Президентът наложи вето върху промените на Закона за военното разузнаване

Държавният глава не е съгласен с промените, с които се дава възможност цивилно лице да оглави службата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дира с това триене и цензуриране и матросовска защита на геребрастката власт стана най противния и гнусен сайт. Затвор за всички вас до живот дето манипулирате форума и лъжете народа, най тежкото наказание за цензура, гнусни отрепки, повръща ми се от вас. Повеждам битка за справедливото наказание на цензуристите, не е честно да ви оставим ненаказани, това е наш дълг и ще действаме с вашите методи и камъни по вашите глави! Да бъде!

Ще бъде запомнен с безбройните си Вета и изцепките на Деса ....

Бастун Хвърчилов каза тежката си дума. На българите им олекна. Ура!

но да не е пенсионер

Не ! Правителството няма да започне да работи... Правителството корумпира!

Нема значение къв е шефа на разузнаването Важното е да не е руски кавалин

затова слагат цивилен за да е американски

Има само едно по-тъпо парче от Резидента Десислав. То обаче е жена. Жена Му. Мууууууу.

Ами ти калитко? Нямаш ли огледало?

Резидентът Десислав Радев се оля. Време е да си ходи в Сибир.

Резидентът е просто един прост фатмак. Решетников заложи на куц кон. Тъп и алчен е, скоро ще го намразят всички българи. Случайно да се сещате чия съпруга беше Деситу? На Сливенски. Ама Резидентът я направи Пи-Ар на ВВС. И му я взе на Другаря си. Те в БКП-ту са така открай време...

Това че не е ясно защо е избрал тази жена е единственото нещо в което може да бъде обвинен.

Мисля,че г-жа Ц.Цачева твърде целесъобразно може да поеме този дълг към обществото и армията. Беше председател на Парламента, министър на Правосъдието, можеше да стане и Президент.....

Хмммм, преди да се вземе решение за вето, трябва и да се помисли! Ако, военните не са любители на идеята да ги управлява бомбе, може във определен момент да мислят разни неща за ветовците.Не,че са кой знае какво , но знае ли човек какво може да се случи.

Президента рецидивира с такива работи.Даже изпрати Руми де Лос Бъчи за посланик в Израел, а от нея можеше да стане чудесна телефониска- разузнавачка пак там.

А ти, другарю Радев, как назначи любовницата си на втора за нея длъжност , за която се изисква военна подготовка, а? Нали си много принципен?! Това, че е спала с военен, не й дава военна подготовка!

Гробарията се позовава на Допълнително споразумение към Трудов договор, издаден с регистрационен номер – */10.10.2011 г. Към тази дата, Румен Радев е бил Заместник командир на Военновъздушните сили, т.е. НЕ Е БИЛ В КАЧЕСТВОТО СИ НА РАБОТОДАТЕЛ!!! Командир/Работодател на Военновъздушните сили в периода 2011 – 2014 г. е ген. Константин Веселинов Попов – настоящ депутат от герб. От изложеното става КРИСТАЛНО ЯСНО, че Десислава Генчева/Радева НЕ Е НАЗНАЧЕНА от Румен Радев, а от ген. Константин Веселинов Попов. През 2014 г. Десислава Генчева сключва Допълнително споразумение КЪМ ВЕЧЕ СКЛЮЧЕНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР. Всеки, който е работил на трудов договор прекрасно знае, че ВСЯКА ГОДИНА служителят/работникът сключва Допълнително споразумение към трудовия договор, за актуализация на трудовия стаж (за клас към заплатата), или при преквалифициране на нова длъжност в рамките на СЪЩОТО ПРЕДПРИЯТИЕ/ФИРМА/УЧРЕЖДЕНИЕ. С други думи, “тезата”, че Десислава Генчева/Радева е назначена от Румен Радев, се оттече в канализацията вовеки веков...

Aма то в БГ имало ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ, ДА БЕЕЕ?

Правителството незабавно да предложи президента да се самонагради с орден Стара планина за принос към демокрацията. Ще откаже българския избирател повече да гласува за военен. хи хи хи

румба(с малка буква ) , ти като назначи Деса във ВВС какво военно образование имаше?

Хехе, тоя не омаля ли вече....малеее! Голям смешник се оказа това момче!

Дори Президентът да има основание в подобно вето, то той вече няма моралното право да го налага. Причините са, че той назначи бъдещата си съпруга на щат, за който се изисква свръхсрочно служащ, а не цивилно лице. Гадното е, че това е втория и щат в ведомството, когато генерал Радев беше шеф на ВВС, който се заема от неговата ..хм..пи-арка и счетоводителка, ерго много близка/тогава/ приятелка а днес съпруга. Но това в личен план е разбираемо, докато в обществен такъв десетките наложени вето от него всъшност отдавна са обезсмислили този негов прерогатив, като загриженост за определени политики и като изпълнение на длъжностната му характеристика "обединител на нацията". Защото той отдавна се е разделил със смисъла на това понятие и е заел непривична за поста му позиция на "президент-опозиционер", което всъщност е в разрез не само на Конституцията, но и в формалната логика на здравия разум. Тези две основание ми дават повод да мисля, че отдавна Радев е в позицията на "лъжливото овчарче" и когато дойде момент "наистина" да се прегласуват спорни решения, то неговата позиция вече е обезценена от десетки фалшиви сигнали "наложено вето" в политически борби, че той вече няма авторитета да наложи актуални и реални съображения по дадените политики, защото НИКОЙ вече отдавна не му вярва. Жалко!

Военните не искат цивилни лица да им гледат какво правят. Но вече Студената война свърши и военните е редно да се отчитат на цивилни.

Напротив студената война едва сега започва тя оная студена война беше на ужким.

Не е прав. Във военното разузнаване всичко е тайно. А там където има тайни има и злоупотреби. Нека да е цивилен. В случая Бойо е прав.

ще има пържолка и за теб

Трябва да е военен, защото военните слуьат на цивилните, а не обратното, нали?

Но военни могат да управляват цивилни институции. Справка - някои институти в БАН, Дянков го каза.

Прав е преЦидента пи ар на авияцията може да е цивилен, при това жена, която не знае дори самолетите дали излитат срещу или по вятъра, при това цивилна, но шефа на нашето военно разузнаване, което е преди всичко чиновници в униформи, викат им военни аташета по посолствата, ето такъв човек требе и той да е военен, щото те са най умни, интелигентни и у чужбината тайна не остана неразкрита от българския воене

Кво толкова има да се коментира - военен трябва да е. Щото: 1. Особено след отпадането на задължителната казарма, пвечето цивини нямат дори и представа какво е това рота, батальон и има ли разлика между бригада и дивизия. 2. Във воентото разузнаване служат военнослужещи, те по устав и закон са подчинени на най-висшия военен - началника на отбраната. В армията всичко става по заповед и си има командна - не управленска, а именно командна верига. Как цивилен ще отдава бойна заповед? Как ще докладва замисъл на действие на противника, като той понятие си няма от това? 3. Но не най-маловажно - НЯМА в НАТО НИТО ЕДНА страна, в която началникът на военното разузнаване да е цивилен. Вижте напр. САЩ - DIA, военното разузнаване е най-мощната специална служба, по бюджет и персонал далеч надхвърля ЦРУ напр. ВИНАГИ е било ръководено от генерал. Не сенатор, не чистачка, не балдъзата на някой политик или любвницата на друг - от генерал. 4. Как в тази връзка си го представяте - наша спретната "калинка" обсъжда проблемите на военното разузнаване и въоръжените силина противника с натовските си колеги? Ами това е смехотворно бе!

най правилно е всеки българин цивилен военен беэ эначение да оглавяват службата,никой не е повече българин,трябва да отпадне таэи привелегия эа воните само да оглавяват службата

Малкото, първо научи правопис после пиши мнение.

РАЗБРА ЛИ БЕЗМОЗЪЧЕН НАРОДЕ, КАК СЕ ПРАВЯТ ЗАКОНИ. КРОЯТ СЕ СПОРЕД ВОЛЯТА НА ВИНЕТУ! НАТАМЪНЯВАНЕ НА ХОРА И МЕСТА СПОРЕД КАКТО НА НЕГО МУ Е НУЖНО. КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО ЦИВИЛЕН ДА СЕ ЗАНИМАВА С ВОЕННИ ДЕЛА!? И НЕ САМО ДА СЕ ЗАНИМАВА, А ДА ГИ ОПРЕДЕЛЯ, ДА ДАВА ТОН ЗА ПЕСЕН!? ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО НЕ ОСЪЗНАЕМ , КОЛКО НИСКО СМЕ ПАДНАЛИ КАТО НАРОД И СМЕ СТАНАЛИ ИСТИНСКИ РОБИ! НЕ ОНОВА ПОД ТУРСКО ВЛАДИЧЕСТВО, ТОВА СЕ НАРИЧА РОБСТВО! ЦЯЛ НАРОД СЛУЖИ НА ЕДНО ПАРВЕНЮ!

Пиши с нормални букви ще има по голям ефект, макар че имаш право.

Съгласно Конституцията на Република България, Президентът е и Върховен главнокомандващ ВС на РБ! Президент на РБ не може да бъде военнослужещ! Президентът е политическо лице. Не виждам, защо и Военното разузнаване да не се оглавява от цивилен? Това означава, че задачите на служба "Военна информация" ще бъдат разширени. Между другото, всеки вид ВС си има свое разузнаване - СВ, ВВС и ВМС. Не виждам, какъв е проблема?

Правилно си написал че не виждаш защо въпросната служба да се оглавява от цивилен. То е очевидно да не кажа очевадно.

:) Коментарът ти е много показателен и точно аргуменитра, защо военното разузнване НЕ трябва да бъде оглавявано от цивилно лице.

не виждаш като се вижда, че хал хабер си нямаш и пи-лошото е, че не искаш да си имаш.

Слави Трифонов - ПРЕЗИДЕНТ!!Слави Трифонов - ПРЕЗИДЕНТ!!Слави Трифонов - ПРЕЗИДЕНТ!!ИМПИЙЧМЪНТ

Става. Ама на държавата Куку. Надявам се това да не бъде никъде в Европа. Но може да си потърси остров някъде на юг от екватора.

Това е 19-то вето! Другарят Десислав гони рекорд!

Ти е другар на тебе точно.

Дали ще остане работеща служба в БГ-то, както е тръгнало?

няма да остане

Военното разузнаване е военна структура и това предполага качеството на хората - военнослужещи, включително и на ръководителя, а не произволно назначени "калинки" от тъй наречената "партия" ГЕРБ. Както е тръгнало утре ще поискат и военните поделения да се командват от цивилни партийци. Но както не е възможно един действащ военнослужещ да стане примерно министър, така е недопустимо цивилни лица да командват военни поделения. Държавната администрация и командването на армията са коренно различни. Ситуацията още веднъж показва върховната простотия на ГЕРБ и тоталната липса на управленски капацитет, дори липса на елементарно разбиране на същината на нещата.

махнаха казармата, мъжете оглупяха! А гербавите полудяха! От злоба изгубиха разсъдък!

Жените и те грозни особено младите и дебелите.

Колкото и да ме триете ДИР, не променяте факта - ГЕРБ окончателно са превъртяли: Гешев -гл.прокурор, Пацо терасата - ШПИТЦПРОКУРОР, сега разчистват терена за "наш човек" !?!? Шедьовър след шедьовър ! Жегата ли ги ошашави, що ли ??

Винету може да скапе всяка една институция в България в името на личния си интерес - от Митниците и НАП до службите защитаващи националната сигурност. Толкова им е и акъла от Господ и културата и възпитанието, които са получили гробарите.

Новият шеф на военното разузнаване ще е Георги Харизанов от Напоителни системи. Мъжката Калинка на Герб.

Президентът е мъж с главно М.

Да, от Мижитурка!

Ти да не си с главно Д? От джендър.

Мехехехе

За това ли е с тази държанка - алчната...

Кадрови военен означава, военен на действителна военна служба - такъв не може д астане президент! Радев преди да се кандидатира за президент, напусна армията! По логиката на някои трябва да изключим хора, които са имали определени професии, да заемат политическа длъжност?! (Все едно да кажем, че бивш пожарникар не може да е мин.председател) За ръководителя на военното разузнаване е подготвена поредната некадърна но послушна калинка! Няма да се учудя ако това е човек на ДПС! ГЕРБ за да си запази властта се съюзи с ДПС и така наречените патриоти са само за параван! ... ВОЛЯ пък е без коментар...

Господин президент, в качеството си на главнокомандващ българската армия, моля не допускйте тази нелепост.

Разбира се, Другарко Тинке! Рапорт даден - рапорт приет!

Уникални ГЕРБ- ери, по мисленето ще ги познаете. Още малко и окончателно ще катурят законодателството.

Абе, чудя се върху лошият вкус на президента при избор на дрехи - та, тази негова изгора като търчи с автомобилите на НСО по модните къщи, не може ли нещо сносно да избере и за него?!?!?

Ти не я ли виждаш и та как се облича? Боже опази от подоно разбиране за дрехи!

Президента като върховен главнокомандващ също трябва да е само военен от кариерата.

ПОЖАРНИКАРИТЕЕЕ

Брат,чеда е сменил закона заради мене. Имаме се с него. Там съм !!

Първи братовчед съм на депутат от ГЕРБ, ще се кандидатирам.

Абе като копейкаджийче от Позитано 20 звучиш да ти кажа.

Какво да го коментирам. Че той е винаги един и същ - пречка на всичко.

кадрови военен не трябва да става президент!

Никакъв военен и полицаи не трябва да става президент. Просто не биват тези хора в главите!

Ади сега мурафети.След като ти и Той можете да заемете цивилни длъжности ,то цивилен ще може да управлява ВКР.

Щот са толкова прости военните и полицаите, че веднага ще им хванат плоските номера и ще трябва да работят....

Тук съм съгласен с президента, въпреки, че е уредил жена си като цивилна да заема длъжност за военен..... Малко да се замисли за личния пример, а не само да носи зле скроени дрехи...

Да.. като ПР и връзки с обществеността :) Няма разлика с военното разузнаване явно :)

Правилата трябва да се спазват - ако ще и да са най-дребните. Иначе - анархия - погледни през прозореца (ако живееш в БГ)

Фолкпевица съм, ще се кандидатирам.

А как генералдесата е цивилна на длъжност за военен?

Попитайте ония от конпи дали са запознати първо с реда и начина за назначение в МО и ако са се запознали може и коректно да ви отговорят а не както в изявлението им дето си е чиста проба начин да окажат някакъв натиск над Радев, ама пак удариха на камък

Защо ми се струва, че единствената му работа е да бави и блокира работата на НС и да разхожда ДесаМерцедеса по света. Нищо полезно не е направил.

хахаха, те така са се разработили, та въобще не им пука кой какво им говори.

Боковото нс работело:)))))ега ви вица за днес....

Значи според Чехльо единственият не военен който може да заема длъжност като военен ПР е Деса?

Че що да не ме може да е цивилен? Защо са необходими тези висши военни училища? Я да ги закриват. То въобще нужно ли ни е военно министерство или армия, като може цивилни да вършат и избират изпълнители по военни проекти?

В една болница директора може да е юрист или икономист. Защо да не може да е в едно военно разузнаване.

Че точно казано! Всеки който не разбира от нещо го назначават да управлява това от което не разбира. Така или иначе все тая.

Аз ако имам болница ще сложа мениджър с реален опит. Не специалист уши нос и гърло, който ще трябва да назначава хора да следи за изпъленение на плана.