Президентът поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава, заяви Румен Радев

Обратно в новината

Коментари - Президентът поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобен поздрав носи само негативи и отрицателни емоции , да поздравяваш враговете си не е въпрос на чест а по скоро някакво падение.

Исус Христос е умрял за всички и за християни и за мюсюлмани и за будисти и за атеисти. "Защото Бог толкова възлюби света , че даде Своя Единороден Син , да не погине никой който вярва в Него, но да има вечен живот." На всеки е своя лична отговорност как ще приеме любовта на Бог и смърта на Сина Му Исус Христос за неговите грехове.

Президента показа турският си уклон.До сега се прикриваше зад гърба на Борисов,но вече не може трябва да излезе на светло и се видя,че е с фес на главата.Сега остава да смени и името си на Рамадан.

Радев се отчете, ред е и на Бойко!

Понякога се учудвам на ненужно просташкия изказ на форумците в дир-а. Струва ми се, че в България този мутренски език стана модерно изразно средство за комплексирана мъжественост. И в същото време- гледаш го голям отворко в коментара, а даже не посмял да си напише името над него. По конкретната новина- поздравявам президента. Аз лично живея в село, в което половината жители са турци. Разбираме се чудесно и си помагаме. Поздравявам ги за светлия им празник. Да исторически взаимно сме си налагали религия и имена, но според мен е важно да вървим заедно напред. За мен човекът е първо човек и после християнин или мюсюлманин. Ако е обратното, той е фанатик, маша в ръцете на корумпирани управници, които го използват за лични интереси.

атеиста като тебе не се учудва само на разврат, прелюбодейство, кражби, чревоугодничество, алчност, но всичко друго за него, даааа, е много учудващо

Може да нямам ум, но имам сърце. А за мен Господ е там, а не в църквата, джамията или устата.

гледай да не станат всички освен тебе турци у вашето село, че тогава ще те видим как ще вървиш напред... Май у ваше село учите вече някаква нова история, щом "взаимно сме си налагали религия"? Или ще ни просветиш като кога сме наложили насила християнството на турците в Анадола или България?

Вадиш думи от контекста. Цялата ми фраза е "Да исторически взаимно сме си налагали религия и имена". Те са ни налагали религия и имена, ние на тях имена. Мислех, че това ще е ясно, но ето, сега прецизирах. Между другото, не се страхувам да остана сам българин с тях в едно село. Страх ме е да съм българин с такива като теб по-скоро. Причината е, че ще днес те е страх от турците, утре ще те е страх от мен. Когато човек тръгне тръгне да се страхува, рано или късно всеки му влиза в сметките. А страхът, води до войни и насилие.

Президента да вземе да си намери топките! Да не се изказва неподготвен!

по-добре да си беше мълчал - много добре знаем как и откъде се е появил исляма по нашите земи,и какъв "мир и разбирателство" са царяли след появяването му... цели български градове са били подлагани на зверско клане и грабеж от появяването му през 13-14 век (например Плевен) - та до края на 19 век (Ст Загора), да не говорим пък за началото на 20 век (Беломорска Тракия)... и сега ще им честитим празниците?

Мюфтията да не ни е поздравявал за Коледа и Великден

Бил ли е президент

Президентът е обединител на нацията. А в нацията има всякакви - българи, турци, атеисти, мюсюлмани, православни. Казвам очевидното, за да може в тъпите ви кратуни да влезне нещо. Както мюфтията не те позДравява за Великден така и патриарха не го прави за Байрама. Радев следва протокола, нищо повече

С това мислене, ще си останеш завинаги в 14 век!

ислямът е останал на нивото на 8 век, така че пак сме преди вас.. в държавата където се намира вашата светиня Мека и където е чест за вас да отидете, има магстрала за мюсюлмани и не-мюсюлмани... там е наказуемо дори притежанието на християнски символи като кръст например. Да не говорим за рязането на глави, ръце и т.н. И ти ще ми говориш кой бил в 14 век? просто дивите ви орди са се възползвали от опустешната ни от войни и чумни епидемии територия и са нахлули без проблеми... и после 500 г "прогрес"...

И аз се разбирам, стига да не ми се натрапват.

бива, бива ама такова лицемерие, такава простотия чак пък не! В РъБъ повечето са атеисти, или по-лошо комунисти мутирали в гербаджийската пасмина а това с мюсли - просто няма, то си е полит.инж.заибавка с непредвиден край, но щом така Ви харесва - карайте, карайте, далече може да стигнете, нали ви се плаща, а?