увеличил си Партията на неуките. :( Дори не знаеш какво е граматичеСКА грешка... ... Няма смисъл да си четеш изречението - допуснал си всички видове грешки. Приятелски съвет - пиши кратки изречения, за да не ти блести простотията!

ББ и ЦвЦв са еталон за образованост,като слушаш изказванията им!!!

А ОТ РУСИЯ НАМЕСАТА Е ДОБРЕ ДОШЛА...ТОЗИ ЧОВЕК МЕ ОТВРАЩАВА. НЕ ВЯРВАМ ВЪОБЩЕ, ЧЕ ТОЗИ Е ЛЕТЯЛ С НЯККАКЪВ ИЗТРЕБИТЕЛ, ПРЕДПОЛАГАМ ВСИЧКИ ИЗПРИКАЗВАНИ ПРИКАЗКИ СА РЕКЛАМА. НЯМА ВИД НА ЧОВЕК НАПРАВИЛ КАКВОТО И ДА Е....

Виж сега, не знам защо го слагате към Русия - Путин е най-великия лидер в момента в света - не виждам как Русия може да заложи на този или на партията, която го излъчи.

решително противопоставяне!? колко решително, колкото противопоставянето на гундяев, или малко по малко??

вижте снимката. кой е зад него и кой му диктува какво да каже. ПИОНКА

"Америка за България" от години безчинства в родната просвета и нарежда на чиновниците в МОН какво да правят. Изсипват се десетки милиони всяка година за обезбългаряване на съзнанието на подрастващите. Опитват се нашите деца да ги обучават по образователни методики подготвени за гетата на афроамериканците!

Човек мисли и се изразява на майчиния си език. Значи ви не искате това. Ограничавате нонститтуционни права. Дали ще стане ьадължителен или не ние ще се оправим, ще се намери някой и богат да финансира и турски школа и университети, а вие ще останете сглупостите, които дрънкате на фона на чалгата. СЕГА НЯКОЙ ИСКА ДА СИ ПОПРАВИ ЕГОТО КАТО ИЗВИКА ПОСЛАНИКА САМО ЗНАЙТЕ ЕДИНСТВЕНО ТУРЧИНА МОЖЕ ДА ВИ ПОДАДЕ ръка никой друг.

Щом си тюрк отивай си в майка си терция, там са турки. Ще можеш да пишеш, да се изразяваш само на майчин език, а ако направиш това на някакъв друг език ще отидеш в затвора. На добър път.

Така е, конституционно право е изучаването и говоренето на майчиния език. Но, всеки, който желае и кандидатства за българско гражданство, трябва да докаже познания по български език ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, като официален за България! А не, както е сега, автоматично се признава и получават българско гражданство на родени зад граница деца на преселници.

Като искаш майчин език, отивай при майка си турция. Там обаче не смей да мислиш на никакъв друг език освен на този на твоята майка, защото ще те вкарат в затвора, пич.

дир добре че триете но форума изглежда като бос, някой някого репликира ама него го няма

Правителството да бъде задължено да защитава българския език чрез правила а то сулю и пулю инвеститори срещу народа и българщината, ама не може така. Всяка джаба да си знае гьола.

Президентът като яде на вечерята Ифтар нищо не каза. Натъпка до корема,сега много знае. Малко му беше яденето и пиенето.

Правилно освен това той поне английски поназнайва и станишев например също, а сега Ние които сме, като не знаем езици и го закъсахме и се юрнахме да се оправдаваме ама не е добре.

Очевидно към инвеститорите никой не се е сетил да има каквито и да е било изисквания например в техните предприятия и в търговската мрежа Моловете, да се говори единствено и само на Български език. Това с турския посланик е частен случай.Знаете ли че немските инвеститори вземат например пръстови отпечатъци на техните служители, но когато Москов поиска това за болниците щяха да го линчуват. Правителството и управляващите са отговорни за поредния скандал с турски дипломати.

И какво са виновни управляващите - да не са му плюли в устата на турчнна да си ръси глупостите. И първи му поискаха сметка за тия думи. А президентът пак се изказа, да не останат с Нинова по-назад, Да, вярно е, тя му е отзад на снимката.

Ако Турция плаща пари децата нека да учат турски. Езика е богатство.

Ти в турското посолство ли работиш????

България има Външно министрество но традиционно няма външна политика, независимо кой додйде на власт за разлика от Турция. Пожарникара си въобразява защото толкова му е акъла, че като се прегръща и целува с Ердоган, Меркел, пияндето Юнкер..... прави политика! Всъщност и на практика той прокарва в България тяхната!!

Нашето външно министерство е като Министерството за морски транспорт в Армения-море нямат,но министерство имат!!!

Хареса ми номентара малко по надолу да го повторя: ЗАЩО РАБОТИМ В ТУРСКИ ФИРМИ??? Сега има много работа - напуснете турските фирми! Има германски фирми, италиански, български... НЯКАКВА ТУРСКА банка се мота на българския пазар - КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН Е КЛИЕНТ НА ТУРСКА БАНКА? Има толкова много други банки! Напуснете тази турска банка! Ама имало банка на ченгета?!?!?! ПОНЕ Е БАНКА НА БЪЛГАРСКИ ЧЕНГЕТА, не на турски тайни служби имаши за цел дестабилизирането на България!!! БОЙКОТИРАЙТЕ ТУРСКОТО БЕ! Лесно е! Не купувайте турски домати, има гръцки! Не купувайте турски дъмки интениски има млове пълни с виетнамски и индонезииски дрехи! Не купувайте турски боклуци имамподобни китайски! АЙДЕ НАЛИ СТЕ РОДОЛЮБЦИ: -изтеглете си парите от турската банка -напуснете турските фирми -пазарувайте еквиваленти на турските неща! ДАЛИ? Ама надали! САМО НА ДУМИ СМЕ СИЛНИ! А бойко и радев и на думи даже ги няма!

... като шовинист, а не като родолюбец!

развявайте руски знамена говорете на руски

Образованието трябва да се защитава не само от недобронамерена намеса отвън. Трабва да се пази и от мераклии отвътре. Най-малко населението ттябва да е запознато с какви трудове са станали "професори, в какви обласи са им компетенциите, колко и за какво ги цитират. И не на последно място, кой и за какво и колко им плаща. Като не сме достойни да се докажем, ще оплюем доказалите се.

МРЪСНА ГАДИНО!Кат бехте "пресекли решително" секи опит за намеса отвън при мойто образование кво стана? Българската диплома ми стигна само за роб на мутроолигарсите! Требваше да научим английски за що годе добре платена работа. И немски за по-добри переспективи у живота. ПАК ЛИ! ТИ! ПЪРВОЛАК! ПОЧВАЙ С АНГЛИЙСКИЯ, НЕМСКИЯ, КИТАЙСКИЯ, ТУРСКИЯ. Тез, българските управници ше искат да те образоват по български. Ставаш на 18 и си годен само за техен роб. не пасваш другаде! Зеленочорапов, мери си приказките, че ставаш смешен.

Мангал Мръсен ! Ако не ти харесва България и Българския Президент Покровител на Българите , Върви от където си се домъкнал ! Президента е избран с гласовете на 2,5 милиона Българи ,а вие противниците на българите сте кофа фекалии !!!

То ГЕРБ направиха скандала с турчина за да потулят скандалите с Апартаменгейт и Порожанов , тоя Радев им се хвана на въдицата ! Или пък е получил заповед от Решетников да защитава гербаджиите !

А Радев защо не повдигна същия въпрос когато Путин каза че нашата азбука е македонска !?

Колкото е наша, толкова е и македонска, сръбска, руска, казахска (все още). А кой как я приема и пази се вижда от примерите на сърби и казахи. Та така.....А ако си мълчим при подобни търски провокации, скоро и ние ще сме в тя кюп на загубилите азбуката си по трасето.

не само езикът трябва да се пази, а буквичките от букварчето също!

Вижте само заобикалящите го лица и ще ви е ясно чий президент е. Всеки случай не е на всички българи!

а той защото Роско беше президент на всички българи и мамата също щеще да бъда, мда, минимум. :-)

Абе Радев я кажи защо всички учехме до вчера задължително руски език? Тогава си трайкаше, а? На мама мушморочето.

Старите хора за такива казват - на всяко гърне мерудия. Досега от него съм видял само коремно, за тях да дава акъли.

И как ще се бориш с голо дупе ще мачкаш таралежи ли?

Радев къде е тръгнал да се изказва пак неподготвен.

Няма как... Отзад Корнелия го рита по кокалчето.

Ех, де ли е бил тоз убавец, когато ни натрапваха да учим задължително руски? Да тропне един генералски юмрук на масата и да каже да не ни се мешат в образователната система и в историята.

Ще видите БСП как пада на изборите с гръм и трясък.

А защо изучаваме руски език?

налупвай феса бе,руския си е наш и ние си го харесваме,а турския си е турски и го мразим

Колко па да е наш? Ваш може, ама наш?!? То и турският си е ваш , не случайно Руци беше домакин на рамазана, ама нали "слушайте какво говорим, а не гледайте какво правим"....

Превеждаха почти всичко от английски и други езици (става въпрос за научна литература) за жълти стотинки. Оригиналите струваха много пари. Защото много хора направиха кариера на Запад и с руски език. Защото само с емоции не става, трябва и малко здрав, прагматичен разум.

... че грамотно крадат. С фондацийка на псевдограмотната му жена, с разходки и церомониални празненства и прочие различни форми на "смъкване на кожите" на данъкоплатците.

равноотдалечен защо се снима с Корнелия?

Ако толкова много искат да се изучава турски език, че да финансират разкриването на спез циалност или пък отделен институт.Но така или иначе турски език се изучава във военното училище във В.Търново, наред с други езици от съседни ни страни.Избира се кой език ще се изучава.

Той самият радев е една намеса отвън...

И аз съм равноотдалечен от партиите, но не се снимам и прегръщам с Корнелия Нинова.

Пенявите се тук виждам! И аз се пенява! ЗАЩО РАБОТИМ В ТУРСКИ ФИРМИ??? Сега им много работа - напуснете турските фирми! НЯКАКВА ТУРСКА банка се мота на българския пазар - КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН Е КЛИЕНТ НА ТУРСКА БАНКА? Има толкова много други банки! Напуснете тази турска банка! БОЙКОТИРАЙТЕ ТУРСКОТО БЕ! Лесно е!

Турските фирми дават по-добри заплати от руските. Трябва да ядем.

От турската банка нашите турци си получават турските пенсии .От същите банки пък се изплащат заплатите на работещите в турските фирми .Всичко е вързано .

"Асет" банката е на ченгетата от Библиотекарския уни, Маджо и ДПС. Т.е. това е една от многото "перални" на ченгетата мутри у нас. Турците не са ни виновни, че икономиката им е многократно по-развита от нашата и инвестират в България. Какво ще кажете за предателските договори, застрашаващи националната ни сигурност, с инвеститорите в Лукойл и американските тецове Мариците? Ами с подаръка на Доган за студения резерв?

Стимулирайте икономиката за устойчив растеж, вдигнете заплатите до средните за Европа и приказки какъв език да се учи задължително в училищата нама да чуете.

3% растеж в поредни години е устойчив растеж. Ела при мен да произвеждаш повече и ще получиш по-висока заплата. Работа има. Социални помощи не давам.

Тиквите като тебе не дават заплати за работата, а именно социални помощи. Затова хората се изнасят от страната. А 3% от 0 сам прецени колко е, ако имаш две мозъчни клетки.

ЗА БСП

Р. Р.: "Всеки опит за намеса отвън в БЪЛГАРСКАТА образователна система, в БЪЛГАРСКОТО семейство, за НАШАТА история, за НАШИЯ език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно." Колко умно е слял намесата на Турция и на джендърските европейци в едно изречение. :))) Шапка му свалям! А в устата на малоумните продажни мутрофизкултурници, за които НЯМАЛО МЪРДАНЕ от ИК и производните й стратегии, са думичките ЕВРОПЕЙСКА, ЕВРОПЕЙСКО, ЕВРОПЕЙСКИ И ЕВРОНАЧАЛНИЦИ... Генерал Радев е орел, генерал Бойко - плужек... Голям късмет извадихме след Магарето...

България се намеси в образователните системи на Сърбия, Молдова и Украйна. Тогава си мълчахме.

Дир.бг, "случайно" сте пропуснали по-важната част от казаното от Президента! ----------------------Румен Радев поиска от Асеновград, където е на посещение, съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки. ----------- Защо ли!

в това число влизат и дамите с влашкото потекло зад него

Да, не сте само вие от ГЕРБ, нали! Това винаги стои на 1-во място!

всички властимащи бе,тя нали беше във властта и точно затова беше уволнена от оня дето затриваше документи и мълчеше за подвизите на милЙончева,така че като пишете мислете какво пишете а не да се заядате,щото корупцията не е измислена от герб,тя е наследена от тях именно от тия дето ги защитаваш

Никой не защитатвам бе, цървул!

ето го езика на типичния цървул по неговите приказки,не защитавал никого но по нагоре му личи червената окраска на цървулчето,и веднага да се обиди понеже неговите хора първи окрадоха него и ни докараха герб на власт

пропуснал е неговите партийни другари- Черепа, Маджо, всички мутри и псевдо бизнесмени перачи

и президентът слагат кипи ,без да им мигне окото .в такива ора нямам никакво доверие .за мен ,те не защитават България ,както би трябвало .докато носиш фес и кипа не се осмелявай да се наричаш Българин .може да си летец,пожарникар,доктор ,но за да си българин трябва да си пролял кръвта си за България или да си напълно готов за това .

Президента не може и един свестен форум да предизвика дори, защото тръгнал в неделя да прави изказвания и агитки. Голямо разочарование върнахме се на кота нула, ма къде е другарката му......

Хубаво го е казал президентът. Предишната му версия щеше да има други опорни точки. Задължителните му. И сами ще се сетите. Очаквам включването му.

ша излезне пешкир

PEYTSCH

Зад гърба му стои заплашителна като клочка Нинова...Радев внивай в картинката...Само да кихна и ще хванеш тройна пневномия със тържествена симфония...

Аз казвам решително да пресичаме и всеки опит за намеса отвън в политиката. За Решетников си мисля и за кандидата му за президент.

Какво е "образовОВанието" на журналягите в дира?

явно е образоВлателно

да бяхте създали правила правителството да бъде задължено да защитава българския език а то сулю и пулю инвеститори срещу народа и българщината

защо слагаш минус бе не си ли българин най вероятно не си ами некой хамалин си

Защото мисленето явно не е от силните ти страни.