Президентът изслуша кандидатите за ЦИК, Камелия Нейкова се обяви за машинно гласуване (видео)

Членовете на комисията одобриха социологическите агенции да са задължени да не предоставят предварително информация на медиите за изборите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, свръхспециалисти, някой наравил ли си е труда да пресметне колко минути отнема гласуването с машина? Ей така -средно колко минути отнема от влизането на избирателя през веатата на секцията до излизането му през същата врата? Изборния ден продължава 12часа. 720 минути! Според моите наблюдения(аз винаги гласувам) процесът отнема средно 3-4 минути. Значи за изборния ден ще могат да гласуват най много 240 души при 3 минути или 180 души при 4 минути! Алоооууу ! Знае ли някой, че има секции с двойно и тройно повече избиратели? Къде отива коституционното право на глас на българина? Толкова простотии за няма и десет дни парламент са си направо за Гинес! Предлагам, да бъде променен патриотичния въглас по спортните прояви с българско участие от "Българи - юнаци", на "Българи - п......и" срамувам се да го напиша, но прекрасно се римува с първото!

а социологическите агенции ако не предоставят предварително информация какво ще правят?

Сега ако смените и Мишо Константинов и всичко ще се оправи.

Ако средно се отнемат 2 минути от влизането на човек в избирателната секция, сверка на документите му, гласуването на машината, подпис в избирателните списъци и напускане на секцията - то за един час ще могат да гласуват 30 човека, а за 13 часа от 7 сутринта до 20 вечерта ще са 390 човека и то ако всичко върви по план и работи като смазан механизъм на швейцарски часовник, без да зацикли някой и да прецака "конвейра" поточната линия. А такива ще има много, е кажете ми тогава какъв ще е този изборен ден и резултат ? Отделно, ще има много гласуващи с придружител за да ги напътства или да им покаже как се гласува с машината, защото ще има компютърно неграмотни хора, такова ще е оправданието мотива, а това само по себе си е нарушаване на тайната на вота и основание за обжалване и касиране на изборите. Ако това им е целта, още отсега Ви казвам че са я постигнали.

а камелия дали може да изброи две бели държави които гласуват машинно?

Машинно гласуване има само в 4 държави в света: Бутан, Индия, Венецуела и Бразилия. Правете си изводи накъде ни водят ИТН, Маяма и Радев. Точка.

И в Белгия има...

ще усети на какво е седнала...

Кака Камелия не е случайна. Тя от доста време е в ЦИК и доколкото си спомням, едно време беше откъм ГЕРБ.

Спасението е в хартиената алтернатива, ако ще и да попълваме декларации. Иначе като нищо ще станем всичките жълтопаветници, градски демократи или чалгари.

Това с непубликуването на екзитполове е нож с две остриета. От една страна, да, може би някаква част от хората се повлияяват, но от друга страна, все пак едно такова преброяване от различни източници дава допълнителна легитимност на официалния резултат.

Онзи ден чаках един дядо 15 мин. да изтегли пари от банкомата. Човекът не виждаше добре. Навеждаше се, горкият към екрана и после към копчетата и после пак към екрана... Представям си същото и при гласуването, още повече че много от възрастните не са пипали тъч скрийн... Чудя се на какво не сте готови за да спечелите, негодници!

Тия ОФ-то са по-гнусни и по-прости и от хардлайн тикварите

А така, дръжте здраво, да няма лабаво ! ГЕРБ треперят, и има за какво ! Ако сега не са първа политическа сила, предишните избори са били пълна бутафория !

Много Смех и мъка има в това тролене

Защо така яростно държат на машинното гласуване, след като е отхвърлено в цяла Европа поради възможности за манипулации и подмяна на вота? Явно черпят опит от САЩ, където на последните избори другарят Байдън бе „избран“ за президент чрез манипулирано машинно и по пощата гласуване, а не по действтелната воля на избирателите, още повече че и начинът, по който се провеждаха протестите и агресивната злостна антигерб пропаганда отдалеч намирисват на тип „Шорош“, а и резидентът и каката са твърде съмнителни – единият обучаван в САЩ, а на другата синчето банкер на Ротшилд, не на Путин. Следва логичният според мен извод за особените „заслуги“ на чалгата, първо да унищожи културна България, а сега, с резидентския чалга-бесепарски парламент да унищожи и демократична България.

Разбираме че госпожата е от 20 години в тази сфера с ЦИК и има повече от богат опит ,ама нещеш ли искат да ни кажат че тя е нов човек и герб са фалшифицирали избори 15 години някак и тя хабер си няма

Нещо не схващам - Всички плюха и прокълнаха досегашния ЦИК, а сега изведнъж голяма част от хората влизат и в новия ЦИК?! Е нали бяха много лоши?! Лично РР е много доволен, че секретаря на ЦИК от 2011 на сам (Севинч от ДПС) ще запази поста си; част от партиите предлагат досегашните си представители; новите партии използват хора минали през ЦИК в определени периоди от време - е това не е ли в противоречие, че досегашния ЦИК са разбойници? Според Славчо ГЕРБ вече няма да има мнозинство в ЦИК - само дето ГЕРБ никога не са имали мнозинство, тъй като решенита се вземат с 2/3 от членовете. Просто приказки насочени към хорицата, които вярват сляпо и безрезервно, а не мислят със собствените си глави...

Явно само ГЕРБ не разбраха, машина ще издава протокола и само ако има проблеми с машината ще се броят листчета

Неграмотните нямало да могат д гласуват машинно...а да си теглят социалните помощи от банкомат могат?

Поредната комунделска мутра, отново БСП, ДПС, Мая Общата и Лодкаря си прокараха поредната скрита бомба!! Скоро ще си берат гнилите плодове!! Срам! Новите политици ще се окажата по-големи насиралници от гербите!!!

Много съм доволен, ще ми се автоматизира гласът. Ще ми отпадне субективната грешка при избора.

Се вижда кои искат да издърпат държавата в модерния век и кои се опитват да я задържат в корупция и манипулации. Трудно било. Нямало да стане. Предизвикателство щяло да има. Ами вие за какво сте там, бре?? Да сучете мед и масло??

tonk11

Естествено. Целия свят отхвърли машините още преди 10 години. Ние обаче ще се издърпаме в модерния век заедно с лидера в това отношение Венецуела. Да живей напредъка и прогреса.

Да де, но в целия свят няма мутра като нашата, банкянска.

спонсори на протеста. Другите да си имат и те

Камелия член на БСП, бивш заместник министър на Станишев от квотата на ИТН председател на ЦИК, една безпристрастна ЦИК

Достатъчно е да ги видим какво направиха протестните партии за пет сесии, а именно дадоха възможност на ДПС да си добави межуд 100 и 300 хиляди гласа и да станат основна сила в Бъглария, Който има глава да мисли, нека мисли!

Троловете на ГЕРБ здраво се активизираха във всички интернет медии ... плюят, пенят се, заплашват, но ясно се вижда как гнусната сган, която обсебила всички инситуции (в т.ч. съд и прокоратура) в момента трепери! Не случайно от ЕК не одобриха предложените от България специализирани прокурори (по точно одобриха само 3-ма от предложените 10). Това ясно показва колко са оплетени в корупция и нерегламентирани бизнес отношения голяма част от органите, които трябва да отговарят за законността в България!

Интересното е, че такива, като теб плюят, злобеят и заплашват. Прочети си коментара :) В 90% от писанията на коментарите под новините преобладават коментари, като твоя! Не знам защо говорите еднакви неща, като по шаблон, но сигурно е защото сте "нормални" и "обективни" хора. :)

червен арменски насралник?

България ще се нареди в машинното гласуване до Венецуела, Индия и Мексико! Защо никой не говори за това? Знаете ли, че в тези страни мошенничество е начин на оцеляване? В Индия една компания, която се занимава с измами изкарва по 10 милиона долара! Във Венецуела, където един хот-дог е на стойността на една тяхна заплата и Мексико, където изчезва цял рейс със студенти (избити от мафията) и това са само единични примери. И България ще се нареди до тези държави гласувайки със забележете венецуелски машини. И после говорете за промяна и напредък, просто нелепо е, защото имаме достъп до много информация, но някак явно част от българите са страшно повърхностни или пък заслепени от наложената злоба, не знам, но не виждат елементарни идиотии. Тъжно е

Добра милфка !

Другарката да си поеме нещата и отговорността.На работа!

Няма да се броят и разпечатките, това отпадна, ще се гледа единствено големия протокол от машините, което не е ок, дори няма да се провери гласовете от разпечатките дали отговорят на гласовете в големия протокол от машините

......Само така ние няма да сме като фашиските гадове от Европа, дето не прилагат масово машинното гласуван, а даже в Нациск Германия Конституционният съд забрани машинното гласуване, мръсни хитлеристи!....За нас светъл пример е другаря Мадуро и братска Венецуела, където се прилага 100%,....да живее братска Венецуела, да живее комунизЪма, впериьот таварищи,ураа!

Може би купения вот вече ще скочи тройно ! Борбата е жестока !

С тези глупости Мунчо си подписа края на президентския си мандат.Аз не искам да гласувам с машини и ще си търся правата в Ес.Мунчо да си заплати тъпотиите.Аз не искам да плащам.Няма нито машините,нито служебното му правителство да го спасят от възмездието.

аз като не искам самолети, Шкембе войвода ще върне ли парите?

КОГАТО МАШИНИТЕ СЕ ДОСТАВЯТ ОТ НАШ ЧОВЕК...

Ако с новия ЦИК при следващите избори, ГЕРБ не са първа политическа сила, това автоматично означава, че всички избори преди това са били пълна бутафория !

А ако пак са първи?

Ще бъде поредното доказателство, че сме много малък, но много прост народ

Има ли вариант, където подените от Герб някога ще признаят, че са победени?

Тролска му работа. Научи павиана да хвърля с пълни шепи по вентилатора и не чакай мисъл от него. Другари от ИТН, какво ще ги правите всичките тези рубли, за адвокати ли ги събирате? Те рубли не приемат. Можете да ги ползвате вместо тапети, да си освежите килиите, ама струва ли си усилието?

ИТН са повече от смешни.... Най-големите противници на ковид "мерките", сигурно 20 пъти викаха Мангъров.... а първи сложиха намордниците. РОБИ. Това са хора с пораженческо мислене. Сами вървят срещу думите си.

Както е тръгнало, следващите 4 г. ще ни управляват само жени. Очаквам и президент жена от ИТН.

То... някой трябва да гласува за този президент :) Но между кандидат на ИТН и който и да е друг - лично аз ще гласувам за другия.

от трън та на глог

Тролска му работа. Научи павиана да хвърля с пълни шепи по вентилатора и не чакай мисъл от него. Другари от герб, какво ще ги правите всичките тези рубли, за адвокати ли ги събирате? Те рубли не приемат. Можете да ги ползвате вместо тапети, да си освежите килиите, ама струва ли си усилието?

space frog И ще настане мрак сега.Колко са секциите в чужбина,къде са машините за тях за да се изпълни 100% гласуването което ИТН наложиха с тези машини.....или Вече са купени- никой не знае .Чакаме отговори ,отговори...,отговори от Славчо,Тошко-Фалшивото и т.н.Чакаме народната любов към вас мили мой.колкото от по високо паднете повече ще боли.С вашите камъни по вашите празни глави.Честито и без оставки в идните дни.работете, работете работете. Честита ви промяна чалгари.. чАо

Феминизацията на нашия политически живот продължава. Само че когато реалните проблеми се заменят със хубави приказки уж за да нямало конфронтация и за да се угоди на колкото си може повече хора (а това е един от основните белези на феминизацията, даже когато става въпрос за мъже) от това като правило нищо добро не излиза.

Почвайте че на 11 юли ще ви приключим. Ще ви излющим, като стар козел млада върба ще ви изключим. Бухай ги Бойко.

от Калинка Митева,май?! Само,че скоро,ще и се наложи да пие хапчета,като Митева...

Протестърите първо промениха избирателният закон в своя полза, а после си назначиха свой човек за шеф на ЦИК. Сега само остава да фалшифицират изборите и най-после да дойдат на власт техните работодатели от мафията. Честито!

те точно това ще направят. Ти съмняваш ли се ? Цялата им работа е насочена точно в това,никой не мисли за тъпия,излъган народ!

Смешни сте с тези коментари за "назначения техен шеф на ЦИК". Та нали ББ се изказа преди избора на комисията, че е логично председател да е от ГЕРБ (като спечелили изборите), а после бързо се отметна! Сега ще започне да бълва простотия от всички медии ...

Феминизацията на политическия ни живот продължава...само че когато реалните проблеми се заменят с хубави приказки уж за да нямало конфронтации (а това е един от белезите на феминизацията) от това като правило нищо не излиза.

Тиквата е : 1.Лъжец 2.Страхливец. 3.Крадец. Ало Ваньо Подслушвания Суджукгейт Апартаментгейт Барселона Кюлчета и пачки Ф16 ..... Факти са това,кое от това не е вярно ?

На 53 години съм и по-смешно и жалко откриване на парламент не си спомням да е имало някога.. Цирковото представление в президентството-парлама беше изключително пошло и фалшиво и днес.. Циркът продължава и сега в парламента-парлама, един месец след “промяната” ви.. Всичко тръгна от назначението на Радев от Решетников, мина през пикаенето пред парламента и се стигна до срането в него . А сега и Славчо не иска да управлява с неговото голямо парламентарно мнозинство.Защо? Не искат и Кури, Ристьо и Мая.Защо? Вече повече от месец продължава най-абсурдната следизборна ситуация в парламента, която не може да се опише с думи.. Никой от “ новите” ви избранници не е наясно, какво иска, защо го иска и кога го иска..а още по-малко, как го иска.. Единствено злобата към Борисов и ГЕРБ обединява новите мутри в парламента.. Големият български политически спектакъл започна Българи и ще продължи до есента . А сега и машинки за фалшифициране на вота! Честито на зрителите-чалгари.. ( аз ще чакам 100% гласуване с машинки, 100% мажоритарен вот и едно левче на глас.. ) . чАо

Колкото повече гробарски тролове вият тук на умряло , толкова по-близък е края на ГРОБ.

Сашко,нещо да помогна, че много ми харесвате

Тролчета, Радев като бъде домакин на триморието пак ли ще е таварищ? За един приятел питам.

Сега въпросът е кой така върти Радев с 200? До преди месец искаше смяна на властта, сега я обвинява в бягство от отговорност.

Хартиен протокол ще има! Само гласуването ще е машинно, вместо да гледат бюлетини, ще броят разпечатки. Ужас, тези хора са плашещо неподготвени и говорят глупости!!!

Пожелавам на троловете на ГЕРБ да изпразнят чекмеждето на г-н Борисов. Давайте смело, искайте повече от мръсните пари на бившата власт в замяна на кафевите ви услуги.

Харчи си копейките слепецо и не ни занимавай с твоите проблеми,ходи се изявявай е Афера или други кенефни сайтове.

ако знаеш само,на какво сядаш...ех,Ками,Ками...