Президентът: Или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото

Румен Радев поиска връщане на блиц контрола, справяне с демографската криза, връщане на чуждестранните институции

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключително точна, актуална и казваща истината реч! Браво! И наистина, как така Борисов не ходи в парламента. Един истински ръководител трябва да може да посрещне и критики, да не говорим, че така може да се постъпи много по-правилно за много неща (стига да искаш де). Просто премиерът ни хич не обича да се вясва там, където няма да може да се пъчи....не си ли е да въртиш геврека на Тойотата и да махаш с ръка.....

Интересни са плюежите по едрес на човека който говори поне английски език и го владее и писменно и говоримо.Може би човека прочел една книга не вижда истината и това ,че някои се изказват срещу него и управлението му боли.Цените растат винаги нагоре,туристите тази година са с 40 % по-малко.Народеца масово напуска територията.Пенсията от 200--300 лева, стига за храна , консумативи данъци и т.н.Мутрите в България просперират на нашия гръб и закриляни от същите които ни управляват.Кражбата на МПС не е кражба еа противозаконно отнемане на МПС.Нарушителя Геаргиев е изпратен за консул в Испания ,като награда за противоправните си действия въпреки , че е юрист.Лъжите , че ще севдигнат доходите е като това , че ще доживеем комунизма през 1980 година.Сегашните мутри отдавна живеят в него и нищо от социализма не се е променило.То не бяха такси , данъци и скъпотия но не за нашите хора.Те могат да си купуват жиллища по 200 евро квадрата за народонаселението е по 1200-2000 евря квядрятя.Идва момент в който голия лъсва като тиган на месечина.Всяко нещо има горна граница.

... пак се изока НАЙ-ПРОСТИЯТ ПРЕЗИДЕНТ В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ РАДЕВ...!?!?!? И както винаги до сега, наговори куп дебилни простотии написани му на Позитано 20 и проконтролирвани от руското посолство...!!!!!! Но на Руски паметник пише - НЕ НАМ. НЕ НАМ...

Радев е прав. Да върнем имигрантите от чужбина. Да започнем със сина на другарката Корнелия Нинова.

Демократично избран президент, за който и аз съм гласувал, призовава за улично право, щото му развалиха далаверата с шведският недосамолет?!?!? Ебаси тъпира. Вярно не сме имали по жалък президент. А мислех, че с Плевенлиев сме задрали дъното. Направо да я махат тая безмислена институция. Защо да плащаме на някакъв грозноват селяндур да ни позори, като общество?

Руските агенти пак призовват за преврати и кръв.

Този Кермит не заслужава дори да го коментирам.Тео Ушев беше пределно ясен.

По време на соца имаше тук-там едни чудати емайлирани табелки с призиви. Например „Граждани, не плюйте на обществени места!“. Нека да намерят такава и да я закачат в парламента.

Ами това си е чисто подстрекателство към размирици... и то от парламентарната трибуна !!! Румен Радев просто не знае на кой свят живее.... и за собственото си добруване е готов да хвърли страната в огън и жупел !!!

Размирици; огън; жупел :) Брей, какви експресивни думички. Хаджията, обаче, те бие - ТЪРКАЛЯ ГЛАВИ и заради Главата СИ е готов ДА СЪБОРИ ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА: От Стенограмата за КТБ: ББ: "Кои глави ще паднат, ХОРАТА ИСКАТ ДА СЕ ТЪРКАЛЯТ ГЛАВИ на виновници." "Г-н Местан, аз не мога оттук нататък да поема отговорност, че няма да си приказвам и няма да се защитавам. ИЛИ главният прокурор да излезе и да каже дали имаме…, на базата на целия Консултативен съвет, ето тук и БНБ могат да кажат, финансовият министър е тук, премиерът е тук, ДА МЕ ЗАЩИТЯТ, ИНАЧЕ аз ще се защитавам и НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ НИКАКВИ ДРУГИ БАНКИ" ... Разликата между генерал Радев и генерал Бойко е, че първият мисли за народа и говори през устата на народа, а Вторият мисли единствено за Собствената Си Глава. През размирици, огън, жупел, фалиране на банки и търкаляне на глави ще мине, но Хаджията ще се бори да Оцелее...

И аз съм част от народа, ама не позволявам да се говорят през моята уста. Огъня и жупела може да ги предизвика президентът с това си изказване. Дано да има разумни хора, да не се водят от противоконституционните му приказки!

Хайде излез малко от партийното мислене - народа добрува ли според теб? разюздан грабеж цари на всякъде - такава корупция е невиждана...

Тотално дискредитира президентската институция Сега призовава вече към размирици ДАНС, спите ли? Или законът не лови руските агенти?!

Дъртия Радефф И Деса простакеса вече щяха да са в затвора Мдааа

Тази "управия" не е само в София и не само от ремонт на покриви. Това е от години в цяла България. Най-големите замърсители правят цапотиите от бързите кредити. Като наемат хлапаци за жълти стотинки, разлепват просташките си "реклами" по всички транспортни спирки, огради, всякакви стълбове, обществени сгради. Пълнят пощенските кутии, а напоследък тия, от бързите кредити започнаха да изписват по същите места и със спрей. И няма сила, която да спре тази всеобща вакхавналия. На нашите сигнали и оплаквания до кметските управи, ни отговарят писменно зам.кметовете: -Опазването на транспортните спирки и на обществените места е в приоритета на полицията... Значи спирките и обществените места са общински, а опазването е "приоритет" на полицията??? А тия зам.кметове за какво са? Ние сега да хукнем да търсим полицията, а тях тези просташки цапотии въобще не ги интересуват и си пасуват на топло? Мили Боже, упази ни от този ред.

Защо управници и общинари ПОЗВОЛЯВАТ , в центъра на столицата ни София , да бъдат разлепвани брошури , по стени , стълбове , дървета , все едно е бежански лагер със ледното съдържание : ''РЕМОНТ НА ПОКРИВИ '' .... КОЛКО ГОДИНИ МИНАХА ВЕЧЕ , И ТОВА ПРОДЪЛЖАВА -----В-С-Е-К-И Д-ЕН ???

Е нали трябва да каже нещо ,да заслужи тези 12бинки.

искаме преврат !

Десислав,Десислав.

За Главпрокурора мълчи като комунист на разпит.

каза ли ви го човека - правителството мафиоти мошенници харчите пари а държавата в заеми и ник'ва демокрация няма пускате сред хората призрак на виновен за дереджето комунизъм който от години не съществува...

да започне от главата, държавния.

Редно ли е президентът да призовава към улицата? Неговата роля не е ли да обединява нацията? Не нарушава ли конституцията? Улицата може да каже и друго, да му поиска импичмънт за този призив, за тази заплаха. БСП използва президента за своите цели!

около кво да обединява нацията около мутраджийския кабинет мошенници и да се прави че всичко е наред ли ? в кво да сме обединени в емиграцията и разпада на държавата ли щот в краденето няма как то е за едни други хора близки на кабинета

Стига с тази емиграция. те първи изпратиха децата си в странство, а после ви набиват в канчетата, че не е правилно. Това е ЛИЧНО желание. Едно време на такива им викаха предатели, родоотстъпници, а сега всеки е свободен да избира къде да живее и работи. Познавам доста хора от запада, които работят и живеят извън страната си и нокои не "реве". Повтаряте думите на БСП, защото нямате свои аргументи, своя мисъл в главата. Ами да я обедени тази нация около себе си! Когато казваш, че някой е мутра и мошеник, трябва да го докажеш

Това е предупреждение , а не призив - грабежа не познава граници...

На този ,така наречен "Пезидент", в главата му се въртят залповете на "Аврора".Подобни изказвания са характерни за края на 19 век и началото на миналия.

Абе Президенте, каква улица ще помете статуквото бре! Народа иска да бъде тъпкан и лъган и затова политиците крадът и лъжат с всички сили и то безнаказано! Вкарай някой от тях в затвора де, покажи му кирливите ризи, недай само скимти пред Тиквун!

Браво на Президента Радев , каза истината в очите на Самозабравилия се деспотичен Борисов и неговата Самозабравила се клика ! Обидно е , но е истина , след казаното трябва да си вземат бележка или Оставка и всеки по родното място ,ако не си е купил евтин апартамент в София или околностите като Костов -5% ! Тези управляващи омръзнаха на Българския беден Народ , време е да си ходят и то по-скоро , нямаме търпение !

Нали не си мислиш, че за вас БСП троловете паричките ще скочат, ако БСП влезнат във власта? Даже може да ви уволнят и да останете само с пръст в устата, че шефовете ви тогава няма да имат нужда от тролове по форумите.

Вие , герберастите вече сте бита карта!Насила , ако трябва ще ви свалим от власт ..... Казцах!!!

До 0007, аз "гербераст", нещо си се объркал, по-скоро съм антикомунист и антисоциалист.

Р. Р.: "Необузданата корупция по високите етажи и ширещата се престъпност изискват законодателните и контролни функции на НС да се съсредоточат върху върховенството на закона." Което ще рече - Шайкаджиите в затвора ВМЕСТО разпращането им по консулски и посланически местенца.

И каква беше конкретната корупция на този, който замина консул?

Докато не се изцепи са двойното гражданство. Още повече чужди елементи в управлението ли ще вкарваме или какво? Двойно гражданство - нулев шанс за участие в управлението.

Виждали ли сте кубче Рубик за военни, цялото е само с един цвят - тъмно зелен. Човека е добре физически, научен е да става рано и да не го мързи, но за съжаление не е научен да мисли и да има собствено мнение, а да изпълнява и евентуално да дава заповеди.

Всичко, което казва е вярно, но то същите неща си ги говорим и ние из форумите, всеки знае как е по-добре и какво да се направи, но никой не знае как да го направи. Проблема е, че който и да е на власт, когато застъпи там и изведнъж забравя какво е говорил докато е бил в опозиция или на друга длъжност. Честно казано не виждам надежда нещата да се променят, защото нашата държава се командва от чужди и олигархични интереси, а за тях няма партии и цветове.

"Или апатията ще продължи да опразва България или улицата ще помете статуквото" Хм?! Господин Радев, аз залагам на първото. Така че престанете с тези призиви. Първо, хората, на които говорите са крайно неподходяща аудитория. Те са там, защото отговарят на два основни критерия - послушни са и са манипулириеми, т.е. тяхната работа е да придадат количествено изражение на определени интереси. От тях няма да започне инициатива за промяна, а само раболепно подчинение от страх да не загубят дотук натрупаното и топлите местенца до края на мандата. Все пак не забравяте, че някои от тях са броили по 50 и по 100 хил лева, за да бъдат в тази зала. От тях ли очаквате промяна? Второ, улицата нищо няма да направи. В България не останаха достатъчно инициативни, дейни и способни хора, които да поведат когото и да било на където и да било. Ако се появят, ще ги отстранят. Всички останали си траят и чакат някой друг да им свърши работата и когато я свърши те да излязат от дупките си и да се присъединят към него на площада. Това е мечтата на българина - да се нагласи добре при новите. И къде в тази мечта видяхте желание за промяна, "помитане на статуквото" и т.н. Аз виждам само едни мушмороци, които си мечтаят да живеят в клип на Пайнер. Така че, господин Президент, не разбирам защо си губите времето. Очаквате неща, които няма как да се случат и го казвате на хора, които само активно ще противостоят.

Поне едно доказателство за тези 50000-100000 лева иначе не су струва труда да пишеш толкова неверни работи.

Дали са го разбрали ?

България - 30 години цирк 30 години циркови номера и едни и същи иззедници в парламента и управлението на страната...

И Борисов хареса изказването, отчете че е направено от напочивал се през лятото. Свежо демек !!

Една мека, една хубава топлина има в залата на Народното събрание, па заседанията се случили тамам следобед - нахранил си се, разпуснал си се, обтегнеш се на стола си, подпреш глава и зяпаш разсеяно по ложите; а д о л у бръмчат нещо, четат списъка на депутатите, четат протоколи, дрънчи сегиз-тогиз звънецът и пак бръмчене, бръмчене безкрай; а меката топлина все повече и повече те обнема, разнежва те, натежават клепките, клима главата, ти дремеш... носът почва да свири едва уловимо pianissimo, като кавал в гората, като вятър в камината, като парата в гаснеющия самовар... Топличко, хубавичко!" Алеко Константинов Обичам ги тези наши писатели!

Президент сбъркал аудиторията и влязъл в друга, там пък ни чуват, ни видят !

Хубаво, добре премерено изказване г-н Радев, но не е за тази аудитория.

Свекървата се произнесе - пак е недоволна.

Ганьо е уфсъ, затова и гробарите грабят и рекетират и антибългарски закони залагат и не им пука!

при бсп бяхме цвете с мирис на царски и турски интереси

Станишев.

Странно... Това звучи като призив за метеж... И то от "държавния глава". Вече трудно се прикриват кукловодите му и очевидно губят търпение. ... Дали не е време за импийчмънт?

към бунтове ли подканва,ами аз съм за,почваме първо с гетата,измитаме ги накъмто европа и индия,и след това почваме вършитба по дондуков и поред на номерата

на тея с минусите не им харесва да сме БЪЛГАРСКА държава командвана от кадърни хора,а не от летци,биволици,тикви и тем подобна сволоч комунистическа,дето заради техните купувания на циганите станахме маймунска държава без банани,затова съм за бунт при който да изметем всичката комунистичека измет оттука ведно с електората им

забравяме че и президента е част от статуквото

Абсолютно, той само го затвърждава! Цялата му реч е в подкрепа на сегашния курс в държавата, но с " пожелания" за това или онова и предупреждения, които депутатите и правителството си ги знаят много добре

Ами ББ каза че Шенген не му трябва, че е хубаво да сме в чакалнята, че чакаме да произвеждаме коли от Япония, Ю.Корея, Германия, че за гьола Белене се бият половин дузина държави, че ХЪБ-чето е диверсификация, че заплатите ще растат, че цените ще се вдигат, че чакаме пенсионерите да намалеят и т.н. И след всичко това кой ще излезе на улицата, като народ не остана, а само постижения и велик просперитет.

по вероятно улицата да помете това недоразумение фатмака-президент!

Този човек го избраха с надежда да имаме независима силна президентска институция.за съжаление се оказа кукла на конци която употребяват от първия ден на избирането му с надеждата да бутнат бързо правителството и да добарат кокала. Съответно лицето президент е един комичен образ ,който единствено повтаря опорки и участва активно в предизборни политически мероприятия. Толкова не му остана време да направи нещо така да измие очите извън следването на линията начертана от кукловодите. Интересно е не му дават ли или го мързи .

добре ги е скастрил тез калинки Президенът, ама кой ти слуша, да не говорим за БиБи-гламавото...

Прецедентът няма ли кой да го арестува за подстрекателство към безредици ?

Американският президент ежегодно държи реч за състоянието на съюза САЩ. Председателят на Европейската комисия държи реч за състоянието на съюза ЕС. Българският президент държи реч за собственото си състояние. Понеже управлението на държавата изобщо НЕ ЗАВИСИ от него. И какво да направи в такава ситуация държавният ни глава, освен да започне да се отчита – колко закона е върнал, с колко държавни глави се е срещнал и пр. А какво не е направил – какъвто журналистически въпрос получи сегашният президент при отчета му през януари 2019 г., Румен Радев бързо отхвърли с подкана за следващ въпрос.

БСП така взима властта. Чрез улицата, метежи, атентати и убийства. Иначе на изборите са кръгла нула. Което ще се докаже отново Октомври месец.

Нещо грешиш, за най- новата ни история не е така.

Аре стига, тоя май към бунт призовава! Как не го е срам, разединител под чехъл такъв! Бе мушмурок, ти нали знаеш, че като излезнем на улицата точно твоите хора пак ще махнем! Ние никога няма да ви дадем да вземете пак властта! А издигането на другарката Манолова е чисто политическо самоубийство, не го ли разбирате?! София червен кмет няма да има! Толкова ли не схващате?! Еййй комуняги нагли! Все по-малко ставате и все по-нагли!

идат избори. а след изборите- импийчмънд и дъъъъълга екскурзия в россия!

Аз я разбирам така... Всички институции в държавата да се управляват от един човек.И този човек да е Бойко Борисов ... Ако някоя институция не може да бъде управлявана от Бойко Борисов, то тя , тази институция е продажна и реакционна... Някои ще кажат, че това било тоталитаризъм ! На баба ви хвърчилото !! Тоталитаризъм е когато този човек е Тато или Тито...Самите имена го подсказват ! Когато е Бойко, да се свети името му, е религия, демокрация, върховенство на личността...!

Е отново безпощадно прав. Колкото и тиквите да омаловажават